X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. :-)

Ja mam wizytę w czwartek i też jestem ciekawa czy nadal taki duży czy trochę zwolnił, nie ma po kim gonić w górę :-)

Magu lubi tę wiadomość

• lestaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt.
    Martwię się trochę, że Opóźniona się nie odzywa, ale cały czas trzymam kciuki.

Ami_ami, szacun za tą przeprowadzkę w trzecim trymestrze!
    U nas USG III trymestru w czwartek.

Magu, majóweczka83 lubią tę wiadomość

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Magu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że Opóźniona jak będzie mogła/chciała to się odezwie. Ja jak leżałam to czasami do mnie położna przychodziła i zwracała uwagę, że za dużo korzystam z telefonu. A czasami człowiek potrzebuje chwili oddechu.

Kania85 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj same dobre wieści po wizytach. ;) Ja mam 13.07, czyli to będzie 31+3. ;)

Magu lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymałam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty, cieszę się, że wszystko jest ok 🥰

Ja dzisiaj z rana byłam w sumie w 4 lumpkach, ale bez szału 🤦‍♀️

Potem pojechałam na drugie śniadanie w ulubione miejsce w Sopocie no i wróciłam do domu.. Nudzę się przeokropnie, dzieci są u babci na wakacjach, D w pracy 🤷‍♀️
    Ogarnęłam w domu, pranie, suszenie, szafki w kuchni umyłam, przykręciłam gałki do mebli w pokoju Julka i dalej już nie mam pomysłu co ze sobą zrobić.

Jakoś tak mi smutno jest, za długo już moich synków nie widziałam 🥺

My mamy wizytę w piątek, przede wszystkim żeby sprawdzić tylną komorę mózgu Julka, mimo, że już jeden lekarz na usg 3 trym sprawdzał, to mieliśmy jeszcze zgłosić się po 3 tygodniach od rozpoznania na kontrolę 😊
    Ciekawa jestem ile już waży mój mały kawaler ❤️

Nalia, Magu, Mama Trójki lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z sesji ciążowej nad jeziorem i jestem padnięta. A jutro też z rana i badania i USG 3 trymestru. Czuję że mała jest już spora ale mam nadzieję że dieta daje radę ją utrzymać w ryzach. Najbardziej mnie martwi serduszko bo coraz trudniej mi trzymać dobre cukry, wariują mimo że jem to samo. Eh, byle do września..

Nalia, nat87 lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie. Muszę zrobić posiew moczu. W 28+4 tv synuś wazy 1450gram mówi doktor że rośnie w masę. Jeszcze ułożony posladkowo.

majóweczka83, Tusianka, Mimi__, nat87, Mama Trójki lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieli sesję ciążową-rodzinną 25 lipca 😊
    Szukam inspiracji żeby ubrać trzech moich chłopaków 😊

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w piątek i też nie wiem jak to wyjdzie, zwłaszcza jak tu zrobić zdjęcie rodzinne z 18 mcznym wulkanem energii...

majóweczka83, Mimi__, Mama Trójki lubią tę wiadomość

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś u mnie gorszy dzień wczoraj i dzisiaj. Posmęcę, więc kto nie ma ochoty psuć sobie humoru moim smęceniem to rozumiem ;* Dlatego robię odstęp i post można ominąć. :)

Ostatnie 3 tyg cieszyłam się ciąża jak nigdy do tej pory. Kompletowalam wyprawkę, szykowalam się do urodzin starszej córki. Ogólnie super czas. A dzisiaj bach. Przeczytałam, że przy wyższym ryzyku ZD Pappa może wskazywać na jakieś choroby genetyczne, których NIFTY Pro nie wykrywa. I oczywiście ja, jak to ja, zamiast olac ten temat, to już sobie mój mózg wkrecil, że na pewno moje dziecko jakąś taką chorobę ma, o której się dowiem dopiero po porodzie. :p I zamiast się nadal cieszyć ciąża, to się zdolowalam.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Ja właśnie wróciłam z sesji ciążowej nad jeziorem i jestem padnięta. A jutro też z rana i badania i USG 3 trymestru. Czuję że mała jest już spora ale mam nadzieję że dieta daje radę ją utrzymać w ryzach. Najbardziej mnie martwi serduszko bo coraz trudniej mi trzymać dobre cukry, wariują mimo że jem to samo. Eh, byle do września..

A możesz mi mniej więcej napisać jak wyglada Twoja dieta ? Jakie owoce jesz ? Jakie przekąski ?

• majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znać jak efekty Waszych sesji i jak udało się opanować chłopaków.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia trzeci trymestr jest trudny pod różnymi względami. Psychicznie tez. Ja również czuje spadek formy. Jestem zdołowana. Wszystko mnie wkurza i płakać mi się chce o byle co. Błachostka urasta do rangi wielkiego problemu. Pamietam z pierwszej ciąży ze pod sam koniec to chciałam ta cała ciąże jakoś odkręcić. Odwlec poród w czasie. To pewnie był strach jak to będzie. Ja tez jestem czarnowidzem. Syn miał w usg skrócenie kości udowych i tez się naczytałam o wadach genetycznych,karłowatości itp. Kobiety maja taka naturę ze drżą o swoje dziecko. Jak się urodzi tez tak będzie. Dlatego niedobrze mieć dużo wolnego czasu bo tylko myśli niepotrzebne nas męczą. Głowa do góry. Statystyki są po Twojej stronie. Większość kobiet z kiepskim pappa rodzi zdrowe dzieci.

