Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, Powodzenia na polowkowych! Ja wizytuje rowno za tydzien, w tym tyg tylko badania i krzywa cukrowa.
Moje dzieci spia juz dobrze, Chyba faktycznie te owsiki mialy ale zakatarzone, wiec zostawilam w domu.
Dzis u mamaginekolog jest -20% na caly asortyment, mi sie udalo kupic kilka rzeczy na ktore I tak polowalam (nie ze u niej, tylko generalnie) w bardzo korzystnej cenie. Ale widac ze szybko asortyment sie wyprzedaje.
-
Z ciekawostek - miałam właśnie webinar ze szkoły rodzenia, mówili w nim, że od stycznia 2023r. mają wejść w życie zmiany w prawie dot. urlopu rodzicielskiego, m.in. zasiłek za łączny urlop macierzyński i rodzicielski ma wzrosnąć z 80% na 81,5%.
Ale potwierdzę to jeszcze u swojego pracodawcy💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Dzień dobry w nowym tygodniu 😊 ja dzisiaj bez sily, wysokie tętno i zgaga od południa więc wróciłam do łóżka polezec.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu 🍀, sama jutro mam wizytę u lekarza prowadzącego a w czwartek mamy echo serduszka więc zrobię małemu przegląd po moim przeziębieniu.Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Powodzenia na wizytach!
Sporo ich w tym tygodniu ☺️
Ja mam 24.11
Wzrost o 10-15% to byłoby coś konkretniejszego.
1,5% nie robi na mnie wrażenia 😅
Aczkolwiek dobrze wiedzieć.
Moja mała dzisiaj zaczęła dzień od gorączki.
Zdawałam sobie sprawę, że w drugiej ciąży ciężko będzie unikać wirusów.
Mam nadzieję, że się nie zarażę. Nie zdarzyłam jeszcze zapomnieć o ostatniej chorobie 1,5mc temu 😩⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Ja już po wizycie, wszystko dobrze, dzidzia rośnie jak trzeba, waży 370g i ma 27 cm długości 😊 no i potwierdził nam się chłopak (wywalił siusiaka na dzień dobry 🤭) 💙💙💙
Hermiona5, Mikaaa92, Roksi, Zniechecona, Ulaa, Tyśka , Gusia_, Madzixon, Niewidzialnaa, Jusia 82, Konieczynka lubią tę wiadomość
👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Powodzenia na wizytach, trzymam kciuki 🥰
Ja też opadłam z sił, do 14 jeszcze było ok, nawet zrobiłam dwie sesje jogi dla kobiet w ciąży z youtube, a teraz tylko kocyk i leżenie 😴
Twilight super wieści! 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 14:55
Twilight lubi tę wiadomość
-
Od dzisiaj w biedronce jest -50% na drugą rzecz z Kinder, więc jakby któraś z Was była zainteresowana kalendarzami adwentowymi to warto kupić teraz 🤭
-
Gratulacje Twilight 😊
Hermiona właśnie byłam jak wracałyśmy z klubiku i kupiłam dwa kalendarze za 45 zł, jeden dla mnie jeden dla męża, jak nie będzie chciał to jego strata. Na pewno się nie zmarnuje 😂🤪
Chociaż na razie ten zoladek mnie tak boli ze tylko odliczam do wieczora aż wroci…wypiłam miętę, przykładam termofor z pestek wiśni i nic… 😥Twilight, Hermiona5 lubią tę wiadomość
-
Melduje się po połówkowych.
Będzie dziewczyna. Doktor mówi żeby się przygotować na niezłe ziółko hehe mina zawzięta, zacięta, ułożenie poprzeczne stopy nad głową, ręką się drapie po tyłku. Mówi, że będzie aparatka bo po USG widać, że charaktrek to będzie Ho Ho 🙈
Wszystko jest w porządku, 515 g dziecka.Twilight, Mikaaa92, Roksi, Hermiona5, Andzelina, Gusia_, Zniechecona, Tyśka , Madzixon, Konieczynka, Ulaa, Niewidzialnaa, Jusia 82, Elza :) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! Ja ze swojej wyszłam z recepta na infekcje. Ale wersja utajona, nic mnie nie piecze ani nie mam więcej wydzieliny na zewnątrz. Może same początki. Tak czy siak dał leki u młodej wszystko ok, leżała dziś pierwszy raz główkowo, wcześniej poprzecznie, mogłaby już tak zostać 😇
Twilight, Mikaaa92, Roksi, Tyśka lubią tę wiadomość
-
Gusia, to na jakiej pod stanie stwierdzil ze infekcja?
