Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobuska mocne kciuki, oby nie było cukrzycy! 😊
Ja w nocy budziłam się co pół godziny ze stresu o wizytę dziś. A jak zaczęła się burza to już w ogóle miałam po spaniu 😥
Dziewczyny, na tym etapie macie usg już przez powłoki brzuszne czy dopochwowe? Bo nie wiem czy brać sukienkę czy spódnicę 🤷♀️🙈dobuska lubi tę wiadomość
-
Mi wczoraj lekarz zrobił i przez brzuch i przez pochwę.i przez pochwę bobas był lepiej widoczny. Przyznam że sama się zastanawiam jak to będzie wyglądało u mojego ginka za tydzień bo to będzie już usg genetyczne, które z tego co czytałam trwa 30-40 minut.
Miamonia, myślę że spódnica to będzie bardziej uniwersalna opcja.16-01-2022 - synek💙 -
KaroKaro wrote:Ja już po wizycie, okazało się że mam dalej wielkiego krwiaka, który jest większy od Dzidzi😔
Lekarka dziwiła się że mnie ze szpitala wypuścili, a jak wychodziłam to mi mówili w szpitalu że jest krwiak ale nie tak duży więc już nie wiem czy tak urósł czy go nie widzieli.
Mam cały czas odpoczywać, a najlepiej leżeć... Wyć mi się chce z tego wszystkiego, to jest niemożliwe żeby się totalnie domem nie zajmować i w ogóle nic w nim nie robić z mały dzieckiem pod opieką...[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Stokrotka 86 wrote:Mi wczoraj lekarz zrobił i przez brzuch i przez pochwę.i przez pochwę bobas był lepiej widoczny. Przyznam że sama się zastanawiam jak to będzie wyglądało u mojego ginka za tydzień bo to będzie już usg genetyczne, które z tego co czytałam trwa 30-40 minut.
Miamonia, myślę że spódnica to będzie bardziej uniwersalna opcja.Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Dobuska mocne kciuki, oby nie było cukrzycy! 😊
Ja w nocy budziłam się co pół godziny ze stresu o wizytę dziś. A jak zaczęła się burza to już w ogóle miałam po spaniu 😥
Dziewczyny, na tym etapie macie usg już przez powłoki brzuszne czy dopochwowe? Bo nie wiem czy brać sukienkę czy spódnicę 🤷♀️🙈Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Miamonia wrote:Ja rozmawiałam z Panią doktor i mówiła że genetyczne/prenatalne jest przez brzuch i dobrze wcześniej wypić minimum 1l wody, bo wtedy lepiej widać, ewentualnie lekarz poprosi żebyś się wysiusiała
O proszę, a ten mój nic nie mówił. Ale też mi to chodziło po głowie, bo na transfer pod kontrolą USG też musiałam mieć pełny pęcherz. To był koszmar😀 przyznam szczerze że ostatnio tyle sikam że czekając pod gabinetem nazbiera mi się na dwa razy. W nocy to ostatnio nawet po 5 spacerów mam do WC.16-01-2022 - synek💙 -
Isiozwierz wrote:Ja dzis w nocy tez mialam koszmary, az sie wybudzilam i krzyczalam, ze pajaki po mnie chodza. Jak sie wybudzilam, to jeszcze przez sen je z siebie strzepywalam moj mial ze mnie ubaw, ale ja czesto gadam i odwalam jakies rzeczy przez sen. Wiekszym koszmarem bylo to, ze pozniej mi sie snilo, ze juz urodzilam i zapominalam o dziecku. Zapomnialam je karmic, jak sobie przypomnialam to balam sie, ze umarlo z glodu, a pozniej nie moglam sama karmic i z worka foliowego robilam butelke 😐. Nie wiem, co w mojej psychice siedzi, ze mi sie takie dziwne rzeczy snia.
