WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się zdążyłam zorientować to amolem można się nabierać,jedynie pic nie można...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 ja też nie pomogę...mój kompletnie nie umie kłamać,nie można mu nic w tajemnicy powiedzieć bo jak go ktoś zapyta to zawsze wypeple prawde

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Nie wyobrażam sobie kichania po cc, ja po laparoskopii miałam 4 dziurki i jak kichnęłam to ból był ogromny A co dopiero po takim cięciu jak przy cc !
    Mnie po CC położyli w takiej sali gdzie była dziewczyna mega zabawna - ogólnie była już tydzień po terminie i rzucala żartami na prawo i lewo- A ja przy śmianiu się myślałam że umrę z bólu aż prosiłam żeby się już nie odzywała ☺

wiktoriaa lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na normalnym usg , a doktorek dokonał wszystkich pomiarów jak na genetycznym. Dzidzia ma 58mm, kość nosowa obecna, nogi, ręce są, w główce wszystko prawidłowo, przepływy przez żyły prawidłowe, przezierność karkowa 1.1, serduszko 154/min - ulzylo mi , nie spodziewałam się takich badań bo prenatalne u swojej doktor mam 18.04.
    Różnica między terminem om A usg 1 dzień więc idealnie się pokrywa.

No i powiedział że chyba chłopak, bo dość mocno zarysowany siusiak- powiedzialam mu że w pierwszej ciąży też tak usłyszałam na usg genetycznym A mam córeczkę, więc póki co się nie przywiązuje ☺ mój mąż zareagował tak samo jak ja u lekarza, jak mu powiedziałam że prawdopodobnie chłopak ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:50

przedszkolanka:), sunshine03, brunetka91, Jupik, wiktoriaa, Kookosowa, japonka, CodziennoscM, mia4444, ManiaM, adella1, Karooo93 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Z tego co się zdążyłam zorientować to amolem można się nabierać,jedynie pic nie można...
    Pić to wiadomo, ale skoro miętowymi maściami nie wolno... Ja już nie ryzykuję. W ulotce jest żeby nie stosować bo nie ma badań na temat stosowania w ciąży, bardzo pomocne :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja mam doświadczenie jedynie z cudzymi dziećmi, ale Młody chyba ćwiczy, na ile mu wolno się wychylić :)
    Skoro często mu się zdarza, tłumaczenia nie pomagają, to jakieś bardziej dotkliwe dla niego konsekwencje kłamstwa musi ponieść. Znasz swoje dziecko najlepiej, więc pewnie wiesz, jaka kara najbardziej go dotknie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Pić to wiadomo, ale skoro miętowymi maściami nie wolno... Ja już nie ryzykuję. W ulotce jest żeby nie stosować bo nie ma badań na temat stosowania w ciąży, bardzo pomocne :)
    Ja bym amolu jednak nie używała, nawet do wcierania

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja amolem 4 razy zatoki smarowałam tak kropelkę i opatulałam opaską.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od wczoraj kłuje mnie jakby szyjka ,ale tak po lewej stronie bardziej. To takie miejscowe tylko..miała któraś tak może?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że z maluchem wszystko dobrze. Wszystko ma na swoim miejscu. Także trochę odetchnelam. Na pobieraniu krwi aż mi krew trysnela z żyły z tego ciśnienia.
    Dzieciaczek ma 6,6 cm i z usg jest tydzień starszy niż z om.

kasia1518, Dominika32, sunshine03, wiktoriaa, przedszkolanka:), hura2017, Kookosowa, japonka, CodziennoscM, moni05, mia4444, Kotecki, brunetka91, Cabrera, Kasiulina, nuśka91 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ale ciągle boli? Mnie bolało jak po wybojach ostatnio jechałam autem... I to aż mnie do pępka przeszył ból... Ale w sumie się więcej nie powtórzylo...

