X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana, ja juz po śniadaniu,pije kawę, zaraz jadę do sklepu ogladnac balony na mlodej urodizny jak mi sie nie spodobaja to będę zamawiac przez neta. Prezentu dalej nie mam :/

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami wrote:
    Może temat już był poruszany ale mi umknął, jaki model łóżeczka kupujecie? Po synach mam zwykle białe z szuflada z wyjmowanym szczebelkami i w planie miałam je przywiezc od rodziców ale młodszy synek w nim u nich spi i jednak kupimy nowe takie z odkręcany bokiem i barierka. No i właśnie zastanawiam się czy kupić za 300zl na Allegro i dokupić materac czy jednak wydając więcej. Teraz marzy mi się szare;)
    No to mysle tak jak Ty. Chce szare :) dla odmiany i patrzylam na allegro najprostsze z wyjmowanym bokiem i przerobieniem na tapczanik. Moja Lena w tym lozeczku szczebelkowym spala do 1,5roku. Mialam dosc Jej obijania sie o szczeble i sprzedalam to lozeczko i kupilam normalne pojedyncze lozko dla Niej. Teraz chce zeby sie chociaz przerabial na tapczanik to moze dluzej posluzy.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_85 wrote:
    Po porodzie dziecku sprawdzają poziom glukozy, a u Ciebie powinno wszystko wrócić do normy. Przy takim wyniku to myślę, że sama dieta wystarczy. Musisz jeść mniej, ale częściej i uważać na produkty, które podnoszą poziom glukozy w bardzo szybkim czasie (te o wysokim IG - indeksie glikemicznym). Wbrew pozorom ta dieta nie jest taka trudna - ograniczasz wielkość porcji, ilość cukru i tłuszczu w posiłkach - a jest bardzo zdrowa :)

Dziękuję;-)

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami wrote:
    Może temat już był poruszany ale mi umknął, jaki model łóżeczka kupujecie? Po synach mam zwykle białe z szuflada z wyjmowanym szczebelkami i w planie miałam je przywiezc od rodziców ale młodszy synek w nim u nich spi i jednak kupimy nowe takie z odkręcany bokiem i barierka. No i właśnie zastanawiam się czy kupić za 300zl na Allegro i dokupić materac czy jednak wydając więcej. Teraz marzy mi się szare;)
    Też chciałam takie łóżeczka, tylko wlasnie aby była barierka a nie wszystkie mają. Miałam kilka upatrzonych na Allegro ale jak wgłębiałam się w temat i opinie większość niestety była słabej jakości i niedbale wykonana. Teraz staram się znaleść łóżeczko a pozniej szukam opinii o producencie. Jeśli chcesz 140x70 to jest bardzo duży wybór. Jestem zdania, że lepiej wydać wiecej niż po roku kupować nowe

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Też chciałam takie łóżeczka, tylko wlasnie aby była barierka a nie wszystkie mają. Miałam kilka upatrzonych na Allegro ale jak wgłębiałam się w temat i opinie większość niestety była słabej jakości i niedbale wykonana. Teraz staram się znaleść łóżeczko a pozniej szukam opinii o producencie. Jeśli chcesz 140x70 to jest bardzo duży wybór. Jestem zdania, że lepiej wydać wiecej niż po roku kupować nowe
    Salsefia ja mialam najtansze z allegro wczesniej szczebelkowe i bylam zadowolona. Kupilam z materacem za ok.300zl i sprzedalam nawet tez za 300zl kolejnej osobie,bo jak nowka wygladalo. Fakt,ze moja Lena to tam tylko spala w nocy i w dzien na drzemkach. Nigdy nie wyjmowalam tych 3 szczebelkow bo nie mialam potrzeby,nigdy nie siedziala w tym lozeczku i sie nie bawila. ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Wczoraj pomimo spania do 10, o 17 ponownie zasnelam i spałam do 20... I od 23 do 8...
    Trochę mnie niepokoją utrzymujące się silne zawroty głowy-wystarczy podnieść głowę, żeby poprawić poduszkę, albo przekręcić się z boku na bok i robi mi się aż niedobrze :-( Mam jednak porównanie z odczuciami po błędniku z września i wiem, że to nie jest na szczęście "to"... Idę za chwilę na badania, może to żelazo? Wprawdzie biorę codziennie, ale magnez też łykam, a skurcze łydek i ud mam codziennie od tygodnia ;-)

Kehlana-czy Ty miałaś wczoraj te połówkowe?

