Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sunshine03 wrote:Są już takie głowice usg wtykane do smartfona z phillipsa, ale koszt takiego urządzenia to dwadziescia kilka tysięcy zlotych
Ja bym się bała, smartfony wybuchają...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja pierdziele niezła cena :o
-
Jupik wrote:Przypomnij, w jakim jest wieku?
U mnie jest odwrotnie-ja tylko w dzień kp, na noc i w nocy jedziemy na mm, bo moim by się za Chiny nie najadła i w kółko budziła.
Pomyśl, że jak się małe urodzi to też dla starszaka będzie zmiana i chyba nie będziesz usypiać obu na cycu, a potem do obu wstawać w nocy z cycem (o różnych porach), bo padniesz po prostu..
-
Piszecie dziewczyny jak szalone. Nie nadrobię was chyba.
Czy wy też jesteście mega zmęczone? Ja tylko zjem kolacje i padam. Zasypiam z pierworodnym. Mogłabym spać na okrągło.mila_88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie wiem co mam myśleć.
29.01. - 5t3d - pęcherzyk ciążowy
05.02 - 6t3d - na usg był widoczny pęcherzyk ciążowy i zółtkowy. Bez zarodka. Wg lekarki trochę za mało. Kazała oznaczyć betę.
06.02. - 38,8tys.
08.02. - 43,6tys.
Średni przyrost 6% - mało, więc nastawiam się na najgorsze
Dzisiaj po południu umówiłam się do drugiego lekarza, żeby potwierdzić diagnozę pustego jaja płodowego. A tam... zarodek 2,3mm z bijącym sercem...
Lekarz mówi, że pęcherzyk+CRL+FHR wszystko w normie, ale dla ciąży o tydzień młodszej niż moja... A to niemożliwe, bo miałam IVF, więc dokładnie wiem, kiedy było poczęcie, a że dostaliśmy zakaz współżycia młodsza ciąża jest po prostu niemożliwa.
Teraz się boję, czy zarodek się rozkręci, czy po prostu jest coś nie tak i prędzej czy później tą ciążę stracę...
Kilka minut temu dostałam smsa od mojej regularnej lekarki, że przyrost za mały i żebym odstawiła leki i przyszła na wizytę za 10 dni, zeby potwierdzić całkowite poronienie... Więcej do niej nie pójdę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 19:56
2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)
ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
-
mila_88 wrote:Dziewczyny, nie wiem co mam myśleć.
05.02 - 6t3d - na usg był widoczny pęcherzyk ciążowy i zółtkowy. Bez zarodka. Wg lekarki trochę za mało. Kazała oznaczyć betę.
06.02. - 38,8tys.
08.02. - 43,6tys.
Dzisiaj po południu umówiłam się do drugiego lekarza, żeby potwierdzić diagnozę pustego jaja płodowego. A tam... zarodek 2,3mm z bijącym sercem...
Lekarz mówi, że pęcherzyk+CRL+FHR wszystko w normie, ale dla ciąży o tydzień młodszej niż moja... A to niemożliwe, bo miałam IVF, więc dokładnie wiem, kiedy było poczęcie, a że dostaliśmy zakaz współżycia młodsza ciąża jest po prostu niemożliwa.
Teraz się boję, czy zarodek się rozkręci, czy po prostu jest coś nie tak i prędzej czy później tą ciążę stracę...
Kilka minut temu dostałam smsa od mojej regularnej lekarki, że przyrost za mały i żebym odstawiła leki... Więcej do niej nie pójdę.
-
mila_88 wrote:Dziewczyny, nie wiem co mam myśleć.
06.02. - 38,8tys.
08.02. - 43,6tys.
Kilka minut temu dostałam smsa od mojej regularnej lekarki, że przyrost za mały i żebym odstawiła leki i przyszła na wizytę za 10 dni, zeby potwierdzić całkowite poronienie... Więcej do niej nie pójdę.
Co za baba! Nie dość, że niekompetentna to jeszcze nieczuła...
Nie denerwuj się, a co mówi ten drugi lekarz?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Lekarz (ordynator szpitala, jak szaleć to szaleć) powiedział, że najważniejsza jest akcja serca, a serce bije. Powiedział, że za wcześnie jest, żeby coś więcej powiedzieć. Na ten moment zarodek jest, serce bije, ciąża wygląda na 6, a nie 7 tygodni.
W międzyczasie porobić wszystkie badania: glukoza, mocz, TSH, etc.
Mam przyjść w środę skontrolować.
