WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka to ta pierwsza :)

Kokosowa z naszej grupy to nie są dziewczyny. Raczej byśmy wiedziały. Ale dla mnie to strasznie nie fair... Jedną mama miała 12tc i się dopiero dowiedziała że ma puste jajeczko. Jak? Nie wiem. Miała krwawienie w 6tc ale lekarz dał dupka i kazał leżec... Miała iść za parę dni na prenatalne...

Ja jadę po detektor ;p znalazłam parę km stąd u babeczki za 70zl z żelem USG :)

brunetka91 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puste jajo w 12tc???? Przecież od 7-8 tc powinna już serduszko słyszeć

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już jedno poronienie przeżyłam i mogę tylko powiedzieć, że trzeba się cieszyć tym, co jest. Będzie, co ma być i żadnego wpływu na to się nie ma.

Dlatego ja nie mam zamiaru sobie zaprzątać głowy tym, co się może zdarzyć tylko zamierzam się ciążą cieszyć, dlatego oglądam sobie dziecięce rzeczy i kilka ciuszków zakupiłam :) najbliższa rodzina już wie, reszta się dowie w święta. Znajomych dopiero powoli informujemy, jak się akurat z kimś widzimy. Powodów do dalszego ukrywania się po badaniu genetycznym nie widzę.

W poprzedniej ciąży mąż wszystkim wypaplał wcześniej o ciąży i naprawdę nic wielkiego się nie stało, że ludzie dowiedzieli się o poronieniu. Wręcz przeciwnie dostałam sporo wsparcia, bo takie sytuacje się zdarzają bardzo często, również wśród znajomych i rodziny, ale rzadko się o tym mówi.

Cabrera, Kiniorek91, Kookosowa, japonka, meerici, Jupik, moni05, mia4444, Awaria_90 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:

Nie wiem właśnie jak... Ona podobno nawet słyszała serce więc jakim cudem puste jajo ? No chyba że dziecko obumarlo i się wchłonęło. Ale nie będę gdybać bo się nie znam zbyt...

Przytargalam z mężem ubranka z piwnicy jeszcze. Dużo mam 3-6msc. Ale nie doszlam do dołu walizki a tam chyba są mniejsze :) jak wrócę z detektorem to będę przeglądac

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuję tym dziewczyną...

Wy też ciągle czujecie brzuchy ? Tzn podbrzusze , tak jak na delikatny okres bez skurczy ale takie tkliwe jest ?

oar843r8hxms7jm7.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Ona podobno to serduszko nawet widziała bijące. Ja nie do końca to rozumiem. Albo ktoś popełnił błąd albo ona źle przekazała informacje.
    Jestem na tej grupie. Prawdę mowiac myślę, że nam się wydaje że jest tyle poronień. Tam jest 500 dziewczyn. Niech aktywnych będzie 350 to i poronień będzie więcej niż tutaj. Ale z drugiej strony co chwila jaka dziewczyna pisze że jest po genetycznym i jest wszystko ok. Więc to tylko tak dramatycznie wygląda, choć oczywiście dla takiej mamy to jest dramat. Głowa do góry. Nie możemy się łamać i wątpić. Ja rozpowiedzialam o dziecku wszystkim właśnie żeby tak zaczarować :) ps. Teraz się zastanawiam która z nas to która na FB :) bo tu jesteśmy pod pseudonimami, a fajnie by was zobaczyć na żywo :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:04

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:

Wy też ciągle czujecie brzuchy ? Tzn podbrzusze , tak jak na delikatny okres bez skurczy ale takie tkliwe jest ?
    Mi dziś po prawej stronie w okolicach jajnika ciągnie. Wczoraj był spokój. No wiesz... Wszytko rośnie :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    To aż dziwne, że dopiero w 12 tc dowiedziała się, że ma puste jajo płodowe. Ja byłam w 7 tygodniu i lekarz mówił, że powinien być choć pęcherzyk zoltkowy. Czekałam do 8 czy 9 tygodnia i miałam zabieg lyzeczkowania.
    Ona już podobno serduszko słyszała.. też jestem na tej grupie :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:05

Kasiulina lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codzienność ja się udzielam :D zresztą jak coś to Ci podam moje personalia na priv :p

CodziennoscM lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:

U mnie dziś pół dnia tak samo, jakbym miała dostać okresu ale lżej troszkę

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Codzienność ja się udzielam :D zresztą jak coś to Ci podam moje personalia na priv :p
    To już do ciebie wiadomość wysylam, ale chyba musisz mnie zaakceptować czy jakoś tak :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja też chce tam być..

CodziennoscM lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codzienność. Dodalam Cię do od przyjaciółek ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Hmmm.. nie mogę do ciebie wiadomości wysłać :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine i ja popieram. Z naturą się nie wygra. Ja cieszę się ciąża. Nie poradzę nic na los. Dwa poronienia, jeden bliźniak się wchłoną, co ja mogę. Najwyżej Tupac noga. O tej ciąży wie rodzina, reszta dowie się z wielkości brzucha. Ale nie ukrywamy. W ostatniej chcieliśmy czekać i mój brat nie wie do tej pory że miałam zabieg. Jakby dziecka nie było.

Kiniorek no to nie zła historią. Puste jajo od początku lekarz jak podejrzewa już na 1 USG to kontroluje co tydzien. 12 tydzień czas na genetyczne a tu nie ma kogo badać. W szoku jestem.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Codzienność. Dodalam Cię do od przyjaciółek ;)
    No udało się. Wysłalam :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ustało kłucie póki co,stawiam na ucisk jelit (akurat lewa strona) bo byłam w wc i lepiej od razu. Ale tez poczulam mokro na wkładce i się zryłam,no ale nie ma sobie co wkręcać tez wszystkiego.
    Statystycznie jest mało poronien ale jak my sie "obracamy" wśród cięzarnych to wiadomo ze sie wydaje dużo ..
    No i ja juz nie ukryje ciąży nawet jakbym chciala ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam się do lekarza na NFZ żeby mieć badania za free. I powiem Wam ze tak zle trafiłam ze poprostu nic mnie zdziwi. U mnie na NFZ poprostu nie oferują nic. Żadnych badań. Zamiast genetycznego usg zaproponowała zwykle ale powiedziała żebym lepiej poszła prywatnie. Także jeśli ktoś miał opiekę na takim poziomie to nie dziwie się ze mógł się dowiedzieć o stracie w 12 tygodniu. Wydaje mi się ze taka opiekę w ciąży miało pokolenie naszych mam. Czasem czytam jak niektóre z Was fajnie trafiły z lekarzem na NFZ. Trochę zazdroszczę.

U mnie tez kiepsko. A obiecywali cudowny drugi trymestr... gdzie ten przypływ energii ? Złoty okres ciąży... no gdzie ?

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