Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz super że z dzidzią wszystko ok :) ja też 5 go sierpnia idę do gina :) i będę mieć usg genetyczne :) tylko wcześniej muszę zadzwonić po receptę na dupka bo sobie źle wyliczyłam i mi braknie...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska mocne kciuki, oby nie było cukrzycy! 😊
    Ja w nocy budziłam się co pół godziny ze stresu o wizytę dziś. A jak zaczęła się burza to już w ogóle miałam po spaniu 😥
    Dziewczyny, na tym etapie macie usg już przez powłoki brzuszne czy dopochwowe? Bo nie wiem czy brać sukienkę czy spódnicę 🤷‍♀️🙈

dobuska lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj lekarz zrobił i przez brzuch i przez pochwę.i przez pochwę bobas był lepiej widoczny. Przyznam że sama się zastanawiam jak to będzie wyglądało u mojego ginka za tydzień bo to będzie już usg genetyczne, które z tego co czytałam trwa 30-40 minut.
    Miamonia, myślę że spódnica to będzie bardziej uniwersalna opcja.

16-01-2022 - synek💙
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Ja już po wizycie, okazało się że mam dalej wielkiego krwiaka, który jest większy od Dzidzi😔
    Lekarka dziwiła się że mnie ze szpitala wypuścili, a jak wychodziłam to mi mówili w szpitalu że jest krwiak ale nie tak duży więc już nie wiem czy tak urósł czy go nie widzieli.
    Mam cały czas odpoczywać, a najlepiej leżeć... Wyć mi się chce z tego wszystkiego, to jest niemożliwe żeby się totalnie domem nie zajmować i w ogóle nic w nim nie robić z mały dzieckiem pod opieką...
    To nie dobrze kochana . Odpoczynek przy malym dziecku jest ciezki🥺 oby wszystko dobrym torem szlo . Mi lekarz na ostatnim usg mowil cos o miesniaku . Jakies pol roku temu polski ginekolog tez cos wsominal o nim ze ma pol centymetre a teraz w angielskim szpitalu tez cos napomknol ale sam do konca nie byl pewien czy to jest miesniak . Na nastepnym usg ma jeszcze raz sprawdzic . Ty kochana trzymaj sie odpoczywaj na ile mozesz i sie nie stresuj bo to nie pomaga w niczym wiem latwo sie gada ❤️😂🙈😍

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Mi wczoraj lekarz zrobił i przez brzuch i przez pochwę.i przez pochwę bobas był lepiej widoczny. Przyznam że sama się zastanawiam jak to będzie wyglądało u mojego ginka za tydzień bo to będzie już usg genetyczne, które z tego co czytałam trwa 30-40 minut.
    Ja rozmawiałam z Panią doktor i mówiła że genetyczne/prenatalne jest przez brzuch i dobrze wcześniej wypić minimum 1l wody, bo wtedy lepiej widać, ewentualnie lekarz poprosi żebyś się wysiusiała ;)

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Ja w nocy budziłam się co pół godziny ze stresu o wizytę dziś. A jak zaczęła się burza to już w ogóle miałam po spaniu 😥
    Dziewczyny, na tym etapie macie usg już przez powłoki brzuszne czy dopochwowe? Bo nie wiem czy brać sukienkę czy spódnicę 🤷‍♀️🙈
    Ja wpiatek mialam przez brzuch juz ale zaznaczone bylo w broszurze żeby pic przy najmniej 1l wody przed wizyta żeby był pełny pęcherz . I podczas czekania a miałam opóźnienie 30 minut myślałam ze się z susiam w majtki a kiedy chciałam iść do toalety to pani mnie zatrzymała 🙈😂

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Ja rozmawiałam z Panią doktor i mówiła że genetyczne/prenatalne jest przez brzuch i dobrze wcześniej wypić minimum 1l wody, bo wtedy lepiej widać, ewentualnie lekarz poprosi żebyś się wysiusiała ;)
    I
    O proszę, a ten mój nic nie mówił. Ale też mi to chodziło po głowie, bo na transfer pod kontrolą USG też musiałam mieć pełny pęcherz. To był koszmar😀 przyznam szczerze że ostatnio tyle sikam że czekając pod gabinetem nazbiera mi się na dwa razy. W nocy to ostatnio nawet po 5 spacerów mam do WC.

16-01-2022 - synek💙
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isiozwierz wrote:
    Ja dzis w nocy tez mialam koszmary, az sie wybudzilam i krzyczalam, ze pajaki po mnie chodza. Jak sie wybudzilam, to jeszcze przez sen je z siebie strzepywalam ;) moj mial ze mnie ubaw, ale ja czesto gadam i odwalam jakies rzeczy przez sen. Wiekszym koszmarem bylo to, ze pozniej mi sie snilo, ze juz urodzilam i zapominalam o dziecku. Zapomnialam je karmic, jak sobie przypomnialam to balam sie, ze umarlo z glodu, a pozniej nie moglam sama karmic i z worka foliowego robilam butelke 😐. Nie wiem, co w mojej psychice siedzi, ze mi sie takie dziwne rzeczy snia.

