X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 1:5658, 1:13158 i <1:20000

Parsleyek, Katia89 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    To jak na wynikach napisane jest że ryzyko niskie to bardzo dobrze! Super wiadomość :)

Z jednej strony tak, ale z drugiej to 1:1100 przy kolejnych 1:20000 wydaje się jakaś małą liczbą. Ale mam nadzieję że jednak wszystko będzie dobrze.

I Twoje wyniki wyglądają na bardzo dobre. Więc super :)

Katia89 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek, pozwoliłam sobie zerknąć na Twój blog i znalazłam kilka informacji na Twój temat, mam nadzieje ze się nie gniewasz :) i wiesz co? Jesteśmy w tym samym wieku, staralysmy się o ciąże taki sam długi czas.... I mi również udało zajsc naturalnie po takim czasie. Po prostu cud :) do tego jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ciąży :) może się okaże jeszcze ze mieszkamy niedaleko :p

Parsleyek lubi tę wiadomość

age.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Ojoj ale miałam zaległości.

Klamka chyba Ty pisałaś coś o drętwieniu ręki. Ja pod koniec codziennie budziłam się ze zdrętwiałymi rękami niezależnie jak spałam. Lekarz powiedział, że tak bywa. Jak robiłam na szydełku, albo długo pisałam, to też dłonie drętwiały.

Co do witamin, to ja biorę Prenatal DUO.

Ja planowałam wrócić po roku do pracy, ale strasznie mi było szkoda wysłać synka do żłobka. Po przeliczeniu wszystkich kosztów wyszło nam, że bardziej opłaca się wrócić z Krk do rodzinne miasta, gdzie obydwie babcie chętne do opieki nad wnukiem. Wróciliśmy, a po miesiącu okazało się, że jestem w ciąży. :)

W ciaży z synkiem pracowałam do 6 miesiąca i mogłabym dłużej, ale szefowa sama mi powiedziała bym poszła na chorobowe, bo pracowałam w centrum edukacji i gdy się skończył czerwiec i dzieciKI miały wakacje, to nie miałam co robić i tylko by mi wymyślali jakieś zajęcia nie związane z moją pracą, a musieliby mi płacić. Gdybym jednak miała jakies problemy, to bez zastanowienia poszłabym już w 1 miesiacu. Bobas najważniejszy, a innym nic do tego.

Co do CC, to różnie bywa. Myślę, że też łatwiej jak się ma planowaną, a nie że się kobieta męczy z porodem naturalym by ostatecznie skończyć pod nożem. Moja mama tak ze mną miała i bardzo źle wspomina to CC i dochodzenie do siebie, a z siostrą miała zaplanowaną i o wiele lepiej ją przeżyła. Myślę, że i SN i CC mają swoje zalety i wady. A co najważniejsze zarówno mama po jednym jak i po drugim porodzie zasługuje na szacunek, a nie jak czasem się czyta, że ,, CC to nie poród i taka kobieta nie ma prawa nazywać się matką, a dziecko powinno obchodzić wydobyciny". NO jak to kiedys przeczytałama, to aż się we mnie zagotowało, co za idioci żyją na tym świecie.

Makowe Szczęście, klamka lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza niestety, takie porównania wśród mam są bardzo częste. Która mama lepsza - ta, która kp, kpi czy karmi mm? Ta, która rodziła naturalnie, czy ta, która rodziła przez cc? Ta, która szybko wraca do pracy, czy ta, która dłużej zostaje z dzieckiem w domu? Ta, która szczepi, czy ta, która nie szczepi? Ta, która wcześnie daje dziecko do żłobka/przedszkola czy ta, która postanawia, by dziecko dłużej było z nią w domu? I tak ciągle...
    A przecież dla tych naszych szkrabów liczy się tylko to, czy dajemy im szacunek, miłość, wsparcie, poczucie bezpieczeństwa. Dziecko nie będzie rozliczało nas z tego, jak je urodziłyśmy czy jak je karmiłyśmy - tylko z tego, jak je traktowałyśmy.