Nalia lubi tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, dziś u mnie gorszy dzień wczoraj i dzisiaj. Posmęcę, więc kto nie ma ochoty psuć sobie humoru moim smęceniem to rozumiem ;* Dlatego robię odstęp i post można ominąć. :)

Ostatnie 3 tyg cieszyłam się ciąża jak nigdy do tej pory. Kompletowalam wyprawkę, szykowalam się do urodzin starszej córki. Ogólnie super czas. A dzisiaj bach. Przeczytałam, że przy wyższym ryzyku ZD Pappa może wskazywać na jakieś choroby genetyczne, których NIFTY Pro nie wykrywa. I oczywiście ja, jak to ja, zamiast olac ten temat, to już sobie mój mózg wkrecil, że na pewno moje dziecko jakąś taką chorobę ma, o której się dowiem dopiero po porodzie. :p I zamiast się nadal cieszyć ciąża, to się zdolowalam.
    Czasem mam podobnie i o tym myślę , ale zaraz staram się odganiać te myśli. Prawda jest taka że z jednej strony byłyśmy tylko w grupie ryzyka , po to robi się ta cała pappe. Po drugie tak na prawdę żadna z nas nie wie co się wydarzy po porodzie, ale pamiętaj że jesteśmy pod kontrolą lekarzy, robimy, chyba dość często bardzo dokładne USG każdej części naszego dzisiusia i tylko tyle mamy na to wszystko wpływu ;) cieszmy się ciążami bo to tak szybko mija i zaraz nasze zdrowe dzieciaczki będą przy nas :)

Nalia, Mama Trójki lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia jednak myślę że kilka parametrów które biorą pod uwagę to za mało danych by powiązywać z chorobami, zawsze można jakieś argumenty do swojej teorii dorobić. Jak psn to musiało być niedotlenienie, a jak cesarka to będzie alergia, jak karmione mm to będzie chorowało a jak piersią to zepsute zęby itp.

Cieszmy się tym co mamy, wiele chorób jest niewykrytych i nie wiadomo gdzie jest ta norma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 08:33

Nalia lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Czasem mam podobnie i o tym myślę , ale zaraz staram się odganiać te myśli. Prawda jest taka że z jednej strony byłyśmy tylko w grupie ryzyka , po to robi się ta cała pappe. Po drugie tak na prawdę żadna z nas nie wie co się wydarzy po porodzie, ale pamiętaj że jesteśmy pod kontrolą lekarzy, robimy, chyba dość często bardzo dokładne USG każdej części naszego dzisiusia i tylko tyle mamy na to wszystko wpływu ;) cieszmy się ciążami bo to tak szybko mija i zaraz nasze zdrowe dzieciaczki będą przy nas :)
    Pamiętam, że miałaś podobną sytuację do mojej. Fakt, moja ginekolog mnie uspokaja, że wszystko jest dobrze. Ale coś tam jednak w głowie siedzi. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kania85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Cześć
    Ja tu z dobrymi wieściami. Wczorajsza wizyta rozwiała moje obawy.Zrobili mi test na wody płodowe wykrywający jakąś substancję typową tylko dla wód i wyszedł ujemny.Także nie ma przecieku.Infekcji też nie ma,ph kwaśne. Szyjka bez zmian, zamknięta 2,2cm.AFI w normie, malutka fikała koziołki ale buzi nie chciała pokazać.Wagi nie sprawdzali, stwierdzili,że za 2 tyg mam badanie III trymestru to wtedy będzie istotne. Tak czy siak uspokoiło mnie to bardzo i teraz mogę ponownie funkcjonować.

Nalia,hormony robią swoją robotę,zajmij czymś głowę, skup się na starszej córci, ona pewnie mocno odczuwa twój niepokój i przez to może być przestraszona bardziej niż sądzisz

majóweczka83, Nalia, Magu, Tusianka, Mama Trójki lubią tę wiadomość

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania super wieści :-)

Gdzie kupujecie bieliznę na ciążę i po porodzie, może macie jakieś sprawdzone marki?

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania super wieści! Cieszę się, że ta wizyta Cię uspokoiła.

Z tą przeprowadzką to wiecie... III trymestr ciężki, ale później z dzieckiem łatwiej nie będzie. Ponadto w nowym domu wszystko na jednym poziomie, więc to ułatwienie. Co prawda nie będę miała drzwi wewnętrznych jeszcze, ale to akurat nie problem. Łazienki, kuchnia, sypialnia - wszystko jest. No i jednak na swoim to cieszy. :)

Nalia, każda chyba ma gorsze dni i każda tak samo się martwi. Czy to teraz czy po porodzie również będziemy się martwić... Taka nasza natura. Ja też mam lepsze i gorsze dni. Jednego dnia bym aby leżała, a drugiego mam wenę do pracy.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majóweczka83 wrote:
    Kania super wieści :-)

Gdzie kupujecie bieliznę na ciążę i po porodzie, może macie jakieś sprawdzone marki?
    Właśnie - dziewczyny gdzie kupię stanik do karmienia, taki wygodny, bez fiszbin - bym mogła w nim spać. U mnie rozmiar będzie potrzebny 75E - wszędzie rozmiarówki 80 pod biustem.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