X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam sie z nad słonecznego morza! :) Narazie wszystko ok u mnie. Nie mam jak nadrobić, poczytać. Znalazłam dopiero chwilę żeby w telefonie chociaż poczytać co u Was mniej więcej :) Odezwę się pewnie i może nadrobię wszystko pod koniec tygodnia jak wrócę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 14:35

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Dziewczyny, może to troszkę głupie pytanie ale czy planujecie brać witaminy prenatalne przez cały okres ciąży? Bo muszę zrobić zapasy i zaczęłam się nad tym zastanawiać że chyba tak....:)
    Biorę tylko kwas foliowy, jeśli po 1 trym wyniki będą nadal dobre to nie zamierzam brać dodatkowych witamin ;)

Ulv15 lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Dziękuję Dziewczyny, macie racje. Zaczęłam myśleć, że glodze Dziecko - przerazilam się. Postaram się jeść częściej mniejszymi porcjami :)

Mi lekarz w pierwszej ciąży mowił (bo tez na początku chudłam przez mdłości i wymioty), że dziecka nie da się zagłodzić :)

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Mi lekarz w pierwszej ciąży mowił (bo tez na początku chudłam przez mdłości i wymioty), że dziecka nie da się zagłodzić :)
    Dziękuję, rano byłam w takim szoku. Spodziewałam się, że przytyłam. Widzę, że mam malutki brzuszek dlatego byłam tak przerażona.

.
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Nieśmiało witam się na marcowym forum :) Wczoraj miałam pierwsze USG - serduszko pięknie bije :) Termin mam na 28.03. Mam nadzieję, że mnie przygarniecie :) To moja pierwsza kruszynka więc liczę na wyrozumiałość jakbym pytała o jakieś głupoty :D

Makowe Szczęście, Kleopatra, Reniferra, Ulv15, teverde, Macy, iNso87, kasiuleek, monniqu, kehlana_miyu, Kasialudek lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja też dołączę jak można;) u nas termin na 06.03
    Jestem na świeżo po wizycie w ciężkim szoku, ze maluch juz rusza raczkami i nóżkami! :) a to dopiero 3cm :)
    27 ide na prenatalne- robicie też?

Makowe Szczęście, Kleopatra, Reniferra, Ulv15, teverde, Macy, iNso87, kasiuleek, monniqu, kehlana_miyu, Kasialudek lubią tę wiadomość

• Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe marcowe mamuśki! :)

Ja biorę kwas foliowy i dostałam zalecenie od lekarza żeby brać jodid i kwasy omega. Moja lekarka powiedziała ze od takich super suplementów się rodzą duże dzieci - może coś w tym jest ;)

Zobaczę jak mi wyjdzie tsh i wtedy może zacznę brać ten jod, przed ciąża miałam 0,84 :)

oar83e3krueg9a4a.png
  • Marleen Nowa

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Termin mam na 15.03. Będzie to mój drugi dzieciaczek.

Makowe Szczęście, Reniferra, Kleopatra, teverde, iNso87, kasiuleek, monniqu, kehlana_miyu, Kasialudek lubią tę wiadomość

ckai3e3kigtadzgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biorę tylko kwas foliowy, resztę witamin staram dostarczyć organizmowi poprzez jedzenie warzyw i owoców. W ciazy z synem mialam zalecone duzo witamin codziennie rano niemalże garść, nie wiem czy to przez witaminy ale syn mial prawie 4500 jak sie urodził.

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Ja tez biorę tylko kwas foliowy, resztę witamin staram dostarczyć organizmowi poprzez jedzenie warzyw i owoców. W ciazy z synem mialam zalecone duzo witamin codziennie rano niemalże garść, nie wiem czy to przez witaminy ale syn mial prawie 4500 jak sie urodził.

Woooooooow! Urodziłaś naturalnie?

.
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam/czytałam opinie że po zażywaniu dużej ilości suplementów rodzą się duże dzieci.

Dziewczyny, co pijecie? Od wody jest mi jeszcze bardziej niedobrze, słodkich napoji/sokow też więcej niż parę łyków nie dam rady zrobić, a przy tych upałach boję się odwodnienia. W sumie pomyślałam o arbuzie, bo on ma dużo wody, ale po kilku dniach może mi zbrzydnac. Jak wy sobie radzicie?

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba widzę nadzieję! Od 2 dni nie jest mi niedobrze cały dzień, a tylko co kilka godzin. Jeju jakby było cudownie, gdyby to już ustępowało.

