X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz super że z dzidzią wszystko ok :) ja też 5 go sierpnia idę do gina :) i będę mieć usg genetyczne :) tylko wcześniej muszę zadzwonić po receptę na dupka bo sobie źle wyliczyłam i mi braknie...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska mocne kciuki, oby nie było cukrzycy! 😊
    Ja w nocy budziłam się co pół godziny ze stresu o wizytę dziś. A jak zaczęła się burza to już w ogóle miałam po spaniu 😥
    Dziewczyny, na tym etapie macie usg już przez powłoki brzuszne czy dopochwowe? Bo nie wiem czy brać sukienkę czy spódnicę 🤷‍♀️🙈

dobuska lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj lekarz zrobił i przez brzuch i przez pochwę.i przez pochwę bobas był lepiej widoczny. Przyznam że sama się zastanawiam jak to będzie wyglądało u mojego ginka za tydzień bo to będzie już usg genetyczne, które z tego co czytałam trwa 30-40 minut.
    Miamonia, myślę że spódnica to będzie bardziej uniwersalna opcja.

16-01-2022 - synek💙
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Ja już po wizycie, okazało się że mam dalej wielkiego krwiaka, który jest większy od Dzidzi😔
    Lekarka dziwiła się że mnie ze szpitala wypuścili, a jak wychodziłam to mi mówili w szpitalu że jest krwiak ale nie tak duży więc już nie wiem czy tak urósł czy go nie widzieli.
    Mam cały czas odpoczywać, a najlepiej leżeć... Wyć mi się chce z tego wszystkiego, to jest niemożliwe żeby się totalnie domem nie zajmować i w ogóle nic w nim nie robić z mały dzieckiem pod opieką...
    To nie dobrze kochana . Odpoczynek przy malym dziecku jest ciezki🥺 oby wszystko dobrym torem szlo . Mi lekarz na ostatnim usg mowil cos o miesniaku . Jakies pol roku temu polski ginekolog tez cos wsominal o nim ze ma pol centymetre a teraz w angielskim szpitalu tez cos napomknol ale sam do konca nie byl pewien czy to jest miesniak . Na nastepnym usg ma jeszcze raz sprawdzic . Ty kochana trzymaj sie odpoczywaj na ile mozesz i sie nie stresuj bo to nie pomaga w niczym wiem latwo sie gada ❤️😂🙈😍

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Mi wczoraj lekarz zrobił i przez brzuch i przez pochwę.i przez pochwę bobas był lepiej widoczny. Przyznam że sama się zastanawiam jak to będzie wyglądało u mojego ginka za tydzień bo to będzie już usg genetyczne, które z tego co czytałam trwa 30-40 minut.
    Ja rozmawiałam z Panią doktor i mówiła że genetyczne/prenatalne jest przez brzuch i dobrze wcześniej wypić minimum 1l wody, bo wtedy lepiej widać, ewentualnie lekarz poprosi żebyś się wysiusiała ;)

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Ja w nocy budziłam się co pół godziny ze stresu o wizytę dziś. A jak zaczęła się burza to już w ogóle miałam po spaniu 😥
    Dziewczyny, na tym etapie macie usg już przez powłoki brzuszne czy dopochwowe? Bo nie wiem czy brać sukienkę czy spódnicę 🤷‍♀️🙈
    Ja wpiatek mialam przez brzuch juz ale zaznaczone bylo w broszurze żeby pic przy najmniej 1l wody przed wizyta żeby był pełny pęcherz . I podczas czekania a miałam opóźnienie 30 minut myślałam ze się z susiam w majtki a kiedy chciałam iść do toalety to pani mnie zatrzymała 🙈😂

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Ja rozmawiałam z Panią doktor i mówiła że genetyczne/prenatalne jest przez brzuch i dobrze wcześniej wypić minimum 1l wody, bo wtedy lepiej widać, ewentualnie lekarz poprosi żebyś się wysiusiała ;)
    I
    O proszę, a ten mój nic nie mówił. Ale też mi to chodziło po głowie, bo na transfer pod kontrolą USG też musiałam mieć pełny pęcherz. To był koszmar😀 przyznam szczerze że ostatnio tyle sikam że czekając pod gabinetem nazbiera mi się na dwa razy. W nocy to ostatnio nawet po 5 spacerów mam do WC.

16-01-2022 - synek💙
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz wrote:
    Ja dzis w nocy tez mialam koszmary, az sie wybudzilam i krzyczalam, ze pajaki po mnie chodza. Jak sie wybudzilam, to jeszcze przez sen je z siebie strzepywalam ;) moj mial ze mnie ubaw, ale ja czesto gadam i odwalam jakies rzeczy przez sen. Wiekszym koszmarem bylo to, ze pozniej mi sie snilo, ze juz urodzilam i zapominalam o dziecku. Zapomnialam je karmic, jak sobie przypomnialam to balam sie, ze umarlo z glodu, a pozniej nie moglam sama karmic i z worka foliowego robilam butelke 😐. Nie wiem, co w mojej psychice siedzi, ze mi sie takie dziwne rzeczy snia.

