MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Klamka-mam tak samo! Nawet pisałam o tym wczoraj lub przedwczoraj Więzadła- na to zwalam winę
Ja muszę powiedzieć, że brzuch mam zaokrąglony. Jeszcze nie ciążowo, ale pas w samochodzie mocno uwiera.klamka lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
klamka wrote:Czesc dziewczyny, nie odzywam sie czesto, ale codziennie tutaj zagladam. Mam pytanie do was, czy ktoras z was tez ma taki przeszywajacy bol idacy horyzontalnie na granicy brzucha i podbrzusza przy kichaniu czy jakims zlym ruchu? Szukam troche info o tym, cos tam znalazlam, ale zastanawiam sie, czy to tak cala ciaze bedzie trwalo? Np nie moge kichac i lezec na wznak, bo wtedy okropnie boli. Jak chce kichnac, musze sie zwinac tak, zeby brzuch nie byl rozciagniety, ze tak powiem... teraz znowu siedzialam przed laptopem, ktory byl na podlodze, pochylilam sie chyba za bardzo, tak ze troche zgniotlam ten moj brzuch i znow preszywajacy bol.
A jak wasze brzuszki wogole? Moj wyglada raczej jakbym nie widziala jedzenia tydzien, najadla sie i jest taki wypchniety. Mam troszke tluszczu na nim, ale chyba juz rosnie, bo siedzac mi przeszkadza, a jakby byl tylko tluszcz ( ) to by byl chyba bardziej flexi
Co do brzuszka to moim zdaniem widzę troszkę ale nie wiem czy sobie wmawiam czy tak jest. Jak pytam M to mówi, że widzi brzuszek.klamka lubi tę wiadomość
. -
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny
Ja dzisiaj byłam na prenatalnych, z dzidzią wszystko ok, serduszko ladnie bije, wg wymiarow z usg bardzo niskie ryzyko wystąpienia wad Jeszcze czekam na wyniki Pappy.
Martwi mnie tylko jedna rzecz, na poprzednich wizytach dzidzia wg usg byla zawsze starsza o 2-3 dni, a na dzisiejszej wizycie wg wymiarow wyszlo ze jest mlodsza o 2 dni niz wg om... zapytalam o to lekarza to powiedzial ze taka roznica to zadna roznica i nie ma sie czym martwić. Czy to mozliwe ze dzidzia zwolnila z rozwojem? Czy skad moze wynikac ta rozbieznosc? Dodam ze prenatalne robil mi inny lekarz ale w tym samym gabinecie do ktorego zawsze chodze.iNso87, Kleopatra, kehlana_miyu, mimoza, lkc, kasiuleek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ojej a ja dziś placzliea i to tak bez powodu w sumie piosenkę słyszałam i się poplakalam i już poszło.
Ehh te hormony. Jestes dzis przygnębienie, dziecko chore, mąz jeszcze od 7 jeszcze z pracy nie wrócił i ja taka trochę bez humoru...Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Panna_Justyna postaraj się nie zamartwiać, skoro było widać serduszko to może to naprawdę wina sprzętu.
LwieSerce super wiadomość!
WNK super, że u Ciebie też dobre wieści. Mój kropek na ostatnim usg też był o 2 dni młodszy, ale lekarz nie był tym zaniepokojony.
Jeśli chodzi o bóle brzucha to ja mam właśnie przy kichaniu.klamka lubi tę wiadomość
Laura
-
klamka wrote:Czesc dziewczyny, nie odzywam sie czesto, ale codziennie tutaj zagladam. Mam pytanie do was, czy ktoras z was tez ma taki przeszywajacy bol idacy horyzontalnie na granicy brzucha i podbrzusza przy kichaniu czy jakims zlym ruchu? Szukam troche info o tym, cos tam znalazlam, ale zastanawiam sie, czy to tak cala ciaze bedzie trwalo? Np nie moge kichac i lezec na wznak, bo wtedy okropnie boli. Jak chce kichnac, musze sie zwinac tak, zeby brzuch nie byl rozciagniety, ze tak powiem... teraz znowu siedzialam przed laptopem, ktory byl na podlodze, pochylilam sie chyba za bardzo, tak ze troche zgniotlam ten moj brzuch i znow preszywajacy bol.
