X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. :-)

Ja mam wizytę w czwartek i też jestem ciekawa czy nadal taki duży czy trochę zwolnił, nie ma po kim gonić w górę :-)

Magu lubi tę wiadomość

• lestaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt.
    Martwię się trochę, że Opóźniona się nie odzywa, ale cały czas trzymam kciuki.

Ami_ami, szacun za tą przeprowadzkę w trzecim trymestrze!
    U nas USG III trymestru w czwartek.

Magu, majóweczka83 lubią tę wiadomość

09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka :)
  • Magu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że Opóźniona jak będzie mogła/chciała to się odezwie. Ja jak leżałam to czasami do mnie położna przychodziła i zwracała uwagę, że za dużo korzystam z telefonu. A czasami człowiek potrzebuje chwili oddechu.

Kania85 lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj same dobre wieści po wizytach. ;) Ja mam 13.07, czyli to będzie 31+3. ;)

Magu lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymałam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty, cieszę się, że wszystko jest ok 🥰

Ja dzisiaj z rana byłam w sumie w 4 lumpkach, ale bez szału 🤦‍♀️

Potem pojechałam na drugie śniadanie w ulubione miejsce w Sopocie no i wróciłam do domu.. Nudzę się przeokropnie, dzieci są u babci na wakacjach, D w pracy 🤷‍♀️
    Ogarnęłam w domu, pranie, suszenie, szafki w kuchni umyłam, przykręciłam gałki do mebli w pokoju Julka i dalej już nie mam pomysłu co ze sobą zrobić.

Jakoś tak mi smutno jest, za długo już moich synków nie widziałam 🥺

My mamy wizytę w piątek, przede wszystkim żeby sprawdzić tylną komorę mózgu Julka, mimo, że już jeden lekarz na usg 3 trym sprawdzał, to mieliśmy jeszcze zgłosić się po 3 tygodniach od rozpoznania na kontrolę 😊
    Ciekawa jestem ile już waży mój mały kawaler ❤️

Nalia, Magu, Mama Trójki lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z sesji ciążowej nad jeziorem i jestem padnięta. A jutro też z rana i badania i USG 3 trymestru. Czuję że mała jest już spora ale mam nadzieję że dieta daje radę ją utrzymać w ryzach. Najbardziej mnie martwi serduszko bo coraz trudniej mi trzymać dobre cukry, wariują mimo że jem to samo. Eh, byle do września..

Nalia, nat87 lubią tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie. Muszę zrobić posiew moczu. W 28+4 tv synuś wazy 1450gram mówi doktor że rośnie w masę. Jeszcze ułożony posladkowo.

majóweczka83, Tusianka, Mimi__, nat87, Mama Trójki lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieli sesję ciążową-rodzinną 25 lipca 😊
    Szukam inspiracji żeby ubrać trzech moich chłopaków 😊

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w piątek i też nie wiem jak to wyjdzie, zwłaszcza jak tu zrobić zdjęcie rodzinne z 18 mcznym wulkanem energii...

majóweczka83, Mimi__, Mama Trójki lubią tę wiadomość

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziś u mnie gorszy dzień wczoraj i dzisiaj. Posmęcę, więc kto nie ma ochoty psuć sobie humoru moim smęceniem to rozumiem ;* Dlatego robię odstęp i post można ominąć. :)

Ostatnie 3 tyg cieszyłam się ciąża jak nigdy do tej pory. Kompletowalam wyprawkę, szykowalam się do urodzin starszej córki. Ogólnie super czas. A dzisiaj bach. Przeczytałam, że przy wyższym ryzyku ZD Pappa może wskazywać na jakieś choroby genetyczne, których NIFTY Pro nie wykrywa. I oczywiście ja, jak to ja, zamiast olac ten temat, to już sobie mój mózg wkrecil, że na pewno moje dziecko jakąś taką chorobę ma, o której się dowiem dopiero po porodzie. :p I zamiast się nadal cieszyć ciąża, to się zdolowalam.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Ja właśnie wróciłam z sesji ciążowej nad jeziorem i jestem padnięta. A jutro też z rana i badania i USG 3 trymestru. Czuję że mała jest już spora ale mam nadzieję że dieta daje radę ją utrzymać w ryzach. Najbardziej mnie martwi serduszko bo coraz trudniej mi trzymać dobre cukry, wariują mimo że jem to samo. Eh, byle do września..

A możesz mi mniej więcej napisać jak wyglada Twoja dieta ? Jakie owoce jesz ? Jakie przekąski ?

• majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie znać jak efekty Waszych sesji i jak udało się opanować chłopaków.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia trzeci trymestr jest trudny pod różnymi względami. Psychicznie tez. Ja również czuje spadek formy. Jestem zdołowana. Wszystko mnie wkurza i płakać mi się chce o byle co. Błachostka urasta do rangi wielkiego problemu. Pamietam z pierwszej ciąży ze pod sam koniec to chciałam ta cała ciąże jakoś odkręcić. Odwlec poród w czasie. To pewnie był strach jak to będzie. Ja tez jestem czarnowidzem. Syn miał w usg skrócenie kości udowych i tez się naczytałam o wadach genetycznych,karłowatości itp. Kobiety maja taka naturę ze drżą o swoje dziecko. Jak się urodzi tez tak będzie. Dlatego niedobrze mieć dużo wolnego czasu bo tylko myśli niepotrzebne nas męczą. Głowa do góry. Statystyki są po Twojej stronie. Większość kobiet z kiepskim pappa rodzi zdrowe dzieci.

