Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pixel jest super. Mnie w sklepie urzekł ale suma Summarum kupiłam tańszy bo ten z baza wychodził dość drogo. A bazę bardzo chciałam. Z tego co kupiłam tez avionauta nie jestem zadowolona. Ale już musi zostać. Nie będę inwestować w kolejny jak już mamy. Do rozważenia jeszcze podrzucam coś takiego
https://allegro.pl/oferta/maxi-cosi-coral-lekki-fotelik-2w1-neo-green-9331722369
Na upały polecam chłodny prysznic w ciągu dnia. Daje ukojenie -
nick nieaktualny
-
Mama Trójki wrote:Dziewczyny a w czym planujecie rodzić? Ja myślałam o sukience Granatovo. Ale jeszcze się zastanawiam.
ale u mnie raczej rodzi sie w szpitalnych koszulach, potem możesz się ubrać w co chcesz
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Do porodu kupiłam sobie koszulę od mama ginekolog. Chyba nie do końca jestem zadowolona, bo jest z takiej bawełny jakby obrusowej, sztywnej dość. Ale sala porodowa jest u nas chyba klimatyzowana, więc powinno być ok.
Ja już po szczepieniu na krztusiec. Zapłaciłam za szczepionkę 99,99zl plus 4zl za torebkę termiczną. Ale polecam sprawdzić wcześniej czy jest w aptece, bo ja dopiero w czwartej dostałam. Na szczęście tutaj zagłębie aptek, jedna obok drugiej.
Sama kwalifikacja i podanie szczepionki w ramach NFZ, tu gdzie mam swojego lekarza pierwszego kontaktu. Pani doktor zanim wystawiła zaświadczenie do szczepienia to 15 minut w internecie czytała, chyba sprawdzała czy może mnie dopuścić do szczepienia. Najpierw pytała czy tam gdzie chodzę do ginekologa kazali mi się zgłosić do POZ. Już myślałam, że mnie odeśle.No ale w końcu się udało.
-
My już po wizycie, Julek dzisiaj nieśmiały, zakrywał buźkę rączkami i jedyne co było widać to ucho 🤦♀️
Waży 1,5 kg 😍
Ale moje przeczucia co do szyjki się sprawdziły niestety.. Skróciła się i teraz ma 3 cm, trochę zmiękła i mam rozwarcie zewnętrzne na 2 cm 😔
Także koniec ze spacerami, kontrola za 2 tygodnie i jak dalej będzie postępować to będę skierowana do szpitala, na podanie sterydów na płuca Julkowi. A tak to mało aktywny tryb życia, nospa i magnez włączone na stałe i modlić się i czekać przynajmniej do końca lipca, wtedy będzie już bezpiecznie 🙏Nalia, Tusianka, Swatka, majóweczka83, Benus191, lestaa, Magu, Kama91, Mama Trójki lubią tę wiadomość
-
Mama Trójki wrote:Dziewczyny a w czym planujecie rodzić? Ja myślałam o sukience Granatovo. Ale jeszcze się zastanawiam.
Zastanawiam się właśnie od kilku dni... Niby wszystko jedno w czym, ale jednak chciałabym się czuć dobrze. Zastanawiam się nad tymi:
https://pieknamama.pl/koszula-do-porodu-na-napy-322-zielona.html
https://allegro.pl/oferta/koszula-ciazowa-napy-do-porodu-9914-doctor-nap-l-9923496082?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=MjNhZTI5YmMtZTYxNC00MDA3LTk3YmUtMDI1NzQ0MjQ2YTAzAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=e2b18861-996d-414f-9556-0c029717008e
https://doctornap.com/pl/koszule-nocne-ciazowe/2115-13045-bestsellerowa-zielona-koszulka-rozpinana-na-napy-2-w-1.html#/1-rozmiar-s
-
Etoilka, Apple Lady, Mama Trójki lubią tę wiadomość
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Ulaa wrote:My już po wizycie, Julek dzisiaj nieśmiały, zakrywał buźkę rączkami i jedyne co było widać to ucho 🤦♀️
Waży 1,5 kg 😍
Ale moje przeczucia co do szyjki się sprawdziły niestety.. Skróciła się i teraz ma 3 cm, trochę zmiękła i mam rozwarcie zewnętrzne na 2 cm 😔
Także koniec ze spacerami, kontrola za 2 tygodnie i jak dalej będzie postępować to będę skierowana do szpitala, na podanie sterydów na płuca Julkowi. A tak to mało aktywny tryb życia, nospa i magnez włączone na stałe i modlić się i czekać przynajmniej do końca lipca, wtedy będzie już bezpiecznie 🙏Corka - 2018
Syn - 2021 -
Ulaa wrote:My już po wizycie, Julek dzisiaj nieśmiały, zakrywał buźkę rączkami i jedyne co było widać to ucho 🤦♀️
