MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak spontanicznie wyszło, że jednak dziś miałam usg, a nie w środę (ze względu na późną godzinę w śr.) i dzięki Bogu wszystko jest SUPER! Dziś 8t5d, ale z usg 9t2d, maluszek znów urósł podwójnie i ma już 2,6 cm, serduszko znów przyspieszyło i bije już 181 uderzeń/min.
Pięknie ruszał rączkami, aż się wzruszyłam... Wszystko idzie w dobrym kierunku... Znów krótki oddech ulgi i kolejna wizyta 22.08. I to już będzie chyba usg genetyczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 21:02
lkc, Sabela, iNso87, Ulv15, jenny88, Makowe Szczęście, She Wolf, Kleopatra, bbeczka91, Reniferra, Alisssa, Wichura, Marza89, Panna_Justyna, kasiuleek, kehlana_miyu, Anet85, Hetmanka, lotos33 lubią tę wiadomość
-
Cześć. Chciałam się nieśmiało z Wami przywitać. Początkowo planowałam tu zawitać dopiero pod koniec I trymestru, ale już teraz mam takie zaległosci, że po 30 stronach nadrabiania dałam sobie spokój

Jestem mamą prawie 10-miesięcznego Antosia i troszkę się obawiam jak sobie poradzę z kolejnym bobaskiem, ale widzę, że tu wiele mam już z jednym bobasem i więcej więc mnie to pociesza
Kleopatra, Alisssa, Kasialudek, jenny88, Ulv15, Marza89, kasiuleek, kehlana_miyu, ej_est, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Witam nowe dziewczyny.
Chasia ja mam tak jak ty. Wynika z tego że już przechodzilysmy ale z powodu wysokiego igg może będziemy musiały zrobić awidnosc. Aczkolwiek ja mam wynik ponad 600 więc może Twój nie jest wysoki
-
Jutro ide do lekarza zobaczymy co powieKleopatra wrote:Witam nowe dziewczyny.
Chasia ja mam tak jak ty. Wynika z tego że już przechodzilysmy ale z powodu wysokiego igg może będziemy musiały zrobić awidnosc. Aczkolwiek ja mam wynik ponad 600 więc może Twój nie jest wysoki
jeszcze moz mam nie bardzo ale tylko ciężar właściwy mam 1,009g/ml a norma to między 1,015 a 1,030 więc mam za mało ale o troszeczke więc mam nadzieje że jest ok
-
Dzień dobry Dziewczyny

Dopiero zaczął się drugi tydzień urlopu, w sumie 3 tygodnie, więc w ogóle nie czuję ciążącej na mnie pracy
Witam również nowe marcowe mamuśki
Stan - mdłości okropne, kwas w ustach-ale jeszcze 0 wymiotów (tu, tfu).
Pojutrze lekarz i usg
W pracy powiedziałam jeszcze przed urlopem tylko mojej szefowej. W końcu w każdej chwili mogę tv z.uszona pójść na l4. Wczoraj pisze mi SMS, czy może zadzwonić. Ja szybki rachunek sumienia, czy o czymś nie zapomniałam, stres +100... A ona się chciała dowiedzieć, jak się czuję, czy wszystko ok, czy zagrożenie minęło
Upewniła się, że nikt inny nie wie, żeby się nie wygadać 
A tak z innym tematem-jak długo czeka się na opis holtera EKG? Skończyłam we czwartek i cisza...Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Wszystko zależy od wagi startowej.Makowe Szczęście wrote:Dziewczyny mam pytanie, dziś się przestraszyłam
ważę się co tydzień i znów schudłam
o prawie kg
staram się jeść ale dużo rzeczy mnie odrzuca. Nie wiem co robić. Powinnam iść do lekarza?
Ja w poprzednich ciążach, tak do połowy chudłam, a potem pomału przybierałam. No ale wtedy ani teraz nie startowałam z wagą piórkową

