Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam połówkowe 21+0, czyli 26.10.
Lekarz przyjmuje akurat w środy i według niej 21+0 to idealny dzień.
Jest chyba tak jak pisze Gusia. Skończony 20 tydzień.
Czyli najlepiej między 20+1, a 21+6.
Team połówkowe w tygodniu 24-28.10 😂
Kojarzę, że bardzo dużo z nas ma w tym właśnie tygodniu.
Co do spania. Tak samo jak Ulaa i Aasha. Na boku i troszkę brzuchu. Ja już z poduchą ciążową 😜
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Aniamania wrote:.
Chicaloca przeczytałam o Twoim pracowitym dniu w sobotę i się zastanawiam jak to zrobić, żeby dziecko miało drzemkę 6h 😂
on ogólnie nie śpi w dzień już od roku. Teraz jak jest od września w przedszkolu jako trzylatek to też nie mają drzemek, a wstaje wcześnie. Myślę, że on odsypiał cały pracowity, przedszkolny tydzień Dziś już wstał o 6, szybko szybko do pdkla. Mają mieć jakieś warsztaty z robotyki. Jutro pierwsza wycieczka w życiu i pierwsza podróż autokarem. Mam trochę stres w piątek koncert mają, także tam non stop coś się dzieje. Jest intensywnie i ten weekend to taki prawdziwy czas odpoczynku
Aniamania lubi tę wiadomość
-
Ooj, dobrze rozumiem dylematy ze spaniem. Ja już teraz nienawidzę tego lewego boku. Staram się tak spać, ale czesto budzę się prawym. Na plecach trochę się boję już spać, ale z drugiej strony w ciągu dnia jak pracuję, to z laptopem w pozycji pół-leżącej. Więc swój limit wyczerpuję.
My na połówkowe idziemy 21 października, to będzie 19+6. Może sekundę za wcześnie, ale ja już i tak bym dłużej nie wytrzymała xD Chodzi mi po głowie taka myśl, żeby na USG III trymestru zabrać synka, ale jeszcze się waham. -
Tez brałam tardyferon w pierwszej ciąży i miałam zaparcia 😬 ale nie pamektam czy 1 czy 2 dziennie.
Póki co spie tak na wpol na brzuchu na prawej stronie , ale czasami boli już trochę. Choć w ogóle od kilku dni boli, wczoraj w lozku złapał mnie dziwny bol nad pachwina, aż nie mogłam sie obrócić 😬
Co do połówkowych go umówiłam sie na 17.11 to będzie 21+1 wiec pewnie jako jedna z ostatnich 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 12:44
-
Chicaloca taak, w piątek już go wypisali, badania wyszły ok. Dzisiaj w przedszkolu, oczywiście nie obyło się bez lekkiego dramatu.
Fajne przedszkole u Was z takimi atrakcjami🙂
Ja mam połówkowe 27.10, to będzie 20+6. Wydaje mi się to optymalny termin, wcześniej byłam zapisana na 19+3 i chyba jednak ciut za wcześnie.
Ja śpię zazwyczaj na boku z rogalem ciążowym, tak jak mówi Gusia- moim zdaniem na tym etapie spanie na plecach nie jest złe dopóki tak wygodnie. Ja mam np opór przed spaniem na brzuchu, z jednej strony brzuszek wystaje ale też mam schizy że gniotę dziecko🙈Gusia_, Ciążowa_Gapsy, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Aniamania no właśnie tez mysle, ze jeszcze można na plecach spac jak nic się nie dzieje
Mam lekki stresik dziś jak zawsze w dniu wizyty. To już mi chyba nie przejdzie 😅 do dnia wizyty jest luzik, w dniu wizyty jestem nieco poddenerwowana -
Chica to wizytujemy razem 😁 jakos w miare mi zleciało, nie mam kiedy myśleć o tej wizycie 😂
Gusia będzie dobrze, choć wiem o czym piszesz. To raczej normalne ze się czeka a później stres 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 13:50
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moje będą 14.11 więc też jeszcze poczekam. Już w sumie bym chciała poznać płeć. Powoli bym zaczęła jakaś wizję. I póki siłą powinnam się zająć tymi małymi rzeczami które mam. Przejrzeć i albo uzupełnić po nowym roku, albo jakies mega paki wystawić na sprzedaż.
