Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny proszę pomóżcie - jakie macie sposoby na zgage? Od wczoraj mnie męczy, migdały nie pomagają póki co, wczoraj musiałam sięgnąć po Renie bo niestrawność była tak duża że aż ciężko mi się oddychało ☹️ czytałam że im większy brzuszek tym większa może być zgaga a nigdy nie miałam z tym poza ciąża problemu więc totalnie jestem laikiem zgagowym.
Aasha lubi tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Jusia 82 wrote:Ja też muszę jakiś notes założyć i to wszystko zacząć spisywać
Ja wczoraj byłam na wizycie, ale nie robiliśmy usg tylko posłuchaliśmy serduszka i omówiliśmy wyniki PAPP-Y i NIFTY.
W ogóle to powiem Wam, że mam tak przystojnego ginekologa, że to powinno być zabronione w tym zawodzie
hahaha
ja mam takiego dentystę. Uwielbiam chodzić do niego z zębami. A jak już nie mam co robić to chociaż na odkamienianie lub kontrolę
Ja kupiłam wczoraj na vinted dwa pierwsze bodziaki. Chcę zacząć powoli kompletować wyprawkę, żeby te koszty rozłozyły się w czasie jakby nie patrzeć jest tego sporo...
Dobrego dnia !Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 11:28
Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Madzixon wrote:Dziewczyny proszę pomóżcie - jakie macie sposoby na zgage? Od wczoraj mnie męczy, migdały nie pomagają póki co, wczoraj musiałam sięgnąć po Renie bo niestrawność była tak duża że aż ciężko mi się oddychało ☹️ czytałam że im większy brzuszek tym większa może być zgaga a nigdy nie miałam z tym poza ciąża problemu więc totalnie jestem laikiem zgagowym.
Madzixon lubi tę wiadomość
-
Ja miałam z córka tylko kilka razy zgagę ale faktycznie pomógł mi tez ten syrop gastrotuss, za to moja ciotka miała mega długo i Piła mleko litrami 🫣
Tez trochę kupiłam w rossmanie, ale właśnie jakieś żele, szampony płyny itp i zamiast 5stow zostawiłam 2.5 😁Madzixon lubi tę wiadomość
-
Aniamania wrote:Jusia82, mój od prenatalnych też zabójczo przystojny, dojeżdża z Łodzi, może ten sam?😅 Jeszcze opalony jakby właśnie wrócił z jakiejś Ibizy, w białej koszuli, no naprawdę. Byłam z mężem akurat wtedy i tak się spojrzeliśmy po sobie 😂
No ten też wczoraj w takiej białej, dopasowanej koszuli że wychodzić nie chciałam Ale on z Warszawy na pewno.
Madzixon- ja miałam straszną zgagę jeszcze miesiąc temu i pomagałam sobie Gavisconem. Pomagał, ale na krótka niestety. Potem drastycznie zmieniłam dietę- zero smażonych, kwaśnych, prawie zero słodyczy (generalnie zwracałam uwagę co pogarsza sytuację i starałam się to wyeliminować). No i jest o niebo lepiej. Ale muszę się pilnować- wczoraj zjadłam chleb na zakwasie i już mnie paliło wieczorem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 12:27
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡 -
Madzixon wrote:Dziewczyny proszę pomóżcie - jakie macie sposoby na zgage? Od wczoraj mnie męczy, migdały nie pomagają póki co, wczoraj musiałam sięgnąć po Renie bo niestrawność była tak duża że aż ciężko mi się oddychało ☹️ czytałam że im większy brzuszek tym większa może być zgaga a nigdy nie miałam z tym poza ciąża problemu więc totalnie jestem laikiem zgagowym.
Spróbuj NeoBianacid - do ssania. Mi pomaga rewelacyjnie.
Dziewczyny, właśnie myślałam że krwawię z dróg rodnych. Toaleta czerwona, masakra. Ale sprawdziłam ślub i czysty. Okazuje się że to hemoroidy 😭😭😭
Strach ustąpił miejsca rozpaczy. Po pierwszym porodzie miałam mega problem. Skończyło się operacja gdy młody miał rok. Już w ciąży miałam problem, plus 2h partych zrobiły swoje.
Aż się popłakałam. Co jeszcze się wydarzy do rozwiązania 😭 unikam zaparć, teraz dieta cukrzycowa plus dużo wody i warzyw. A tu takie coś. 😤 -
Ehh Konieczynka współczuje stresu..ale dobrze ze to „tylko” hemoroidy..
Tez mam jednego na zewnatrz już sprzed pierwszej ciąży i przyznam ze olałam temat bo mnie nigdy nie bolał..miałam isc to ogarnac jak przestałam karmić ale krótko po zaszłam, a nie wiem czy a ciąży można robic jakieś te podwiazania czy laserowo..?Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór Moje Drogie,
Ojj temat hemoroidów u mnie znany, ale to dosłownie na samym początku ciąży. Teraz jakoś się upokoiło 😏
A mnie dziewczyny dopadło! Nie wiem czy zwykły grypek czy COVID (bo w pracy panuje 🥺), ale jestem nie do życia. Zaczęło się od niewinnego kichnięcia wczoraj, dziś już z łóżka nie wychodze, nos zatkany, bol glowy, zatok, kaszel.. jest masakra 🥺 strasznie się boję o przebieg i ciążę
Chyba zaraz wjedzie inhalacja, bo nic lepszego mi nie pozostaje ☹️11.08.2022 Mamy ❤ 1 cm szczęścia
02.08.2022 bhcg 13 000
25.07.2022 bhcg 410
21.07.2022 II 😍
03.2022 ciąża biochemiczna 💔
08.2021 poronienie zatrzymane 💔 -
Roksi wrote:Ehh Konieczynka współczuje stresu..ale dobrze ze to „tylko” hemoroidy..
