Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPołożna też mówi że może to regres ale ona dopiero od 2 tygodni zasypia w swoim łóżku 🤣 więc kolejne przestawiane mnie przeraża.
Mamy rytm, drzemki robi nawet sama w ciągu dnia o podobnych porach, usypianie na noc też już działa, ale ten jej sen jest tak krótki, że nie wiem jak to możliwe że inne dzieci śpią 6 godzin ciurkiem. 3 godziny to jest maks, nigdy nie przespała dłużej
-
Mimi__ wrote:Położna też mówi że może to regres ale ona dopiero od 2 tygodni zasypia w swoim łóżku 🤣 więc kolejne przestawiane mnie przeraża.
Mamy rytm, drzemki robi nawet sama w ciągu dnia o podobnych porach, usypianie na noc też już działa, ale ten jej sen jest tak krótki, że nie wiem jak to możliwe że inne dzieci śpią 6 godzin ciurkiem. 3 godziny to jest maks, nigdy nie przespała dłużej
Nie patrz na inne dzieci! Mój drugi syn budził się co 2 godziny z zegarkiem w ręku prawie do pierwszego roku życia 🤣 potem mu przeszło jak ręką odjął i przesypiał całe noce. Pierwszy syn spał całe nocki odkąd przeszły mu kolki czyli mniej więcej od 3go miesiąca. A Julek to jeszcze inna bajka, raz śpi całą noc, raz ma milion pobudek i mimo mojego jakiegoś tam doświadczenia jako mama, nie umiem rozgryźć o co mu chodzi 😉
-
Załatwiliśmy dzisiaj termin chrztu, zaklepany 23 stycznia 🥰
Zaproszenia zamówione, tort wybrany i zamówiony, jeszcze tylko jutro podjedziemy na obiad do jednej z restauracji w Gdańsku, bo bardzo nam się podoba wystrój w środku i jak będzie dobre jedzenie to rezerwujemy 💪 -
My właśnie odwołaliśmy chrzest z 9 stycznia. Jednak nie chcemy narażać młodego na nic. A że mieli być goście też ze Śląska bo robimy podwójny chrzest (mojego brata syn) to przekładamy na wczesną wiosnę.
Sab simplex zdobyłam 14 października i od tego dnia jedziemy na nim codziennie. Także dwa miesiące. Dziś już pisaliśmy 1/3 mniej kropli. Lada chwila kończy się butelka, w razie czego koleżanka jeszcze ma do sprzedania ale chcę z nich całkowicie zejść.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
No wiadomo, każdy ma inne podejście. Ja już chciałam mieć to z głowy, będzie tylko nasza najbliższa rodzina, msza i obiad i każdy do domku więc mam nadzieję, że nikt nic nie załapie, tym bardziej, że sam akt chrztu jest po mszy
-
Gosiaaak wrote:My właśnie odwołaliśmy chrzest z 9 stycznia. Jednak nie chcemy narażać młodego na nic. A że mieli być goście też ze Śląska bo robimy podwójny chrzest (mojego brata syn) to przekładamy na wczesną wiosnę.
Sab simplex zdobyłam 14 października i od tego dnia jedziemy na nim codziennie. Także dwa miesiące. Dziś już pisaliśmy 1/3 mniej kropli. Lada chwila kończy się butelka, w razie czego koleżanka jeszcze ma do sprzedania ale chcę z nich całkowicie zejść. -
Menina wrote:Dziewczyny, czy macie do polecenia coś fajnego grającego, co można włączyć dziecku przed spaniem? Nie wiem, jakaś zabawka/pozytywka, ale żeby nie przestawała grać po 10 sekundach i żeby miała naprawdę ładną melodię. Puszczamy teraz wieczorem muzykę z telefonu, ale wolałabym coś właśnie niezależnie od telefonu...
https://www.smyk.com/p/fisher-price-uspokajacz-mors-z-wibracjami-zabawka-niemowleca-i6959088?gclid=CjwKCAiAtdGNBhAmEiwAWxGcUuCmGgZqFCdPKXnxPskHK8qBYoF-3uSepFhVhGJgdGGQBohAoPUd9xoCEMAQAvD_BwE
Menina lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Moje dziecko ma za to jakiś regres leżenia na brzuszku. Trochę polezy i już jęczy..
Każde dziecko inne. Moja córka pierwsza też się często budzila. Aż tak mi to nie przeszkadzało bo kp i szła zaraz spać, ale około 1O miesięcy jak się budziła co dwie godziny jadła to było meczace. Teraz jak Aniela tak ładnie śpi to dla mnie jest niesamowite.Menina, majóweczka83 lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Jaki duży Juleczek łooo matko!słodziak 🥰
Ulaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie, dzieciaki szybko rosną. My już sprzedaliśmy poduszkę do karmienia, teraz kosz Mojżesza i niedługo przewijak 😅 ah no i wannę musimy zmienić na większą bo od ten się obija głową 🤪31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
-
Mimi mój starszy synek słabo spał udawało się odłożyć dopiero ok 1 w nocy, o 2,30 pobudka, a później drzemka do 3, a kolejna drzemka od 7 do 9 i kolejna na spacerze bo w domu nie mógł zasnąć ok 12 do 13,30 i kolejna godzinna o 16. Łącznie ok 6-7 godzin snu na dobę. Teściowa mówiła że chory jest i przestałam ją lubić.
Drugi synek tyle śpi że wątpię czy to normalne i mamy 2-4 pobudki w nocy i to jest luksus. Mimi może kolejne dziecko będzie więcej spało, tego Wam życzę.
Gosiaaak ile mierzy Twoje dziecko? To chyba mały olbrzym 😍😍 -
Byliśmy ze starszym w okresie niemowlęcym u neurologa, nefrologa, fizjoterapeuty, rehabilitanta i nikt nic niepokojącego nie zauważył do 2 lat miał 4 pobudki w nocy, a teraz jest lepiej, choć nadal słabo śpi tj 22-7 i bez drzemki w dzień ma 3 lata.
-
Gosiaaak wrote:Dokładnie, dzieciaki szybko rosną. My już sprzedaliśmy poduszkę do karmienia, teraz kosz Mojżesza i niedługo przewijak 😅 ah no i wannę musimy zmienić na większą bo od ten się obija głową 🤪
To na czym teraz przewijacie ?
Mum2b, obyście teraz jak najszybciej wrócili do zdrowia.
My mamy we wtorek szczepienie, więc dowiem się ile mój klusek waży, ale obstawiam około 6,5 kg również, a wzrost też pewnie około 62 cm, bo tak wychodzi mniej więcej miarką krawiecką.09/09/21 - urodziny długo oczekiwanego synka -
nick nieaktualny
-
Mój kurczak nosi już 68... Jest coraz dłuższy co mnie lekko przeraża.
Ja go już przebieram tam gdzie jestem 😅 chyba że jest mąż i zabezpiecza głowę, bo inaczej młody odbija się nogami od przewijała i uderza głową o ścianę. Jak jest kupa to pod zlew a później ubieram na kanapie.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)