Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie coś boli, kłuje ale czy to macica to nie wiem..
Dzięki za uspokojenie, kolejną wizytę mam w środę u 3 lekarza 🙈 ale to już będzie u mojej prowadzącej, więc na ten pomiar pewnie będę patrzeć.
Ja już jestem po rozmowie z moją dyrektorką, ku mojemu zdziwieniu straaasznie się ucieszyła 😁 powiedziała żebym dała jej w przyszłym tygodniu znać czy chce iść na zwolnienie już od 1 września to zacznie wtedy nauczyciela za mnie szukać. Tylko powiedziała też że wtedy, od zwolnienia będę dostawać "gołą" pensje, bez dodatków, a czy to nie jest tak, że liczy się średnia z ostatnich 12 miesięcy? I wszystkie te dodatki, nadgodziny, trzynastka się do tego wliczają? -
Chicaloca mnie nie boli,tak jak jakiś czas temu Was pytałam czy ,,czujecie brzuch,, tak mi już minęło.
Ja od samego początku czuje chłopca. Nie mam pojęcia skąd taka myśl. Nie nastawiam się ani tak ani tak, rzeczy mam po córce. Tzn ubranka, reszta uniwersalna a podświadomość podsuwa syna hehehe
W takim razie zadzwonię w przyszłym tygodniu się umowie na prenatalne. W sobotę pyknie 10 tydzień to chyba nie za wczesnie wykonam telefon.
Muszę jechać na krew, ale jak pomyślę, że mam z pustym brzuchem jechać, to odkładam i odkładam 🙈
Zniechęcona, taka wiadomość, że aż nick nie pasuje do treści 😉😚 -
Cześć dziewczyny!
Twilight, nie martw się tymi pomiarami. To malutka różnica
U mnie w pierwszej ciąży większe się zdarzały! Zdecydowanie.
Koniczynka, ja też mam prenatalne 13+0 😉
Lekarz przyjmuje raz w tygodniu i uważała, że lepiej przyjść 13+0, niż 12+0
Dziewczyny!
Gratuluje udanych prenatalnych!Twilight lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Lucy010 wrote:Dziewczyny super wieści 🙂 kobiety, kiedy się zapisywalyscie na prenatalne? W którym tygodniu?
Ja się zapisałam na pobranie krwi na pappa na 13 września, a usg prenatalne 14 września. To będzie wg OM 13+2 tc, a wg USG 12+4tc -
Chica mnie bolały lędźwie z zeszłym tyg, w tym cały czas jest mi niedobrze jakbym była na kacu, zauważyłam ze wbrew pozora gorzej czuje się wieczorem, chociaż dla mnie to lepiej bo wtedy już jest mąż i się zajmie córka.
A co do macicy to wczoraj miałam tak ze czułam jakby mi ktos wsadził tam pomarańcze do środka. No nie umiem tego wytłumaczyć, jakbym puchła od środka. Nie pamietam żebym w pierwszej ciąży tak miała. W pierwszej to mnie mega ciągnęły pachwiny, ale nie pamietam na jakim etapie 🤔
A co do określania płci to tak jak napisała zniechęcona, to na tym etapie i u dziewczynki i chłopca wyglądają narządy bardzo podobnie „jak siusiak” i jedynie z profilu lekarz może ocenic czy wyrostek się unosi(na chłopca) i ma taka kulkę na końcu, czy jest równoległy do kręgosłupa i ma „widełki”( na dziewczynkę). Ale moim zdaniem to i tak jeszcze strzelanie i sama nie wiem czy bym chciała już wiedzieć czy nie lepiej poczekać do minimum 16 tyg i mieć już większa pewność 😁😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2022, 14:34
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Twilight wrote:Mnie coś boli, kłuje ale czy to macica to nie wiem..
Dzięki za uspokojenie, kolejną wizytę mam w środę u 3 lekarza 🙈 ale to już będzie u mojej prowadzącej, więc na ten pomiar pewnie będę patrzeć.
Ja już jestem po rozmowie z moją dyrektorką, ku mojemu zdziwieniu straaasznie się ucieszyła 😁 powiedziała żebym dała jej w przyszłym tygodniu znać czy chce iść na zwolnienie już od 1 września to zacznie wtedy nauczyciela za mnie szukać. Tylko powiedziała też że wtedy, od zwolnienia będę dostawać "gołą" pensje, bez dodatków, a czy to nie jest tak, że liczy się średnia z ostatnich 12 miesięcy? I wszystkie te dodatki, nadgodziny, trzynastka się do tego wliczają?
Ten 1 miesiąc może dać Ci goły, ale później to i większą powinna wyjść bo właśnie z 12 miesięcy się liczy. Ja mam nadzieję, że zalapie się na to, że ZUS będzie mi wypłacał, nie szefowa. Zmieniała się liczba pracowników i jednym wyszło tak, drugim inaczej. Ja mam nadzieję na bycie zusowa. Tam chociaż pewna kasa a szefowa płaci jak chce i kiedy chce. Ona ma swoje przepisy i filozofię. Szkoda gadać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2022, 14:33
-
Tez mi sie wydaje, ze liczy sie srednia z 12 msc, bez wzgledu czy to byly dodatki czy premie.
Lucy tak, wczoraj tez mialam brzuchowe atrakcje, jakby mnie tam ktos w macicy przypiekał, raz prawa strona, raz lewa, raz srodek. Przestraszylam sie troche, bo juz od miesiaca prawie nie czulam brzucha, a tu nagle takie dziwne rzeczy, ale dzisiejsza wizyta pokazala, ze wszystko ok, wiec pewnie TAKA MOJA URODA (moj "ulubiony" lekarski tekst 😆)14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Mnie odpukać nic nie boli i oby tak zostało, bo nie wyobrażam sobie ogarniania życia i najmłodszego roczniaka za chwilę przy jakichś dolegliwościach.
