Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Jesteśmy po połówkowym. Nasz chłoptaś waży 390g. Wszystkie parametry w normie .
Duży chłopak rośnie mój miał 307 w 19+1 więc uważaj żebyś też takiego wielkoludzika nie miałamalami91 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja byłam przedwczoraj ostatni raz na wizycie, aż mnie to przeraziło trochę. Jak nie zacznie się do 22 nic to mam dzwonić i wciśnie mnie jeszcze tego dnia na kontrolę. To już tak blisko.. Pola waży 2700g i przewidywana waga w dniu porodu to 3600g. Gdzie ja ją przecisnę?! Haha
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Mala_misia Amela urodziła się z waga 3720 i choć poród zakończony kleszczami to ją przecisneli (bo nie mogę powiedzieć że ja ). Dasz radę, na pewno . Trzymam kciuki!29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
No właśnie jestem ciekawa, czy dobije do tych 3600, bo wg parametrów zwolniła teraz z przybieraniem, bo zawsze termin porodu na 22, a teraz mam wg USG na 28.. Zauważyłam to dopiero w domu, więc trochę się martwię, że już nie będę miała wizyty, by to sprawdzić
-
nick nieaktualny
-
My mamy bebetto Torino ale wiecie... U nas jaki wózek by nie był to i tak pojezdzi gora pół godziny i marudzenie . Antywozkowa jest Amela niestety. Może pierwsze 2 tygodnie było ok a potem niestety. Mimo że jeździ już w spacerowce z zestawu. Spróbuję jeszcze ją odwrócić przodem do świata może wtedy będzie lepiej.
U nas zmora stało się teraz ubieranie. Dzisiaj miała focha jak wyszlysmy bo jak mogłam założyć jej kamizelkę, buciki i CZAPKĘ?! aa i jeszcze chusteczke pod szyję... Na szczęście szybko jej przeszło jak zainteresowała się psem . Ale ubieranie jej to koszmar. Przede wszystkim wszelkich bluzeczek, kurtek, bluz i wszystkiego, co jest górna częścią garderoby. Czapek też nie lubi. No ale cóż - musi. W lutym jedziemy w góry. Już się boję jak to będzie . Bo jest też antyfotelikowa. Choć liczę, że zmienimy fotelik już wtedy na większy bo cybex moim zdaniem jest ciasny. I ogólnie nie jestem zadowolona z jego zakupu - ciężki jak cholera a jak do tego dochodzi moje kochane 8 kg to już w ogóle.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
nick nieaktualnyJa mam aero tutis.
Amortyzacja nie jest przesadzona. Czyli nie buja tym wozkiem bez sensu.
Lekki to na pewno.
Składa sie super szybko i bez problemów.
Gondola ma podnoszone oparcie co dla mnie super przy dziecku anty wozkowym.
Ile walki czasami by Hania pojezdzila wózkiem. Tak jakbym dziecko chciała zamordowac w tym wózku.
U mnie wózek jeździ po terenie obrzeży miasta i jest ok. Im większe obciążenie w wózku tym lepoej działa ta ponoć "inteligentna amortyzacja"
☆ duzy + za koła żelowe !!!!
Na moich terenach sąsiadki mocno odradzały pompowane. Czesto powietrze schodziło. I w ogóle sporo problemów.
Fotelik mam cybex i potwierdzam ciasny i cholernie ciezki.. ja akurat duzo nosic go nie musze. Tyle co z domu do garazu i odwrornie.
Ale czasami jest mi nawwt ciężko go wpiąć w bazę czy nawet na stelaż wózka zamontować.
Bo cholerstwo jest ciezkie.
Wiec jesli ktoś musi nosic ten fotelik duzo i czesto - odradzam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 09:36
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Dziewczyny jakie macie wózki? Wiem że temat się przewiń Al kiedyś ale nie mam pojęcia gdzie tego szukać A chciałabym coś zacząć czytać na ten temat bo jestem zielona
Wszystko zależy od tego gdzie jeździć bedziesz.
Trochę inny wizek potrzebny dla mamusi z miasta ktora z bobasem po galeriach bedzie jeździć..
A inny dla mam z obrzeży miast- z trudnym terenem. Gdzie wypad do sklepu to wyprawa górska. -
nick nieaktualny
-
My też ogólnie fotelika za dużo nie nosimy ale jak trzeba jechać do lekarza to trzeba taszczyc na górę. Ale chyba teraz już będę robić tak, że Młoda będę wyjmowac już w aucie bo będzie wygodniej i lżej. Zresztą czekam z niecierpliwością kiedy usiądzie i chce się wybrać do 8gwiazdek i dobrać coś wygodnego. Może wtedy polubi jeździć. Fotelik mamy bez bazy bo nie mamy isofixa. Teraz żałuję, że nie kupiliśmy maxi cosi carbiofix i tej bazy na pasy do niego. Zresztą maxi cosi podobno są większe.
No i pewnie na wyjazd w lutym będziemy szukać jakiejś lekkiej spacerówki (liczę, że Amela do tego czasu już usiądzie ) bo nasz wózek plus stelaż zajmują cały bagażnik. Mamy jeszce boxa ale przecież tam nie wejdzie reszta (walizki, sanki i najważniejsze - mój sprzęt snowboardowy! swoją drogą już nie mogę się doczekać bo w tamtym roku nie jeździłam i strasznie mi tego brakuje ).
Dziewczyny wybieracie się na jakieś wakacje /ferie z dziećmi?
Paulina dobrze pisze odnośnie wózków - zależy gdzie ktoś będzie jeździł, gdzie wnosil, jakduze dziecko się szykuje (bo w niektórych gondola jest dość mała.i starcza na krótko, choć jak ktoś rodzi zima to na wiosnę /lato można się już w spacerowke przesiąść jak jest rozkładana na płasko).29.09.2016 Aniołek (10 tc)