Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój gin kazał wstrzymać się z Sanco do usg genetycznego i lekarz ma zdecydować. Ponoć nie zachęcają do robienia bo kosztuje sporo, ale my planujemy dla spokoju ducha nawet jeśli lekarz powie, że nie. W ogóle to mój gin pow, że raczej wskazań do testu Pappa nie będzie. 🤷♀️Poniedziałek coraz bliżej, już poluje na wcześniejsza wizytę niż 14.40 🙊
idigi85 lubi tę wiadomość
-
idigi85 wrote:Czy sanco robicie same z siebie czy macie wskazania od lekarza?
Ja robię sama z siebie. Ale to dlatego, że pierwsza ciąża była z wadą genetyczną.. chcę po prostu wiedzieć na pewno. Jeśli będzie konieczność, zrobię też amniopunkcję.idigi85 lubi tę wiadomość
-
Karo współczuję nerwów kochana, szkoda że nie zostawili Cię w szpitalu, wtedy byś wypoczela, skorzystaj w takim razie z propozycji rodziców, ja wiem jak to jest że nie lubi się pomocy ale czasami trzeba skorzystać, dla dobra Maluszka w brzuszku
Isiozwierz gratuluję udanej wizyty 👏
Dobuska mam nadzieję że na strachu się skończy z tą cukrzycą ✊
U mnie w 10+0 USG przez powłoki.
Ja też dziś pobudki co pół godziny przez synka🙈 ale pochwalę się że tydzień temu po 14,5 mca mieliśmy 1 noc przespana 💪dobuska, Isiozwierz lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, był stres, moje ciśnienie za wysokie bo się strasznie stresowałam, schudłam prawie 2kilo. Usg przez powłoki brzuszne, ale niestety nie mam dziś zdjęcia
Według miesiączki ciąża ma 11+2 a według usg wychodzi 10+4, przedtem wychodziło 8 dni różnicy, dziś tylko 5, Maluch nadrobił ale nadal jest maluuuutki. U nas tylko 3.5cm i szybkie tętno bo 185 ale mam się nie denerwować bo to pewnie przez mój stres, prenatalne mam 9.08Gisele, Selena, niutek87, Aneta8, Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Ja już po wizycie, był stres, moje ciśnienie za wysokie bo się strasznie stresowałam, schudłam prawie 2kilo. Usg przez powłoki brzuszne, ale niestety nie mam dziś zdjęcia
Według miesiączki ciąża ma 11+2 a według usg wychodzi 10+4, przedtem wychodziło 8 dni różnicy, dziś tylko 5, Maluch nadrobił ale nadal jest maluuuutki. U nas tylko 3.5cm i szybkie tętno bo 185 ale mam się nie denerwować bo to pewnie przez mój stres, prenatalne mam 9.08
Wiec Kochana nerwy i stresy na bok!
9 na pewno pokażesz nam już zdjęcie sporego człowieczka! -
A nie pytałaś może czy lekarz nie ma możliwości sam nagrać? Ja właśnie tez żałowałam, ze męża nie może być ze mną na badaniu, ale usłyszałam, ze Pani przede mną dopłacała za pendrive z nagraniem i okazało się, ze lekarz bez problemu może całe badanie nagrać i mamy właśnie taka pamiątkę na pendrive, a i maz szczęśliwy, ze mógł zobaczyc
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
po_prostu_ja wrote:A nie pytałaś może czy lekarz nie ma możliwości sam nagrać? Ja właśnie tez żałowałam, ze męża nie może być ze mną na badaniu, ale usłyszałam, ze Pani przede mną dopłacała za pendrive z nagraniem i okazało się, ze lekarz bez problemu może całe badanie nagrać i mamy właśnie taka pamiątkę na pendrive, a i maz szczęśliwy, ze mógł zobaczyc
-
Dzięki dziewczyny! Jestem po. To nie moja pierwsza krzywa w życiu, ale chyba najmniej przyjemna. Jeszcze mam całą rękę zasiniałą. Robiłam już zimne okłady i chyba użyję jeszcze maści z arniki. Dziwna sprawa. Może to dlatego, że przyjmuję heparynę...
No i czekam na wyniki...
KaroKaro biedna jesteś, ale chyba musisz na chwilę wyluzować i skorzystać z tej możliwości. To dla Twojego dobra.
jaina_produmoore moja lekarka podobnie, ale ja też bym chyba chciała zrobić. Zobaczymy, moja lekarka ogólnie wykonuje u siebie w gabinecie Sanco, więc jeśli ona stwierdzi, że u mnie nie ma co, to się posłucham.
