X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się zdążyłam zorientować to amolem można się nabierać,jedynie pic nie można...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 ja też nie pomogę...mój kompletnie nie umie kłamać,nie można mu nic w tajemnicy powiedzieć bo jak go ktoś zapyta to zawsze wypeple prawde

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Nie wyobrażam sobie kichania po cc, ja po laparoskopii miałam 4 dziurki i jak kichnęłam to ból był ogromny A co dopiero po takim cięciu jak przy cc !
    Mnie po CC położyli w takiej sali gdzie była dziewczyna mega zabawna - ogólnie była już tydzień po terminie i rzucala żartami na prawo i lewo- A ja przy śmianiu się myślałam że umrę z bólu aż prosiłam żeby się już nie odzywała ☺

wiktoriaa lubi tę wiadomość

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Wg badania z krwi - chlopiec 💙
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na normalnym usg , a doktorek dokonał wszystkich pomiarów jak na genetycznym. Dzidzia ma 58mm, kość nosowa obecna, nogi, ręce są, w główce wszystko prawidłowo, przepływy przez żyły prawidłowe, przezierność karkowa 1.1, serduszko 154/min - ulzylo mi , nie spodziewałam się takich badań bo prenatalne u swojej doktor mam 18.04.
    Różnica między terminem om A usg 1 dzień więc idealnie się pokrywa.

No i powiedział że chyba chłopak, bo dość mocno zarysowany siusiak- powiedzialam mu że w pierwszej ciąży też tak usłyszałam na usg genetycznym A mam córeczkę, więc póki co się nie przywiązuje ☺ mój mąż zareagował tak samo jak ja u lekarza, jak mu powiedziałam że prawdopodobnie chłopak ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:50

przedszkolanka:), nick nieaktualny, nick nieaktualny, Jupik, wiktoriaa, Kookosowa, japonka, CodziennoscM, mia4444, ManiaM, adella1, Karooo93 lubią tę wiadomość

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

• japonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Z tego co się zdążyłam zorientować to amolem można się nabierać,jedynie pic nie można...
    Pić to wiadomo, ale skoro miętowymi maściami nie wolno... Ja już nie ryzykuję. W ulotce jest żeby nie stosować bo nie ma badań na temat stosowania w ciąży, bardzo pomocne :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja mam doświadczenie jedynie z cudzymi dziećmi, ale Młody chyba ćwiczy, na ile mu wolno się wychylić :)
    Skoro często mu się zdarza, tłumaczenia nie pomagają, to jakieś bardziej dotkliwe dla niego konsekwencje kłamstwa musi ponieść. Znasz swoje dziecko najlepiej, więc pewnie wiesz, jaka kara najbardziej go dotknie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Pić to wiadomo, ale skoro miętowymi maściami nie wolno... Ja już nie ryzykuję. W ulotce jest żeby nie stosować bo nie ma badań na temat stosowania w ciąży, bardzo pomocne :)
    Ja bym amolu jednak nie używała, nawet do wcierania

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja amolem 4 razy zatoki smarowałam tak kropelkę i opatulałam opaską.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od wczoraj kłuje mnie jakby szyjka ,ale tak po lewej stronie bardziej. To takie miejscowe tylko..miała któraś tak może?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że z maluchem wszystko dobrze. Wszystko ma na swoim miejscu. Także trochę odetchnelam. Na pobieraniu krwi aż mi krew trysnela z żyły z tego ciśnienia.
    Dzieciaczek ma 6,6 cm i z usg jest tydzień starszy niż z om.

kasia1518, Dominika32, nick nieaktualny, wiktoriaa, przedszkolanka:), hura2017, Kookosowa, japonka, CodziennoscM, moni05, mia4444, Kotecki, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kasiulina, nuśka91 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ale ciągle boli? Mnie bolało jak po wybojach ostatnio jechałam autem... I to aż mnie do pępka przeszył ból... Ale w sumie się więcej nie powtórzylo...