Tez mam jednego na zewnatrz już sprzed pierwszej ciąży i przyznam ze olałam temat bo mnie nigdy nie bolał..miałam isc to ogarnac jak przestałam karmić ale krótko po zaszłam, a nie wiem czy a ciąży można robic jakieś te podwiazania czy laserowo..?
Polubiłam przez przypadek 😉
W ciąży bym zabiegów nie robiła. Ja się też nie kwalifikowałam na laser te 6 lat temu i był to najgorszy ból ever. Tzn sam zabieg w znieczuleniu ogólnym i potem leki działały chyba z 12h . Ale co się działo dalej... Jak sobie przypomnę mam ciary.
Przepraszam Was że tak z takim doopnym tematem wyjechałam.
Całe szczęście że to nie z dróg rodnych poszło.
Eh jutro jadę do apteki znów. Dziś byłam po urosept rano bo wynik moczu wyszedł słaby. To jutro znowu koleżanki odwiedzę . -
Konieczynka, Anula zdrówka! Trzymajcie się jakoś ❤
Mnie męczą te poślady cały czas... gdzieś to się ulokowało i nie puszcza 😒 pewnie znowu kiepska noc mnie czeka, a do fizjo jeszcze ponad tydzień. Może uda mi się w poniedziałek przełożyć wizytę na wcześniej.
Ale za to udało mi się wyskoczyć do Rossmanna i zakupić parę rzeczy, chociaż półki były już mocno wyczyszczone 😆Anula23 lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Dzień dobry 🌤️
Anula, Konieczynka zdrówka!
Ja próbuje się nie zarazić od męża. On już tydzień chory. Wczoraj był u lekarza. Wirus 🦠
Pisałyście wczoraj o zgadze.
Pomyślałam sobie „dobrze, że mnie to nie dotyczy”.
Pierwszy raz w życiu miałam zgagę w ciąży. Na końcówce pierwszej, pare razy.
I wczoraj wieczorem! Pare godzin po przeczytaniu waszych postów!
😜⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Cześć dziewczyny! Ja się witam sprzed komputera, właśnie siadam do pracy. Byłam rano na zakupach z mezem i młodą i to był błąd, potworne mdłości w samochodzie, duszno w sklepie, masakra, wróciłam ledwo żywa. Zrobiłam kawkę i zaszyłam sie w gabinecie, żeby trochę odsapnąć Mnie na szczescie zgaga omija, ale jak widać inne dolegliwości niekoniecznie. Czasami nawet zastanawiam sie, czy wgle sie zdecyduje kiedys jeszcze na dziecko przez to, jak sie czuje. Nie mamy pomocy w opiece nad córka, maz zaraz wraca na studia, a ja przez te niskie cisnienie, wymioty i inne to czasami czuje sie jak wrak. Dzis mam jakis emocjonalnie trudny dzien i tylko mysl, ze zaraz ten słodki maluszek bedzie z nami jakos mi daje siłe sie ogarnac i wziac w garsc Najchetniej spakowałabym siebie i młoda i pojechała na pare dni do rodziców, ale wiem, ze nie przetrwam 7 godzin w samochodzie i to jest takie przykre, ze nawet nie mam za bardzo jak odpoczac tak naprawde. Wczoraj wieczorem az sie popłakałam. Moze to jesienna chandra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 11:44
-
Gusia tak bardzo rozumiem i przytulam. Cały czas nie mogę się nadziwić, że w ciąży można się tak źle czuć. U mnie najgorsze są wieczory i noce. Tak bardzo boli mnie wtedy brzuch, że nie mogę spać. Wszystko się rozciąga i jest to ból, który uniemożliwia relaks. Też z młodym jestem sama, a po takiej nocy to uwierzcie, jedyne na co mam ochotę, to leżeć w łóżku. Wczoraj moja mama przejęła młodego, bo poprosiłam ją, żeby wzięła urlop i się nim trochę zajęła - najzwyczajniej nie miałam sił. Przywiozła też obiad i trochę weków, także luksus Oczywiście ta pomoc jest baaardzo sporadyczna, bo ona sama pracuje i nie może co chwilę brać wolnego..
Też właśnie usiadłam do kompa i nadrabiam pracę.
PS na zalando lounge jest fajna kampania ubrań ciążowych w bardzo fajnych cenach. Kupiłam sobie dwie spódniczki, komplet dresowy, bluzę, zestaw bluzek i sukienkę. Mąż mi kazał, żebym nie mówiła, że nie mam w czym chodzić
-
chicaloca wrote:Elza jak często masz wizyty? Moja gineska planuje mi je co 2 tygodnie i zastanawiam się, czy to nie za często..
chicaloca lubi tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Chicaloca skusiłaś mnie tym Zalando, 2x spodnie + sweterek zakupione 😄 Mam nadzieję, że trafiłam z rozmiarem. Ja wizyty też mam zazwyczaj co 3 tyg, ale teraz czuję że mi następną umówi za 4 tyg, ale zobaczymy.
chicaloca lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Uuuuu zaraz się biorę za przeglądanie Zalando 😊
Dziewczyny współczuję Wam tego złego samopoczucia i innych dolegliwości 😢