MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki za odpowiedzi w sumie to rzeczywiscie wit.d i jod i kw. foliowy musze brac a z morfologii mialam troszke za niskie rbc i mam zelazo przy nizszym marginesie a ryb nie jem bo jestem wege wiec chyba rzeczywiscie przy nich zostane.
-
Kwas foliowy, żelazo, jod, wit D, DHA + omega3 trzeba dostarczać, każde zalecenia tak mówią Czytałam badania, że raczej zdrową dietą i tak nie da się pokryć zapotrzebowania. Trzeba by jeść niektóre produkty kilogramami
Ostrożnie z zieloną herbatą Ja uwielbiam ale najpierw ze względu na Hashimoto mocno ograniczyłam i teraz w ciąży w sumie nie piję (zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego). Przez te upały nie piję nic gorącego więc narazie nie narzekam (uwielbiam wodę), gorzej jak zrobi się zimniej. Na myśl o rumianku wręcz mnie odrzucaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 21:33
Ulv15 lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Ehhh aż tak małomówna, to ja nie jestem. Opisałam się na telefonie,a tu mi tylko pierwszą linijkę dodało
A więc, ja przy pierwszej ciąży i przy kp brałam Prenatal Duo, a Antoś miał 3300 więc w normie. Pomimo tego i tak miałam wyniki takie średnie i jeszcze dodatkowo inne rzeczy mi gin przepisywał.
Co do mdłości, to u mnie najgorzej jak zgłodnieję, tak to do zniesienia. W pierwszej ciąży opuśniły mnie dopiero w 5 miesiącu O ile do 5 miesiąca nie wymiotowałam, to później z 5 razy dostałam takich ataków mdłości, że się skończyło nad toaletą i to jakoś nawet w 9 miesiącu taki atak miałam.
teverde lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
msmarmify wrote:Cześć, ja też dołączę jak można;) u nas termin na 06.03
Jestem na świeżo po wizycie w ciężkim szoku, ze maluch juz rusza raczkami i nóżkami! a to dopiero 3cm
27 ide na prenatalne- robicie też?
U mnie prenatalne badania to podstawa że względu na mój zaawansowany wiek -
Hej!
Dziewczyny chyba zostane tu normalnie do 13tygodnia! ;p nawet nie wiecie jak zmiana klimatu działa dobrze na mnie. Wczoraj caly dzień na plaży od rana do wieczora z przerwa na powrót do domku na obiad. Nawet ta temp mi nie przeszkadzała. Bardzo dobrze sie czułam. Wieczorem jak wróciliśmy to dopiero poczula mdlosci ale szybko poszłam spac. Chyba mam głowę zajeta na tym wyjeździe to nie mysle. Wogole,żeby nie to,ze odstaje mi brzuch tak na 4-5msc to bym powiedziała,ze w ciąży nie jestem..
Witam nowe Mamuśki:) zaraz dopisze Was do listy. Jak Kogoś niechcący ominę to proszę upomnieć sie w poście Wielkimi Literami;pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 06:48
-
Cześć! Ja też się do Was dołączam
Po prawie 2 latach wreszcie nam się udało i mimo comiesięcznych starań, tym razem było to dla nas wielkim pozytywnym zaskoczeniem, bo z tego cyklu miało nic nie być, tylko torbiel po niepękniętym pęcherzyku.
Ale życie lubi płatać figle .
Więc jesteśmy, wg @ termin mamy na 28.03.2019, ale ginka powiedziała, że trzeba się przygotować na wcześniejszy, 23.03.2019. Zobaczymy, najważniejsze, żeby maluch zdrowo rosnął.
Po poniedziałkowej wizycie mamy bijące serduszko, a mały duży człowiek miał już wtedy 9mm. Kolejna wizyta 3.09, także trzeba teraz cierpliwie czekać...
Dziewczyny, trzymam za nas kciuki, żebyśmy w marcu tuliły piękne, zdrowe wiosenne prezentykehlana_miyu, Ulv15, Kasialudek, kasiuleek, Alisssa, Reniferra, jenny88, Butterfly 83, Butterfly 83, Makowe Szczęście, iNso87, teverde, Kleopatra, Anet85 lubią tę wiadomość
Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa!
#30 lat #hashimoto #wegemama
-
Ojej jitro wizyta po miesiącu. Ost razem dzidzia miala 0.5cm i byla przecinkiem bez rak i nóg.