A po wizycie super :) widzialam dzis bobeczka jak sie rusza :) nagralam sobie wideo, aby moc mojemu pokazac, to w koncu stwierdzil, ze nie wyglada jak ziemniak a bardziej jak czlowiek, i ze w koncu do niego dociera, co sie swieci ;)
    Bobiczek ma 5.02cm, serduszko 156 :) prenatalne wyznaczone na 5.08 :)

Stokrotko - super, ze wszystko dobrze sie skonczylo :)
    Dobuska - jak w trojmiescie bedzie padal deszcz, to polecam odwiedzic muzeum IIWŚ w Gdansku :) a jak beda cieple wieczory, to w Gdyni na Kolibkach trwa wlasnie opener, wiec zawsze mozna sie rozerwac przy koncertach :)
    Gratulacje kochana dobrze ze wszystko Ok . To masz dzień pomnie prenatalne bo ja mam 04/08.. I widzę ze my chyba obecnie razem mamy termin na 12/02 . Na prenatalnych daty porodu nam jaj 100% potwierdza 😂❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 09:19

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym potwierdzaniem terminu porodu na podstawie pierwszego usg prenatalnego to nie do końca tak jest. Moja siostra miała termin na 16 lipca,z usg prenatalnego wychodziło 9 lipca, a urodziła 25 lipca i miała wywoływany poród. Z synkiem miałam owulację potwierdzoną 27 lipca, urodziłam 27 kwietnia.

Jeheria lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Ja w ciąży z synkiem genetyczne miałam dopochwowo :) lekarz twierdził że w ten sposób będzie lepiej widać :)

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo w pierwszej ciazy prenatalne mialam przez pochwowo ale to może też przez nadprogramowe kilogramy...
    Kurcze ja mam jutro wizyte I już trzęsę portami, w weekend złapałam jakieś zatrucie pokarmowe, wymeczyly mnie okropnie wymioty w nocy w sobotę i teraz boję się o mojego Groszka😔

Aneta8 masz już wynik Sanco?

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam prenatalne przez brzuch, wszystko było dobrze widać 😊

Pimka, nie martw się na zapas, na pewno wszystko jest dobrze, ważne ze przeszło

Niedługo pierwszy trymestr będzie już dla nas wspomnieniem 😃

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Selena lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze w Anglii jest bardziej preferowane przez powloke brzuszna . Tu babki sa w szoku ze jak ide do ginekologa prywatnie to mam badanie dopochwowe. One tu nie wiedza co to jest. Jedynie polozna przy porodzie cie bada a tak przy badanich kontrolnch czegos takiego nie uraczysz😂😂😂🙈🥴

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tego ostatniego zdania się trzymajmy 🙂Aneta8- trzymam mocne kciuki za ciebie i myśle o Tobie ciepło. Ps. Ja dziś znów wstałam w trybie zombie. Zapewne ok 12 dopiero się rozkręce. Ostatnie badanie miałam dopochwowo. A wcześniejsze też( inny lekarz bo mój miał urlop, ale nie mógł złapać małego wiec zrobił przez brzuch i było lepiej widać). Z piciem wody przed transferem tez mam złe wspomnienia. Potem kazali mi leżeć 30 min albo i więcej, pani pielęgniarka przyniosła basen i ze stresu nie mogłam siku zrobić 😢

Aneta8 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

Ja ostatnio prenatalne miałam robione przez brzuch i przez pochwę, więcej przez brzuch, ale jednak przez pochwę było lepiej widoczne.
    Nie wiem od czego to zależy, skoro dziewczyny tez różnie piszą. Może po prostu od lekarza :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do kiedy bierzecie Prenatal Uno? I co dalej potem można kupić - wersje duo? 🙂

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Z tym potwierdzaniem terminu porodu na podstawie pierwszego usg prenatalnego to nie do końca tak jest. Moja siostra miała termin na 16 lipca,z usg prenatalnego wychodziło 9 lipca, a urodziła 25 lipca i miała wywoływany poród. Z synkiem miałam owulację potwierdzoną 27 lipca, urodziłam 27 kwietnia.
    To wiadomo ze dziecko rodzi sie kiedy ma na to ochote a nie w dzien terminu . Umnie pierwszej ciazy wyladowal na porodowce w dzien terminu i urodzilam na drugi dzien . Druga ciaza 5 dni pozniej trzecia w dzien terminu , czwarta 6 dni po terminu . I piata w dzien terminu ale tu mialam wywolywane ze wzgledu na wiek i lekko pod wyzszone cisnienie 🙄😂

Jeheria, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Ja tak samo w pierwszej ciazy prenatalne mialam przez pochwowo ale to może też przez nadprogramowe kilogramy...
    Kurcze ja mam jutro wizyte I już trzęsę portami, w weekend złapałam jakieś zatrucie pokarmowe, wymeczyly mnie okropnie wymioty w nocy w sobotę i teraz boję się o mojego Groszka😔

Aneta8 masz już wynik Sanco?

Nie ma jeszcze.. siedzę już jak na szpilkach. A o16:45 usg.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Selena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dziewczyny do kiedy bierzecie Prenatal Uno? I co dalej potem można kupić - wersje duo? 🙂
    Mi Prenatal uno skończy sie w przyszłym tygodniu :) to będzie 12tc3d i kupię już to duo :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • idigi85 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy sanco robicie same z siebie czy macie wskazania od lekarza?

2nn3jqivc7brsh21.png

Starania od 12.2017.
    Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
    Ja: 36l. AMH 2,71
    On: 34l: morfologia słabo
    1 IUI / 12.2019 /🍷
    2 IUI / 02.2020 /🍷
    1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
    Crio / 04.2020 / 🍷
    2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
    Crio / 08.2020 / 🍷
    Crio / 11.2020 / 🍷

Od 02.2021
    KRIOBANK, Białystok
    3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
    Crio / 05.2021 / 🍷
    Crio / 06.2021 / 🥳
    beta 5dpt 27,27
    29dpt ❤️
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