MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly 83 wrote:Dzień dobry wszystkim, udanych wizyt i miłego dnia!
Ayleen Gdzie na Mazury się wybieracie? Pytam bo ja Mazurzanka
Glukozy to współczuję, Bleee! Z pierwszej ciąży z synem mam złe doświadczenia z glukoza!
Mada! Będzie dobrze, tylko myśl pozytywnie!
Jak już wspominałam-chyba przy Reniferra i babeczce, ale pewności nie mam - na pewno mówiłam o babeczkach
W pierwszej ciąży miałam 2 badania obciążenia glukozą
13 lat temu najpierw robili 50g, a w przypadku wyniku niepewnego, kazali robić 75g...
A ja dzień prze 50g jadłam normalnie. No kto by pomyślał, że jedzenie kolacji o 22 może mieć taki wpływ na wyniki glukozy następnego dnia?
Więc do kolejnego badania 3 dni później, kolację jadłam o 18I wyniki miałam idealne
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Witam się!
O kurczę, widzę że Wy już po glukozie...ja miałam dzisiaj iść ale miałam tak fatalną noc że nie dałam rady. Zawiozłam tylko młodego do żłobka i chyba zaraz idę leżeć. Wczoraj sobie w ogóle nie mogłam znaleźć miejsca, bolały mnie bardzo plecy na samym dole i brzuch.Nie wiem czy coś zjadłam i mi zaszkodziło czy co...no masakra. Wizytę mam za 2 tyg a jakbym się uparła to mogłabym się wcisnąć jakoś jutro i tak się zastanawiam...
Super że u Was wszystko dobrze:)cieszę się -
patuniek86 wrote:Jak już wspominałam-chyba przy Reniferra i babeczce, ale pewności nie mam - na pewno mówiłam o babeczkach
W pierwszej ciąży miałam 2 badania obciążenia glukozą
13 lat temu najpierw robili 50g, a w przypadku wyniku niepewnego, kazali robić 75g...
A ja dzień prze 50g jadłam normalnie. No kto by pomyślał, że jedzenie kolacji o 22 może mieć taki wpływ na wyniki glukozy następnego dnia?
Więc do kolejnego badania 3 dni później, kolację jadłam o 18I wyniki miałam idealne
No dokładnie, takie to były założenia tego badania, a teraz widzę że się zmieniło trochę.
Ja nie wytrzymałam obciążenia nawet 50g, że tak się brzydko wyrażę zarzygałam całe laboratorium- tak biegłam do łazienki! Odpuścił mi wtedy lekarz już te 75g i wysłał do diabetologa.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Ayleen wrote:Butterfly jedziemy pod Olsztyn. Dawno nie byłam na Mazurach ale mój mąż uwielbia ten klimat.
Inso zdrówka dla Lenki. Oby nic się nie wykluło z tego.
Padnę tu z głodu
Super, ja pochodzę z nie bardzo dalekich okolic Olsztyna .
Życzę miłego wypoczynku i oddechu świeżym powietrzem.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dzień dobry dziewczyny
Gratuluję udanych wizyt i czekamy na kolejne dobre wieści
Tak czytam Wasze wiadomości nt krzywej cukrowej i się zastanawiam jak ja dam radę bo jak wstanę to muszę zaraz zjeść bo słabo mi się robi, a tu dwie godziny bez jedzenia... A pić chociaż można przez te 2 godziny? Chociaż wodę?
Ja od kilku dni nie czuje się najlepiej, mam dosyć niski cukier i niskie ciśnienie. Muszę jutro porozmawiać z lekarzem o tym. Poszłam dzisiaj na zakupy i czułam się jak na karuzeli.. Bałam się że zemdleje. Niefajne uczucie.
Smile, ja bym poszła do lekarza, jak coś mnie trapi to idę i już. Wolę iść z pierdola niż później rozmyślać dwa tygodnie
Dzisiaj jedziemy z mężem kupić panele i farbę do pokoju malutkiej, cudowniew końcu coś się dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 09:41
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Już zgłaszam się po połówkowych
Wszystkie pomiary super wyszły. Mała się wierciła i trudno było zrobić serduszko, ale w końcu się udało. Za każdym razem gdy lekarz mocniej przycisnął głowicę usg, ja czułam kopniaka z drugiej strony ;p.
