Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry.
Chyba i ja wrzucę coś do koszyka żeby się przygotować na to, ile trzeba zapłacić 🙈
Ula jak tam, spokój już?
Jutro mam połówkowe a dziś dziecku z nosa mnóstwo żółtego gila idzie. Mam nadzieję, że nic nowego nie dojdzie, bo z tym to sobie poradzimy. Badanie mam o 13 więc nie mam małej z kim zostawić. -
BoboBolek
Taki kolorek też miałam w poprzedniej ciąży, ale to już był 34 tydzień, teraz jakbym zobaczyła coś podobnego na tak wczesnym etapie to już bym w szpitalu była 🙈
Gusia ja się śmieję, że za długo było dobrze, żadnych dolegliwości, chyba za bardzo się chwaliłam to teraz mam za swoje 😂
Lucy póki co spokój, ale sumiennie leżałam resztę dnia przyznam. Będę obserwować się dalej
Jeśli chodzi o wkładki to ja też team jednorazowe i najczęściej lovi. Są fajne, cienkie, ale chłonne bardzo. -
Według mnie fridy/ pingwinka i innych elektryków nie ma nawet co porównywać do katarka. Jest najskuteczniejszy i jedyne czym może straszyć to to, w jaki sposób się go użytkuje (przez odkurzacz) No i jest mało higieniczny. U nas zużytych zostało kilka katarkow, mieliśmy tez fride i pingwinka, a jako że mój syn jest królem kataru, to tylko ten pierwszy dawał radę. Przy maluchach chciałabym zainwestować w nasiboo pro 2. Podobno moc jest zbliżona, bardziej higieniczny, odkurzacz nie jest non stop na widoku oraz bardziej mobilny. Minus za cenę.
Czy tylko u mnie ta ciąża przebiega bez przytulanek? 😁😁
Spokojnej niedzieli dziewczyny uciekam na kawę, którą zrobił mi synek 😍 -
Chicaloca jeszcze u mnie 😑 rano w tygodniu wiadomo, do pracy, przedszkola. W weekend młoda wstaje pierwsza więc nici. Już jest za duża żeby się udało, że nie widzi hehe a później ja już jestem jak zombie więc każdy ruch materaca powoduje u mnie mdłości o zawroty głowy.
-
Cześć dziewczyny, nie odzywam sie, bo mam intensywny weekend :p
Konieczynka, Ulaa współczuję Wam stresów ;(
Ja dzisiaj sobie dogadzam - zrobiłam czekoladowe muffinki ☺ i mam zamiar odpoczywać i czytać książkę, bo od trzech dni ciągle coś robiliśmy i z kimś się spotykaliśmy, więc czwartek, piątek i sobota zleciały mi jak jeden dzień
A mąż odsypia po wczorajszym pępkowym - naszym znajomym urodziła się już córeczka 🥰 -
Chicaloca u nas w zasadzie całą ciąża reż beż przytulanek. Na początku nie chciałam, później było łożysko na szyjce macicy i tak na prawdę teraz jest tylko czas kiedy możemy.... ale szczerze, jestem olbrzymia. Taki brzuch miałam z córką do porodu. Więc tak nie za bardzo jest mi wygodnie i jakoś nie czuję się komfortowo.
Ula mi też kilka razy coś takiego galaretkowatego wypadło ale jestem ciągle u jakiegoś lekarza i nikt nic nie mówił. Na razie mam szyjkę długa i twarda jak na ciążę bliźniaczą bo ma aż 4cm.
Właśnie ostatnio zaopatrzyłam się już w katarem, ale wersję podróżną czyli można używać przez odkurzacz lub tak jak fridy. -
U mnie młoda chora.
Mokry kaszel i katar.
Właśnie przerabiamy temat aspiratora w domu 😅
Zastanawiam się czy inwestować w elektryczny… Mała już pewnie za długo nie będzie korzystać, ale młody owszem.
Spodziewam się częstszych chorób przy drugim.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hermiona mniam, ale bym zjadła takie muffiny
Elza mnie tez rozmiar przeraza. Ostatnio nawet rozkminialam w jakiej pozycji mogłabym się kochać i średnio wymyśliłam 😅 Lucy znam tez ból starszaka- chwile temu co zaczynaliśmy rano, to w sekundę się zjawiał 🙈
Bobobolek zdrówka dla córeczki. U nas od tygodnia nocny kaszel nie wiem skąd. Myślałam ze minie, ale on jest i jest, także jutro mamy pediatrę..