A po wizycie super widzialam dzis bobeczka jak sie rusza nagralam sobie wideo, aby moc mojemu pokazac, to w koncu stwierdzil, ze nie wyglada jak ziemniak a bardziej jak czlowiek, i ze w koncu do niego dociera, co sie swieci
Bobiczek ma 5.02cm, serduszko 156 prenatalne wyznaczone na 5.08
Stokrotko - super, ze wszystko dobrze sie skonczylo
Dobuska - jak w trojmiescie bedzie padal deszcz, to polecam odwiedzic muzeum IIWŚ w Gdansku a jak beda cieple wieczory, to w Gdyni na Kolibkach trwa wlasnie opener, wiec zawsze mozna sie rozerwac przy koncertachWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 09:19
Z tym potwierdzaniem terminu porodu na podstawie pierwszego usg prenatalnego to nie do końca tak jest. Moja siostra miała termin na 16 lipca,z usg prenatalnego wychodziło 9 lipca, a urodziła 25 lipca i miała wywoływany poród. Z synkiem miałam owulację potwierdzoną 27 lipca, urodziłam 27 kwietnia.
Jeheria lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Miamonia wrote:Dobuska mocne kciuki, oby nie było cukrzycy! 😊
Dziewczyny, na tym etapie macie usg już przez powłoki brzuszne czy dopochwowe? Bo nie wiem czy brać sukienkę czy spódnicę 🤷♀️🙈
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Ja tak samo w pierwszej ciazy prenatalne mialam przez pochwowo ale to może też przez nadprogramowe kilogramy...
Kurcze ja mam jutro wizyte I już trzęsę portami, w weekend złapałam jakieś zatrucie pokarmowe, wymeczyly mnie okropnie wymioty w nocy w sobotę i teraz boję się o mojego Groszka😔
Aneta8 masz już wynik Sanco?2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
nick nieaktualnyJa miałam prenatalne przez brzuch, wszystko było dobrze widać 😊
Pimka, nie martw się na zapas, na pewno wszystko jest dobrze, ważne ze przeszło
Niedługo pierwszy trymestr będzie już dla nas wspomnieniem 😃jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Selena lubią tę wiadomość
-
Moze w Anglii jest bardziej preferowane przez powloke brzuszna . Tu babki sa w szoku ze jak ide do ginekologa prywatnie to mam badanie dopochwowe. One tu nie wiedza co to jest. Jedynie polozna przy porodzie cie bada a tak przy badanich kontrolnch czegos takiego nie uraczysz😂😂😂🙈🥴[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
I tego ostatniego zdania się trzymajmy 🙂Aneta8- trzymam mocne kciuki za ciebie i myśle o Tobie ciepło. Ps. Ja dziś znów wstałam w trybie zombie. Zapewne ok 12 dopiero się rozkręce. Ostatnie badanie miałam dopochwowo. A wcześniejsze też( inny lekarz bo mój miał urlop, ale nie mógł złapać małego wiec zrobił przez brzuch i było lepiej widać). Z piciem wody przed transferem tez mam złe wspomnienia. Potem kazali mi leżeć 30 min albo i więcej, pani pielęgniarka przyniosła basen i ze stresu nie mogłam siku zrobić 😢
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Mi wczoraj lekarz zrobił i przez brzuch i przez pochwę.i przez pochwę bobas był lepiej widoczny. Przyznam że sama się zastanawiam jak to będzie wyglądało u mojego ginka za tydzień bo to będzie już usg genetyczne, które z tego co czytałam trwa 30-40 minut.
Miamonia, myślę że spódnica to będzie bardziej uniwersalna opcja.
Ja ostatnio prenatalne miałam robione przez brzuch i przez pochwę, więcej przez brzuch, ale jednak przez pochwę było lepiej widoczne.
Nie wiem od czego to zależy, skoro dziewczyny tez różnie piszą. Może po prostu od lekarzajaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
niutek87 wrote:Z tym potwierdzaniem terminu porodu na podstawie pierwszego usg prenatalnego to nie do końca tak jest. Moja siostra miała termin na 16 lipca,z usg prenatalnego wychodziło 9 lipca, a urodziła 25 lipca i miała wywoływany poród. Z synkiem miałam owulację potwierdzoną 27 lipca, urodziłam 27 kwietnia.
Jeheria, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Pimka wrote:Ja tak samo w pierwszej ciazy prenatalne mialam przez pochwowo ale to może też przez nadprogramowe kilogramy...
Kurcze ja mam jutro wizyte I już trzęsę portami, w weekend złapałam jakieś zatrucie pokarmowe, wymeczyly mnie okropnie wymioty w nocy w sobotę i teraz boję się o mojego Groszka😔
Aneta8 masz już wynik Sanco?
Nie ma jeszcze.. siedzę już jak na szpilkach. A o16:45 usg. -
Czy sanco robicie same z siebie czy macie wskazania od lekarza?
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️