--
Mateusz
23.08.2018 [*] 9t+4d 
-
Dwa tygodnie temu ważyłam 52 a teraz 49.6 kgjenny88 wrote:Wszystko zależy od wagi startowej.
Ja w poprzednich ciążach, tak do połowy chudłam, a potem pomału przybierałam. No ale wtedy ani teraz nie startowałam z wagą piórkową
od dziś postaram się jeść mięso, chociaż nie mogę nawet o tym myśleć
. -
Makowe Szczescie mysle ze nie powinnas sie zmuszac do jedzeniabmiesa jezeli Twoj organizm nie chce. Ja nie jem miesa i z wagi startowej 62kg, teraz jest 62,8kg, ale mam zaparcia
. Tez mam awersje ale staram sie jesc wiecej rzeczy od ktorych mnie nie odrzuca czyli ryz, kanapki, owoce, owsianki, platki z mlekiem, ostatnio bardzo mi zasmakowalo wege sushi
... Mysle ze nie jest dobrze zmuszac sie w ciazy do czegos czego Twoj organizm nie chce. No ale to moje zdanie. Nie wiem jak inne dziewczyny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 09:59
-
Wczoraj o malo nie dostalam zawalu. Zobaczylam zabarwiony sluz na majtkach, ale na papierze toaletowym czysto i juz sie to nie powtorzylo.
W obu poprzednich ciazach plamilam (jedna poronilam) i juz mam schize na tym punkcie. Oby wszystko bylo ok, bo i tak mam duzo stresow i obaw w tej ciąży
Makowe, nie zmuszaj sie do jedzenia. Uwierz mi natura tak to skonstruowala, zeby dzidzius czerpal od Ciebie to co najlepsze. Staraj sie jesc czesto a mniejsze porcje.25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs
2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Cześć dziewczyny ❤️
Ja też nie zmuszam się do jedzenia, sprawdzam co mi podchodzi i jem małymi porcjami chociaż ciężko jest, po południu raczej odzywam i jem już normalnie
-
Makowe Szczęście, lekka strata wagi w pierwszym trymestrze zdarza się dość często ze względu na mdłości i awersję do jedzenia, nie mówiąc już o wymiotach. Nie bój się, maleństwo bierze od Ciebie wszystko co potrzebuje, a na tym etapie nie potrzebuje dużo. Nie zmuszaj się do jedzenia, staraj się zjeść tyle ile możesz.

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
A jednak pojawila sie krew

Za godzine jade do lekarza po skierowanie na usg
25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs
2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Hej ja jednak dostałam skierowanie na badania A względu na te plamienia.. także jutro i 8.30 na oddział moja ginekolog będzie mnie prZyjmować... dZisiaj spontanicZnie usg było dzidzia ma się dobrze prawie 3 cm i starsze o 3 dni niż z miesiączki wynika..
Ulv15 lubi tę wiadomość
Miłosz

Honoratka

-
She Wolf
może to tylko naczynko rzeczywiście.
Dziewczyny, może to troszkę głupie pytanie ale czy planujecie brać witaminy prenatalne przez cały okres ciąży? Bo muszę zrobić zapasy i zaczęłam się nad tym zastanawiać że chyba tak....
patkaaxx
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 13:11
-
Ja nie planuje brać jako takich specjalnych suplementów dla kobiet w ciąży. Jedyne co to biorę od dłuższego czasu kwas foliowy i witaminę D3. Jeżeli dieta jest urozmaicona to bez sensu jeszcze dodatkowo przyjmować jakieś leki.Ulv15 wrote:She Wolf
może to tylko naczynko rzeczywiście.
Dziewczyny, może to troszkę głupie pytanie ale czy planujecie brać witaminy prenatalne przez cały okres ciąży? Bo muszę zrobić zapasy i zaczęłam się nad tym zastanawiać że chyba tak....
patkaaxx

Aniołek 10tc - sierpień 2018