Melduje tez, że moje piersi stanęły w gotowości 😅 i pojawiła się dziś pierwsza siara 🙈 -
Dzień dobry!
Powodzenia Gusia, daj znac po 😊
Ktoś jeszcze wizytuje? Ja mam jutro u prowadzącej a w czwartek polowkowe 😊
W sobotę mieliśmy wychodne z mężem i znajomymi bo córka poszła spac do mojej mamy, a od wczoraj po śniadaniu umieram..nie wiem czy to jelitowka czy ciąża czy coś, ale chyba nigdy tak nie wymiotowałam..zoladek boli jak nie wiem 😥 mąż zaprowadził mała do klubiku, zostanie do 14..mam nadzieje ze będę w stanie ją odebrać..
Jutro chcemy tez podjechac do 8* i zadecydować czy córkę przesadzamy do fotelika 9-36 a besafe izi twist idzie do bobasa, czy dla bobasa łupina..przy córce nie miałam łupiny ale teraz w sumie przy dwójce może by mi było łatwiej logitycznie..tak to brałam ją na ręce lub po prostu gondola podjeżdżałam do auta, ale przy dwójce może być za dużo babrania, sama nie wiem..poza tym jakbyśmy dla corki wzieli duży fotelik to nie wiem czy wtedy pasażer się zmiesci i czy nie czekałaby nas zmiana auta..wiec wolimy już teraz się rozeznać a ewentualny zakup i tak pewnie dopiero w lutym.. -
Dzień dobry, ja też dziś wizytuję, o 14 mam polowkowe i od kilku tygodni już odliczam 🙈
Roksi współczuję, mnie dalej czasami mdłości po śniadaniu męczą ale tak to ani razu w tej ciąży nie wymiotowałam.
Jeśli chodzi o wózki i foteliki to ja wszystko dostaję od sióstr, jedna urodziła miesiąc temu, druga dwa lata temu i wszystkie ubranka też mam od nich, co bardzo mnie cieszy bo te wybory, czytanie, porównywanie to mnie przeraża 🙈
Miłego dnia:) trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziś 🤞Mikaaa92 lubi tę wiadomość
👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Hej
Mam dziś wizytę o 17.20. Późno, cały dzień czekania. Mam nadzieję że mnie lekarz dokładnie zbadać, też mam stresa choć w piątek widziało mnie już dwóch lekarzy 🙈
Największy stres wynika z tego że w piątek mamy lot na Maltę. Tak jak się cieszyłam, tak teraz się stresuje. 🤯
Jedna z lekarek mi powiedziała że jest infekcja, teraz faktycznie coś czuję i bardziej zaczęłam zwracać uwagę na śluz, którego jest znacznie więcej i ma słonecznikowe zabarwienie.
Po głowie chodzi mi też siostrzenica mego męża. Niby to nie moje dziecko, ale jak widzę jej słaby rozwój to naprawdę biorę sobie do serca że coś z nią nie tak.
Ma skończone 6m i nie przewraca się nawet na boczki, nie mówiąc już o obrocie na brzuch. Ogólnie jest taka cichutka i mało aktywna. Potrafi 2 h leżeć pod karuzela i ja obserwować. Niby złote dziecko, ale jak pomyślę o swojej dwójce, która w tym wieku czołgała się po podłodze, próbowali wspinać na nogi itd. Zdaje sobie sprawę że moje dzieci pod tym kątem były szybkie, ale mimo wszystko jakoś to źle mi wygląda. Szwagierka zaczęła jeździć na rehabilitację i więcej kłaść ja na brzuchu... -
Witam się z Wami!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na info po ☺️
Roksi współczuję wszystkich dolegliwości, oby szybko minęły.
Koniczynka dzieciątko może mieć obniżone napięcie mięśniowe, dobrze że szwagierka jeździ na rehabilitację to na pewno uda się wszystko wyćwiczyć.
