Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Chicaloca,
Ja też team merino/ wełna 💕
Mam kurteczkę i spodnie lub kombinezon na każdy rozmiar 😅
Czapki, rękawiczki i niemowlęce buciki…
No i kocyk 😅
Jusia,
Uwielbiam to uczucie kompletowania wyprawki. Zwłaszcza rzeczy tekstylnych 😜
Muszę spojrzeć na nową kolekcje la millou.
Ja kupiłam jeden zestaw: bluzeczka plus spodenki 💙
Muszę się wstrzymać z resztą. Najpierw powinnam wyciągnąć rzeczy po młodej i zobaczyć co się nadaje a czego brakuje…
chicaloca, Jusia 82 lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Dzień dobry ☕
Rozpoczynam 18 tydzień i jestem coraz większa.
Wczoraj byłam w sklepie i szukałam sukienki na wesele siostry. Już za miesiąc, a ja w tych wszystkich sukienkach czuje się jak w namiocie. Piersi sobie, brzuch sobie a tyłek sobie sterczy. I te które rozszerzają się od biustu robią namiot, nawet te długie zwiewne poszerzają mnie strasznie. Chyba najlepiej się czuje w takich obcisłych, gdzie ten brzuch widać jak piłkę z przodu, a tyłek zawsze miałam taki odstający - bez ciąży to może i plus 😉 Ogólnie to przeżyłam załamanie w tym sklepie.
Czytam was o tych opulaczach i tak myślę że każdy musi sobie dopasować wybór do warunków. Czy auto jest w garażu w domu, czy pod blokiem. Niby nie można przewozić w kurtkach, pewnie większość rodziców to wie. Ale powiem Wam że to trochę jak oczekiwania v rzeczywistość. Dwójkę starszakow woziłam do różnych żłobków i przedszkoli, przeprowadzaliśmy się w międzyczasie więc to było łącznie 5 placówek przy 2 dzieci. Ani razu nie widziałam nikogo kto wiózł by dziecko bez kurtki a zakładał w aucie po podrozy. Nikogo też nie widziałam żeby sam zima nie zakładał kurtki na podroz. 🤷
Może ludzie tak robią - w końcu tak trzeba, ale cóż. Życie weryfikuje.
Gdy mieszkaliśmy w bloku i auto było zaparkowane na parkingu a temp w nocy spadała do -20, to nie wyobrażam sobie nie ubrać dziecka jak bałwana żeby zawieść do żłobka. Jak był malutki pierwszej zimy to brałam skorupę do domu żeby nie namarzala.
Ja miałam córce taki kombinezon z dziura na pasy w foteliku. Taki bez nóżek, tylko worek, był dość cienki, na to kładłam kocyk. Do wózka już w kombinezonie, plus kocyk lub dwa. Bo jak wchodziłam do sklepu zima przy -10 to wolałam założyć cieńszy kombinezon i dwa koce żeby odkryć, niż jeden gruby kombinezon.
Ja jeszcze nic nie mam dla malucha, tzn to co zostało po starszakach. Łóżeczko, łupinę do auta, trochę ciuszkow, wanienkę. -
Cześć! Ja od rana załatwiałam sprawy na mieście. Konieczynka, jesteś szczupła wnioskując z tego wysłanego nam zdjęcia, jeśli dobrze się czujesz w takiej dopasowanej sukience to ja bym brała, ładnie wygląda taki podkreślony brzuszek szczególnie przy szczupłej sylwetce.
Właśnie myślałam o takim otulaczu, który będzie wpięty w łupinę i ubierać malucha w domu, ewentualnie manewrować kocykiem i ubrankiem.
Kupiłam detektor tętna od dziewczyny w moim mieście, ale nie udało mi się znaleźć tętna malucha, największe było w okolicach 100 więc to raczej nie to. Jednak nie jest to takie proste. -
Dzień dobry 😊
Konieczynka,
Dokładnie o tym samym sobie pomyślałam, odnośnie otulaczy. Zależy od trybu życia, fotelika który mamy i gdzie stoi samochód… dla każdego coś innego ☺️
My często w weekendy jedziemy gdzieś sobie na spacer.
Odradza się długie spacery w łupinie.
Także zawsze przekładaliśmy dziecko z łupiny do gondoli.
Są osoby które właściwie nigdy nie jadą na spacer. Idą prosto z domu.
My jesteśmy z Trojmiasta i lubimy pospacerować raz w Sopocie, innym razem w Gdańsku lub na wyspie Sobieszewskiej.
Poza sezonem jeździmy na półwysep.
Łatwiej nam ubrać dziecko w kombinezon marino i tak włożyć do fotelika. Po dojechaniu na miejsce tylko pozapinać, ubrać czapkę i włożyć do gondoli w której jest śpiworek/ kocyk.
Dziewczyny,
Czy jesteście w stanie polecić jaką piżamę na okres ciąży? Długi rękaw i długie spodnie?
Moje za chwile zrobią się za małe w brzuchu.
