MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ankakaranka-super wiadomość
Ja wróciłam dzisiaj do pracy. Już jestem potwornie śpiąca
Ale okazało się, że 10 września od samego rana mam spotkanie. Więc musiałam przełożyć usg na 7.09, na 17.20 12t1d-mam nadzieję, że nie za wcześniePola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
tynka91 wrote:To super, ze jest wszystko w porzadku ! Robilas tez jakies testy z krwi czy tylko USG ?
Ja przed swoim srodowym tez sie troche denerwuje..
Tylko usg robiłam. W poprzedniej ciąży robiłam paapa, w tej ciąży lekarz nic nie zalecal robić, więc zostałam przy usg. Nt mam 1,6, a ryzyko trisomii 21 wyliczone na 1:2731, także jestem spokojna.Panna_Justyna lubi tę wiadomość
-
Jestem już po wizycie. Pisałam, że lekarz z pt. zamiast mojej daty urodzenia 01.12 wpisał mi 12.01.1985 więc przypisał mi cały rok. Teraz jeszcze mam 32 lata i widocznie to tez ma znaczenie w tych wszystkich wyliczeniach. Na usg bobas ma już 65mm, serduszko bije 153 ud/min, wszystkie parametry dobre - jakoś szybko rośnie bo mimo późnej owulacji obraz z usg zgadza sie z terminem miesiączki - dzisiaj to nawet 12t6d.
Pani dr. bardzo dokłada w badaniu 2 razy wychodziłam z gabinetu bo nie chciał się obrócić, w końcu zrobiła tez badanie TV, aby ocenić nosek. Dokładnie nam pokazała gdzie jest nos żuchwa wszystkie organy. NT wynosi jednak 2,4mm jak powiedziałam jej ze za dużo to stwierdziła, że nie jest za dużo, ze mieszczę sie poniżej 95 centyla i ze do mojego wieku i CRL dziecka wynik jest dobry. Kazała poczekać na wynik z krwi, ale mimo tego podniosła nas na duchu. Jestem spokojniejsza;-), teraz poczekam już spokojniej na wyniki badań. Obliczenie ryzyka z dzisiaj wyszło dla trisomii 21:
podstawowe 1:434, a wynik z piątku 1:364
skorygowane 1:442 z piątku 1:208
Myśle, że czeski bład który wkradł się lekarzowi miał tu spore znaczenie.lkc, bbeczka91, ksiazka, Panna_Justyna, patuniek86, Makowe Szczęście, Kleopatra, iNso87, kehlana_miyu, mimoza, jenny88, kasiuleek lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Cześć dziewczyny. Czytam Was na bieżąco ale nie mam siły pisać. Mam okropne mdłości a do tego bardzo niskie ciśnienie poniżej 90/60 co przekłada się na ciągle zmęczenie i senność. Staram się pić bardzo dużo wody ale nie daje to odpowiednich rezultatów.
Bardzo współczuję wszystkim mamusia które straciły swoje malenstwa, ciężko mi nawet wyobrazić sobie przez co teraz musicie przechodzić.
Ja mam wizytę w czwartek o 10:30 i też mam sporo wątpliwości czy wszystko jest ok. Mam nadzieję że usłyszę bijące serduszko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 14:48
Aniołek 10tc - sierpień 2018
-
Dzisiaj fajne wiadomości z wizyt .
My wczoraj też byliśmy i się popłakałam ze szczęścia. Maluszek ma prawie 5cm i skacze sobie ślicznie jak żabka. Raz nawet widać było jak bawi się pępowiną. Ma kości nosowe i NT 1,8 zmierzone przez teściową. Dzięki temu nie denerwuję się już przed czwartkiem.
Była pierwsza przymiarka do określenia płci, no ale jeszcze za wcześnie. Nie wiadomo, czy to siusiak czy jeszcze wyrostek płciowy, który nie zaniknął u dziewczynkiAnet85, iNso87, kehlana_miyu, patuniek86, jenny88, Kleopatra lubią tę wiadomość
-
Hej!
