Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer wrote:Kontrowersyjne jest słuchanie bicia serca ale zmierzyć mogą bez problemu tylko po tym jak mruga na ekranie. Bez dźwięku. Zapewne wynik jest na wydruku jako fhr
-
Ja mam pytanie do dziewczyn, które będą robić badania typu NIPT - zdecydowałyście się już na jakieś konkretne badanie? Ja się skłaniam najbardziej ku Nifty Pro - jedyny minus jak dla mnie to ma chyba najdłuższy czas oczekiwania na wynik - nawet do 10 dni roboczych.
-
My tez chcemy Nifty robic
Magu lubi tę wiadomość
21.08.21 Liam 2800g,48cm miłości
28.12.2020-crio transfer 🧚🏻❤️🙏
4.01.2021- 7dpt Beta HCG 22,70 🙏
7.01.2021 - 10dpt Beta HCG 95.40🙏
11.01.2021 - 14dpt Beta HCG 791.40 🙏
20.01.2021- 23 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
Wracamy po rodzeństwo III IVF 🧚🏻
19.08.2024- crio transfer 🧚🏻❤️🙏
27.08.2024- 8dpt Beta HCG 68
29.08.2024- 10dpt Beta HCG 193,7
31.08.2024- 12dpt Beta HCG 512,5
02.09.2024- 14dpt Beta HCG 1586,6
09.09.2024- 21 dpt pierwsze USG Mamy ❤️
15.10.2024- Jestem dziewczynką 🎀
🧚🏻“Om Hreem Yoginim Yogini Yogeswari Yoga Bhayankari Sakala Sthavara
Jangamasya Mukha Hridayam Mama Vasam akarsha Akarshaya Namaha!””🧚♀️ -
Magu wrote:Ja mam pytanie do dziewczyn, które będą robić badania typu NIPT - zdecydowałyście się już na jakieś konkretne badanie? Ja się skłaniam najbardziej ku Nifty Pro - jedyny minus jak dla mnie to ma chyba najdłuższy czas oczekiwania na wynik - nawet do 10 dni roboczych.
Magu, Miracle lubią tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
U mnie widać brzuszek juz od jakiegoś czasu. Po drugim porodzie miałam nie do konca obkurczoną macicę (wiec zawsze mi odstawał), ale niektórzy mówią ze trzecia ciąża jest szybciej widoczna. Cały czas chodze w legginsach lub rajstopach bo nie zapnę się w żadne spodnie hehehe
Nalia, Mama Trójki, Miracle lubią tę wiadomość
-
Właśnie ja też zastanawiam się jaki test wybrać oraz czy bardziej się opłaca samemu zamówić przez gynomed lub test.dna czy zrobić w poradni prywatnej u swojego lekarza. Przy synku robiliśmy NIfty Plus a teraz zastanawiam się nad Sanco. Szukam info w internecie, trafiłam na forum "terminacja"przeczytałam kilka stron i żałuję, to nie był dobry pomysł szukać tam informacji o wiarygodności testów. Niestety ale zdarza się, że testy wolnego dna płodowego niekiedy wychodzą fałszywie pozytywnie bo łożysko to tzw śmietnik i może być tak, że test wykryje wady łożyska przy czym dziecko jest zdrowe.Dlatego w razie pozytywnego wyniku nifty kluczowa jest amniopunkcja. Jest na tym forum bardzo dużo przypadków, gdzie badanie USG przezierności i Pappa wychodziły cudownie przy trisomiach(jestem w szoku ile jest takich przypadków).Dziewczyny które przeżyły ten koszmar doradzają, że najgorsze jest zwlekanie z badaniami, tego żałują najbardziej.
A chciałam tylko dowiedzieć się czy NIFty czy Sanco ;-(
-
Kania85 wrote:Właśnie ja też zastanawiam się jaki test wybrać oraz czy bardziej się opłaca samemu zamówić przez gynomed lub test.dna czy zrobić w poradni prywatnej u swojego lekarza. Przy synku robiliśmy NIfty Plus a teraz zastanawiam się nad Sanco. Szukam info w internecie, trafiłam na forum "terminacja"przeczytałam kilka stron i żałuję, to nie był dobry pomysł szukać tam informacji o wiarygodności testów. Niestety ale zdarza się, że testy wolnego dna płodowego niekiedy wychodzą fałszywie pozytywnie bo łożysko to tzw śmietnik i może być tak, że test wykryje wady łożyska przy czym dziecko jest zdrowe.Dlatego w razie pozytywnego wyniku nifty kluczowa jest amniopunkcja. Jest na tym forum bardzo dużo przypadków, gdzie badanie USG przezierności i Pappa wychodziły cudownie przy trisomiach(jestem w szoku ile jest takich przypadków).Dziewczyny które przeżyły ten koszmar doradzają, że najgorsze jest zwlekanie z badaniami, tego żałują najbardziej.