A po wizycie super :) widzialam dzis bobeczka jak sie rusza :) nagralam sobie wideo, aby moc mojemu pokazac, to w koncu stwierdzil, ze nie wyglada jak ziemniak a bardziej jak czlowiek, i ze w koncu do niego dociera, co sie swieci ;)
    Bobiczek ma 5.02cm, serduszko 156 :) prenatalne wyznaczone na 5.08 :)

Stokrotko - super, ze wszystko dobrze sie skonczylo :)
    Dobuska - jak w trojmiescie bedzie padal deszcz, to polecam odwiedzic muzeum IIWŚ w Gdansku :) a jak beda cieple wieczory, to w Gdyni na Kolibkach trwa wlasnie opener, wiec zawsze mozna sie rozerwac przy koncertach :)
    Gratulacje kochana dobrze ze wszystko Ok . To masz dzień pomnie prenatalne bo ja mam 04/08.. I widzę ze my chyba obecnie razem mamy termin na 12/02 . Na prenatalnych daty porodu nam jaj 100% potwierdza 😂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 09:19

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym potwierdzaniem terminu porodu na podstawie pierwszego usg prenatalnego to nie do końca tak jest. Moja siostra miała termin na 16 lipca,z usg prenatalnego wychodziło 9 lipca, a urodziła 25 lipca i miała wywoływany poród. Z synkiem miałam owulację potwierdzoną 27 lipca, urodziłam 27 kwietnia.

Jeheria lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Ja w ciąży z synkiem genetyczne miałam dopochwowo :) lekarz twierdził że w ten sposób będzie lepiej widać :)

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo w pierwszej ciazy prenatalne mialam przez pochwowo ale to może też przez nadprogramowe kilogramy...
    Kurcze ja mam jutro wizyte I już trzęsę portami, w weekend złapałam jakieś zatrucie pokarmowe, wymeczyly mnie okropnie wymioty w nocy w sobotę i teraz boję się o mojego Groszka😔

Aneta8 masz już wynik Sanco?

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam prenatalne przez brzuch, wszystko było dobrze widać 😊

Pimka, nie martw się na zapas, na pewno wszystko jest dobrze, ważne ze przeszło

Niedługo pierwszy trymestr będzie już dla nas wspomnieniem 😃

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Selena lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze w Anglii jest bardziej preferowane przez powloke brzuszna . Tu babki sa w szoku ze jak ide do ginekologa prywatnie to mam badanie dopochwowe. One tu nie wiedza co to jest. Jedynie polozna przy porodzie cie bada a tak przy badanich kontrolnch czegos takiego nie uraczysz😂😂😂🙈🥴

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego ostatniego zdania się trzymajmy 🙂Aneta8- trzymam mocne kciuki za ciebie i myśle o Tobie ciepło. Ps. Ja dziś znów wstałam w trybie zombie. Zapewne ok 12 dopiero się rozkręce. Ostatnie badanie miałam dopochwowo. A wcześniejsze też( inny lekarz bo mój miał urlop, ale nie mógł złapać małego wiec zrobił przez brzuch i było lepiej widać). Z piciem wody przed transferem tez mam złe wspomnienia. Potem kazali mi leżeć 30 min albo i więcej, pani pielęgniarka przyniosła basen i ze stresu nie mogłam siku zrobić 😢

Aneta8 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

Ja ostatnio prenatalne miałam robione przez brzuch i przez pochwę, więcej przez brzuch, ale jednak przez pochwę było lepiej widoczne.
    Nie wiem od czego to zależy, skoro dziewczyny tez różnie piszą. Może po prostu od lekarza :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do kiedy bierzecie Prenatal Uno? I co dalej potem można kupić - wersje duo? 🙂

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Z tym potwierdzaniem terminu porodu na podstawie pierwszego usg prenatalnego to nie do końca tak jest. Moja siostra miała termin na 16 lipca,z usg prenatalnego wychodziło 9 lipca, a urodziła 25 lipca i miała wywoływany poród. Z synkiem miałam owulację potwierdzoną 27 lipca, urodziłam 27 kwietnia.
    To wiadomo ze dziecko rodzi sie kiedy ma na to ochote a nie w dzien terminu . Umnie pierwszej ciazy wyladowal na porodowce w dzien terminu i urodzilam na drugi dzien . Druga ciaza 5 dni pozniej trzecia w dzien terminu , czwarta 6 dni po terminu . I piata w dzien terminu ale tu mialam wywolywane ze wzgledu na wiek i lekko pod wyzszone cisnienie 🙄😂

Jeheria, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Ja tak samo w pierwszej ciazy prenatalne mialam przez pochwowo ale to może też przez nadprogramowe kilogramy...
    Kurcze ja mam jutro wizyte I już trzęsę portami, w weekend złapałam jakieś zatrucie pokarmowe, wymeczyly mnie okropnie wymioty w nocy w sobotę i teraz boję się o mojego Groszka😔

Aneta8 masz już wynik Sanco?

Nie ma jeszcze.. siedzę już jak na szpilkach. A o16:45 usg.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dziewczyny do kiedy bierzecie Prenatal Uno? I co dalej potem można kupić - wersje duo? 🙂
    Mi Prenatal uno skończy sie w przyszłym tygodniu :) to będzie 12tc3d i kupię już to duo :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • idigi85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy sanco robicie same z siebie czy macie wskazania od lekarza?

2nn3jqivc7brsh21.png

Starania od 12.2017.
    Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
    Ja: 36l. AMH 2,71
    On: 34l: morfologia słabo
    1 IUI / 12.2019 /🍷
    2 IUI / 02.2020 /🍷
    1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
    Crio / 04.2020 / 🍷
    2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
    Crio / 08.2020 / 🍷
    Crio / 11.2020 / 🍷

Od 02.2021
    KRIOBANK, Białystok
    3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
    Crio / 05.2021 / 🍷
    Crio / 06.2021 / 🥳
    beta 5dpt 27,27
    29dpt ❤️
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