Ja mam mega problem z infekcjami w ciazy, co chwila cos mnie lapie. Poza ciaza nie. To jest mega stresujace bo wiadomo, ze czasem infekcje koncza sie przedeczesnym porodem. Juz nie wiem ile lekow bralam w tej ciazy. Kosmos.
Moj maz chory . Dzieci z gilem. Wszystko na mojej glowie
-
Patrzył na fotelu i mówi, ze w środku sluz ewidentnie grzybiczy i czy czuje pieczenie ostatnio. Odparlam zgodnie z prawda, ze nie. Jedynie widziałam więcej białej wydzieliny, ale miałam grzybice nie raz i nie wyglądało mi to na grzybice… No ale wierze lekarzowi plus mam do grzybków niestety tendencje, wiec już leki wykupione i dziś zaczynam kuracje i tak ta ciąża przebiega mi spokojnie ja właśnie częściej mam infekcje poza ciąża, wiec totalnie na odwrót niż ty Aasha
-
Lucy super że wszystko dobrze. Fajnego masz lekarza skoro już na połówkowych potrafi ocenić charakter.
Twilight gratki ! 👌
U mnie też niezłe ziółko rośnie. W piątek na IP był ułożony glowkowo, ja już zadowolona że on taki gotowy 😅 2h później w drugim szpitalu gdy robili mi USG leżał poprzecznie, ale z głową raczej w dół.
Dziś na kontroli u mego gina siedział sobie już miednicowo i głową nad moim pępkiem. Więc teraz najprawdopodobniej dostaje z nogi w pęcherz. Wierci się znów tak że mi spać nie daje. Jakie to nieprzyjemne gdy dostaje po pęcherzu lub gdzieś w okolicach pochwy/odbytu 😭
Dostałam też tabletki dopochwowe na grzyba. W ciąży co chwilę mam te infekcje, w pierwszej ciąży też tak miałam. Może chłopcy źle na moja florę wpływają 🤣
U mnie lekarz zrobil wymaz i pod mikroskopem stwierdził że to drożdżaki. I zapomniałam zapytać czy do sexu nie ma przeciwwskazań, choć mąż się śmiał (przez łzy) że i tak jakoś słabo nam to wychodzi. Ja nie umiem się z tym brzuchem odnaleźć a po ostatniej akcji to już zupełnie emocje opadły.
Wzrost o 1,5% za dużo nie zmieni. Na paczkę pampersow będzie 🚼
Ja dziś za to mam przypływ gotówki mega. Dostałam w końcu ten dodatek węglowy i zasiłek chorobowy z L4 🙂 jestem na zwolnieniu od połowy sierpnia i dopiero teraz ZUS raczył coś przelać. Ogólnie to żyć mamy za co, ale to za L4 z okresu od połowy września do początku października, bo przelewają tak jak zwolnienia.
Jeśli ktoś ma na styk kasę co miesiąc to zostaje bez środków do życia w takiej sytuacji.
A wydałam trochę na Vinted na ciuchy ciążowe. Sukienka i 2 topy za 38zl z wysyłką. Plus 2 orginalne bluzy z pumy synowi kupiłam na olx, sprzedawała babka z mego miasta ulice obok. Stan super, a kasa nieduża. Tak lubię 😅
Rozpisalam się wybaczcie. Ale młody tak szaleje że i tak nie śpię... -
Byłam u niego na prenatalnych i teraz na połówkowych. I tak sobie gość smieszkowal a nie wygląda wcale. Aż chce się iść jeszcze, ale to raczej była ostatnia z dodatkowych wizyt.