Nalia lubi tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, dziś u mnie gorszy dzień wczoraj i dzisiaj. Posmęcę, więc kto nie ma ochoty psuć sobie humoru moim smęceniem to rozumiem ;* Dlatego robię odstęp i post można ominąć. :)

Ostatnie 3 tyg cieszyłam się ciąża jak nigdy do tej pory. Kompletowalam wyprawkę, szykowalam się do urodzin starszej córki. Ogólnie super czas. A dzisiaj bach. Przeczytałam, że przy wyższym ryzyku ZD Pappa może wskazywać na jakieś choroby genetyczne, których NIFTY Pro nie wykrywa. I oczywiście ja, jak to ja, zamiast olac ten temat, to już sobie mój mózg wkrecil, że na pewno moje dziecko jakąś taką chorobę ma, o której się dowiem dopiero po porodzie. :p I zamiast się nadal cieszyć ciąża, to się zdolowalam.
    Czasem mam podobnie i o tym myślę , ale zaraz staram się odganiać te myśli. Prawda jest taka że z jednej strony byłyśmy tylko w grupie ryzyka , po to robi się ta cała pappe. Po drugie tak na prawdę żadna z nas nie wie co się wydarzy po porodzie, ale pamiętaj że jesteśmy pod kontrolą lekarzy, robimy, chyba dość często bardzo dokładne USG każdej części naszego dzisiusia i tylko tyle mamy na to wszystko wpływu ;) cieszmy się ciążami bo to tak szybko mija i zaraz nasze zdrowe dzieciaczki będą przy nas :)

Nalia, Mama Trójki lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia jednak myślę że kilka parametrów które biorą pod uwagę to za mało danych by powiązywać z chorobami, zawsze można jakieś argumenty do swojej teorii dorobić. Jak psn to musiało być niedotlenienie, a jak cesarka to będzie alergia, jak karmione mm to będzie chorowało a jak piersią to zepsute zęby itp.

Cieszmy się tym co mamy, wiele chorób jest niewykrytych i nie wiadomo gdzie jest ta norma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 08:33

Nalia lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Czasem mam podobnie i o tym myślę , ale zaraz staram się odganiać te myśli. Prawda jest taka że z jednej strony byłyśmy tylko w grupie ryzyka , po to robi się ta cała pappe. Po drugie tak na prawdę żadna z nas nie wie co się wydarzy po porodzie, ale pamiętaj że jesteśmy pod kontrolą lekarzy, robimy, chyba dość często bardzo dokładne USG każdej części naszego dzisiusia i tylko tyle mamy na to wszystko wpływu ;) cieszmy się ciążami bo to tak szybko mija i zaraz nasze zdrowe dzieciaczki będą przy nas :)
    Pamiętam, że miałaś podobną sytuację do mojej. Fakt, moja ginekolog mnie uspokaja, że wszystko jest dobrze. Ale coś tam jednak w głowie siedzi. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kania85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Cześć
    Ja tu z dobrymi wieściami. Wczorajsza wizyta rozwiała moje obawy.Zrobili mi test na wody płodowe wykrywający jakąś substancję typową tylko dla wód i wyszedł ujemny.Także nie ma przecieku.Infekcji też nie ma,ph kwaśne. Szyjka bez zmian, zamknięta 2,2cm.AFI w normie, malutka fikała koziołki ale buzi nie chciała pokazać.Wagi nie sprawdzali, stwierdzili,że za 2 tyg mam badanie III trymestru to wtedy będzie istotne. Tak czy siak uspokoiło mnie to bardzo i teraz mogę ponownie funkcjonować.

Nalia,hormony robią swoją robotę,zajmij czymś głowę, skup się na starszej córci, ona pewnie mocno odczuwa twój niepokój i przez to może być przestraszona bardziej niż sądzisz

majóweczka83, Nalia, Magu, Tusianka, Mama Trójki lubią tę wiadomość

uwo9csqvv3qfgq4g.png
    12.03.2009 Córcia <3
    19.02.2018 (*)9tydz
    11.02.2019 Synek 34 <3
    07.2020 (*)7tydz
    12.2020(*)CB
    18.02. CRL 3,5 cm <3 176u/min
    03.03. 46,XX 🎀

Jezu oddaję się Tobie, troszcz się Ty...
  • majóweczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania super wieści :-)

Gdzie kupujecie bieliznę na ciążę i po porodzie, może macie jakieś sprawdzone marki?

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania super wieści! Cieszę się, że ta wizyta Cię uspokoiła.

Z tą przeprowadzką to wiecie... III trymestr ciężki, ale później z dzieckiem łatwiej nie będzie. Ponadto w nowym domu wszystko na jednym poziomie, więc to ułatwienie. Co prawda nie będę miała drzwi wewnętrznych jeszcze, ale to akurat nie problem. Łazienki, kuchnia, sypialnia - wszystko jest. No i jednak na swoim to cieszy. :)

Nalia, każda chyba ma gorsze dni i każda tak samo się martwi. Czy to teraz czy po porodzie również będziemy się martwić... Taka nasza natura. Ja też mam lepsze i gorsze dni. Jednego dnia bym aby leżała, a drugiego mam wenę do pracy.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majóweczka83 wrote:
    Kania super wieści :-)

Gdzie kupujecie bieliznę na ciążę i po porodzie, może macie jakieś sprawdzone marki?
    Właśnie - dziewczyny gdzie kupię stanik do karmienia, taki wygodny, bez fiszbin - bym mogła w nim spać. U mnie rozmiar będzie potrzebny 75E - wszędzie rozmiarówki 80 pod biustem.

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