Myslalam,ze te upały juz mijają ale dalej smali strasznie. Cala plyne siedząc nawet w domu. Ja mam w niedziele Chrzciny i zmierzylam wszystkie swoje sukienki
...masakra mieścić sie mieszcze ale niektóre cisną na cyckach i na brzuchu i komicznie wyglądam. Jakbym gruba byla i kupila o 2rozmiary za mala sukienkę.. Jutro musze czegos poszukac. Nie chce typowo wyjściowej sukienki tylko letnia,zwiewna w jakie kwiaty. Potem bede mogla tez w niej chodzić.
Co do mdlosci to jakos lepiej ptfu ptfu od wczoraj funkcjonuje. Póki co odkrylam,ze wchodzi mi prócz soku naturalnego z pomarańczy tez jablkowy;p i ice tee ale ta Green z cytrusami:d
Cieszę sie dobrych wieści;d oby tak dalej.
Reniferra zazdro Ty to masz dobrze:d ginekolog w rodzinie;) jeszcze przyszla Babcia;dReniferra lubi tę wiadomość
-
Lotos jakbym czytała o sobie wcześniej. Ciśnienie do dupy niskie,mdlosci na potęgę z tym,ze mnie nawet od wody odrzucilo:/ Czekaj jeszcze troche i będzie poprawa.
Ja caly czas zaglądam na zakończony kalendarz ciąży tu na belly jak bylam w drugiej ciąży. Tam zaznaczalam dolegliwości i samopoczucie to idac tym oznaczeniem mam nadzieje pożegnać sie za pare dni z mdlosciami;) oby!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 15:22
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Reniferra wrote:iNso, miałam polubić ten post wyżej, ale akurat napisałaś nowy . Muszę przyznać, że jest to duży komfort psychiczny dla mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 15:29
-
iNso87 wrote:Ja sobie tak do Glowy wbilam,ze tego dnia ma przejść i koniec kropka,ze bede się smiala jak silą podświadomości naprawde lepiej sie poczuje hahaha gorzej jak się zdziwię
Zadziała zobaczysz podświadomość ma mega mociNso87 lubi tę wiadomość
. -
Hejka ha dzus zabiegana. Caly dzien prawie nic nie jadłam bo tak gorąco że się nie chce. Twraz jak usiadłam to poszło 1.5 bułki z szynką i sałatka jarzynowa. Jak żyć ja się pytam jak żyć?
Reniferra lubi tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Ja dzisiaj byłam na pobraniu.
TSH 4.53, pomimo brania euthyroxu 50... FT3 i FT4 w normie, ale to TSH Jutro endokrynolog... Tylko kardiolog zalecał odstawienie eythyrox, bo kołatanie serca może być skutkiem ubocznym jego przyjmowania. Zobaczę, czy podtrzymać swoje zdanie, bo po 15 kardiolog, dopiero po 18 endo...
A może dostanę inny lek...Pola Róża
-
Reniferra, takie wyniki to subkliniczna niedoczynność tarczycy. Same hormony tarczycy są ok, ale tsh jest za wysokie.
W ciąży tsh może mocno przyszaleć-czasami mocno spada, ale najczęściej idzie mocno w górę. Dlatego od samego początku ciąży trzeba zwiększać co najmniej o 30% dawkę leków. Tak mi wyjaśniła moja endo ponad rok temu, kiedy zaczęłam leczeniePola Róża
-
Cześć dziewczyny, u mnie pani lekarz zakaźnik na podstawie badań toxo stwierdziła świeże zakażenie toksoplazmozą. O ile ginekolog jeszcze jakoś podtrzymywał na duchu, o tyle ta pani w ogóle. Dostałam antybiotyk i jak to pani powiedziała 'po USG się okaże co dalej'. Nie brzmiało to wszystko dobrze....
I tak strasznie się boję ;(29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek a robiłaś awidnosc? Też miałam taką sytuację w pierwszej ciąży. W szpitalu zakaznym powiedzieli ze to świeże i dziecko pewnie będzie miało wady i wszystko było ok. Urodziłam zdrowego synka. Nie martw się na zapas.
Parsleyek lubi tę wiadomość