Ja przy dwójce dzieci też używałam wkładek laktacyjnych jednorazowych, ale ostatnio przeglądając różne oferty wpadły mi w oko właśnie te wielorazowe i byłam ciekawa czy któraś z Was używała. Sama nie wiem czy się na nie skusze bo z jednorazówkami chyba będzie prościej 🤔
Mam też jeszcze jedną zagwózdkę: czym otulac dziecko w gondoli... Dwójka starszaków urodziła się w miesiącach letnich więc problemu nie miałam a teraz przełom luty/marzec i sama nie wiem na co się szykować. Czy rozglądać się za cieplejszym śpiworem do gondoli czy wystarczy cieplejszy kocyk albo kołderka? Jak wy to widzicie, jak planujecie? -
Ja mam termin na końcówkę marca, mam nadzieję że już będzie w miarę ciepło ale chcę kupić cieniutką kołderkę. Pewnie będę myśleć bliżej terminu jak już z pogodą będzie więcej wiadomo👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Cześć Dziewczyny, dużo z Was dzisiaj wizytuje! Trzymam kciuki za wszystkie, dawajcie koniecznie znać 🤗🤞
Ja wizytuję w środę, mam stresa jak nigdy, ale już tylko 2 dni 🙏 Po wizycie, jak będzie wszystko OK, chcemy podjechać do Akpola popatrzeć na łóżeczka, wózki, zobaczyć wszystko na żywo...
Roksi bidulko, mam nadzieję że Ci się polepszy. Konieczynka, ja też właśnie zauważyłam po śluzie że coś jest nie tak i poprosiłam o wymaz na wizycie, dobrze że to zrobiłam bo wykryło bakterię i wjechał antybiotyk.
Miłego dnia dla wszystkich mimo tej parszywej pogody! (przynajmniej u mnie) 😉🌷💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Dzień dobry.
Dołączam do wizytujących, mam dziś połówkowe.
Roksi to co właśnie przechodzisz to mój największy strach. Żołądkowe dolegliwości są dla mnie przerażające i na samą myśl pocą i trzęsą mi się ręce.
Tyska ja też nie mam pojęcia czym i nie wiem co szykować na odbiór ze szpitala. Poczekam jeszcze. Moje koleżanki rodziły w marcu, ale w innych latach. Jedna odebrała w takim ciepłym polarowym pajacu a druga w zimowym kombinezonie bo zima była 🥶
Leżę sobie i nie chce mi się wstac. W weekend mieliśmy gości, więc 2 dni przy garach starałam.
Na piątek mamy zaproszenie do restauracji na urodziny i nie wiem już jak ske wykręcać. Solenizant nie rozumie, że ja o 19 jestem wrakiem człowieka i że ten ślinotok nie jest komfortowy. Mam siedzieć przy stole i pluc? Mnie to obrzydza a co dopiero innych. -
nick nieaktualnyDzień Dobry dziewczynki! zaczynamy nowy tydzień!
Trzymam mocne kciuki za wszystkie wizyty i połówkowe
Ja połówkowe mam jutro i już się stresuję! Mam nadzieję, że u Naszego maleństwa wszystko dobrze i jutro też może poznamy płeć tak pewniej bo póki co wiemy o dziewczynce tylko z prenatalnych. Trzymajcie proszę choć troszeczkę za nas kciuki :*Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny 😊
Co do wkładek jeszcze to ja używałam tylko jednorazowych z lashinoh i bardzo spoko, tyle ze ja w ciąży nie miałam żadnych wycieków ani nic, zobaczymy jak będzie w tej 🫣
Do gondoli nie kupuje żadnego kombinezonu ani nic, w ogóle stwierdziłam ze nie kupuje kombinezonu. Kupię kurtkę z merino tylko czekam na BF może będą jakieś promki, po córce tez mam jakieś kocyki to wystarczy No i w gondoli jest jeszcze to górne przykrycie wiec spoko. W marcu raczej pogody powyżej 0 już będą wiec nie ma co przegrzewać dziecka, zreszta nawet zima chyba bym tak ubrała bo u nas nigdy nie ma wielkich minusów a merino dobrze grzeje
Kciuki za wszystkie wizyty dziś i w kolejnych dniach, meldujcie co i jak 😁 -
Powodzenia na wizytach dziewczyny 🥰
Ja jutro mam usg piersi, zawsze robię sobie komplet badań w tym usg piersi i cytologię w swoje urodziny jako prezent ode mnie dla mnie, ale w tym roku zbiegło się to z początkami ciąży, cytologię zrobiłam na pierwszej wizycie u ginekologa, a na usg już zabrakło przestrzeni więc idę teraz 😃 -
Heej dziewczyny!
Również dołączam do teamu ostatnich połówkowych 💪🏻
Tak jak Hope odliczam do jutra 😏11.08.2022 Mamy ❤ 1 cm szczęścia
02.08.2022 bhcg 13 000
25.07.2022 bhcg 410
21.07.2022 II 😍
03.2022 ciąża biochemiczna 💔
08.2021 poronienie zatrzymane 💔