Teraz będzie już maly ludek
Ciążą to bardzo fascynujący czas gdy rośnie w tobie nowe życie...
Ja czuje się ok czasem jakieś mdłości poza tym jest w miarę. Mam nadzieję ze da mi skierowanie na prenatalne bo moje starsze dziecko ma wadę genetyczną oka powinnam się kwalifikowac.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia. -
Hej dziewczyny, dobrze czytac dobre wiesci
Ja w strachu bo jeszcze zadnej wizyty nie mialam, poza tym w Pl dopiero w nastepny czwartek moze bede miala jak sie dostane, bo lekarz nie zapisuje na godziny...
Poza tym mam dylemat, pracuje w labie i dzis musialam powiedziec jednej osobie o ciazy, poniewaz chciala, zebym pracowala z niebezpieczna chemia.jutro mkj ostatni dzien w pracy i boje sie ze to sie rozejdzie a wolalabym, zeby dowiedzieli sie ode mnie. A chcialam najpierw dowiedziec sie czy wszystko ok. -
Ja już po wizycie Nasz Mały - Wielki Człowiek rośnie jak na drożdżach
(zrobiłam zdjęcie do góry nogami bo lepiej widać)
Z dzidzia wszystko ok
Gorzej z mamcią mam niezbyt dobre wyniki Pani doktor kazała zrobić awitalnosc TOXO zeby sprawdzic kiedy sie zaraziłam toksoplazmozą, mam za wysoka glukozę - musze ja powtórzyć i musze zrobic posiew moczu poniewaz mam liczne bakterie w moczu... jeszcze mam zrobic CMV G M.
Dostałam równiez skierowanie na badanie prenatalne udało mi sie na NFZ z racji tego że choruje na tarczycę Właśnie sie zapisałam na 11 wcześniaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 13:12
Panna_Justyna, Makowe Szczęście, Wichura, iNso87, Alisssa, She Wolf, Izziee, Reniferra, kasiuleek, Kleopatra, monniqu, Paula 90, Marza89 lubią tę wiadomość
-
enka90 wrote:iNso87 gdzie wypoczywacie?
Kreatora idziemy łeb w łeb, nawet serduszko usłyszałyśmy tego samego dnia Moja fasolka ma 7,5 mm więc faktycznie będziesz pewnie miała wcześniejszy termin -
She Wolf, patkaxx co u Was??
Ktoś jeszcze miał problemy z krwawieniem/plamienie teraz? Trzymam kciuki Dziewczyny żeby wszystko ok było.
Chasia ja w drugiej ciąży też mialam coś tam zwiększone(nie pamiętam czy IGG czy IGM) i tez poszłam do zakaznego zeby sprawdzić czy jest ok. Tam powiedzieli patrząc tylko na wynik, że przechodziłam niedawno i tyle.. Teraz też mam któreś wyższe ale nic ginka nie powiedziała. Nawet drugiego mi nie badała. Tylko też nie pamiętam ktorego:p -
Butterfly 83 wrote:She wolf, proszę napisz co u Ciebie. Mam nadzieję,że jest wszystko dobrze I krwawienie ustali?! Przytulam.
Dziekuje ze pytasz :*
Mialam dzis USG. Dzidzia zyje, ale jest mlodsza niz wynika z terminu ostatniej @. Z tego wzgledu od razu umowili mnie na kontrole za 2 tyg. co jest pozytywnym dla mnie zaskoczeniem, bo w UK nie bardzo sie przejmuja tak mloda ciaza
Nie zlokalizowali przyczyn krwawienia. Na razie delikatnie plamie na brazowo. Podejrzewam szyjke macicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 17:11
iNso87, Alisssa, Rub45, Izziee, teverde, Kleopatra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
iNso87 wrote:She Wolf, patkaxx co u Was??
Ktoś jeszcze miał problemy z krwawieniem/plamienie teraz? Trzymam kciuki Dziewczyny żeby wszystko ok było.
Chasia ja w drugiej ciąży też mialam coś tam zwiększone(nie pamiętam czy IGG czy IGM) i tez poszłam do zakaznego zeby sprawdzić czy jest ok. Tam powiedzieli patrząc tylko na wynik, że przechodziłam niedawno i tyle.. Teraz też mam któreś wyższe ale nic ginka nie powiedziała. Nawet drugiego mi nie badała. Tylko też nie pamiętam ktorego:p