Za dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciuki :-)

Aaaaaa, zapomniałabym :-)
    Wczoraj Pola znowu zaczęła się tak kręcić, że pod ręką można było wyczuć różne części jej ciała :-D Mąż trzymał rękę i czuł ją :-) A w pewnym momencie tak oberwał, że aż sam podskoczył :-D Do tej pory czuł tylko takie drobne uderzenia, bo Polcia bardzo się uspokajała, kiedy on trzymał rękę-tak że sam nie był pewny, czy coś czuł ;-) Od wczoraj nie ma żadnych wątpliwości :-D

Makowe Szczęście, iNso87, Sana, teverde lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kolejnym pobraniu..jeszcze niecala godzina i do domu..taka zmula..a jaki mlyn maja tu masakra hehehe
    U mnie Dusia wariuje caly czas chyba od nadmiaru cukru:pp

Mam nadzieje,ze glukoza wyjdzie mi ok. Ja poki co dobrze caly czas sie czuje tylko juz mi jesc sie chce i pic:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:17

teverde lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Co do łóżeczka to na początku chcemy dostawkę tą chicco next to me2, z kółkami i funkcją kołyski. Wiem, że to wyrzucanie pieniędzy, ale pierwsze pół roku będzie najtrudniejsze i bardzo mi się ona przyda.

Z późniejszym łóżeczkiem nie wiem co wybrać. Mi się marzy wziąć łóżeczko z domu Męża, stoi w starej stodole, ma około 100 lat! :) jest fantastyczne, ale mój Mąż powiedział że nie wiadomo jakie robaki tam są w drewnie :/ muszę je obejrzeć w jakim jest stanie, może drewno jest ok, i tylko Teść by je pomalował. Jest z czystego drewna, i takie bym chciała.
    Ogólnie, mój powiedział, że On się boi tych szczebelkowych, że Mała będzie tam wkładała rączki i nóżki :/

Ikc Wszystkiego Najlepszego dla Córeczki :)

patuniek86 mam nadzieję, że Ci przejdzie i to tylko przemęczenie :/

.
  • lkc Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe urodziny w sobotę:) ale dzieki

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    To moje pierwsze dzieciatko i jak sobie pomyśle o kąpieli tej kruszynki to martwię sie abym jej krzywdy nje zrobila.
    Ogladalam wanienki i juz wiem, ze na pewno kupie taka na stelażu. Jeszcze mnie tylki zastanawiaja te wkladki do wanienki, takie siedziska. Korzystałyscie z tego?
    Ja nie korzystałam z tego, i myślę że teraz też nie będę tego kupować. U nas mąż trzymał Laurę, a ja ją obmywałam. Ten rytuał słyszał cały blok

Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15 wrote:
    Ojj dawno mnie tu nie bylo! A to dlatego ze przeprowadzka, kupowanie mebli bo puste mieszkanie no i ta nieszczesna nocna praca ktora mnie wykancza.
    Mam takie pytanie do Was... Zauwazylam dzisiaj ze waga mi skoczyla prawie 3kg w tydzien!!! Mam wrazenie ze to zatrzymanie wody no bo co innego? Zaczelam tez czuc zwiekszone cisnienie w szyi jak sie klade i nogi mam obolale. Zaczelam sie mocno niepokoic a tutaj w uk nawet mi sie nie chce mowic jak wyglada opieka zdrowotna kobiet w ciazy :( Stad moje pytanie, moze ktoras z was doswiadczyla tego? Bo troche zaczynam wewnetrznie panikowac :(
    Ja kiedyś też 3 kg przytyłam w tydzień. Więc tym bym się aż tak niepokoiła, gorzej natomiast z tym ciśnieniem. Na Twoim miejscu koniecznie kupiłabym ciśnieniomierz i kontrolowała...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Ja nie korzystałam z tego, i myślę że teraz też nie będę tego kupować. U nas mąż trzymał Laurę, a ja ją obmywałam. Ten rytuał słyszał cały blok
    Ja tez nie korzystalam. Sama kapalam Mala a Malz tylko mi cos podawal albo asekurowal. Wanienke mialam na stelazu. Bardzo przydatne,jesli ktos ma duza lazienke oczywiscie. Moj kregoslup i tak byl/jest biedny takze stelaz to jest to ;) po kapieli Malz na pralce kladl przewijak i reczniki i tam sie przenosilam z ubieraniem i kosmetyka. A Malz za ten czas ogarnial wanienke. Takze taki podzial rol najczesciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:36

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak mikrą łazienkę, że u mnie tylko składany stelaż będzie grany ;-) Wanienka do brodzika, a sam stelaż za pralkę :-) Nie wyobrażam sobie noszenia wanienki z wodą do innego pokoju (który trzeba by nagrzać). Łazienka maciupka, wystarczy włączyć kaloryfer ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno będziemy kąpać w salonie, bo tutaj mam najcieplej...
    Faktycznie jesteśmy wszystkie w podobnym wieku. Dojrzałe macierzyństwo przed nami :-) A ja zawsze chciałam 3 dzieci ale ledwo męża namówiłam na drugie. Zaszłam w pierwszą i w tą ciążę za pierwszym razem starań się. Nigdy nie stosowaliśmy antykoncepcji. Obie ciążę zaplanowane, metoda naturalna.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja mam hmm..srednia lazienke ;) ale tez stelaz ten skladany kupuje. I tez nie wyobrazam sobie latac z wanna po pokojach zeby kapac albo po kapieli zeby ubierac itp.

