Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa, mi też lekarz zalecił Asmag, teraz i w poprzedniej ciąży.
Wizytę mam dopiero w środę, wyniki na szczęście dobre. Ale kłuje mnie często w szyjce, więc nie wiem czy się dalej nie skraca, mimo że staram się dużo odpoczywać.Ulaa lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyJa do porodu mam od mamy ginekolog, ale nie ta obrusową, moja koleżanka ją dostała na baby shower i faktycznie wydaje się twarda i nieprzyjemna. Mam taką bawełnianą: https://mamaginekolog.pl/produkt/koszula-porodowa-dzianinowa/
ale coś czuję że i tak skończy się rodzeniem nago 😁 sama bym jej nie kupiła pewnie bo mi szkoda kasy na specjalne ubranie do rodzenia, koleżanka mi kupiła.
Teraz śpię w takich do karmienia, kupiłam 3 na po porodzie i też nie jestem koszulowa ale z takim brzuchem mi wygodniej teraz niż w spodenkach w których śpię zazwyczaj https://www.divatex.pl/Koszula-nocna-ci%C4%85%C5%BCowa-czarny-p359320070
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 17:51
-
Dreamer dieta cukrzycowa nie powoduje mniejszych przyrostów wagi u dziecka,można powiedzieć że dziecko teraz przybiera tyle ile powinno,bez nadwyżek z tytułu zbyt dużej ilości glukozy we krwi.Nie martw się tym.Ja jestem od początku na diecie,przytyłam łącznie 6kg, Liwia mieści sie w normach,jest na 40-50 percentylu.
-
Elena26 wrote:Mam 3 koszule od doctor nap - jedna w kolorze granatowym (w niej chciałabym rodzic) a dwie inne są jaśniejsze, więc nie nadają się do porodu 🤭 Jakość koszul oraz krój - rewelacja 🙂
Ja mam koszule ze świat dziecka, firma Coala a koszula nazywa się Basia. Jest fantastyczna,. cała rozpinana i mega miły materiał. Dziś zamówiłam podobną koszulę z dr nap na stronie.empiku bo jakaś promka mi wpadła.Elena26 lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Asmag - podobno całkiem niezły 🤷♀️
-
nick nieaktualnyTe koszule od Doctor Nap wyglądają całkiem fajnie. Mi się zawsze ta Granatovo podobała i podoba, ale cena też całkiem niezła i tak sobie myślę, czy to nie szkoda wydać na coś w zasadzie jednorazowego bo ma też rozpięcie na plecach więc po domu to niezbyt wygodne się wydaje.
-
Kama91 wrote:Ja też mam zalecony asmag forte.
Jutro jedziemy wybrać fotelik. Myślicie że warto inwestować w obrotowy? Nawet jak nie do łupiny to baza zostanie do tego większego fotelika.
Myślę że nie, bo do jazdy bezpiecznie dziecko tyłem a na postój potrzebuje wyjęcia rozprostowania i bliskości mamy. -
nick nieaktualnyKama91 wrote:Ja też mam zalecony asmag forte.
Jutro jedziemy wybrać fotelik. Myślicie że warto inwestować w obrotowy? Nawet jak nie do łupiny to baza zostanie do tego większego fotelika.
My mamy obrotowy Cybex, którego używała nasza starsza córcia. Bardzo fajny fotelik. Z czasem można zmienić kierunek jazdy z tyłu na przód, wygodnie się też zapina, bo można przekręcić na bok. Starczy na bardzo długo to też plus. Ale zalecają jak najdłuższą jazdę tyłem do kierunku jazdy. No i ten obrotowy Cybex jest bardzo ciężki, więc z przenoszeniem z auta do auta jest bardzo trudno.Kania85 lubi tę wiadomość
-
Tak, DC nap ma bardzo fajne koszule i przynajmniej w przystępnej cenie. Ja zakupiłam dwie c C&a , bardzo wygodne , dziś w niej spałam
Co to porodu to miałam poprzednia na zaspie w Gdańsku zwykła stara koszule do spania , córkę dostałam na brzuch , położne podwijaly koszule od dołu. Myślałam że ta koszula będzie do wyrzucenia ale praktycznie w ogóle się nie pobrudziła i mam ją do dzisiaj.
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Marcia86 wrote:Tak, DC nap ma bardzo fajne koszule i przynajmniej w przystępnej cenie. Ja zakupiłam dwie c C&a , bardzo wygodne , dziś w niej spałam
Co to porodu to miałam poprzednia na zaspie w Gdańsku zwykła stara koszule do spania , córkę dostałam na brzuch , położne podwijaly koszule od dołu. Myślałam że ta koszula będzie do wyrzucenia ale praktycznie w ogóle się nie pobrudziła i mam ją do dzisiaj.
W c&a mają koszule takie do porodu? Czy to takie zwykłe do spania. Skocze może wmprzyszlym tygodniu do Matarni to coś w końcu kupię.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
nick nieaktualny
-
Gosiaaak wrote:W c&a mają koszule takie do porodu? Czy to takie zwykłe do spania. Skocze może wmprzyszlym tygodniu do Matarni to coś w końcu kupię.
A tego typu kupiłam
https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/odziez-2093033/3Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 21:33
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Też mam od dr nap! Jest świetna i taka ładna, że jakby ktos nawet przyszedł niespodziewanie to wygląda jak sukieneczka:) I ma to co lubię czyli rozpięcie do samego dołu. Dla mnie te zakładane, sznurowane się nie nadają... musiałam z synem pracować nad dobrym chwytaniem piersi itd I potrzebowałam "wywalic" cyc i widzieć co i jak. Szkoda, ze nie miałam takiej przy synku. A te od mamyginekolog to odesłałam, mąż sie smial że jak sztormiak 😂
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Dziewczyny czy wy także dostałyście zalecenia powtórzenia przeciwciał przeciwko HIV,różyczce,toxo i cmv w III trymestrze ?