X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszły. Padam. Dobranoc wszystkim

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze i ja zasne. Dobranoc. Moze wstane wczesniej niz 10 :p

AnitaK, moni05 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :-) ja jeszcze muszę dom ogarnąć bo jutro od rana goście ;-)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Mine93 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo wagi, w 1 ciążę startowalalm z 58, po ciąży nawet udało mi się ważyć mniej z 53-54 kg, ale od jakiś 2 lat przestałam się pilnować i mamy efekt 67 kg... obiecałam sobie że po porodzie wszystko zrzuce!! :)

moni05 lubi tę wiadomość

7cs szczęśliwy ❤❤❤
    eikts65gkw2joqca.png

Synek 2013 ❤
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Polą stracilam najpierw 3-4 kg. A pozniej od podstawowej przytylam ok.10 kg ;) do wagi zeszłam w 4 miesiące po porodzie ( 2 m.ćwiczeń). Teraz tez mam taki zamiar. :p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko :( nic nie spalam... Nic... Czuje sie jak pomaratonie. A jak mi sie przysnelo to znowu sen ze hcg nie rosnie... I znowu pobudka... Wszystko mnie wybudza. To ze Kasper sie wiecil w noch, pies chodzil... Oj bede zmierzla. Jeszcze mnie muli jak tylko wstalam ... :(

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek to ja jestem jeszcze mniejszym krasnalem :-P mam 155 cm i 55 kg. W pierwszej ciąży startowałam z 59 i przytyłam 13 kg. To teraz jak przytyję 13 to będzie looz :-D później spadłam do 50 kg przy kp. A później znów przytyłam do 62!!! I zaczęłam przygodę z bieganiem, w wakacje pokonywałam dystans 10 km. Teraz bardzo mi biegania brakuje....

Dzień dobry! Ja wyspana i wypoczęta;-)
    Witaj AnitaK :-)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Ma 14 msc jezeli sie nie samoodstawi to zamierzam karmic w tandemie. Ona mm nie toleruje takze te 3 karmienia w ciagu doby chyba nie zaszkodza? Ewentualnie male z butelki odciagniete moje mlrko a iza nadal cyc

Agu jeśli z ciąża ok to obecnie nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby kończyć karmienie :) dużo moich koleżanek karmi w tandemie :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka zazdroszcze tego wyspania..mialam dzisiaj barszcz robic na obiad ale nie mam sily i zamawiamy cos do domu...
    Pierwsze nie spalam bo zaczelam analizowac. Ze tak na dobra sprawe nie mamy nic odlozone na wyprawke...dwa wesela... I sie przerazila. Ale mam kochana tesciowa i jak sie obudzilam to do niej poszlam porozmawiac (pietro nizej). Ma odlozone troche i nam pozyczy. A przyjda pieniadze z ubezpieczenia to jej oddamy.
    Bo tak zaczelam sie zastanawiac: wozek, pampersy, pieluchy, jakies lekarstwa, zmiana drzwi w pokoju. Jakies nosalki na katar, plyny do kapieli i inne duperelki no i proszki i plyny do prania.
    Mam duzo ubran po mlodym ale one juz beda mialy z 10lat i nie wiem ile sie nada. I czy bedzie chlopak czy dziewczynka. Posciele i kocyki tez sa. No ale trzeba bedzie to wziac i w koncu posegregowac co sie nadaje a co nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 08:35

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry dziewczęta:)

U mnie masakra,prawie cała noc nie spałam jak juz mi sie udało to jakieś dziwne sny po których budzilam się z walacym sercem.
    Zbieralam grzyby ze stadem dzików:) A potem jezdzilam na 3nogim koniu:)
    I co... I teraz zamartwiam się
    ..macam brzuszek..

przedszkolanka:), moni05 lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• kalcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Powiedzielismy dzis Boryskowi, ze bedzie mial braciszka lub siostrzyczke. Mowilismy, ze dzidzia jest jeszze bardzo malutka i na razie mieszka u mamy w brzuchu. Po tej informacji zaczal glaskac moj brzuch :) nie wiem ile z tego zrozumial, ale bedziemy nad tym pracowac, na szczęście mamy punkt odniesienia bo 10.2018 urodzil sie kuzyn i dzieki niemu wie co to mala dzidzia i ze mozna ja glaskac po glowce. Chyba dlatego glaskal moj brzuch :)

Nasza Kosia tez ciagle głaska j całuje brzuszek :) a ja się rozpływam aż... i wola dobrzuszka „chodź do nas dzidziusiu” :D