Makowe Szczęście, patuniek86, india, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Sana przepięknie napisane :)
    Każda z nas ma wybór i reszta ludzi powinna go uszanować a nie oceniać. Część z nas nie będzie miała wyboru, czy cc czy karmienia mm, czy tego że dziecko będzie szło szybko do żłobka. Każda Mama chce dla swojego Maleństwa jak najlepiej i robi wszystko w obrębie swoich możliwości żeby zapewnić mu wszystko :) nie możemy wejść w czyjeś buty ale możemy jako kobiety wspierać inne kobiety w ich wyborze :) Bądźmy dla siebie dobre :)

patuniek86, Sana, Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego bardzo mocno uważajcie wchodząc w przyszłości na jakiekolwiek fora o dzieciach ;-)
    Gdyby te maluchy wiedziały, że już od pierwszego dnia uczestniczą w wyścigu szczurów ;-) Oczywiście prowadzone przez mamuśki ;-)

Jak to?! 3 miesiące i nie gra na fortepianie?! Ja już w ciąży siadałam przy klawiszach, żeby Brajan mógł ćwiczyć gamy przez mój brzuch ;-)

Alisssa, klamka, Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jezeli chodzi o powrot do pracy po macierzynskim, to ja poprzednio okazalam sie wlasnie ta zla matka ;) bo dalam syna do zlobka jak mial 9 miesiecy ;), a brat mojego meza z zona twierdzili, ze wielka krzywde dziecku robimy, bo matka powinna byc przy dziecku przez pierwsze 3 lata... ja tez z tych co nie usiedza. Ja po prostu potrzebowalam wyjsc do ludzi. Pracowalam na pol etatu przez pierwszy rok i do dawalo mi rownowage pomiedzy macierzynstwem a zyciem zawodowym. Teraz niewiem jak bedzie, wszystko zalezy od sytuacji.

l22ne6ydwpsordge.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Dlatego bardzo mocno uważajcie wchodząc w przyszłości na jakiekolwiek fora o dzieciach ;-)
    Gdyby te maluchy wiedziały, że już od pierwszego dnia uczestniczą w wyścigu szczurów ;-) Oczywiście prowadzone przez mamuśki ;-)

Jak to?! 3 miesiące i nie gra na fortepianie?! Ja już w ciąży siadałam przy klawiszach, żeby Brajan mógł ćwiczyć gamy przez mój brzuch ;-)

Dobre ;)

l22ne6ydwpsordge.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug niektorych to ja w ogole bylam okropna matka hehe, bo mialam cc ( choc wiele razy nie wiedzieli jak sie przy tym nameczylam i jak to bylo i dla mnie i dla dziecka niebezpieczne), pozniej piersia nie moglam karmic, wiec po 2 tyg przeszlam na butle ( i znow, brak odruchu ssania u syna, karmienie przez sonde w szpitalu, pozniej probowal ale szybko sie meczyl i zasypial, zaczal tracic na wadze zamiast przybierac + ja przez ten stres i to ze nie nie szlo mu to ciagniecie pokarmu nie mialam) to jeszcze szybko do zlobka go oddalam ;) okropna kobieta ze mnie...

l22ne6ydwpsordge.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że to kobieta kobiecie jest wilkiem. Matka matce. Możemy sobie myśleć, że na pewno urodzimy sn i na pewno będziemy kp, ale tak naprawdę dopiero życie to zweryfikuje. Nie na wszystko mamy wpływ. I nie, kp nie jest w głowie, nie dajcie sobie tego wmówić. Zobaczcie, mamaginekolog w pierwszej ciąży nie mogła kp. Teraz kpi i idzie jej to super. Także no nie ma reguły i nie zawsze można kp. Najważniejsze to kochać swoje dziecko nad życie.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w tyłku kto co myśli na temat mojego wychowania. Tez jestem po cc ze względu na brak postępów porodu a dziecko karmiłam tylko 3 miesiące nie należałam wtedy do mlecznych mam wiec szybko butla była. A po macierzyńskim po roku poszłam do pracy.... i dużo głosów było ze dziecko powinno się z mama wychowywać jeszcze bo małe ale jej nic nie było mama o 16 w domu była.

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na mam do Was pytanie dużo z Was odczuwa już ruchy dzieciątka ???

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie :( Lekarz pierwsze co to o to pytał. Powiedział, że w pierwszej ciąży zaczyna się czuć od 17-21 tc mam nadzieję, że to już nie długo.
    A Wy?

.
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to umówiłam się na usg 3D i jakoś już mam stresa a to dopiero za miesiąc

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:33

• Sana Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, to moja druga ciąża a też jeszcze ruchów nie czuję :) na spokojnie.
    Przy córce pierwsze "bąbelki" poczułam w 17tyg, konkretne ruchy w 20tc :)
    Mamy czas :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Smile Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli już czuje ruchy ale odbywa się to raczej wieczorem jak już leżę w łóżku lub czasami jak siedzę.W ciągu dnia jako tako jeszcze nie czuje.

Madziakk lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 27 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie czuje ruchów mimo że to moja druga ciąża. Często mam takie bąbelki albo uczucie że coś tam pomału się dzieje ale na właściwe ruchy czekam cały czas.

zem3i09kgh136z79.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie czuję ruchów, ale daje sobie czas do połowy listopada :-) W końcu łożysko dobrze izoluje :-(

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