MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHetmanka wrote:
Jak sobie radzicie z zachciankami? Ja na tym urlopie ciagle miałam ochotę na ogórki kiszone i zamiast lodów wybrałam pajdę chleba ze smalcem i kiszakiem
Ja bym mogła wszystko co słone ostrzejsze jeść a na samą myśl o słodkim robi mi się niedobrze. Ale staram sie robic zamienniki jak mnie wczoraj na smażone frytki naszło to zrobiłam pieczone z batatów wędzoną papryką majerankiem solą i pieprzem. -
Hej, ja tez nie moge zniesc slodkosci, calkiem odwrotnie niz w ciazy z synkiem, wtedy wcinalam slodkie i mnustwo owocow. Dzis 3ci dzien jem fasolke szparagowa z bulka tarta a z owocow tylko czeresnie i arbuz. Dopadly mnie tez poranne mdlosci. A A czy Was tez tak skora swedzi? Rece i nogi, masakra, zadrapalabym sie do krwi, czy tylko ja tak mam?
-
Marza89 wrote:Doberek dziewczyny ❤️
Jajko zaniosę w pracy nim nadejdzie moje wizyta haha
Nie dziwię ci się ją do wizyty jeszcze tydzień a przeżywam okropne
...powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 09:34
Marza89 lubi tę wiadomość
-
No to ja ciagle jem cos slodkiego. Platki z mlekiem roslinnym na sniadanie z owocami, nalesniki, smoothie, chociaz oczywiscie obiady jadam normalne na slono ale tez zawsze jakis owoc po musi byc Ale mysle ze jem w miare normalnie, w sensie nie mam zachcianek, za to awersje to juz inna bajka...
-
iNso87 Kochana, mega Ci współczuję przeżyć!!! Najważniejsze jednak, że wszystko jest ok. I zgadzam się, bierz 2x1 Duphaston, 1x1 to nawet nie jest dawka lecznicza. Naprawdę Ci nie zaszkodzi. Ja biorę 3x1 i 2x1 Luteiny...
Marza Ja tak miałam w zeszłym tygodniu, straszna słabość, mdłości, aż pod wymioty i biegunka. Ale to w sumie był 1 dzień. Cały zeszły tydzień przeleżałam w łóżku jak przy jelitowce, tak mnie siekło. Teraz już jest o niebo lepiej, ale wciąż słabo. Podobnie jak Wy muszę rano od razu coś zjeść, jeść często i małymi porcjami, choć szczerze mówiąc w ogóle nie mam apetytu i z chęcią nie jadłabym nic
Teraz już tylko czekam do środy na usg, lekarz kazał mi przyjść dodatkowo - po 2 tygodniach od wizyty na samo szybkie usg (bez płatności) i po kolejnych 2 tygodniach (22.08) na regularną wizytę. Już przebieram nogami ze stresu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 10:46
Marza89, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Ja znowu wczoraj 3 galy lodów, ale właśnie odrzut od owocowych, same migdałowe, śmietankowe, których nigdy nie dazylam miłością. Po czym zagryzlam frytkami z sosem czosnkowym haha
Właśnie! Dziewczyny, gdzieś krążyły ploty o pH moczu i płci. Z synem mi się sprawdziło, miałam wtedy 7.5ph, teraz mam 6 i wielką nadzieję na dziewczynkę haha. Sprawdźcie swoje stare badania, a nóż się pokryje.
Fajnie byłoby zrobić taki dokument w gogle, który każda będzie mogła edytować i wpisywać daty wizyt, płeć, przeczucia co do płci, kalendarze chiński albo wróżby z obrączkikasiuleek, teverde lubią tę wiadomość
-
Wichura wrote:
Właśnie! Dziewczyny, gdzieś krążyły ploty o pH moczu i płci. Z synem mi się sprawdziło, miałam wtedy 7.5ph, teraz mam 6 i wielką nadzieję na dziewczynkę haha. Sprawdźcie swoje stare badania, a nóż się pokryje.
Ja też mam z pierwszych badań 7.5 pH czyli chłopiec?!?
Nieeeeeee... A tak marzyła nam się dziewczynka ❤️ -
Laski przyszedł dziś do mnie segregator od mamaginekolog, powiem Wam, że kozak! Format ciut większy niż A5 a bałam się, że będzie większy świetne informacje i miejsce ba wyniki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbf2ee567ff4.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e05ee14ddeda.jpgteverde, NatiS, bbeczka91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarza89 wrote:Laski przyszedł dziś do mnie segregator od mamaginekolog, powiem Wam, że kozak! Format ciut większy niż A5 a bałam się, że będzie większy świetne informacje i miejsce ba wyniki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbf2ee567ff4.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e05ee14ddeda.jpg
Ile takie cudo kosztuje? -
W poprzednich ciążach nie było jeszcze takich produktów, więc teraz wzięłam sobie segregator z rudą 3 torby do tej pory mam - używane na zakupy, na wakacje, bardzo pojemne. Dla mnie cena jak i wykonanie wszystkich produktów w porządku
https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy-ruda/
---
Dzień dobry w 8 tc
W czwartek wizyta a poza tym to zdycham Nie wiem kto sprzedał mi jakiegoś wirusa ale ledwo co gadam, a dziś rano myślałam, że się zakaszle
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Ja mam mega zachcianki, jem daną rzecz jak na wściekła a od następnego dnia bierze mnie na wymioty jak o tej rzeczy pomyślę. Dramat z tymi mdłościami!
Jeszcze rano byłam bliska zawału bo schodzę z kibelka a tam CZERWONO! Cała woda. Po sekundzie załapałam, że jadłam wczoraj barszcz i wydaje mi się, że to jego wina. Niby jedni sikają na czerwono po burakach, inni nie, bo to zależy od jakiegoś enzymu a ja w sumie mam różnie. Pewnie zależy od ilości. Tak czy siak potem już było czysto. Czuję, że to było to ale lekko przestraszona jestem i tak.. -
Czesc. Jestem już po wizycie ale nie mam dobrych wieści... Według OM powinnam być w 7 tygodniu ale na USG lekarz zobaczył jedynie zarodek 5 mm co daje 5 - tygodniową ciążę. Na razie lekarz mnie uspakaja że do zapłodnienia moglo dojść po prostu później w związku z nieregularnymi miesiączkami ale aż 2 tygodniowych opóźnień nigdy nie mialam, maksymalnie 7 dni. Mam przyjść na kolejną wyszyte za 2 tygodnie i wtedy zobaczymy ale martwię się strasznie. Tym bardziej że nie dostałam żadnych leków na podtrzymanie... A chyba powinnam?
Nie wiem jak ja wytrzymam aż 2 tygodnie...
Aniołek 10tc - sierpień 2018