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj o 22 pojechałam na ip. Ból brzucha nie wdawał mi spokoju, tym bardziej, ze w pierwszej ciąży na tym etapie jeszcze nie miałam takich boli. Co wstałam to od razu miałam napięty brzuch i tak od 13. Pojechałam z córcia do babci, żeby poleżeć, ale to nie pomogło. Na izbie niemiła pielęgniarka, ze z takimi rzeczami to się wcześniej przyjeżdża , a nie po trzech dniach- wspomniałam, ze już od 3 dni mnie boli jak pochodzę, ale dziś w ogóle nie przechodzi. Powiedziała, ze mam się zamknąć na weekend w pokoju, żeby mnie dziecko nie widziało i odpoczywać, a ciąża jest od leżenia a nie dźwigania za dzieckiem. Brak słów po prostu... pan doktor mnie zbadał i z kolei stwierdził na odwrót, ze niepotrzebnie przyjechałam, bo to jest miejsce do nagłych przypadków. Powiedziałam tylko, ze martwię się jak każdy kto się nie zna, ale ogólnie był chociaż uprzejmy w przeciwieństwie do pielęgniarki czy tam położnej... a co do brzuszka. Wszystko w porządku, potwierdził, ze faktycznie mam napiety brzuch, ale w środku wszystko wyglada ok. Ciąża według usg 5+5 dni i ciagle dopytywał czy mam na pewno regularne miesiączki i był zdziwiony moja beta na 5 dni przed terminem miesiączki-18,5 , ale nie powiedział czemu. Zarodka nie było jeszcze widać, ale powiedział, ze na pewno nie puste jajo płodowe , bo jest ciałko żółte 1,43 , także się uspokoiłam, ale brzuch dalej napięty , wiec od rana leżę... zapytał mnie jeszcze czy jestem świadoma, ze macica w tylozgieciu ale jak zapytałam co tk oznacza to mówi, ze bez znaczenia w zasadzie. Któraś z was ma jaka wiedzę?

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia https://mamaginekolog.pl/tylozgiecie-macicy/

• kalcia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine właśnie sobie przeczytałam zanim odpisałas :D dzięki :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Paolka zazdroszcze tego wyspania..mialam dzisiaj barszcz robic na obiad ale nie mam sily i zamawiamy cos do domu...
    Pierwsze nie spalam bo zaczelam analizowac. Ze tak na dobra sprawe nie mamy nic odlozone na wyprawke...dwa wesela... I sie przerazila. Ale mam kochana tesciowa i jak sie obudzilam to do niej poszlam porozmawiac (pietro nizej). Ma odlozone troche i nam pozyczy. A przyjda pieniadze z ubezpieczenia to jej oddamy.
    Bo tak zaczelam sie zastanawiac: wozek, pampersy, pieluchy, jakies lekarstwa, zmiana drzwi w pokoju. Jakies nosalki na katar, plyny do kapieli i inne duperelki no i proszki i plyny do prania.
    Mam duzo ubran po mlodym ale one juz beda mialy z 10lat i nie wiem ile sie nada. I czy bedzie chlopak czy dziewczynka. Posciele i kocyki tez sa. No ale trzeba bedzie to wziac i w koncu posegregowac co sie nadaje a co nie

Masz jeszcze mnóstwo czasu. Nie analizuj az tak, odpoczywaj :* w drugim trymestrze, jak bedziesz miala wiecej czasu to to ogarniesz :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Kiniorek to ja jestem jeszcze mniejszym krasnalem :-P mam 155 cm i 55 kg. W pierwszej ciąży startowałam z 59 i przytyłam 13 kg. To teraz jak przytyję 13 to będzie looz :-D później spadłam do 50 kg przy kp. A później znów przytyłam do 62!!! I zaczęłam przygodę z bieganiem, w wakacje pokonywałam dystans 10 km. Teraz bardzo mi biegania brakuje....

Dzień dobry! Ja wyspana i wypoczęta;-)
    Witaj AnitaK :-)
    O to u nas ten sam wzrost i waga ;)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Masz jeszcze mnóstwo czasu. Nie analizuj az tak, odpoczywaj :* w drugim trymestrze, jak bedziesz miala wiecej czasu to to ogarniesz :)

Wiesz ja mam taki tok myslenia ze wszystko wczesniej analizuj
    Wiem ze sie poznoej za to wezme ale moje myslenie troche czas wyprzedza ;)

moni05 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Wiesz ja mam taki tok myslenia ze wszystko wczesniej analizuj
    Wiem ze sie poznoej za to wezme ale moje myslenie troche czas wyprzedza ;)

Wykończysz się, no stress i wypoczywaj :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc zrabana jak u Domimiki i Kiniorka. Co niby zasnęłam to jakiś głupi sen (Lech Kaczyński nawet mi się śnił :-/ ) więc masakra jakaś.
    Od rana mdłości. Mąż w nocy wyjechał, więc zostałam sama z mdłościami, dzieckiem, 3 kotami i psem. Jak ja to ogarnę-ktoz to wie. Piję imbir, zreram płatki migdałowe, i się zastanawiam, czemu kurna nie wiedziałam, żeby wcześniej brać wit B co to niby zmniejsza mdłości :-/ może faktycznie by pomogło.
    Jeny, oby jakoś przetrwać.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za chwile ide sie polozyc. Bylam ba zakupach i nornalnie padam.

Jak u Was z piciem kawy? Pijecie czy nie?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