X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Ja mam tak mikrą łazienkę, że u mnie tylko składany stelaż będzie grany ;-) Wanienka do brodzika, a sam stelaż za pralkę :-) Nie wyobrażam sobie noszenia wanienki z wodą do innego pokoju (który trzeba by nagrzać). Łazienka maciupka, wystarczy włączyć kaloryfer ;-)
    Ja z kolei mam dużą łazienkę, a wanienkę przeniesie mąż, nie widzę problemu :-)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:

Słuchajcie ja się tak zastanawiam, bo u nas nie ma testu obciążenia glukoza. I co w takim przypadku ? :-/
    Myślę, że w morfologii jeśli glukoza jest podwyższona, to może będą dalej kierować , tak powinno być generalnie. Naprawdę nie rozumiem po co to badanie kiedy w morfologii glukoza jest w normie. Ostatnio rozmawialiśmy z lekarzem o tym i jest tego samego zdania , co ja. Ale mówi że jak każą to robimy i już.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My małego kąpaliśmy w wanience na stelażu, polecam bardzo, ulga dla kręgosłupa ;) A wycieranie, ubieranie na przewijaku położonym na pralce ;) na początku przenosilam do jego pokoju jak Serena pisze, ale było mi niewygodnie.
    A łóżeczko dla niego mamy 140x70 takie z odkręcanymi bokami, które można zmienić w normalne łóżko. Teraz dla córki kupimy najprostsze ze szczebelkami, pewnie w przyszłości i tak będą musieli spać na piętrowym, więc nie ma co inwestować w drugie takie duże...
    Aha - ja mam 30 lat, druga ciąża, w domu synek. I jestem z południa Polski :)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie i u nas odpadają, szukam do 500 max i w rozmiarze 120 tak zeby starczyło na 2-3 lata a pozniej już piętrowe. Patrzyłam teraz jeszcze i chyba zamówimy jakieś normalne a barierki ochronne dokupimy u innego producenta, myśle że nie powinni byc problemu z montażem. Wybór niby duży ale zdecydować się cieżko.
    Zazdroszczę Wam pralek w łazience, serio. W naszym bloku każdy ma pracownie na ostatnim pietrze, położenie przewijaka odpada. Dodatkowo w mieszkaniu nie ma ogrzewania, ogrzewamy poszczególne pokoje. Obmyslilam, że będziemy kapać w sypialni, najpierw jedno dziecko a zaraz potem drugie, w międzyczasie mąż lub ja bedzie osuszał pierwsze. Jak to wyjdzie w rzeczywistości czas pokaże

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Myślę, że w morfologii jeśli glukoza jest podwyższona, to może będą dalej kierować , tak powinno być generalnie. Naprawdę nie rozumiem po co to badanie kiedy w morfologii glukoza jest w normie. Ostatnio rozmawialiśmy z lekarzem o tym i jest tego samego zdania , co ja. Ale mówi że jak każą to robimy i już.

No ja ok 1.5 tyg temu robiłam morfo i na czczo cukier miałam 75,wiec Zdecydowanie w normie.

Ale dziś udało mi się zapisać do ginekolog kobiety, Rosjanki ,więc w końcu zbada mi szyjke i zobaczę co powie na to wszystko. Idę do niej na 13.30 dzisiaj i mam nadzieję, że "sposoba" mi się i przez te 2 msc nim polecę do PL Bedzie mnie prowadziła.
    A na 19.30 dentysta i robienie zęba który miałam zrobiony X lat temu i mam teraz w nim dziurę:-/

A co do ginekologa - nie ma to jak próba depilacji przed lusterkiem i świecić sobie latarką w tel żeby lepiej widzieć :-D :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 10:59

rubi67, patuniek86, lkc, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wczorajszych połówkowych, u nas wszystko wygląda dobrze :) Synek pozostał synkiem i waży 475g <3 Nie chciał współpracować przy badaniu ku irytacji pani doktor, więc mamy za miesiąc do powtórzenia badanie serca, bo nie udało jej się zrobić dobrego zdjęcia pomimo świetnego sprzętu. Z tego samego powodu nie mam też niestety żadnych ładnych ujęć buzi małego. Ale najważniejsze, że wszystko wygląda dobrze :)