A chciałam tylko dowiedzieć się czy NIFty czy Sanco ;-(Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 11:14
-
Nalia wrote:A ja sama nie wiem,jestem zdecydowana na Pappę, a na NIFTY jeszcze nie. Kurde powiem Wam, że ciężko mi się zdecydować. Właśnie przez te fałszywie dodatnie wyniki.
W przypadku Pappy zaobserwowano największy wskaźnik fałszywych wyników(pozytywnych i negatywnych) dlatego ja rezygnuję z Pappy -
Część ,dawno się nie odzywałam. Ja jestem po poniedziałkowym kolejnym USG. Wszystko dobrze. Dzisius ma już 2,6 cm już było widać jak się porusza.
Za 3 tyg mam USG prenatalne i też się zastanawiam na d testem pappa. Przy pierwszej córce 5 lat temu nie robiliśmy pappy. Teraz bym zrobiła ale właśnie boję się że wyjdą jakieś złe wyniki z uwagi na wiek, poronienie, ciąża z in vitro.. no nie wiem..Magu, Mama Trójki, Beza87 lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Hej, u mnie nadal słabe samopoczucie. Niestety, ciągle brak apetytu i pragnienia. Mało jem, mało piję, jestem senna, wieczne mdłości, pobolewanie posbrzusza i rzyg przynajmniej raz dziennie. No masakra.
Ja przy córce robiłam tylko Pappę, bo nie miałam pojęcia o NIFTY.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 11:59
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Hej, u mnie nadal słabe samopoczucie. Niestety, ciągle brak apetytu i pragnienia. Mało jem, mało piję, jestem senna, wieczne mdłości, pobolewanie posbrzusza i rzyg przynajmniej raz dziennie. No masakra.
Ja przy córce robiłam tylko Pappę, bo nie miałam pojęcia o NIFTY.
Ja od tygodnia czuję się całkiem ok, już nie wymiotuję. Czekam niecierpliwie na piątkowe USG i bardzo staram się nie wkręcać sobie stresów...
10.2020 6tc 💔
F. ur. wrzesień 2021 ❤️
11.2022 10 tc 💔
A. ur. październik 2023 ❤️ -
Cześć dziewczyny 🙂 chcę dołączyć do Waszego wątku, bo u mnie też pojawiły się dwie kreseczki 🙂 9 lutego idę do lekarza i zobaczymy co to za obywatel się rozgościł u mnie w brzuchu🙂
Emma_, Mama Trójki, Kama91, Marianka@87, Nalia, Marcelina85, Beza87, Marghe, Rosana lubią tę wiadomość
Czekamy na trzeciego bobasa 🍼❤️ -
W pierwszej ciąży robiłam tylko USG prenatalne u świetnego specjalisty. Pappa została mi odradzona ze względu na guza na łożysku, za sprawą którego miałam wysokie wyniki bety. Lekarz powiedział, że mogę zrobić dodatkowe testy, ale według niego nie ma takiej potrzeby, więc zaufałam mu. Teraz prenatalne też będę robić u niego. Pappę też pewnie zrobię.
Nalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPalosia gratulacje! Witaj na naszym wątku. 😉
Ja się dopiero obudziłam. Rano wstałam, aby zjeść śniadanie, obejrzałam film i się popłakałam na nim. A potem zasnęłam.
Menina ja też wizytuje w piątek. To już pojutrze! 😊 Tylko u mnie to dopiero pierwsze USG.
Kto jeszcze w piątek ma wizytę?Menina lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś skończył się 10 tydzień. I w sumie już nie mam mdlosci. Piersi i nogi troche bolą, jestem zmęczona i śpiąca. Wrazliwosc na zapachy powoli mija. Tylko kawa i płyn do podłóg mnie męczą A czy Was brzuch boli ciągle? Mnie bolał ostatnio tydzień temu. A tak czasami czuję tylko delikatnie mrowienie i takie ciepło.
Marghe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej. Ja z rana zrobiłam badania krwi, 250 zł wydałam, ale musze jeszcze grupę krwi zrobić.
Jeśli usg będzie ok to chyba nie planuje robić żadnego nifty.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.