-
chicaloca wrote:Ja jeszcze w ogóle się nie umówilam nie mogę uwierzyć, że to już za chwileczkę
ps Roksi, ja również mam wizytę 18 i już nie mogę się doczekaćRoksi, chicaloca lubią tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Hej
Też jestem po wizycie, ja u diabetologa. Potwierdzenie cukrzycy ciążowej. Nie jest to żadne zaskoczenie, bo u końcu od 2 tygodni mam taką świadomość. Diagnozę sama sobie postawiłam, a teraz mam to na papierze 😅 plus nowy glukometr, w sumie nie wiem po co go było zmieniać. Chyba tylko temu że mają umowę z inną firmą 🤣
Ale też jakoś mi te cukry uciekają spod kontroli i obawiam się insuliny na noc. Bo na czczo zazwyczaj wysoko. I dziś na wadze zobaczyłam 66,5!!! Jakiś kosmos, czy mogłam przytyć 2 kg w 10dni? 😲 Na innej wadze co prawda ale jednak.
I w weekend zaszalalam na Vinted. Mam nadzieję że bez takich ekscesów jak na olx. 🙈
Zamówiłam płaszcz ciazow, nowy strój kąpielowy i drugi ciążowy 🤣, 2 sukienki córce i jej nowy płaszczyk taki elegancki bo mamy wesele. I w końcu sobie sukienkę na wesele - nówkę z allegro.
Czekam na 7 paczek 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2022, 14:56
-
Konieczynka a właśnie miałam pytać o Twoją wizytę u diabetologa 😊
Ja mimo stwierdzonej cukrzycy ciążowej mam teraz cukry cały czas w normie i mam nadzieję, że już tak zostanie.
Kiedy wybierasz się na wesele? My mamy zaproszenie na styczeń i mam obawy, że nic z tego nie będzie, już teraz rezygnuje z panieńskiego przyjaciółki z bólem serca 😔
Chyba tylko ja się boje zamawiać już ciążowe ciuchy bo się śmieje do męża, że może wcale nie będę mieć typowo ciążowego brzucha i szkoda kasy 😜
-
Dziewczyny, ja po wizycie. W końcu mi lekarz nie robił usg, bo mówi, ze skoro mam za 2 tygodnie połówkowe to odpuści. Poza tym wszystko ok, szyjka w porządku, wiec krótka wizyta kolejna za 4 tygodnie
Luusia, Mikaaa92, Roksi, Aniamania, Tyśka lubią tę wiadomość
-
Gusia,
Dobrze, że szyjka ok 😉
Ja lubię podejrzeć malucha jak jest możliwość😜 Dobrze, że mój mi zrobił USG.
Tylko u mnie też inna sytuacja.
Po pierwsze jestem po chorobie. To mnie trochę stresowało.
Po drugie z ruchami maluszka to taka niewiadoma u mnie… czasami wydaje mi się, że coś czuje… pewności nie mam 😅a to już 18+5…
Koniczynka,
Ja też na Vinted kupiłam pare rzeczy. Głównie dla córki 😜
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
U mnie po wizycie tak średnio, już sama nie wiem co mam myśleć.
Lekarz świetny, super nam się współpracuje, to samo poczucie humoru, podobne podejście do różnych spraw także zostaję z nim i też będzie przy moim porodzie.
Natomiast co do małej.. Ostatnio było 4 dni różnicy między om a usg. Teraz jest 8 dni.. I tu mamy kontrolować za 4 tyg wizyta i wtedy zobaczymy jak przyrasta maleńka. Nie dość, że to łożysko cholerne przodujące, to jeszcze strach przed słabym przyrostem i hipotrofią.. Nosz kurde 😭 -
cześć dziewczyny ja po wizycie, dostałam L4 tak jak chciałam wiec oficjalnie już czas na odpoczynek. Tym bardziej ze wyszła mi anemia i w dodatku łożysko niby na tylnej ścianie ale dość nisko i trzeba obserwować czy nie przerodzi siebie przodujące a chcialam zacząć w tym tyg uczęszczać na zajęcia dla ciężarnych jednak
odpuszczę ze względu na to łożysko, poczekam do następnej wizyty…
jeszcze takie pytanie czy któraś z Was stosuje bądź stosowała w poprzedniej ciąży heparynę ? mi została przepisana ze względu na mutacje ale nowa Pani doktor twierdzi ze niepotrzebnie natomiast w trakcie trwania ciąży nie zaleca się odstawienia zastrzyków, czy któraś miała może podobna sytuacje ?
niby wizyta na plus ale kolejne punkty do zamartwiania…
z dzidzia wszystko OK dziewczynka już potwierdzona ma 270g i prawidłowo się rozwija jest bardzo ruchliwa czego jeszcze nie czuje niestety ae wszysto w swoim czasie !
pozdrawiam