W ciągu 3 dni na grupie FB chyba 4 mamy straciły ciążę... Kurde jakies fatum. Aż przykro się robi, ze nie mamy wpływu na to wzzystko, oprócz dbania o siebie ;(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Mnie po CC położyli w takiej sali gdzie była dziewczyna mega zabawna - ogólnie była już tydzień po terminie i rzucala żartami na prawo i lewo- A ja przy śmianiu się myślałam że umrę z bólu aż prosiłam żeby się już nie odzywała ☺
    Sorki chciałam polubić post z wizyty.eh te telefony. Gratuluję Kasiu. Mi ostatnio bratowa sprawdzała płeć w kalendarzu chińskim, tylko problem jest taki że w styczniu wychodzi chłopak A w lutym dziewczynka i nikt nie wie kiedy było poczęcie :)
    No ale wszystko jedno byle zdrowe było ! Ale też myślę że będziesz mieć synka i będzie parka ;)

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko mnie czasem coś zakłuje w szyjce, ale nic się nie dzieje tak poza tym, więc się nie martwię :)

Dzisiaj kupiłam kilka ciuszków dla bobasa :D są takie maluśkie... :D
    W h&mie jest promocja -20% na ciuszki dziecięce :) online już trochę wykupione, ale poszłam stacjonarnie i troszkę zaszalałam :D

przedszkolanka:), brunetka91 lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przestaje jak usiądę. W nocy być może wina pełnego pęcherza a teraz nie wiem, zaparcia raczej nie mam,ale jelita szaleją to może coś uciska bo mały z drugiej strony akurat jest ;p

Sunshine ja czekam jeszcze tydzień do potwierdzenia i tez juz coś kupie😀 co masz fajnego?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Sorki chciałam polubić post z wizyty.eh te telefony. Gratuluję Kasiu. Mi ostatnio bratowa sprawdzała płeć w kalendarzu chińskim, tylko problem jest taki że w styczniu wychodzi chłopak A w lutym dziewczynka i nikt nie wie kiedy było poczęcie :)
    No ale wszystko jedno byle zdrowe było ! Ale też myślę że będziesz mieć synka i będzie parka ;)
    U mnie albo 31 styczeń albo 1 luty- na bank któryś z tych dni ☺ mi obojętne co będzie, a maz zapowiedział że jak dziewczynka to będzie kolejne, no to ja mu na to że jak chłopak to to już ostatnie ☺

wiktoriaa, brunetka91 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam body na krótki rękaw i na długi :D spodenki (takie ze stopkami, pewnie mają jakąś bardziej profesjonalną nazwę) :D czapeczkę i taką piżamkę kombinezon :D (to też pewnie ma jakąś bardziej profesjonalną nazwę :D)

Śliczne te rzeczy są :D wszystko kupiłam z zapięciem kopertowym, bo boje się, jak przez głowę będę noworodkowi przeciskać ubranko :D
    Uwielbiam niebieski kolor, także dobrze, że chłopiec się trafił :D jedno body w kotwice, uwielbiam morskie motywy 😍

przedszkolanka:), Cabrera, Awaria_90 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam parę kupionych. Plus sąsiadka zasypuje mnie ubrankami :p muszę się wybrać z mężem do piwnicy i cała torbę z ciuchami młodego przebrać. Poukładam w szafce i niech leza a później je wypiore i tyle.
    Bo nawet nie wiem co w sumie tam mam i ci się nadaje a co nie

f2w3dqk3m66a9e1d.png

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostanę od koleżanki i kupię coś od tej co Wam pisalam,trochę kupię ,trochę rodzina da 😀 ale kombinezon mam juz dawno upatrzony😍

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria mi z kalendarza chińskiego w obu ciążach wychodzi dziewucha. Mam córeczkę i tu się sprawdziło. I tętno też.
    Teraz ciekawe czy się sprawdzi czy nie :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie też dostanę, ale nie za dużo, bo wśród moich znajomych i rodziny dzieci, jak na lekarstwo, więc na małe zakupy sobie pozwoliłam :D

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