Zdjęcia brak, malutka trzymała gardę i jeszcze nakryła się nogami ;p.patuniek86, Salsefia, iNso87, enka90, Katia89, Marza89, Butterfly 83, Kleopatra, bbeczka91, Sana, Reniferra, Pikcia, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, teverde, lkc lubią tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Katia89 pić wolno wodę. A nawet podobno trzeba- tak mi zaleciły panie w laboratorium, bo jeśli nie pijemy to dużo trudniej pobrać potem potrzebną ilość krwi, po prostu nie leci.
Bałam się jakiegoś strasznego zjazdu po tym cukrze ale jest naprawdę nieźle. Na pewno 100x lepiej niż w pierwszej ciąży, wtedy robiłam w sierpniu i był straszny upał. Najgorszy tylko ten głódjuż obmyślam co zjem po powrocie.
-
Dlatego warto mieć przy sobie kanapkę
Drugie pobranie i od razu wszamać śniadanie, bez czekania na powrót do domu.
Wodę popijać małymi łyczkami jest wskazane nawet na czczo do zwykłego badania krwi-z reguły upłynnienie zajmuje 20-30 minut. Więc wypicie tuż przed pobraniem nic nie daje, bo woda jest w żołądku, a wypicie 2 godziny wcześniej-już krew się odfiltrowała i jest znowu gęstaWięc małe łyki przez cały czas i nie powinno być problemu
Pola Róża
-
Jestem dopiero po położnej
Nieźle mi się przybrało na wadze62,5kg, czyli w sumie 3,5 kg w 4 tygodnie, a 5,5 od początku ciąży
A było tak ładnie
Ciśnienie nadal z tych niskich, a Pola nie chciała dac posłuchać serduszkaTrochę zajęło znalezienie miejsca
Nie denerwowałam się tym za bardzo, bo jeszcze w metrze dokazywała
No to czekam pod gabinetem na lekarza
Delvila-gratulacjeButterfly 83, lkc lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
enka90 wrote:Słuchajcie a jak z lekami na niedoczynność tarczycy przy krzywej cukrowej? Są różne teorie ale pewnie lepiej jest nie wziąć rano tabletki? Czyli dodatkowe pół godziny na głodzie po badaniu ;<
Pijąc glukozę już nie jesteś na czczoJak nie zapomnę, zapytam zaraz lekarza-mnie też ta sprawa dotyczy
Pola Róża
-
No wiem wlaśnie, dlatego trzeba by było jeszcze trochę poczekać od tej glukozy
Koniecznie się zapytaj :* Ja pytałam się położnej i ona nie widzi problemu no ale chyba jednak mniejszym złem będzie wzięcie tabletki już po badaniu. Nawet jak robię zwykłą morfologię to biorę tabletkę po pobraniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 10:56
Hashimoto, Letrox -
Lekarz mi powiedział, że tabletkę można brać
To nie posiłek
Na wszelki całkowity wypadek zapytam jeszcze za tydzień moją endo
No więc mój gin ogólnie ochrzanił tego od usg, szyjka jest podobno ok, mogę normalnie chodzić
Ale skierowanie na kolejne usg dostałam, tylko co z tego- nie ma miejsc...
Mam też skierowanie na usg 3 trymestru, więc idę 28 grudniakehlana_miyu lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
No to super jak zapytasz
Ja jutro odbieram wyniki TSH i jeśli będą kiepskie to w poniedziałek pójdę do endo i też się zapytam. Przyda się kilka niezależnych opinii
To super, że wszystko okazało się dobrzeKurczę 3 trymestr, to już zaraz
patuniek86 lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Katia89 wrote:
Smile, ja bym poszła do lekarza, jak coś mnie trapi to idę i już. Wolę iść z pierdola niż później rozmyślać dwa tygodnie
Dzięki Katia89 za odzew. Zapisałam się normalnie na jutro, akurat było wolne miejsce.
Patuniek86 kiedy trzeba pić tą wodę przy glukozie?w trakcie picia glukozy czy jak się już ją wypije???w pierwszej ciąży nie piłam wody między pobraniami...myślałam,że nic nie można. W takim razie jak jutro będzie lepszy dzień to będę musiała iść na tą glukozę...Katia89 lubi tę wiadomość