Ja czuję się znakomicie, tylko niestety przytyłam już 6 kg :/ Ech, będzie więcej niż z synkiem - w ciąży z nim przytyłam tylko 10kg. Muszę się bardziej pilnować.

mamakropka., patuniek86, Izziee, iNso87, teverde, Kleopatra, rubi67, Salsefia, klamka, lkc, Butterfly 83, Makowe Szczęście, 83xxx, Marza89, Pikcia, mimoza lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami my kupujemy zwykłe białe, z 3 poziomami regulacji, wyjmowanymi szczebelkami i szufladą :) coś takiego: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6792052233

india moja córka jak tylko tą wkładkę wyczuła, to strasznie płakała ;) także przez pierwsze dni, kiedy jeszcze byłam słaba po porodzie, mąż trzymał małą w wanience a ja ją myłam. Później już sama sobie z tym dawałam radę :)
    I też polecam stojak pod wanienkę.

kehlana_miyu gratuluję dobrych wieści :)

kehlana_miyu, india lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, już zaczęłam się martwić-gratuluję! :-)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domu. Zyje!:D nic mi sie nie dzieje ;) takze Dziewczyny polecam wypicie glukozy jednym lyczkiem. Ja pod koniec troche zostawilam i musialam dopic i poczulam sie w tym momencie masakrycznie..ze musze jeszcze dopic:p Zebym bawila sie po lyczku w 5min to chyba bym nie wypila tego. Po glukozie pojechalam jeszcze do sklepu. A,ze Pepco bylo po dordze to zaszlam..ale nic ciekawego nie bylo wiec nic nie kupilam!no dziwne :D

patuniek86, lkc, kehlana_miyu, 83xxx lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile pamiętam, glukozę rozrabiają w kubku wody (z reguły 200 ml)-ciężko to wypić na 1 raz ;-)

Ja też się pochwalę, że będąc w smyku nic nie kupiłam :-D Po pobraniu pojechałam odebrać ze smyka zamówioną paczkę z body "córeczka tatusia" I pajacem :-) Już sprawdziłam, body do woreczka się zmieści :-D

kehlana_miyu, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać mi się chce :(
    Łóżeczko mam normalne że szczebelkami już przy 3 synu to samo i zastanawiam się co teraz. Młody ma dopiero pół roku ale niedługo pomyślę dla niego o czymś większym a to jego pójdzie dla młodej :) Muszę zrobić mu pokój i wtedy już wstawię tam nowe łóżeczko :)

lkc lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • teverde Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    Z moim T. jesteśmy małżeństwem od sierpnia 2015, zaczęliśmy się starać od razu o dziecko, ale były problemy i doczekaliśmy się w lipcu zeszłego roku. A teraz udało się w drugim cyklu :)
    Pocieszasz że z drugim będzie łatwiej :)

Gratuluję udanych wizyt i badań!

Ja dziś miałam poranek masakrę. Mąż wychodził do pracy po 5.00 i już nie mogłam zasnąć, po pół godziny mój kot zaczął rzygać jak kot ;) W 4 miejscach zasraniec zostawił dowody zbrodni - zeżarł karmę bez gryzienia. Potem okazało się, że nie mam nic na śniadanie. Chciałam iść do sklepu, ale nastaraszyli smogiem. W końcu jednak nie wytrzymałam, ubrałam się i.. nie mogłam znaleźć kluczy. Przekopałam wszystko! Nawet sprzątnęłam w kurtkach I butach. Zdesperowana zaryzykowałam i zostawiłam otwarty dom licząc na to, że klucze będą w aucie, a jak nie, to pojechałabym do męża do pracy. Na szczęście były!!! Po 7 godzinach od wstania w końcu zjadłam kromeczki z twarogiem i pomidorkiem <3 Omg.