Tak w ogóle, to powiem Wam, że on miał taki sprzęt usg... i tak mi wszystko pomierzył, nawet torbiel na jajniku, chociaż nie po to do niego przyszłam. I poza zdjęciem usg dostałam film usg z pierścionkiem z pulsującym brylancikiem...
I tak wszystko fajnie wytłumaczył. Oczywiście pewnie się cackał ze mną jak z jajkiem (ja tam poszłam po wyrok, a on mi mówi, że serce bije... to ja mu się poryczałam na leżance).
Jeszcze głupia poszłam bez męża, bo stwierdziłam, że jak po złe wieści, to wystraczę sama. Chociaż chciał iść. Mąż ma się rozumieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 20:24
Agu1 lubi tę wiadomość
2019.12.27 dziewczynki;)
-
Agu1 wrote:Jezeli jest wszystko to jest chyba super ? Bo zglupialam...
No lepiej niż było rano, ale czy super, to nie wiem. Bo ciąża z jakiegoś powodu rozwija się wolniej niż powinna.
Widzę, że dużo pisałyście pod moją nieobecność... chyba na razie muszę nadrabiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 20:28
2019.12.27 dziewczynki;)
-
mila_88 wrote:Lekarz (ordynator szpitala, jak szaleć to szaleć) powiedział, że najważniejsza jest akcja serca, a serce bije. Powiedział, że za wcześnie jest, żeby coś więcej powiedzieć. Na ten moment zarodek jest, serce bije, ciąża wygląda na 6, a nie 7 tygodni.
W międzyczasie porobić wszystkie badania: glukoza, mocz, TSH, etc.
Mam przyjść w środę skontrolować.
Tak w ogóle, to powiem Wam, że on miał taki sprzęt usg... i tak mi wszystko pomierzył, nawet torbiel na jajniku, chociaż nie po to do niego przyszłam. I poza zdjęciem usg dostałam film usg z pierścionkiem z pulsującym brylancikiem...
I tak wszystko fajnie wytłumaczył. Oczywiście pewnie się cackał ze mną jak z jajkiem (ja tam poszłam po wyrok, a on mi mówi, że serce bije... to ja mu się poryczałam na leżance).
Jeszcze głupia poszłam bez męża, bo stwierdziłam, że jak po złe wieści, to wystraczę sama. Chociaż chciał iść. Mąż ma się rozumieć.
Cieszę się, że trafiłaś na takiego lekarza. Jeśli on wierzy, że jest dobrzeto Ty też się postaraj. Mąż jeszcze Cię nie opierdzielił za to?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Cieszę się, że trafiłaś na takiego lekarza. Jeśli on wierzy, że jest dobrzeto Ty też się postaraj. Mąż jeszcze Cię nie opierdzielił za to?
No ba;)
No cóż, nie pierwszy, nie ostatni raz. Ale na razie mam specjalne względyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 20:30
moni05 lubi tę wiadomość
2019.12.27 dziewczynki;)
-
Witam i spadam spać.
Mila wszystko będzie dobrze a przynajmniej jest na jak najlepszej drodze do tego!
Jeśli masz wątpliwości skonsultuj z trzecim lekarzem, ale do tej kobiety na Twoim miejscu już bym nie poszła, albo poszła! Pokazać nagranie z bijącym serduszkiem!!!Paolka _25 -
Mila, co za historia! Najwazniejsze, ze serduszko bije, maluszek jest silny i da radę. Moze doszlo do pozniejszego zagniezdzenia, przez co pozniej utworzylo sie cialko zolte i dostal paliwka aby rosnac stad ta roznica.
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Myślę, że długa droga przede mną. Modlę się o Cud.
Na razie muszę odpocząć. Taki miałam emocjonalny rollercoaster dzisiaj...
Na jutro muszę oddać zaliczenie na podyplomówce i jestem jeszcze w proszku... A oczywiscie spać się chce: i z nerwów i z ciąży. I trudno się skupić na jednym zadaniu jak się co 15 minut lata siusiu.
Czy któraś z Was coś jeszcze studiuje?Agu1 lubi tę wiadomość
2019.12.27 dziewczynki;)
-
Powiedzielismy dzis Boryskowi, ze bedzie mial braciszka lub siostrzyczke. Mowilismy, ze dzidzia jest jeszze bardzo malutka i na razie mieszka u mamy w brzuchu. Po tej informacji zaczal glaskac moj brzuch nie wiem ile z tego zrozumial, ale bedziemy nad tym pracowac, na szczęście mamy punkt odniesienia bo 10.2018 urodzil sie kuzyn i dzieki niemu wie co to mala dzidzia i ze mozna ja glaskac po glowce. Chyba dlatego glaskal moj brzuch
mila_88, sunshine03, moni05 lubią tę wiadomość