MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
teverde wrote:A co przy TSH w okolicach 0,5? Zawsze miałam koło 1, teraz taki spadek i w sumie nie wiem czy to nie za nisko?
Takie samo TSH ja mam
Zrobiłam dodatków FT3 I FT4. FT4 wyszło mi ponad normę A FT3 wysoko przy górnej granicy. Od razu dostałam lek żeby uspokoić tarczyce.
W poprzedniej ciąży natomiast też miałam tak niskie TSH Ale same hormony tarczycowe w normie. Czyli po prostu zaszalal organizm od wysokiego B-HCG które pełni również rolę TSH. Także zrób bardziej szczegółowe badania. I nic się nie martw.teverde lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dziewczyny, jak miło wejść na forum i zobaczyć tyle pozytywnych wieści
Parsleyek nie martw się! Wiem, że łatwo powiedzieć ale co lekarz to opinia więc może trafiłaś tak jak Kleopatra? Awidność obowiązkowa!
Ja już jutro mam wizytę uffff, oby wszystko było dobrze. Dla spokoju wczoraj zrobiłam TSH, na szczęście w normie chociaż liczyłam, że będzie ciut niższe.Parsleyek lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Cześć! Rodzinka wyprawiona do przedszkola i pracy, więc nadrabiam.
Ankakaranka87, super, że wszystko dobrze po badaniach:) Piszesz, że piersi mniej bolą, a z dzieckiem wszystko w najlepszym porządku, muszę sobie to wziąć do głowy i się nie przejmować
Anet85 i zobacz, jak dobrze, że skonsultowałaś u innego lekarza. Rzeczywiście ta pomyłka w Twoim wieku musiała wpłynąć na to prawdopodobieństwo. Trzymam kciuki za świetne wyniki z krwi.
Reniferra, zazdroszczę tego komfortu lekarza teściowej. Zawsze jesteś spokojniejsza, że z maleństwem wszystko dobrze.
Patuniek86, napisz po endo co Ci zalecił. Koszmar z tym tsh, jak to potrafi skakać, a jednak bardzo ważne w ciąży. Mi w pierwszej ciąży (straconej) lekarz nawet nie zlecił badania TSH, gdzie teraz wiem, że to podstawa.
Parsleyek, trzymam mocno kciuki, żeby skończyło się tylko na strachu. Jeśli ginekolog podtrzymywał na duchu, to myślę, że miał takie przypadki i konczyły się dobrze. Kiedy masz to następne USG?
Parsleyek, Anet85, Reniferra lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ja Was dziś proszę o dobre myśli i kciuki. O 11 mam USG w szpitalu prenatalne. Od razu powiem doktorce, żeby na wstępie szybko powiedziała, czy serce bije... Przez to, że poprzednie poronienia były zatrzymane, a ja na rutynowej wizycie dowiadywałam się o braku akcji serca, to przy każdej wizycie towarzyszy mi ta wizja...
patuniek86 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Kleopatra wrote:Parsleyek a robiłaś awidnosc? Też miałam taką sytuację w pierwszej ciąży. W szpitalu zakaznym powiedzieli ze to świeże i dziecko pewnie będzie miało wady i wszystko było ok. Urodziłam zdrowego synka. Nie martw się na zapas.
Chciałam zrobić awidnośc ale się nie da (tłumaczyła mi to pani z laboratorium) gdyż nie mam przeciwciał igg... Wychodzi na to że to tak świeże zakażenie że igm się wytworzyło, a igg jeszcze nie...29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Cześć dziewczyny, witam się po urlopie nie dam rady Was nadrobić, dlatego mam nadzieję że wszystko u Was dobrze!
Mnie dziś czeka wizyta w labie. Pozdrawiam i obiecuję zaglądaç już teraz regularnieteverde, jenny88 lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
LwieSerce wrote:Cześć! Rodzinka wyprawiona do przedszkola i pracy, więc nadrabiam.
Parsleyek, trzymam mocno kciuki, żeby skończyło się tylko na strachu. Jeśli ginekolog podtrzymywał na duchu, to myślę, że miał takie przypadki i konczyły się dobrze. Kiedy masz to następne USG?
Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć... Staram się być pozytywnie nastawiona a wczoraj pół wieczoru przepłakałam USG mam w piątek.
