MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak spontanicznie wyszło, że jednak dziś miałam usg, a nie w środę (ze względu na późną godzinę w śr.) i dzięki Bogu wszystko jest SUPER! Dziś 8t5d, ale z usg 9t2d, maluszek znów urósł podwójnie i ma już 2,6 cm, serduszko znów przyspieszyło i bije już 181 uderzeń/min. Pięknie ruszał rączkami, aż się wzruszyłam... Wszystko idzie w dobrym kierunku... Znów krótki oddech ulgi i kolejna wizyta 22.08. I to już będzie chyba usg genetyczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 21:02
lkc, Sabela, iNso87, Ulv15, jenny88, Makowe Szczęście, She Wolf, Kleopatra, bbeczka91, Reniferra, Alisssa, Wichura, Marza89, Panna_Justyna, kasiuleek, kehlana_miyu, Anet85, Hetmanka, lotos33 lubią tę wiadomość
-
Cześć. Chciałam się nieśmiało z Wami przywitać. Początkowo planowałam tu zawitać dopiero pod koniec I trymestru, ale już teraz mam takie zaległosci, że po 30 stronach nadrabiania dałam sobie spokój
Jestem mamą prawie 10-miesięcznego Antosia i troszkę się obawiam jak sobie poradzę z kolejnym bobaskiem, ale widzę, że tu wiele mam już z jednym bobasem i więcej więc mnie to pocieszaKleopatra, Alisssa, Kasialudek, jenny88, Ulv15, Marza89, kasiuleek, kehlana_miyu, ej_est, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Witam nowe dziewczyny.
Chasia ja mam tak jak ty. Wynika z tego że już przechodzilysmy ale z powodu wysokiego igg może będziemy musiały zrobić awidnosc. Aczkolwiek ja mam wynik ponad 600 więc może Twój nie jest wysoki -
Kleopatra wrote:Witam nowe dziewczyny.
Chasia ja mam tak jak ty. Wynika z tego że już przechodzilysmy ale z powodu wysokiego igg może będziemy musiały zrobić awidnosc. Aczkolwiek ja mam wynik ponad 600 więc może Twój nie jest wysoki -
Dzień dobry Dziewczyny
Dopiero zaczął się drugi tydzień urlopu, w sumie 3 tygodnie, więc w ogóle nie czuję ciążącej na mnie pracy
Witam również nowe marcowe mamuśki
Stan - mdłości okropne, kwas w ustach-ale jeszcze 0 wymiotów (tu, tfu).
Pojutrze lekarz i usg
W pracy powiedziałam jeszcze przed urlopem tylko mojej szefowej. W końcu w każdej chwili mogę tv z.uszona pójść na l4. Wczoraj pisze mi SMS, czy może zadzwonić. Ja szybki rachunek sumienia, czy o czymś nie zapomniałam, stres +100... A ona się chciała dowiedzieć, jak się czuję, czy wszystko ok, czy zagrożenie minęło Upewniła się, że nikt inny nie wie, żeby się nie wygadać
A tak z innym tematem-jak długo czeka się na opis holtera EKG? Skończyłam we czwartek i cisza...Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Makowe Szczęście wrote:Dziewczyny mam pytanie, dziś się przestraszyłam ważę się co tydzień i znów schudłam o prawie kg staram się jeść ale dużo rzeczy mnie odrzuca. Nie wiem co robić. Powinnam iść do lekarza?
Ja w poprzednich ciążach, tak do połowy chudłam, a potem pomału przybierałam. No ale wtedy ani teraz nie startowałam z wagą piórkową
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
jenny88 wrote:Wszystko zależy od wagi startowej.
Ja w poprzednich ciążach, tak do połowy chudłam, a potem pomału przybierałam. No ale wtedy ani teraz nie startowałam z wagą piórkową. -
Makowe Szczescie mysle ze nie powinnas sie zmuszac do jedzeniabmiesa jezeli Twoj organizm nie chce. Ja nie jem miesa i z wagi startowej 62kg, teraz jest 62,8kg, ale mam zaparcia . Tez mam awersje ale staram sie jesc wiecej rzeczy od ktorych mnie nie odrzuca czyli ryz, kanapki, owoce, owsianki, platki z mlekiem, ostatnio bardzo mi zasmakowalo wege sushi ... Mysle ze nie jest dobrze zmuszac sie w ciazy do czegos czego Twoj organizm nie chce. No ale to moje zdanie. Nie wiem jak inne dziewczyny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 09:59
-
Wczoraj o malo nie dostalam zawalu. Zobaczylam zabarwiony sluz na majtkach, ale na papierze toaletowym czysto i juz sie to nie powtorzylo.
W obu poprzednich ciazach plamilam (jedna poronilam) i juz mam schize na tym punkcie. Oby wszystko bylo ok, bo i tak mam duzo stresow i obaw w tej ciąży
Makowe, nie zmuszaj sie do jedzenia. Uwierz mi natura tak to skonstruowala, zeby dzidzius czerpal od Ciebie to co najlepsze. Staraj sie jesc czesto a mniejsze porcje.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Cześć dziewczyny ❤️
Ja też nie zmuszam się do jedzenia, sprawdzam co mi podchodzi i jem małymi porcjami chociaż ciężko jest, po południu raczej odzywam i jem już normalnie -
Makowe Szczęście, lekka strata wagi w pierwszym trymestrze zdarza się dość często ze względu na mdłości i awersję do jedzenia, nie mówiąc już o wymiotach. Nie bój się, maleństwo bierze od Ciebie wszystko co potrzebuje, a na tym etapie nie potrzebuje dużo. Nie zmuszaj się do jedzenia, staraj się zjeść tyle ile możesz.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
A jednak pojawila sie krew
Za godzine jade do lekarza po skierowanie na usg25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Hej ja jednak dostałam skierowanie na badania A względu na te plamienia.. także jutro i 8.30 na oddział moja ginekolog będzie mnie prZyjmować... dZisiaj spontanicZnie usg było dzidzia ma się dobrze prawie 3 cm i starsze o 3 dni niż z miesiączki wynika..
Ulv15 lubi tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
She Wolf może to tylko naczynko rzeczywiście.
Dziewczyny, może to troszkę głupie pytanie ale czy planujecie brać witaminy prenatalne przez cały okres ciąży? Bo muszę zrobić zapasy i zaczęłam się nad tym zastanawiać że chyba tak....
patkaaxxWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 13:11
-
Ulv15 wrote:She Wolf może to tylko naczynko rzeczywiście.
Dziewczyny, może to troszkę głupie pytanie ale czy planujecie brać witaminy prenatalne przez cały okres ciąży? Bo muszę zrobić zapasy i zaczęłam się nad tym zastanawiać że chyba tak....
patkaaxx
Aniołek 10tc - sierpień 2018