W ciągu 3 dni na grupie FB chyba 4 mamy straciły ciążę... Kurde jakies fatum. Aż przykro się robi, ze nie mamy wpływu na to wzzystko, oprócz dbania o siebie ;(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Mnie po CC położyli w takiej sali gdzie była dziewczyna mega zabawna - ogólnie była już tydzień po terminie i rzucala żartami na prawo i lewo- A ja przy śmianiu się myślałam że umrę z bólu aż prosiłam żeby się już nie odzywała ☺
    Sorki chciałam polubić post z wizyty.eh te telefony. Gratuluję Kasiu. Mi ostatnio bratowa sprawdzała płeć w kalendarzu chińskim, tylko problem jest taki że w styczniu wychodzi chłopak A w lutym dziewczynka i nikt nie wie kiedy było poczęcie :)
    No ale wszystko jedno byle zdrowe było ! Ale też myślę że będziesz mieć synka i będzie parka ;)

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko mnie czasem coś zakłuje w szyjce, ale nic się nie dzieje tak poza tym, więc się nie martwię :)

Dzisiaj kupiłam kilka ciuszków dla bobasa :D są takie maluśkie... :D
    W h&mie jest promocja -20% na ciuszki dziecięce :) online już trochę wykupione, ale poszłam stacjonarnie i troszkę zaszalałam :D

przedszkolanka:), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestaje jak usiądę. W nocy być może wina pełnego pęcherza a teraz nie wiem, zaparcia raczej nie mam,ale jelita szaleją to może coś uciska bo mały z drugiej strony akurat jest ;p

Sunshine ja czekam jeszcze tydzień do potwierdzenia i tez juz coś kupie😀 co masz fajnego?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Sorki chciałam polubić post z wizyty.eh te telefony. Gratuluję Kasiu. Mi ostatnio bratowa sprawdzała płeć w kalendarzu chińskim, tylko problem jest taki że w styczniu wychodzi chłopak A w lutym dziewczynka i nikt nie wie kiedy było poczęcie :)
    No ale wszystko jedno byle zdrowe było ! Ale też myślę że będziesz mieć synka i będzie parka ;)
    U mnie albo 31 styczeń albo 1 luty- na bank któryś z tych dni ☺ mi obojętne co będzie, a maz zapowiedział że jak dziewczynka to będzie kolejne, no to ja mu na to że jak chłopak to to już ostatnie ☺

wiktoriaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam body na krótki rękaw i na długi :D spodenki (takie ze stopkami, pewnie mają jakąś bardziej profesjonalną nazwę) :D czapeczkę i taką piżamkę kombinezon :D (to też pewnie ma jakąś bardziej profesjonalną nazwę :D)

Śliczne te rzeczy są :D wszystko kupiłam z zapięciem kopertowym, bo boje się, jak przez głowę będę noworodkowi przeciskać ubranko :D
    Uwielbiam niebieski kolor, także dobrze, że chłopiec się trafił :D jedno body w kotwice, uwielbiam morskie motywy 😍

przedszkolanka:), nick nieaktualny, Awaria_90 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam parę kupionych. Plus sąsiadka zasypuje mnie ubrankami :p muszę się wybrać z mężem do piwnicy i cała torbę z ciuchami młodego przebrać. Poukładam w szafce i niech leza a później je wypiore i tyle.
    Bo nawet nie wiem co w sumie tam mam i ci się nadaje a co nie

f2w3dqk3m66a9e1d.png

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostanę od koleżanki i kupię coś od tej co Wam pisalam,trochę kupię ,trochę rodzina da 😀 ale kombinezon mam juz dawno upatrzony😍

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria mi z kalendarza chińskiego w obu ciążach wychodzi dziewucha. Mam córeczkę i tu się sprawdziło. I tętno też.
    Teraz ciekawe czy się sprawdzi czy nie :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie też dostanę, ale nie za dużo, bo wśród moich znajomych i rodziny dzieci, jak na lekarstwo, więc na małe zakupy sobie pozwoliłam :D

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