X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi :) :) w sumie to rzeczywiscie wit.d i jod i kw. foliowy musze brac a z morfologii mialam troszke za niskie rbc i mam zelazo przy nizszym marginesie a ryb nie jem bo jestem wege wiec chyba rzeczywiscie przy nich zostane.

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy, żelazo, jod, wit D, DHA + omega3 trzeba dostarczać, każde zalecenia tak mówią :) Czytałam badania, że raczej zdrową dietą i tak nie da się pokryć zapotrzebowania. Trzeba by jeść niektóre produkty kilogramami :P

Ostrożnie z zieloną herbatą :) Ja uwielbiam ale najpierw ze względu na Hashimoto mocno ograniczyłam i teraz w ciąży w sumie nie piję (zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego). Przez te upały nie piję nic gorącego więc narazie nie narzekam (uwielbiam wodę), gorzej jak zrobi się zimniej. Na myśl o rumianku wręcz mnie odrzuca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 21:33

Ulv15 lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh aż tak małomówna, to ja nie jestem. Opisałam się na telefonie,a tu mi tylko pierwszą linijkę dodało :P

A więc, ja przy pierwszej ciąży i przy kp brałam Prenatal Duo, a Antoś miał 3300 więc w normie. Pomimo tego i tak miałam wyniki takie średnie i jeszcze dodatkowo inne rzeczy mi gin przepisywał.

Co do mdłości, to u mnie najgorzej jak zgłodnieję, tak to do zniesienia. W pierwszej ciąży opuśniły mnie dopiero w 5 miesiącu :( O ile do 5 miesiąca nie wymiotowałam, to później z 5 razy dostałam takich ataków mdłości, że się skończyło nad toaletą i to jakoś nawet w 9 miesiącu taki atak miałam.

teverde lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko kw foliowy. W czwartek wizyta bedzie to 10t2d maluszek zapewnep ma raczki nóżki i sobie fika.
    Ja czuje ze twarz mam jak podpuchnieta obym ciśnienia nie miała za wysokiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:17

msmarmify lubi tę wiadomość

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Cześć, ja też dołączę jak można;) u nas termin na 06.03
    Jestem na świeżo po wizycie w ciężkim szoku, ze maluch juz rusza raczkami i nóżkami! :) a to dopiero 3cm :)
    27 ide na prenatalne- robicie też?

U mnie prenatalne badania to podstawa że względu na mój zaawansowany wiek

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dziewczyny chyba zostane tu normalnie do 13tygodnia! ;p nawet nie wiecie jak zmiana klimatu działa dobrze na mnie. Wczoraj caly dzień na plaży od rana do wieczora z przerwa na powrót do domku na obiad. Nawet ta temp mi nie przeszkadzała. Bardzo dobrze sie czułam. Wieczorem jak wróciliśmy to dopiero poczula mdlosci ale szybko poszłam spac. Chyba mam głowę zajeta na tym wyjeździe to nie mysle. Wogole,żeby nie to,ze odstaje mi brzuch tak na 4-5msc to bym powiedziała,ze w ciąży nie jestem.. ;)

Witam nowe Mamuśki:) zaraz dopisze Was do listy. Jak Kogoś niechcący ominę to proszę upomnieć sie w poście Wielkimi Literami;p :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 06:48

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaash, Mimoza na kiedy macie termin???:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 06:53

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja też się do Was dołączam :)
    Po prawie 2 latach wreszcie nam się udało i mimo comiesięcznych starań, tym razem było to dla nas wielkim pozytywnym zaskoczeniem, bo z tego cyklu miało nic nie być, tylko torbiel po niepękniętym pęcherzyku.
    Ale życie lubi płatać figle ;).
    Więc jesteśmy, wg @ termin mamy na 28.03.2019, ale ginka powiedziała, że trzeba się przygotować na wcześniejszy, 23.03.2019. Zobaczymy, najważniejsze, żeby maluch zdrowo rosnął.
    Po poniedziałkowej wizycie mamy bijące serduszko, a mały duży człowiek miał już wtedy 9mm. Kolejna wizyta 3.09, także trzeba teraz cierpliwie czekać...
    Dziewczyny, trzymam za nas kciuki, żebyśmy w marcu tuliły piękne, zdrowe wiosenne prezenty :)

kehlana_miyu, Ulv15, Kasialudek, kasiuleek, Alisssa, Reniferra, jenny88, Butterfly 83, Butterfly 83, Makowe Szczęście, iNso87, teverde, Kleopatra, Anet85 lubią tę wiadomość

Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa! <3
    #30 lat #hashimoto #wegemama
    relgljue1y3bkinw.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 gdzie wypoczywacie? :)

Kreatora idziemy łeb w łeb, nawet serduszko usłyszałyśmy tego samego dnia :) Moja fasolka ma 7,5 mm więc faktycznie będziesz pewnie miała wcześniejszy termin :)

Kreatorka lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf, proszę napisz co u Ciebie. Mam nadzieję,że jest wszystko dobrze I krwawienie ustali?! Przytulam.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny, mdłości przechodzą, czekam na napływ energii.. :)

Ulv15, Reniferra lubią tę wiadomość

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jitro wizyta po miesiącu. Ost razem dzidzia miala 0.5cm i byla przecinkiem bez rak i nóg.
    Teraz będzie już maly ludek :)
    Ciążą to bardzo fascynujący czas gdy rośnie w tobie nowe życie...