Ulv15 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;-)
    Dawno się nie udzielałam, ale byłam z Wami na bieżąco i podczytywalam Was co parę dni. Nałozylo się parę spraw naraz i w sumie tez nie chciałam się niepotrzebnie nakręcać. U mnie trochę kiepsko wyszło z ginekologiem bo jest na zwolnieniu lekarskim i nie wiadomo kiedy wróci. Nikt nie raczył nawet mnie o tym poinformować i gdyby nie to że wystąpiło u mnie jednorazowe plamienia w piątek i w sobotę pojechałam na oddział to nawet bym nic nie wiedziała ;-/ na szczęście z dzieckiem wszystko w porządku, serduszko bije i maleńswto ma już 1.5 cm ❤
    Udało mi się zapisać na wizytę do tego lekarza który badał mnie na oddziale. Przepisał mi leki i wydawał się konkretny. Wczoraj znów wystąpiły u mnie delikatne plamienia ;-( czy to możliwe że tak często pękają naczynka? Dodam że podczas USG w sobotę nie było żadnego krwiaka ani zmian w macicy.

Witam nowe mamuśki ;-)

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ja też słyszałam/czytałam opinie że po zażywaniu dużej ilości suplementów rodzą się duże dzieci.

Dziewczyny, co pijecie? Od wody jest mi jeszcze bardziej niedobrze, słodkich napoji/sokow też więcej niż parę łyków nie dam rady zrobić, a przy tych upałach boję się odwodnienia. W sumie pomyślałam o arbuzie, bo on ma dużo wody, ale po kilku dniach może mi zbrzydnac. Jak wy sobie radzicie?

Piję wodę z imbirem (na szczęście po niej jest ok) lub parzę miętę świeża jest najlepsza ale w zamienniku robię taką z biedronki miętę z jabłkiem :)

A próbowałaś zmienić czymś smak wody? Czymś co Ci smakuje? Np. plasterkiem ogórka? Rozmarynem? Czy plasterkiem pomarańczy?

.
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Dziewczyny, chyba widzę nadzieję! Od 2 dni nie jest mi niedobrze cały dzień, a tylko co kilka godzin. Jeju jakby było cudownie, gdyby to już ustępowało.
    Mam identycznie! A dzisiaj to juz prawie nic! :D

Reniferra lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Kurcze to juz nie wiem :/ czyli jednak to pytanie nie bylo takie glupie :p w tych moich nie ma witamin tylko: kw.foliowy, zelazo,jod,wit D, no i omega 3. Chyba zapytam gina, bo nie chcialabym przedobrzyc :/

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę suplement, ale to właściwie nie są witaminy, bo kwasy dha, kwas foliowy, jod, wit d3, żelazo.
    I nie wiem, co by tu mogło powodować, że dziecko nadmiernie rośnie. Czytałam, że badania na ten temat nie udowadniają tego, że suplementy powodują dużą masę urodzeniową. Więc to raczej takie gdybanie.
    Kwas foliowy i tak trzeba brać, a w badaniach krwi sprzed ciąży miałam niedobór żelaza i na granicy poziom witaminy D3, więc i tak musiałabym je brać. Lepiej więc jedną tabletkę niż 3 ;) staram się jeść zdrowo, ale nie każdego tygodnia jem ryby 2x na tydzień, żeby Dha było w odpowiedniej ilości.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv, wit.D mimo wszystko bym suplentowala, ja ostatnio badałam poziom i pomimo słonecznych dni i zażywania suplementu który zawiera 50% dziennego zapotrzebowania (wiadomo, że nie wszystko się wchłania) miałam wynik 24, a norma zaczyna się od 30.
    W tej ciąży wyjątkowo biorę suplement+kwasy dha, głównie ze względu na ciążę blizniacza i moje ubogie menu(jem niewiele warzyw i owoców, ryb). Z córką dietę miałam podobną, ale suplementy brałam jak mi się przypomniało.

Makowe, w sumie chyba spróbuję z herbatami. Bardzo lubię zielona, biała, z pokrzywy, miętę, ale przez upały przestałam pić, a przecież można poczekac aż wystygną :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Woooooooow! Urodziłaś naturalnie?

Próbowałam, nie byłam świadoma że syn jest taki duży bo 2 dni przed porodem z usg wynikało ze syn ma nie wiecej jak 3600. Poród miałam wywoływany, bez powodzenia na szczęście skończyło się cesarką.

‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