MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie z rana, ja juz po śniadaniu,pije kawę, zaraz jadę do sklepu ogladnac balony na mlodej urodizny jak mi sie nie spodobaja to będę zamawiac przez neta. Prezentu dalej nie mam
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Bribrami wrote:Może temat już był poruszany ale mi umknął, jaki model łóżeczka kupujecie? Po synach mam zwykle białe z szuflada z wyjmowanym szczebelkami i w planie miałam je przywiezc od rodziców ale młodszy synek w nim u nich spi i jednak kupimy nowe takie z odkręcany bokiem i barierka. No i właśnie zastanawiam się czy kupić za 300zl na Allegro i dokupić materac czy jednak wydając więcej. Teraz marzy mi się szare;)
dla odmiany i patrzylam na allegro najprostsze z wyjmowanym bokiem i przerobieniem na tapczanik. Moja Lena w tym lozeczku szczebelkowym spala do 1,5roku. Mialam dosc Jej obijania sie o szczeble i sprzedalam to lozeczko i kupilam normalne pojedyncze lozko dla Niej. Teraz chce zeby sie chociaz przerabial na tapczanik to moze dluzej posluzy.
-
Mada_85 wrote:Po porodzie dziecku sprawdzają poziom glukozy, a u Ciebie powinno wszystko wrócić do normy. Przy takim wyniku to myślę, że sama dieta wystarczy. Musisz jeść mniej, ale częściej i uważać na produkty, które podnoszą poziom glukozy w bardzo szybkim czasie (te o wysokim IG - indeksie glikemicznym). Wbrew pozorom ta dieta nie jest taka trudna - ograniczasz wielkość porcji, ilość cukru i tłuszczu w posiłkach - a jest bardzo zdrowa
Dziękuję
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Bribrami wrote:Może temat już był poruszany ale mi umknął, jaki model łóżeczka kupujecie? Po synach mam zwykle białe z szuflada z wyjmowanym szczebelkami i w planie miałam je przywiezc od rodziców ale młodszy synek w nim u nich spi i jednak kupimy nowe takie z odkręcany bokiem i barierka. No i właśnie zastanawiam się czy kupić za 300zl na Allegro i dokupić materac czy jednak wydając więcej. Teraz marzy mi się szare;)
-
Salsefia wrote:Też chciałam takie łóżeczka, tylko wlasnie aby była barierka a nie wszystkie mają. Miałam kilka upatrzonych na Allegro ale jak wgłębiałam się w temat i opinie większość niestety była słabej jakości i niedbale wykonana. Teraz staram się znaleść łóżeczko a pozniej szukam opinii o producencie. Jeśli chcesz 140x70 to jest bardzo duży wybór. Jestem zdania, że lepiej wydać wiecej niż po roku kupować nowe
-
Dzień dobry
Wczoraj pomimo spania do 10, o 17 ponownie zasnelam i spałam do 20... I od 23 do 8...
Trochę mnie niepokoją utrzymujące się silne zawroty głowy-wystarczy podnieść głowę, żeby poprawić poduszkę, albo przekręcić się z boku na bok i robi mi się aż niedobrzeMam jednak porównanie z odczuciami po błędniku z września i wiem, że to nie jest na szczęście "to"... Idę za chwilę na badania, może to żelazo? Wprawdzie biorę codziennie, ale magnez też łykam, a skurcze łydek i ud mam codziennie od tygodnia
Kehlana-czy Ty miałaś wczoraj te połówkowe?
Za dzisiejsze wizyty trzymam mocno kciuki
Aaaaaa, zapomniałabym
Wczoraj Pola znowu zaczęła się tak kręcić, że pod ręką można było wyczuć różne części jej ciałaMąż trzymał rękę i czuł ją
A w pewnym momencie tak oberwał, że aż sam podskoczył
Do tej pory czuł tylko takie drobne uderzenia, bo Polcia bardzo się uspokajała, kiedy on trzymał rękę-tak że sam nie był pewny, czy coś czuł
Od wczoraj nie ma żadnych wątpliwości
Makowe Szczęście, iNso87, Sana, teverde lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja po kolejnym pobraniu..jeszcze niecala godzina i do domu..taka zmula..a jaki mlyn maja tu masakra hehehe
U mnie Dusia wariuje caly czas chyba od nadmiaru cukru:pp
Mam nadzieje,ze glukoza wyjdzie mi ok. Ja poki co dobrze caly czas sie czuje tylko juz mi jesc sie chce i pic:DWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:17
teverde lubi tę wiadomość
-
Cześć
Co do łóżeczka to na początku chcemy dostawkę tą chicco next to me2, z kółkami i funkcją kołyski. Wiem, że to wyrzucanie pieniędzy, ale pierwsze pół roku będzie najtrudniejsze i bardzo mi się ona przyda.
Z późniejszym łóżeczkiem nie wiem co wybrać. Mi się marzy wziąć łóżeczko z domu Męża, stoi w starej stodole, ma około 100 lat!jest fantastyczne, ale mój Mąż powiedział że nie wiadomo jakie robaki tam są w drewnie
muszę je obejrzeć w jakim jest stanie, może drewno jest ok, i tylko Teść by je pomalował. Jest z czystego drewna, i takie bym chciała.
Ogólnie, mój powiedział, że On się boi tych szczebelkowych, że Mała będzie tam wkładała rączki i nóżki
Ikc Wszystkiego Najlepszego dla Córeczki
patuniek86 mam nadzieję, że Ci przejdzie i to tylko przemęczenie
. -
india wrote:To moje pierwsze dzieciatko i jak sobie pomyśle o kąpieli tej kruszynki to martwię sie abym jej krzywdy nje zrobila.