Ja czuje się ok czasem jakieś mdłości poza tym jest w miarę. Mam nadzieję ze da mi skierowanie na prenatalne bo moje starsze dziecko ma wadę genetyczną oka powinnam się kwalifikowac.
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

• Alisssa Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dobrze czytac dobre wiesci ;)
    Ja w strachu bo jeszcze zadnej wizyty nie mialam, poza tym w Pl dopiero w nastepny czwartek moze bede miala jak sie dostane, bo lekarz nie zapisuje na godziny...
    Poza tym mam dylemat, pracuje w labie i dzis musialam powiedziec jednej osobie o ciazy, poniewaz chciala, zebym pracowala z niebezpieczna chemia.jutro mkj ostatni dzien w pracy i boje sie ze to sie rozejdzie a wolalabym, zeby dowiedzieli sie ode mnie. A chcialam najpierw dowiedziec sie czy wszystko ok.

l22ne6ydwpsordge.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) Nasz Mały - Wielki Człowiek rośnie jak na drożdżach <3
    (zrobiłam zdjęcie do góry nogami bo lepiej widać:P)

ecd2a4a79cd6e737med.jpg

Z dzidzia wszystko ok <3
    Gorzej z mamcią mam niezbyt dobre wyniki :( Pani doktor kazała zrobić awitalnosc TOXO zeby sprawdzic kiedy sie zaraziłam toksoplazmozą, mam za wysoka glukozę - musze ja powtórzyć i musze zrobic posiew moczu poniewaz mam liczne bakterie w moczu... jeszcze mam zrobic CMV G M.
    Dostałam równiez skierowanie na badanie prenatalne udało mi sie na NFZ z racji tego że choruje na tarczycę :) Właśnie sie zapisałam na 11 wcześnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 13:12

Panna_Justyna, Makowe Szczęście, Wichura, iNso87, Alisssa, She Wolf, Izziee, Reniferra, kasiuleek, Kleopatra, monniqu, Paula 90, Marza89 lubią tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    iNso87 gdzie wypoczywacie? :)

Kreatora idziemy łeb w łeb, nawet serduszko usłyszałyśmy tego samego dnia :) Moja fasolka ma 7,5 mm więc faktycznie będziesz pewnie miała wcześniejszy termin :)
    Jesteśmy w Junoszynie koło Stegny:) pochwaliłam się, że dobrze się czuje i od rana mam mdłości hahah więcej nic nie napisze dopóki nie wroce do domu:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf, patkaxx co u Was??

Ktoś jeszcze miał problemy z krwawieniem/plamienie teraz? Trzymam kciuki Dziewczyny żeby wszystko ok było.

Chasia ja w drugiej ciąży też mialam coś tam zwiększone(nie pamiętam czy IGG czy IGM) i tez poszłam do zakaznego zeby sprawdzić czy jest ok. Tam powiedzieli patrząc tylko na wynik, że przechodziłam niedawno i tyle.. Teraz też mam któreś wyższe ale nic ginka nie powiedziała. Nawet drugiego mi nie badała. Tylko też nie pamiętam ktorego:p

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    She wolf, proszę napisz co u Ciebie. Mam nadzieję,że jest wszystko dobrze I krwawienie ustali?! Przytulam.

Dziekuje ze pytasz :*
    Mialam dzis USG. Dzidzia zyje, ale jest mlodsza niz wynika z terminu ostatniej @. Z tego wzgledu od razu umowili mnie na kontrole za 2 tyg. co jest pozytywnym dla mnie zaskoczeniem, bo w UK nie bardzo sie przejmuja tak mloda ciaza ;)
    Nie zlokalizowali przyczyn krwawienia. Na razie delikatnie plamie na brazowo. Podejrzewam szyjke macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:11

iNso87, Alisssa, Rub45, Izziee, teverde, Kleopatra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    She Wolf, patkaxx co u Was??

Ktoś jeszcze miał problemy z krwawieniem/plamienie teraz? Trzymam kciuki Dziewczyny żeby wszystko ok było.

Chasia ja w drugiej ciąży też mialam coś tam zwiększone(nie pamiętam czy IGG czy IGM) i tez poszłam do zakaznego zeby sprawdzić czy jest ok. Tam powiedzieli patrząc tylko na wynik, że przechodziłam niedawno i tyle.. Teraz też mam któreś wyższe ale nic ginka nie powiedziała. Nawet drugiego mi nie badała. Tylko też nie pamiętam ktorego:p
    Mi lekarka powiedziała że nie wiadomo czy zaraziłam sie 2 tygo temu czy 2 lata temu i trzeba to sprawdzic :)

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf dobrze, że jest ok. To, że jest tydzień młodsza to nic złego. Owulka a OM to zawsze swoją droga:) wyrówna Maluch napewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 14:40

She Wolf lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