X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało dziękuję.
    Dziewczyny dopiero 5 tydzień. Jak dorwe się do kompa to uzupełnię stopkę i może dam suwaczek (boję się że zapesze ale jak taka ładna beta to się chyba przełamie...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Acilya Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, CUDOWNIE! Taka beta, wow! Może bliźniaki? :D

M@linka lubi tę wiadomość

9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no. Bliźniaki na pewno nie. Aż taka duża to ona nie jest jak sprawdzałam... Ale może córeczka dla odmiany...

Acilya, Marza89, ksiazka lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka ależ ja słabo przy Tobie wypadlam :P

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to już nie mówię nawet

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka ja się niczym nie przejmuje, mieszcze się w normie i to najważniejsze :) Ty też się miescisz, więc spoko loko :D

Acilya lubi tę wiadomość

• Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super bety :) gratuluję
    Ja przez ta wizyte dzisiejsza miałam stresujące dzień. Na szczęście mąż mnie wspierał, ale i tak się zdenerwowałem. Nam pozostaje poczekać jeszcze tydzień.
    Dziewczyny współżyjecie normalnie? Ja raczej nie mam ochoty ale moj mąż już nie może się doczekać :) to już prawie miesiąc

• Acilya Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka, od testu nie. Trochę się boję, tym bardziej że mam bóle podbrzusza. Ale trzeba spróbować ;)

9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
    uwo93e3kvtyzyw16.png
    1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksiazka wrote:
    M@linka ależ ja słabo przy Tobie wypadlam :P

Wcale nie - raptem kilka dni i też taka masz - np pojutrze 12 tys a za 4 dni juz 24tys zakładając taki przyrost. Więc wcale nie blado

ksiazka lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wspolzyjemy, ale rzadziej, bo mam mniejszą ochotę, ciągle jestem śpiąca.

• an1315 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My współżyliśmy raz, przed pozytywnym testem. Teraz mam jakieś obawy.
    Poczekam na opinię ginekologa.

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratulacje- piękna beta :).
    Co do seksu, nie jest przeciwwskazany jeśli wszystko jest ok. A nawet dobrze uprawiać przez całą ciążę. To pomaga przygotowywać pochwę do porodu ;). Choć mi też libido spadło. Podobno później ma być lepiej.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Dopiero dziś usiadłam, a właściwie się położyłam. Cały dzień od rana na nogach.
    Szalejecie dziewczyny z wielgachnymi betami :-)

Malinka - rozbiłaś bank :-)

Gratuluję wszystkim i każdej z osobna.
    Mi też jakoś libido spadło.. albo to strach matki kwoki o potomstwo :-)
    Tak sobie analizuję poranną wizytę i powiem Wam (Reni bez obrazy oczywiście), że lekarze to są mocno znieczuleni. (chyba muszą tacy być, inaczej by zwariowali).
    eM chciał wejść na USG, to mu powiedziała, że to jeszcze nie taki uroczy widok, bo to tylko pęcherzyk. Jak poprosiłam o fotkę, to też powiedziała, że oczywiście zachowuje w aparacie, ale po co mi takie zdjęcie, lepiej żeby zrobić za 2 tygodnie, jak serduszko będzie. Niby stara wyga (w pozytywnym sensie), niby miła i sympatyczna, a jakoś tak...
    Kurczę, za te 150 zł to już mogła wydrukować :-)

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    Uff. Dopiero dziś usiadłam, a właściwie się położyłam. Cały dzień od rana na nogach.

Tak sobie analizuję poranną wizytę i powiem Wam (Reni bez obrazy oczywiście), że lekarze to są mocno znieczuleni. (chyba muszą tacy być, inaczej by zwariowali).
    eM chciał wejść na USG, to mu powiedziała, że to jeszcze nie taki uroczy widok, bo to tylko pęcherzyk. Jak poprosiłam o fotkę, to też powiedziała, że oczywiście zachowuje w aparacie, ale po co mi takie zdjęcie, lepiej żeby zrobić za 2 tygodnie, jak serduszko będzie. Niby stara wyga (w pozytywnym sensie), niby miła i sympatyczna, a jakoś tak...
    No niestety tak to jest. Szczególnie ze starszymi lekarzami. Mi też nie raz się przykro robi, jak widzę postępowanie niektórych wobec pacjentów. Co do grubej skóry to masz rację. Jest to jednak trochę niezbędne, ale pewnie nieosiągalne do końca przez wszystkich. A fotkę mogła wydrukować. Tego totalnie nie czaję. I w ogóle jako pacjentki macie prawo poprosić o obecność męża. Lekarz nie powinien odmówić, jeśli nie stwarza to zagrożenia zdrowia.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • an1315 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:

Dokładnie, zapłaciłaś to powinnaś dostać wydruk, to Twoja dokumentacja. Ale często tak jest że dla lekarza to rutyna, kolejne USG danego dnia i nic spektakularnego. Zapominają, że dla nas to jest coś ważnego i wyjątkowego.

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, też macie takie wzdęcia? Ja spojrzałam w lustro i wyglądam na 12tc :P

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteś odosobniona :-) A szczególnie nie, jak się najem, tylko właśnie jak przekroczę godzinę jedzenia, bo jestem w ruchu i nie zjem czegoś przez dłuższy czas.
    heh, dziś poszłam do pracy na chwilę (jestem na urlopie), miałam ubraną luźną sukienkę, a ochroniarz na bramie mówi: "Ooo, no tak, w ciąży pewnie taki gorąc to niedobrze"
    Raaaany, na czole mam wypisane? Mijam gościa codziennie przecież na bramie, zna mnie, do najszczuplejszych nie należę, ale do mocno grubych też nie. Ale tak, może to akurat te wzdęcia ;-)

Reniferra, M@linka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Swoją drogą, też macie takie wzdęcia? Ja spojrzałam w lustro i wyglądam na 12tc :P
    Taaak D:
    Chce w pracy ukryć jak najdłużej a tu brzuch, że chwila moment każdy się skapnie... Mam nadzieję, że to minie ;)

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chciałam sobie porobić takie comiesięczne fotki, wiecie, jak brzuch rośnie... no ale jak teraz zrobię to będzie to przekłamane :P

Marza89 lubi tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    A chciałam sobie porobić takie comiesięczne fotki, wiecie, jak brzuch rośnie... no ale jak teraz zrobię to będzie to przekłamane :P
    Oooo muszę pamiętać o takich fotkach :D ❤️

Reniferra lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