Rubi to super :) latwo poszlo. Moja pierwsza to nieplanowana w 22 latach. Mlodsza juz jest zaplanowana po slubie z obecnym Malzem i 2 cs. Trzecia tez zaplanowana i tez 2cs. Antykoncepcje bralam dlugo. Po porodzie z pierwsza zaczelam..przez dobre pare lat. Potem odstawilam po slubie. Potem znowu po porodzie wrocilam do tabsow i teraz znowu odstawilam. Ale mimo to, nie mialam problemu z zajsciem na szczescie.

Edit.
    Po tym porodzie tez planuje po kp jak skoncze odrazu tabsy zaczac brac i juz nie odstawiac:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:52

rubi67 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,dzien dobry
    My nad ranem wróciliśmy do domu, nic mi się nie chce a mam tonę prania i wgl. U mnie już 11a ja jeszcze się nie ruszyłam z wyra. Mąż pracoholik już poleciał ok 9 do firmy. Lubię pobyć sama w domu :-P
    Aczkolwiek będę się musiała ruszyć po zakupy bo nie ma w domu nic po wyjeździe.

Mnie też łapały delikatne skurcze w stopach, ale od 2 dni mam w lydkach też,A jak wiecie to taki ból, że noga później boli do samej dupy!

Słuchajcie ja się tak zastanawiam, bo u nas nie ma testu obciążenia glukoza. I co w takim przypadku ? :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Bribrami Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso powodzenia na badaniu! Ja właśnie po wizycie, wszystko Ok, ale glukozę mam zrobić dopiero przed kolejna wizyta za miesiąc.
    Synek 2,5 ma w domu normalne łóżko z barierka ale u babci jest deficyt łóżek i spi w swoim starym z wyjmowanym szczebelkami. Jak kupowałam je 5 lat temu to nie było takiego wyboru z odkręcany bokiem. Nie wiem czy w ogóle były;) młody mówi ze kocha to łóżeczko No to nie mogę mu go zabrać dla siostrzyczki;)

Makowe Szczęście Wow uwielbiam takie stare meble! Mamy w salonie taki bardzo stary kredens i biurko w gościnnym, mój tata nam je odnowił. Wyglądają super!

India z wkładek do wanienek nie korzystaliśmy i teraz tez nie zamierzam jej kupować. Mąż kapał i do tej pory kapie chłopców, na początku trzymając ich takim chwytem jak było na zdjęciach.

Ulv15 ja w ciazach z chłopakami miałam nadciśnienie od 32 i 36 tygodnia ciąży, nawet jak miałam mega wysokie to nie miałam żadnych objawow poza bólem głowy. Teraz od początku mierze ciśnienie codziennie. Najlepiej kup ciśnieniomierz i kontroluj je po odpoczynku.

Mój starszak codziennie przytula się do mojego brzucha i mówi do małej. Jest to tak słodkie ze muszę go nagrać. Dziś powiedział ze bardzo mnie kocha i dzidziusia ale najbardziej to dzidziusia:DDD

iNso87 lubi tę wiadomość

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze myślałam, że chcę minimum 3kę dzieci. Jednak jak jestem w ciąży mówię, że Kornelka będzie jedynaczką. Za ujawniło się, że Mąż chciałby więcej :) hahaha zobaczymy, na razie mamy Nasze Małe szczęście i na nim chcę się skoncentrować. Przy pierwszym dziecku wszystko jest nowe. Pożyjemy zobaczymy.

My będziemy musieli coś wymyślić z kąpielą, bo na stelaż mamy miejsce, więc z kąpielą w łazience było by ok, ale nie mamy miejsca na to żeby ubrać i osuszyć Małą :/ Czyli musielibyśmy ją myć w łazience, osuszać w drodze do pokoju i pielęgnacje robić w pokoju. Może będziemy kąpać w pokoju na komodzie. Nie wiem, nie mam pomysłu :/

.
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe szczęście - my kąpaliśmy w łazience, zawijaliśmy w ręcznik i zanosiliśmy synka na przewijak umiejscowiony w jego pokoju (na komodzie). Super nam się to sprawdziło i teraz też będziemy tak robić.

Makowe Szczęście, lkc, Bribrami lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)

Wysłany: 13 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 dzięki! bo już się bałam, że to nie ma sensu :)

.
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