Niestety nie mamy co liczyć na pomoc dziadków, musimy radzić sobie sami, dlatego też jak tylko gorzej się poczuję, to zatrudnimy taką jakby "gosposię" na pół etatu chociaż (to tak w ramach pogadanki o mężach, bo pomysł z gosposią był jego 😃) -
Ja jestem umówiona na prenatalne w 12+2 , myśle tez nad nifty i zastanawiam sie czy zrobić je już teraz czy jeszcze trochę poczekać.
Jejku te upały mnie wykończą, przejdę kawałek i ledwo żyje 🙈 a jak jest chłodno to funkcjonuje prawie normalnie, wiec liczę, ze podoba szynko sie zmieni -
Twilight- Ja wiem, że miałam w pierwszej ciąży tak, że te premie i inne dodatki to były jakoś traktowane procentowo- chyba 10%, czy jakoś tak. Biednie ogólnie było.
Lucy, oby wypłacał Ci pieniądze Zus! trzymam kciuki.
Roksi, ja też się tak czuje. Mam wrażenie, że wszystko możliwe mnie boli, a od 16 to najchętniej wskoczyłabym do łóżka.
Co do płci ja w pierwszej ciąży czułam, że bedzie syn i był. Teraz wiem, że będzie parka. Innej opcji nie przewiduje
Jutro wyjeżdżamy na weekend do Gdańska - młody pierwszy raz zostanie sam na 3 dni z dziadkami aleee widziałam też prognozę pogody. Piękne ulewy mają być. -
Ależ tu dziś (fajnie) aktywnie
Ja po wizycie. Zwolnienie przedłużone i widziałam 3 cm człowieczka. Z tego co zrozumiałam to na kolejnej wizycie będziemy robić prenatalne. Chociaż jak patrzę na Wasze terminy to mi się wcześnie wydaje bo to będzie chyba 11+6.
Niewidzialna- ja myślę o NIFTY już w przyszłym tyg. to będzie 10+3-10+6.
Lucy-doskonale rozumiem- mialam wczoraj pobranie o 8 rano i myślałam, że zejdę. Wstaję o dziwnych godz (4-5) więc po 6 już muszę śniadanie zjeść
Ja czuję dziewczynkę niezmiennie i oby tak zostałoMikaaa92, Niewidzialnaa lubią tę wiadomość
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Co do Nifty to robię w przyszłym tygodniu, to będzie po skończonym 10 tyg, zależy jeszcze w jakim terminie będzie mogła przyjechać pielęgniarka do nas do domu żeby pobrać mi krew
Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Ja też czuję dziewczynkę, ale nie wiem na ile to rzeczywiście przeczucia, a nie ogromna chęć posiadania córki 😂
Dokładnie
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Ulaa wrote:Co do Nifty to robię w przyszłym tygodniu, to będzie po skończonym 10 tyg, zależy jeszcze w jakim terminie będzie mogła przyjechać pielęgniarka do nas do domu żeby pobrać mi krew
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2022, 15:50
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Roksi dałaś mi jeszcze nadzieję 🤣 zobaczymy co USG pokaże w przyszłą środę.
Co do pobrania krwi to ostatnio byłam dwa razy i zawsze brałam ze sobą jakiegoś banana żeby od razu po pobraniu zjeść bo to była męczarnia jechać tam na pusty żołądek 😫 a jeszcze do Luxmedu mam ok. 30minut więc w trakcie jazdy tylko skupiałam się na drodze i słuchaniu radia żeby nie myśleć o jedzeniu.
Chicaloca udanego weekendu! Gdańsk jest taki piękny że nawet deszcz Wam nie przeszkodzi a mózg się zrelaksuje i sobie odpoczniecie. My też planujemy gdzieś wyskoczyć z mężem na początku września i szukam jakiejś miejscówki, ale raczej gdzieś poza miastem, może nad jakimś jeziorkiem, ale chciałabym koniecznie z wyżywieniem żeby wstać jak Pani, iść na śniadanko i mieć wszystko gdzieś 😆 Potrzebuję relaksu po tych wszystkich plamieniach, chorobach itp.💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Haha Mikaaa trzymam kciuki! Wiem jak to jest bo ja w pierwszej ciąży tak pragnęłam corki ze „wiedziałam”, ze będzie 😂 chociaż dosłownie każdy mówił mi ze będzie chłopak, szwagierka to nawet z kalendarza chińskiego „wyczytała” mi chłopaka 😂😂😂😂
Teraz mi bez różnicy, choć mąż chciałby córkę i z perspektywy ubranek itp byłoby to łatwiejsze. Ale mi to naprawdę obojętne. Ja na razie żyje w stresie czy dziecko „ na pewno jeszcze żyje” wiec najwazniejsze żeby było zdrowe 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2022, 16:15
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Luusia wrote:Ja rozbiłam Nifty na Zdrowe Geny i czekałam 2 tygodnie na przyjazd pielęgniarki na pobranie - to był najszybszy wolny termin. A Ty z jakie firmy będziesz korzystać?
A nie wiem jeszcze, możliwe, że w diagnostyce zrobię -
Ulaa wrote:A nie wiem jeszcze, możliwe, że w diagnostyce zrobię
NIFTY robią w diagnostyce? nie mogę zlokalizować?
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)