Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia moja ma też tyle co Twoja i wydaje mi się że u nas teraz jest ten trzeci skok. Ale z tym to jest różnie i chyba nie można mieć pewności czy to akurat to. A umiejętności u niektórych widać od razu po skoku a u niektórych w ogóle jest skok niezauważalny a jakoś te dzieci też nabywają nowe umiejętności więc chyba nie masz się czym martwić
-
Cola87 wrote:Madzia moja ma też tyle co Twoja i wydaje mi się że u nas teraz jest ten trzeci skok. Ale z tym to jest różnie i chyba nie można mieć pewności czy to akurat to. A umiejętności u niektórych widać od razu po skoku a u niektórych w ogóle jest skok niezauważalny a jakoś te dzieci też nabywają nowe umiejętności więc chyba nie masz się czym martwić
-
nick nieaktualny
-
U nas się pojawiło głośne gaworzenie i wykrzykiwanie w ostatanim czasie. Skoku nie zauważyłam bo ogólnie dziecko wymagające :p
U nas jak mieliśmy covida to tez dzieci nie miały objawów. U nas to tak dziwnie bo najstarsi i najmłodsi w rodzinie przeszli bezobjawowo a młodzi w sile wieku coś tam odczuli.
Z tymi kwarantannami to jakaś masakra. Moj siostrzeniec już na trzeciej. I tylko on a rodzice mogą chodzić gdzie chcą. Jakaś mądra głowa to wymyśliła :p -
Melduje się po przerwie.Stsndardowo,mnóstwo pracy przy sklepie a jeszcze świeta za pasem wiec na nic nie ma czasu.Jednak trójka dzieci to nie dwójka 😀😂a nawet nie jedynka😂😂😂.Kurde nie ogarniam i w sumie stwierdzam że muszę coś zrobić dla siebie,czuje się zajechana.Do tego wciąż mnie meczy jakieś choróbsko.Liwia z dnia ba dzień przestała pic z butli,podawałam jej mleczko moje odciągnięte aby nie odzwyczaić jej i nie przywiązać do piersi ale niestety klops.Piła Piła i nagle przestała,jak jej wtykam smoczek to robi awanturę na 100000 fajerek,a co!raz wypiłam lampkę wina i chciałam podać jej butle a ona zrobiła mi taką zadymę,że od razu wybiła mi z głowy sobą,piwa,wszystkie pyszne kawy z amaretto itp itd….spoko,oby tylko nie ryczała…wolę ciszę.Tsk poza tym jednym to cudowne dziecko,pięknie się zamiesza,naśladuje minki,interesuje się wszystkim co w około,zwłaszcza starszym bratem.Ten ją kocha,przytula i całuje i pilnuje nawet.Zero stresu że ją unicestwi.Liwia leżąc na brzuszku odrywa już klatkę,długo obserwuje w tej pozycji i widzę że zaczyna to nawet lubić.Dostrzegła tez że na raczki i oczywiście testuje.Jeszcze nie chwyta ale gdy ma coś przy raczkach Np pieluszkę to jakoś ją pakuje do buziaka.No to tyle co u Nas…
Mimi__ lubi tę wiadomość
-
Ale mieliśmy super noc 🥰
Julek spał od 20:30 do 4:30 bez pobudki 🤭 później zjadł, zmiana pampersa i dalej w kimę do 8 💪
Cycki mi prawie wybuchły 🤣🤣🤣
Wyspałam się, to będzie dobry dzień 😉jane789 lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:A u nas nadal pobudki co 2.5-3h
Nie przejmuj się, takie noce jak ta dzisiaj nie zdążają się zbyt często u nas więc cieszę się jak głupia, ale jednocześnie wiem, że kolejna nocka może być do bani 😉Nalia lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj podobnie... 21:00-4:00, ale wiem że to raczej wyjątek🥲 tez myślałam, że mi cycki wywali w kosmos🥴
Takie dłuższe przerwy jak właśnie np 22:00-7:00 występują przy Kp czy tylko przy mm?