Waży 1,5 kg 😍
Także koniec ze spacerami, kontrola za 2 tygodnie i jak dalej będzie postępować to będę skierowana do szpitala, na podanie sterydów na płuca Julkowi. A tak to mało aktywny tryb życia, nospa i magnez włączone na stałe i modlić się i czekać przynajmniej do końca lipca, wtedy będzie już bezpiecznie 🙏Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia86 wrote:A nie chciał Ci lekarz założyć pessara dla pewności? Pytam bo mnie założyła w 29 tyg i szyjka w niecałe 2 tyg wydłużyła się o 1 cm. Wiem że przynajmniej trzyma.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Waży 1,5 kg 😍
Także koniec ze spacerami, kontrola za 2 tygodnie i jak dalej będzie postępować to będę skierowana do szpitala, na podanie sterydów na płuca Julkowi. A tak to mało aktywny tryb życia, nospa i magnez włączone na stałe i modlić się i czekać przynajmniej do końca lipca, wtedy będzie już bezpiecznie 🙏
To Twoja trzecia ciąża. Może dlatego idzie to szybciej. Macie restauracje to wykorzystaj to niech Ci dowożą jedzenie:) ja bym tak zrobiła. Przemęcz te dwa tygodnie chociaz. Dzidzia już duża
Ja się zastanawiam czy przy diecie cukrzycowej malutka będzie słabiej przybierać. Bo moja waga stanęła. Nawet nieco spadła.
Podobno najlepiej się rodzi w podkoszulku męża:p mnie osobiście te koszule od mamaginekolog nie przekonują. Takie sztywne. Materiał okropny. Z reszta ja mam pecha do rzeczy od niej ze sklepu. To co jest wygodne podkoszulki i spodenki to lecą dziurki pi kilku praniach. Koronki przy majtkach się stargaly przy pierwszym delikatnym praniu. Dres jak założyłam to materiał mnie gryzł ale to chyba przez ciąże mam wrażliwsza skore. Jedynie pajace i Body dla dzieci fajnej jakości. Ja się już wyleczyłam z zakupów u niej. Ale fakt marketingowcem jest genialnym. Tak opowiada o tych rzeczach ze wszystko chce się mieć.
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Mam 3x1 tabletkę nospy, 3x2 magnezu.
Mój lekarz nie chce założyć pessara ze względu m.in na infekcje i podobnie jak Mum2b mam długą szyjkę i po prostu ile mogę to mam się oszczędzać, łykać leki i za 2 tyg kontrolaMarcia86, Mum2b lubią tę wiadomość
-
Etoilka wrote:Zastanawiam się właśnie od kilku dni... Niby wszystko jedno w czym, ale jednak chciałabym się czuć dobrze. Zastanawiam się nad tymi:
https://pieknamama.pl/koszula-do-porodu-na-napy-322-zielona.html
https://allegro.pl/oferta/koszula-ciazowa-napy-do-porodu-9914-doctor-nap-l-9923496082?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=MjNhZTI5YmMtZTYxNC00MDA3LTk3YmUtMDI1NzQ0MjQ2YTAzAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=e2b18861-996d-414f-9556-0c029717008e
https://doctornap.com/pl/koszule-nocne-ciazowe/2115-13045-bestsellerowa-zielona-koszulka-rozpinana-na-napy-2-w-1.html#/1-rozmiar-s
Wszystkie są śliczneEtoilka lubi tę wiadomość
-
Mam 3 koszule od doctor nap - jedna w kolorze granatowym (w niej chciałabym rodzic) a dwie inne są jaśniejsze, więc nie nadają się do porodu 🤭 Jakość koszul oraz krój - rewelacja 🙂Mum2b, Etoilka, Apple Lady, Mama Trójki lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Mam 3x1 tabletkę nospy, 3x2 magnezu.
Mój lekarz nie chce założyć pessara ze względu m.in na infekcje i podobnie jak Mum2b mam długą szyjkę i po prostu ile mogę to mam się oszczędzać, łykać leki i za 2 tyg kontrola
A jaki bierzesz magnez?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 17:00
Corka - 2018
Syn - 2021 -
Też zastanawiam się w czym rodzic. Koleżanka kupiła specjalnie koszule rozpinana, rodziła w Gdańsku na Zaspie i koniec końców i tak jej podnieśli koszule do góry i dali dzieciaczka. Stwierdziła, że mogła wziąć t-shirta męża 😛
Jak bedziecie miały już coś z allegro zamówione i sprawdzone pod względem jakości wrzucajcie linki. Z chęcią skorzystam.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g