Ciążowe mam tylko koszule z krótkim rękawem, a to odpada zimą.
Kupiłabym większy rozmiar zwykłych, ale wtedy nogawki pewnie będą o jakieś 20/30cm za długie 😂
Aaaaa Konieczynka,
Jeszcze jedno. Znam twój ból! Też w ciąży sukienki na mnie nie leżą… tylko obcisłe.
Zawsze się zastanawiam jak to jest możliwe, że niektóre kobiety wyglądają we wszystkim dobrze nawet z wielkim brzuchem….Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 11:47
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Aniamania wrote:Cześć! Ja od rana załatwiałam sprawy na mieście. Konieczynka, jesteś szczupła wnioskując z tego wysłanego nam zdjęcia, jeśli dobrze się czujesz w takiej dopasowanej sukience to ja bym brała, ładnie wygląda taki podkreślony brzuszek szczególnie przy szczupłej sylwetce.
Właśnie myślałam o takim otulaczu, który będzie wpięty w łupinę i ubierać malucha w domu, ewentualnie manewrować kocykiem i ubrankiem.
Kupiłam detektor tętna od dziewczyny w moim mieście, ale nie udało mi się znaleźć tętna malucha, największe było w okolicach 100 więc to raczej nie to. Jednak nie jest to takie proste.
-
Ja śpię w koszulkach męża, odkąd nie mieszczę sie w piżamy. Mam niby te koszule ciążowe/do karmienia, ale nie znosze ich. Najlepiej sie czuje w sexi piżamce albo bluzkach męża, a skoro pierwsze chwilowo maja pauzę, to tylko drugie na siebie narzucam 😅. Ale u nas w domu jest w miarę ciepło, zawsze nawet zima spie na krótki rękaw, to nie pomogę z pizamami. Chyba widziałam coś w hmie i asos jak kiedyś przeglądam ubrania typowo ciążowe.
Ja dziś nie mam mocy. Młoda druga noc przez katar kiepsko spała. Zrobiłam właśnie kawkę, bo na chwile zasnęła i mam nadzieje, ze doda mi to energii. -
Dziewczyny a jakieś konkretnej firmy polecacie te ubranka z wełny merino?
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Luusia- dziewczyny wczoraj pisały o Simple Wool (ja tu szystko notuję )
BoboBolek- wiem że firma Doktor Nap ma dużo piżam dla kobiet w ciązy ale jeszcze nic nie zamawiałam. Na razie kupiłam po prostu rozmiar większą piżamkę i jest ok
Luusia lubi tę wiadomość
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡 -
Luusia wrote:Dziewczyny a jakieś konkretnej firmy polecacie te ubranka z wełny merino?
Fajne piżamy ma granatovo, chociaż teraz patrzyłam i ceny są dwa razy wyższe niż jak kupowałam przy pierworodnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 14:11
-
Wełniane ubrania:
Engel, Huttelihut, Joha.
W h&m kolekcji premium też od czasu do czasu się coś znajdzie.
Gdyby ktoś się decydował na kombinezon to mam uwagę odnośnie tego z Engel ( u większości dzieci jakie znam za długie rękawy i nogawki względem tułowia). Huttelihut wypada w kombinezonach dużo lepiej.
Piżamy i koszule:
Koszule mam z Dr Nap i od Mamaginekolog. Są ok.
Teraz szukam piżamy. Nie lubię spać w koszulach nocnych 😜Luusia lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek ja polecam piżamy z Lidla kupiłam ostatnio taka i zawiera ona takie piżamowe legginsy z pasem na brzuszek i koszulkę bawełniana na długi rękaw i ona jest z możliwością karmienia więc spoko na przyszłość. Jedyny minus to ta koszulka ma spore rozcięcie do karmienia i w nocy jak się kręciłam to miałam biust na wierzchu ale wszyslam dosłownie bieliźniany guziczek i jest luz 😊Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Madzixon wrote:Jedyny minus to ta koszulka ma spore rozcięcie do karmienia i w nocy jak się kręciłam to miałam biust na wierzchu ale wszyslam dosłownie bieliźniany guziczek i jest luz 😊
A co do ciuszków, faktycznie takie lokalne grupy mogą być fajne, albo taki Babi Targ dla dzieci Ciekawe czy będzie coś takiego niedługo w okolicy u mnie.
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Tez mam właśnie te piżamę z lidla i zgadzam się ze cycki żyją własnym życiem, szczególnie przy moim rozmiarze 😂 ale ogólnie spoko. Ja w sumie od porodu spie w koszulach i tak mi zostało jakos 🙈
-
Dostałam wyniki pappy i jestem trochę zła bo pytałam specjalnie czy będą ryzyka przedwczesnego porodu itp i miały być a nie ma 😏 ale przynajmniej reszta wyszła ok🤗
Podstawowe/ Skorygowane
T21 1: 714 1: 11739
T18 1: 1754 1: 14778
T13 1: 5499 < 1: 20000
Mikaaa92 lubi tę wiadomość