Jak się podsje dziecku mm to dłużej śpi w nocy bez przerwy? -
jane789 wrote:U nas dzisiaj podobnie... 21:00-4:00, ale wiem że to raczej wyjątek🥲 tez myślałam, że mi cycki wywali w kosmos🥴
Takie dłuższe przerwy jak właśnie np 22:00-7:00 występują przy Kp czy tylko przy mm?
Jak się podsje dziecku mm to dłużej śpi w nocy bez przerwy?
Nie wiem, nigdy nie karmiłam mm, my tylko na piersi jesteśmy 🤷♀️ -
A macie jakieś specjalne diety przy Kp? Ja chciałabym jeść szersze menu, ale jak tylko wprowadzę coś nowego to mały od razu ma zielone kupy. Mam się tym nie przejmować czy jednak jest to oznaka tego, żeby nie jeść danej rzeczy?
Ja jestem zielona w temacie karmienia. U mnie w rodzinie żadna kobieta nie karmiła piersią. Od razu podawały mm i nie ma mi kto poradzić, a w internecie jest wsyzstko i nic. -
jane789 wrote:A macie jakieś specjalne diety przy Kp? Ja chciałabym jeść szersze menu, ale jak tylko wprowadzę coś nowego to mały od razu ma zielone kupy. Mam się tym nie przejmować czy jednak jest to oznaka tego, żeby nie jeść danej rzeczy?
Ja jestem zielona w temacie karmienia. U mnie w rodzinie żadna kobieta nie karmiła piersią. Od razu podawały mm i nie ma mi kto poradzić, a w internecie jest wsyzstko i nic.
Ja jem wszystko już teraz. Na początku jak Julek był malutki to źle reagował na to jak zjadłam kiwi lub gruszkę 🤷♀️
Teraz jem zdrowo, ale wszystko.jane789 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjane789 wrote:U nas dzisiaj podobnie... 21:00-4:00, ale wiem że to raczej wyjątek🥲 tez myślałam, że mi cycki wywali w kosmos🥴
Jak się podsje dziecku mm to dłużej śpi w nocy bez przerwy?
Jedno dziecko śpi dłużej a inne nie spi. Córcia długo sie budzila w nocy na butle, a Jasiu już teraz przesypia zazwyczaj całe noce. Dziś sie tylko domagał o 5.30 jedzenia no ale dospal do 10 potem. Zazwyczaj spi 21-9.00. Z pierwszym dzieckiem moim nie dp pomyślenia.
Jutro szczepienia Jaska, az mi szkoda, bo taki jest grzeczny, taki bezproblemowy i znowu będzie marudzil, a tu córa na kwarantannie to będzie hardcore. No ale może zniesie jako tako:)
Ide jutro do fryzjera, po 10 dniach z dwojka dzieci 24/24 takie 3 godzinki dla mnie to super wydarzenie haha
-
U nas też jutro szczepienie... I też się boję, że to zepsuje ten dobry czas, który mamy. Oby nie...
Cola, u Was były jeszcze jakieś przeboje, poza tym płaczem, o którym pisałaś?10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Madzia 89 wrote:Jeju wiecie co już się zaczynam martwić moja Majeczka dzisiaj od 8 spała do 11:30,potem aktywna do 13 i śpi do teraz...jeju może coś się dzieje że tak długo śpiocha,chodzę i sprawdzam czy wszystko jest dobrze...
Julcio też ma dzisiaj spane! Drzemka od 11 do 13, potem chwila aktywności i jedzenie, poszliśmy na spacer koło 14 i spał do 17 😆 i teraz znowu przysypia 🤦♀️ -
Nalia wrote:Za to Pola ma dziś drzemki po 10min i jest mega maruda. Zdecydowaliśmy się jej dac smoczka.
I tak podziwiam Cię, że dopiero teraz 🤭
Julo dostał już w szpitalu, ale nie żeby jakoś mocno za nim przepadał 🤦♀️
Wypluwa przy najbliższej możliwej okazji 😂