A jak wasze brzuszki wogole? Moj wyglada raczej jakbym nie widziala jedzenia tydzien, najadla sie i jest taki wypchniety. Mam troszke tluszczu na nim, ale chyba juz rosnie, bo siedzac mi przeszkadza, a jakby byl tylko tluszcz ( ) to by byl chyba bardziej flexiklamka, klamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie to 4 ciąża i jeszcze nie zrzucił am brzucha po 3 więc słabo wyglądam. Jak w 6 miesiącu ;]
Takie różnice w pomiarach są normalne. Dziecko jest zwiniete, ciężko na usg dokładnie wymierzyć. Spokojnie.lkc lubi tę wiadomość
-
U mnie mniej więcej 1 kg na plusie, ale myśle ze to duża sprawa biustu - nosze już o 1-2 rozmiary większy biustonosz niż przed ciążą.
Co do brzucha to tez zauważyłam ze mam taki lekko wystający choć jeszcze wcześnie.. ale w dżinsach już powoli zaczyna robić się ciasno -
Hej dziewczyny!
Zrobiłam dziś badania krwi. Może któraś z Was już wie jak interpretować wyniki?
PAPPA - 2,76 mIU/l (jak się to przekształca na MoM?)
Wolna B-HCG - 20,19 mIU/ml
Toksoplazmoza IgM ujemny
IgG 152,4 IU/ml
Różyczka IgM - ujemny
IgG - 44,54 IU/ml
Czy mam się martwić??
Co w takiej sytuacji z tokso i różyczką?
Jak się ma PAPPA i wolne B-HCG?
Ratujcie, bo zwariuję. -
Mogę się wypowiedzieć odnośnie różyczki i tokso. W obu przypadkach przeciwciała IgG odpowiadają za dawną infekcję/ szczepienie w przypadku różyczki. Czy byłaś szczepiona na różyczkę lub przechodziłas w przeszłości? Toksoplazmozę prawdopodobnie przeszłaś bezobjawowo. Jeśli nie ma przeciwciał w klasie IgM, nie ma też świeżego zakażenia, a to oznacza,że dzidziuś najprawdopodobniej jest bezpieczny .
W pappie i wolnej becie nie za bardzo się orientuję. -
Reniferra wrote:Mogę się wypowiedzieć odnośnie różyczki i tokso. W obu przypadkach przeciwciała IgG odpowiadają za dawną infekcję/ szczepienie w przypadku różyczki. Czy byłaś szczepiona na różyczkę lub przechodziłas w przeszłości? Toksoplazmozę prawdopodobnie przeszłaś bezobjawowo. Jeśli nie ma przeciwciał w klasie IgM, nie ma też świeżego zakażenia, a to oznacza,że dzidziuś najprawdopodobniej jest bezpieczny .
W pappie i wolnej becie nie za bardzo się orientuję.
Chyba z PAPPA i wolnym B-HCG poczekam do wizyty 30.08 - USG prenatalne będę miała wtedy. Oby było wszystko ok.
Reni - gdzieś mi tam w oko wpadło, że podglądałaś ostatnio skaczące maleństwo, super
Prenatalnych chyba nie robisz, bo z tego co pamiętam to jesteś, że tak to nazwę 35-, prawda?
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Reniferra wrote:To możesz się troszkę uspokoić.
Jestem rocznik 91, ale robię prenatalne dla spokoju duszy. Właśnie teraz w czwartek. I Usg i pappa . Ten maluch w brzuchu to chyba najpiękniejszy widok na świecie