• NatiS Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu z glukoza i muszę przyznać tak jak Inso87, że to serio nie jest straszne :) nie ma się czego bać dziewczyny, a napój też wypiłam ciągiem i ani przez chwilę mi nie było niedobrze.
    Mam też już wyniki:
    Na czczo-82,6
    Po 1h-81,1
    Po 2h-96,7

Makowe Szczęście, 83xxx, iNso87 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z bólem głowy, że aż mi niedobrze...
    Jestem po lekarzu. Wszystko ok, mała fika, wygląda na to, że łożysko się podnosi, szyja długa-ponad 5 cm- i zamknięta ,co mnie bardzo cieszy.
    Jedynie muszę w któryś dzień spisywać przez 24h, ilość płynów in i out , bo puchne i bardzo dużo waga idzie mi do góry. Więc zobaczymy.
    Poza tym czuje się dziś mocno zdechła , może po podróży i małej ilości snu
    Zjadłam też późno bo dopiero ok 15.
    Idę robić kawę A dalej zobaczymy co sie wydarzy. Mam jeszcze dziś dentyste na 19.30 :-/ A wgl nie czuje się na siłach :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 15:13

kehlana_miyu, Makowe Szczęście, teverde, Kleopatra lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, chwalę się! :-D

Dla Młodej wszystkie woreczki do kalendarza gotowe :-) Teraz je tylko uprasować, włożyć do środka różne rzeczy i zawiesić :-)
    Zostały jeszcze 24 sztuki do szycia dla męża- ale tu mam problem ;-) Przyszły herbaty, ale zapakowane w tak ogromne torebki, że nie zmieszczą się w woreczki :-D Uśmiałam się, ale jakoś sobie poradzę ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/123ef8fab49d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 15:58

kehlana_miyu, lkc, Bribrami, enka90, Katia89, Butterfly 83, Makowe Szczęście, 83xxx, Izziee, Sana, iNso87, Marza89, Pikcia lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    To pisac Dziewczyny kto ma i jaka wizyte w tym przyszlym tygodniu od 12.11-18.11 :) garstke osob wpisalam :)

Ja jutro o 17 mam wreszcie połówkowe :) Mam nadzieję, że będę zadowolona bo to wizyta u innego lekarza.

W weekend wyprawiałam urodziny narzeczonego. Wyszedł mi tak dobry tort, że aż sama byłam zdziwiona :D Dzisiaj od rana robiłam pierogi ze szpinakiem <3 A, najważniejsze - wreszcie pomału zaczynam czuć maleństwo, wczoraj nawet tatuś dostał kolejny urodzinowy prezent i też poczuł :)

Nie planowałam dużo inwestować w łóżeczko (bardziej w sam materac) ale wyszło jak wyszło i w końcu kupiliśmy Troll Nicole. Mam nadzieję, że faktycznie jest dość wytrzymałe i w razie czego będziemy mogli je z małą stratą odsprzedać.

Patuniek, super Ci to wyszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 16:55

patuniek86, 83xxx, iNso87 lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Gratuluję udanych wizyt! :)

patuniek86 jakie piękne woreczki! :) masz niesamowity talent :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 super Ci to wyszło!

Co do glukozy, to ja się nie boję, że nie wypiję, ale że nie wkłują się 3 razy.. Planuję to na poniedziałek i mam nadzieję, że się uda pobrać 3 próbki.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super patuniek, piękne te woreczki! :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, dzięki Dziewczyny :-) Tylko to naprawdę proste ściegi ;-) A mówiłam Wam, że materiał zamówiłam przez Internet :-)

Wymyśliłam jeszcze, że z tyłu woreczków doszyję szlufki, żeby było na czym zawiesić woreczki :-) Bo ciągle się obawiam, że mi pospadają ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