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Za wszystkie wizyty w tym tygodniu trzymam kciuki!!! &&&29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Cześć dziewczyny, super że ostatnio takie dobre wieści z prenatalnych. Oby tak dalej!
LwieSerce trzymam kciuki!
Parsleyek rozumiem Twój strach, ja czekam na wynik awidności. Dostałaś już leki? Może warto powtórzyć jeszcze igg i igm, żeby zobaczyć czy spada/rośnie? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Ja mam już wyniki pappy a wizyta w piątek. Bardzo się stresuję tym bo mój brat się urodził z wadą genetycznąLaura
-
Izziee wrote:Cześć dziewczyny, super że ostatnio takie dobre wieści z prenatalnych. Oby tak dalej!
LwieSerce trzymam kciuki!
Parsleyek rozumiem Twój strach, ja czekam na wynik awidności. Dostałaś już leki? Może warto powtórzyć jeszcze igg i igm, żeby zobaczyć czy spada/rośnie? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Ja mam już wyniki pappy a wizyta w piątek. Bardzo się stresuję tym bo mój brat się urodził z wadą genetyczną
Moja wizyta również w piątek. Będziemy sobie wzajemnie trzymać kciuki!
Też myślałam że będę musiała powtórzyć badania a pani lekarz że na razie nie, że zobaczymy po wizycie u ginekologa (tak jakby nie wiem co miało się na niej wydarzyć ). Dostałam antybiotyk, 3 razy dziennie...29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Cześć dziewczyny, u mnie niestety nie jest kolorowo. Pobolewalo mnie podbrzusze i pojechałam na izbę, okazało się, że dzieciątko bardzo zwolniło z rozwojem, powinno być 10+4 a wg USG jest 9+0 dodatkowo, nie było słychać bicia serduszka , było ono widoczne na USG i pięknie migało ale maszyny w ogólnie nie mogły wyłapać dźwięku. Nie wiem, co o tym myśleć. Za 2 dni mam kontrolę u mojej ginekolog i strasznie się boje ((
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Izziee niestety na poprzednich wizytach miałam idealnie , wszystko się zgadzało. Teraz nagle zwolniło
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
ParsleyekPannaJustyna dziewczyny myślami jestem z Wami, że też tyle stresu musimy mieć w ciąży, człowiek dba o siebie stara się jak może, ale na niektóre rzeczy nie mamy wpływu i to czyni nas takimi bezsilnymi. Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i za parę dni napiszecie tu bardziej pozytywne posty. PannaJustyna dobrze, że za 2 dni masz kontrolę, ja już się przekonałam, że warto konsultować z 2 lekarzami. Drugi lekarz mnie nieco uspokoił, ale jednak mały niepokój nadal jest we mnie.
LwieSerce jak przebieg wizyty jak się ma maluszek ?Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Dziękuję za kciuki! U nas na szczęście wszystko super. Robiła mi te badania moje lekarz prowadząca (ta prywatnie). Powiedziała, że badać takie piękne dzieci, to dla niej przyjemność. Bardzo spokojne było, szybko wszystko pomoierzyła. Kość nosowa jest, przezierność 1,8 mm, długość 6,72, serduszko 154. Wiek z pomiarów idealnie pokrywa się z terminem OM. Kamień spadł mi z serca, aż mi łzy ze szczęścia poleciały.
Anet85, Kleopatra, patkaaxx90, Reniferra, jenny88, Sana, Ankakaranka87, Macy, iNso87, kehlana_miyu, mimoza, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
Panna_Justyna, dużo ciepłych myśli przesyłam. Bierzesz jakieś leki? POwiem szczerze, że nie słyszałam nigdy o tym, żeby było serduszko, a nie było go słychać. lekarze mówili, o czym to może świadczyć? Wiem, że czasami dzieciątko zwalnia z rozwojem, a później nadrabia. Oby tak właśnie było u Ciebie.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Witam wszystkie mamy
My dziś zaczynamy 13tc maz brzmi poważnie
Na koncie +1 kg i z 2 cm w pasie wiwc robi się okrągło hahah
My dziś w domku bo najmłodsze dziecię na zapalenie jamy ustnej wiec leczymy się i przytulamy
Jutro ost czas na nas krwi bo w czwartek wizyta.Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019