Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
wiktoriaa wrote:Nie wyobrażam sobie kichania po cc, ja po laparoskopii miałam 4 dziurki i jak kichnęłam to ból był ogromny A co dopiero po takim cięciu jak przy cc !
wiktoriaa lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Byłam dziś na normalnym usg , a doktorek dokonał wszystkich pomiarów jak na genetycznym. Dzidzia ma 58mm, kość nosowa obecna, nogi, ręce są, w główce wszystko prawidłowo, przepływy przez żyły prawidłowe, przezierność karkowa 1.1, serduszko 154/min - ulzylo mi , nie spodziewałam się takich badań bo prenatalne u swojej doktor mam 18.04.
Różnica między terminem om A usg 1 dzień więc idealnie się pokrywa.
No i powiedział że chyba chłopak, bo dość mocno zarysowany siusiak- powiedzialam mu że w pierwszej ciąży też tak usłyszałam na usg genetycznym A mam córeczkę, więc póki co się nie przywiązuje ☺ mój mąż zareagował tak samo jak ja u lekarza, jak mu powiedziałam że prawdopodobnie chłopak ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 10:50
przedszkolanka:), sunshine03, brunetka91, Jupik, wiktoriaa, Kookosowa, japonka, CodziennoscM, mia4444, ManiaM, adella1, Karooo93 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Dominika32 wrote:Z tego co się zdążyłam zorientować to amolem można się nabierać,jedynie pic nie można...
-
nick nieaktualnyKiniorek ja mam doświadczenie jedynie z cudzymi dziećmi, ale Młody chyba ćwiczy, na ile mu wolno się wychylić
Skoro często mu się zdarza, tłumaczenia nie pomagają, to jakieś bardziej dotkliwe dla niego konsekwencje kłamstwa musi ponieść. Znasz swoje dziecko najlepiej, więc pewnie wiesz, jaka kara najbardziej go dotknie. -
nick nieaktualny
-
Melduję że z maluchem wszystko dobrze. Wszystko ma na swoim miejscu. Także trochę odetchnelam. Na pobieraniu krwi aż mi krew trysnela z żyły z tego ciśnienia.
Dzieciaczek ma 6,6 cm i z usg jest tydzień starszy niż z om.kasia1518, Dominika32, sunshine03, wiktoriaa, przedszkolanka:), hura2017, Kookosowa, japonka, CodziennoscM, moni05, mia4444, Kotecki, brunetka91, Cabrera, Kasiulina, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka ale ciągle boli? Mnie bolało jak po wybojach ostatnio jechałam autem... I to aż mnie do pępka przeszył ból... Ale w sumie się więcej nie powtórzylo...
W ciągu 3 dni na grupie FB chyba 4 mamy straciły ciążę... Kurde jakies fatum. Aż przykro się robi, ze nie mamy wpływu na to wzzystko, oprócz dbania o siebie ;( -
kasia1518 wrote:Mnie po CC położyli w takiej sali gdzie była dziewczyna mega zabawna - ogólnie była już tydzień po terminie i rzucala żartami na prawo i lewo- A ja przy śmianiu się myślałam że umrę z bólu aż prosiłam żeby się już nie odzywała ☺
No ale wszystko jedno byle zdrowe było ! Ale też myślę że będziesz mieć synka i będzie parka -
nick nieaktualnyPrzedszkolanko mnie czasem coś zakłuje w szyjce, ale nic się nie dzieje tak poza tym, więc się nie martwię
Dzisiaj kupiłam kilka ciuszków dla bobasasą takie maluśkie...
W h&mie jest promocja -20% na ciuszki dziecięceonline już trochę wykupione, ale poszłam stacjonarnie i troszkę zaszalałam
przedszkolanka:), brunetka91 lubią tę wiadomość
-
Przestaje jak usiądę. W nocy być może wina pełnego pęcherza a teraz nie wiem, zaparcia raczej nie mam,ale jelita szaleją to może coś uciska bo mały z drugiej strony akurat jest ;p
Sunshine ja czekam jeszcze tydzień do potwierdzenia i tez juz coś kupie😀 co masz fajnego? -
wiktoriaa wrote:Sorki chciałam polubić post z wizyty.eh te telefony. Gratuluję Kasiu. Mi ostatnio bratowa sprawdzała płeć w kalendarzu chińskim, tylko problem jest taki że w styczniu wychodzi chłopak A w lutym dziewczynka i nikt nie wie kiedy było poczęcie
No ale wszystko jedno byle zdrowe było ! Ale też myślę że będziesz mieć synka i będzie parkawiktoriaa, brunetka91 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyKupilam body na krótki rękaw i na długi
spodenki (takie ze stopkami, pewnie mają jakąś bardziej profesjonalną nazwę)
czapeczkę i taką piżamkę kombinezon
(to też pewnie ma jakąś bardziej profesjonalną nazwę
)
Śliczne te rzeczy sąwszystko kupiłam z zapięciem kopertowym, bo boje się, jak przez głowę będę noworodkowi przeciskać ubranko
Uwielbiam niebieski kolor, także dobrze, że chłopiec się trafiłjedno body w kotwice, uwielbiam morskie motywy 😍
przedszkolanka:), Cabrera, Awaria_90 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam parę kupionych. Plus sąsiadka zasypuje mnie ubrankami :p muszę się wybrać z mężem do piwnicy i cała torbę z ciuchami młodego przebrać. Poukładam w szafce i niech leza a później je wypiore i tyle.
Bo nawet nie wiem co w sumie tam mam i ci się nadaje a co nie
-
nick nieaktualny