Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj też jakiś kiepski nastrój, nie wiem czy to pogoda, bo wczoraj trochę padało, burzowo było. Humor i samopoczucie zmieniają się dość często.
Dzisiaj słońce, to może będzie lepszy nastrój
Ze śmiesznych rzeczy, to już widzę, że brzuch zaczyna "przeszkadzać" - chciałam sprawdzić czy się nie otarłam na udzie od spodni, a tu nic nie widać, bo brzuch zasłania09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
nick nieaktualnyW Brussie zawsze wychodzi pielęgniarka co jakiś czas i pyta czy jest ktoś w ciąży i sama zaprasza bez kolejki. To akurat miło i ja jak mogę to korzystam zawsze. Chociaż raz w życiu jakiś przywilej 😅
Co do nastroju to ja ostatnio też momentami ryk niewiadomo o co i dlaczego. Straszne te hormonyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 08:34
-
nick nieaktualny
-
W 2019 jeszcze używałam octeniseptu do pępka i położna mi zwróciła uwagę ze niedokładnie czyszczę. I ze to trzeba tam głęboko odchylać z każdej strony i czyścić żeby się krew nie psuła. Wiec bądź tu mądry jak w innym kraju nie każą w ogóle tam zaglądać. Mojemu synowi odpadł pępek po 5 tygodniach wiec raczej bez kapania by nie pociągnął. Ale w szpitalu go nie kapali. Dopiero w domu. Strasznie nam to nie szło na początku. Pamietam ze trząsł się z zimna.
Co do duphostanu to się nie zaglebialalam ale mówiła ze pojawia się coraz więcej dowodów na to dzieci maja rożne skutki uboczne. Problemy z owłosieniem i napięciem. Ale nie dopytywałam więcej. Tyle zapamiętałam. Ale to prawda on jest łykany na potęgę.
Ja tez mam czasem noce ze się budzę i nie mogę spać. Ostatnio mnie kłuje podbrzusze z jednej strony w nocy. I boli spojenie. To już dość długo trwa a do wizyty jeszcze dwa tygodnie.
Mi tez brzuch przeszkadza ale jak się za mocno najem. To czuje jakby mi miał pęknąć. I jest już spory. Ale to w końcu 6 miesiąc drugiej ciąży. Ale i tak w luźnym podkoszulku nic nie widać. Ja w kolejkach czekam. Tez nie lubię robić zamieszania. Wiem ze wszyscy wkurzeni w tych kolejkach a tu jeszcze ktoś się wpycha. -
Ja też już czuję, że brzuszek przeszkadza, wczoraj chciałam kucnąć w kościele, a tu coś ciężko. A jak się najem to jak Dreamer, mam wrażenie, że wybuchnie. Co to będzie w sierpniu
Ja w pt wybieram się na krzywą cukrową, wizytę mam 25 maja, 26 maja mamy rocznicę ślubuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 08:47
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Nalia wrote:W ogole wchodzę dzisiaj na wagę, a tam pół kilo mniej niż tydzień temu. 😱 A przecież jem cały czas tak samo i się nie ograniczam. 😐
Ja w pierwszej ciąży miałam spadki po 2 kg nawet w ciąży jednego dnia. Ale wszystko wróciło do normy. I potem niestety ruszyło mocnoNalia lubi tę wiadomość
-
Ja mam jakieś 3 kg na plusie, jestem 24+3.
Nalia, a ważyłaś się o tej samej porze dnia? w ubraniach/bez? Bo wiesz wystarczy, że napijesz się więcej wody i już masz więcej/mniej na wadze.
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
nick nieaktualnyami_ami wrote:Ja mam jakieś 3 kg na plusie, jestem 24+3.
Ja nie wiem jak wy to robicie, ja mam CC, trzymam dietę od 12 tygodnia, zero cukru i białej mąki a jestem +8 😭 i to tylko na brzuch, bo nic innego mi nie przytyło. Diabetolog mówi, że to ok waga licząc od początkowej, ale jak widzę +3 kg to załamka. -
U mnie waga długo waga stała w miejscu i wystrzeliła w ostatnim miesiącu... mam już +6 kg (25 tc). Nigdy w życiu nie wazylam tyle co teraz, ale staram się nie przejmować. Jem normalnie i codziennie chodzę na spacery, sprzątam w domu. A na krzywą cukrową idę za tydzień żeby wyniki mieć przed wizytą 28 maja
-
Mimi__ wrote:Ja nie wiem jak wy to robicie, ja mam CC, trzymam dietę od 12 tygodnia, zero cukru i białej mąki a jestem +8 😭 i to tylko na brzuch, bo nic innego mi nie przytyło. Diabetolog mówi, że to ok waga licząc od początkowej, ale jak widzę +3 kg to załamka.
Jedna siostra bardzo dużo przytyła w ciąży, a druga miesiąc po to właściwie nie widać, że rodziła i po 3 ciążach wygląda fajnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2021, 09:20
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ami_ami wrote:Ja mam jakieś 3 kg na plusie, jestem 24+3.
Nalia, a ważyłaś się o tej samej porze dnia? w ubraniach/bez? Bo wiesz wystarczy, że napijesz się więcej wody i już masz więcej/mniej na wadze.❤Ada&Pola❤
-
Z tym tyciem to jest też na pewno kwestia naszej gospodarki hormonalnej.
Dziewczyny, które mają problemy z tarczycą mogę jeść tyle samo co inna osoba i będą tyły bardziej.
Ważne też jest czy organizm zatrzymuje wodę, jeśli ktoś ma uczucie spuchnięcia, to woda jest zatrzymana.
Kolejną kwestią będą mięśnie - jeśli np. teraz mamy mniejszą aktywność, to pewne mięśnie mogą zniknąć, a to mięśnie są cięższe. Ja miałam umięśnione fest łydki, ale od 5 miesięcy nie jeżdżę konno, to mam już tam 60% mięśni co wcześniej.
09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
Ja mam +5kg i absolutnie się tym nie przejmuję. Po pierwszej ciąży wszystko zeszło od razu, zejdzie i teraz
Apetyt mi dopisuje, nie powiem. Większość czasu spędzam w kuchni
Mój syn już drugą noc z rzędu spędził całą u siebie w pokoju. Żadnych nocnych wędrówek. Aż nam smutno było jak się obudziliśmy sami w sypialniale bardzo się cieszę, oby tak dalej.
Ja ostatnio mam przypływ energii, jestem na etapie urządzania balkonulestaa lubi tę wiadomość