Miamonia najważniejsze, że rośnie! Cieszę się, że masz to już za sobą!
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Miamonia ładnie maluszek nadrabia! 🥰 kciuki za kolejną wizytę i oby było już mniej stresu!
Dobuska współczuję badania, ale trzymam mocno kciuki za dobre wyniki! 🤞🏻 -
Ja to mam pecha 😪
Dalej czekam na wyniki Nifty. Krew miałam pobieraną 15 lipca. Lekarz mówił, że wyniki będą najprawdopodobniej w poniedziałek. Wczoraj dostałam maila od lekarza, że muszą jeszcze raz zbadać próbkę i dają termin maksymalnie 7 dni 😫
Jestem wkurzona, jutro mam prenatalne, myślałam, że będę na nie jechać z lżejszą głową, a tu dupa.
Niby tego maila mój lekarz dostał w sobotę, więc już trochę dni minęło, modlę się, aby wyniki były dzisiaj. Tylko nie wiem czy te 7 dni to 7 dni normalne czy robocze 😶
Wczoraj poryczałam się jak małe dziecko. Już byłam nastawiona, że zobaczę wyniki, poznam płeć. Chciałam pójść do sklepu i kupić pierwsze ubranko dla Maluszka, zrobić niespodziankę mężowi, który był do późna w pracy, a tu takie coś. Ehh 😕
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
dobuska wrote:Aneta dalej nie masz tego wyniku? Co oni Cię tak trzymają...
Mają niby 5 dni roboczych, dziś jest 3.. a ja zaraz zwariuje.. brzuch mnie boli ze stresu, nie jestem w stanie nic zjeść, ani na niczym się skupić 😔 -
Negra współczuję i łączę się w bólu. Mi już nerwy puściły, siedzę i ryczę 😢 Mąż urywa się z pracy i jedzie do domu.
-
Karo, to wspaniale że masz taką możliwość pojechać do rodziców. Może nie będzie tak długo ani tak źle jak myślisz 😊 Teraz najważniejsze są te 2 małe kruszynki, ta biegająca i ta w brzuszku. Wspaniale że ta w brzuszku ma sie dobrze 😊 Rozwija się w najlepsze, już by chciała biegać 😃 Widzisz, to silny maluch ❤❤❤
Isiozwierz super 😍 Taka duża już Dzidzia 💚 Miamonia wspaniale 😊 Maluszek rośnie 😃 Tętnem się nie przejmuj, my wszystkie przy tych wizytach zawsze mamy stan przedzawałowy 😉 Wrócisz do domku, zaraz uspokoi się i ciśnienie i tętno 💚
Aneta, Pimka - na pewno bedzie dobrze ✊🏋 Już za chwilę odetchniecie wieeelkim spokojem i zapanuje tylko radość 😃
Dobuska najważniejsze że masz to juz za sobą 😐 Teraz tylko niech wyniki będą dobre ✊
-
nick nieaktualnyJa już odstawiłam metforminę wczoraj i zaczęłam turbo pilnowanie diety i jedzenia co 3 h...
W piątek idę na krzywą. Już się cała trzęsę, bo nie będąc w ciąży prawie puściłam pawia po tej glukozie, a teraz to nie wiem jak to będzie ;/
Wiem, że będę się czuć jak kupa i będę się trzęsła cholernie, bo tak działa na mnie za duża ilość cukru...
Ja do badań prenatalnych mam jeszcze trochę ponad 3 tygodnie, pociesza mnie fakt, że zobaczę fasola w przyszły wtorek -
Pcosik_2 wrote:Ja już odstawiłam metforminę wczoraj i zaczęłam turbo pilnowanie diety i jedzenia co 3 h...
W piątek idę na krzywą. Już się cała trzęsę, bo nie będąc w ciąży prawie puściłam pawia po tej glukozie, a teraz to nie wiem jak to będzie ;/
Wiem, że będę się czuć jak kupa i będę się trzęsła cholernie, bo tak działa na mnie za duża ilość cukru...
Ja do badań prenatalnych mam jeszcze trochę ponad 3 tygodnie, pociesza mnie fakt, że zobaczę fasola w przyszły wtorek
Ja podczas brania metforminy pilnowałam dietę, ale miałam zalecenie, żeby po odstawieniu leku wprowadzić dietę węglowodanową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 13:51