Konieczynka ale Ci się tam kręci ten mały 🙂
Ja wyprawiam małża do pracy ( a raczej sam się wyprawił ) córkę do przedszkola i cyk leżę już pod kołderka, może spróbuję jeszcze pospać. Już niedużo takich wolnych poranków zostało, więc czemu nie skorzystać 😁 -
Melduje się i ja po wczorajszej wizycie 😅 wszystko dobrze, lozysko się podniosło, przepływy prawidłowe, mamy ok 360g. +/-50 i będzie dziewczynka 😄 w końcu wiadomo 😄
Nie da sobie zrobić zdjęć, zasłania się rączkami, fika nóżkami, jednym słowem nie współpracuje 😂Konieczynka, Twilight, Mikaaa92, Roksi, Zniechecona, Tyśka , Jusia 82, Hermiona5, Madzixon lubią tę wiadomość
-
Same dobre wiadomości w tym tygodniu i to mi się podoba! ❤ Gratuluję wszystkim 🥰
Ja zwlekam się z łóżka, kolejna nieprzespana noc za mną 🥴 ogarnę się i siadam do pracy.
Wczoraj wpadłam na fajną promocję na Biedronka Home, kupiłam dwie zasłony do pokoju Małej i sobie szkatułkę na biżuterię. Widziałam też, że mają bujaczki w dobrej cenie, ale nie znam tych firm 🤔 Jeden wyglądał prawie jak Babybjorn, może któraś kojarzy?
https://home.biedronka.pl/momi-bujaczek-elektryczny-bess-ciemnoszary-na-pilota-000000000000419759.html?_gl=1*1pkb6y1*_up*MQ..&gclid=CjwKCAiA68ebBhB-EiwALVC-NtaI9neDAEN6IhJjnhvFL_bW7PuzbkjX3YQrcTvz_5U7rDOUedkV0hoCN-UQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2022, 08:17
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Cześć dziewczyny!
Gratuluje udanych wizyt! Czekamy na ciąg dalszy dobrych informacji 😉
Ja jeszcze w łóżku. Ostatnie minuty, bo zarówno ja jak i młoda głodne jesteśmy.
Dzisiaj noc ciekawa. Działo się 🤯
Po 00 i o 4 pobudka na paracetamol i ibuprofen - córka gorączkowała.☹️
Oprócz tego jakie 4 dodatkowe pobudki. Kaszel, katar nie dał spać.
Oczywiście całą noc kaszlała mi prosto w twarz 🤷🏽♀️⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Gratuluje udanych wizyt:)
Moje dzieciaczki mają już po 600 gram... jak ten czas szybko leci 😉
Powiedzcie mi moje drogie z jakiej firmy kuujecie kocyki? Chciałabym po jednym merino i po jednym bambusowym. Tylko przez internet się nowe kupować. Zawsze lepiej pomacać... tym bardziej, że jeden ma grubszy splot a drugi będzie taki cieniutki, że w ogóle go nie czuć. -
Dzień dobry!
Ja za 2.5 h wizyta..dziś u prowadzącej a w czwartek polowkowe, ale i tak jestem ciekawa co i jak 😊 mąż specjalnie wziął wolne a zle się czuje..chyba jednak u mnie to była jelitowka bo go ścięło..wiec chyba pojadę sama. Córka w żłobku wiec mam nadzieje ze nie zadzwonią ze wymiotuje albo coś bo nawet pies rzyga od wczoraj 😂
Co do bujaczka to mamy babybjorn ale kupiliśmy jak córka miała około 4 miesiące podobno wcześniej nie można stosować. Z tego co mi jeszcze ostatnio gdzieś mignęło to nie powinien bujaczek bujać się na boki tylko w górę i w dol tak jak babybjorn właśnie, ale nie zaglebialam się tak w temat wiec nie jestem pewna.
Co do kocykow to z merino mamy Memi i bardzo polecam 😊 w bambusowy z lanila i tez się nic z nim nie dzieje wiec ok. Ale w sumie kocyki to ja używałam tylko jak była noworodkiem na drzemki i na spacerach, a w nocy spi w spiworku
Dziś tez jakieś wizyty nie? Powodzenia dziewczyny 😊