Ogladalam wanienki i juz wiem, ze na pewno kupie taka na stelażu. Jeszcze mnie tylki zastanawiaja te wkladki do wanienki, takie siedziska. Korzystałyscie z tego?Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Ulv15 wrote:Ojj dawno mnie tu nie bylo! A to dlatego ze przeprowadzka, kupowanie mebli bo puste mieszkanie no i ta nieszczesna nocna praca ktora mnie wykancza.
Mam takie pytanie do Was... Zauwazylam dzisiaj ze waga mi skoczyla prawie 3kg w tydzien!!! Mam wrazenie ze to zatrzymanie wody no bo co innego? Zaczelam tez czuc zwiekszone cisnienie w szyi jak sie klade i nogi mam obolale. Zaczelam sie mocno niepokoic a tutaj w uk nawet mi sie nie chce mowic jak wyglada opieka zdrowotna kobiet w ciazyStad moje pytanie, moze ktoras z was doswiadczyla tego? Bo troche zaczynam wewnetrznie panikowac
-
rubi67 wrote:Ja nie korzystałam z tego, i myślę że teraz też nie będę tego kupować. U nas mąż trzymał Laurę, a ja ją obmywałam. Ten rytuał słyszał cały blok
po kapieli Malz na pralce kladl przewijak i reczniki i tam sie przenosilam z ubieraniem i kosmetyka. A Malz za ten czas ogarnial wanienke. Takze taki podzial rol najczesciej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:36
-
Ja mam tak mikrą łazienkę, że u mnie tylko składany stelaż będzie grany
Wanienka do brodzika, a sam stelaż za pralkę
Nie wyobrażam sobie noszenia wanienki z wodą do innego pokoju (który trzeba by nagrzać). Łazienka maciupka, wystarczy włączyć kaloryfer
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
My na pewno będziemy kąpać w salonie, bo tutaj mam najcieplej...
Faktycznie jesteśmy wszystkie w podobnym wieku. Dojrzałe macierzyństwo przed namiA ja zawsze chciałam 3 dzieci ale ledwo męża namówiłam na drugie. Zaszłam w pierwszą i w tą ciążę za pierwszym razem starań się. Nigdy nie stosowaliśmy antykoncepcji. Obie ciążę zaplanowane, metoda naturalna.
-
Patuniek ja mam hmm..srednia lazienke
ale tez stelaz ten skladany kupuje. I tez nie wyobrazam sobie latac z wanna po pokojach zeby kapac albo po kapieli zeby ubierac itp.
Rubi to superlatwo poszlo. Moja pierwsza to nieplanowana w 22 latach. Mlodsza juz jest zaplanowana po slubie z obecnym Malzem i 2 cs. Trzecia tez zaplanowana i tez 2cs. Antykoncepcje bralam dlugo. Po porodzie z pierwsza zaczelam..przez dobre pare lat. Potem odstawilam po slubie. Potem znowu po porodzie wrocilam do tabsow i teraz znowu odstawilam. Ale mimo to, nie mialam problemu z zajsciem na szczescie.
Edit.
Po tym porodzie tez planuje po kp jak skoncze odrazu tabsy zaczac brac i juz nie odstawiac:pWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 09:52
rubi67 lubi tę wiadomość
-
Hej,dzien dobry
My nad ranem wróciliśmy do domu, nic mi się nie chce a mam tonę prania i wgl. U mnie już 11a ja jeszcze się nie ruszyłam z wyra. Mąż pracoholik już poleciał ok 9 do firmy. Lubię pobyć sama w domu
Aczkolwiek będę się musiała ruszyć po zakupy bo nie ma w domu nic po wyjeździe.
Mnie też łapały delikatne skurcze w stopach, ale od 2 dni mam w lydkach też,A jak wiecie to taki ból, że noga później boli do samej dupy!
Słuchajcie ja się tak zastanawiam, bo u nas nie ma testu obciążenia glukoza. I co w takim przypadku ?
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Inso powodzenia na badaniu! Ja właśnie po wizycie, wszystko Ok, ale glukozę mam zrobić dopiero przed kolejna wizyta za miesiąc.
Synek 2,5 ma w domu normalne łóżko z barierka ale u babci jest deficyt łóżek i spi w swoim starym z wyjmowanym szczebelkami. Jak kupowałam je 5 lat temu to nie było takiego wyboru z odkręcany bokiem. Nie wiem czy w ogóle były;) młody mówi ze kocha to łóżeczko No to nie mogę mu go zabrać dla siostrzyczki;)
Makowe Szczęście Wow uwielbiam takie stare meble! Mamy w salonie taki bardzo stary kredens i biurko w gościnnym, mój tata nam je odnowił. Wyglądają super!
India z wkładek do wanienek nie korzystaliśmy i teraz tez nie zamierzam jej kupować. Mąż kapał i do tej pory kapie chłopców, na początku trzymając ich takim chwytem jak było na zdjęciach.
Ulv15 ja w ciazach z chłopakami miałam nadciśnienie od 32 i 36 tygodnia ciąży, nawet jak miałam mega wysokie to nie miałam żadnych objawow poza bólem głowy. Teraz od początku mierze ciśnienie codziennie. Najlepiej kup ciśnieniomierz i kontroluj je po odpoczynku.
Mój starszak codziennie przytula się do mojego brzucha i mówi do małej. Jest to tak słodkie ze muszę go nagrać. Dziś powiedział ze bardzo mnie kocha i dzidziusia ale najbardziej to dzidziusia:DDDiNso87 lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Zawsze myślałam, że chcę minimum 3kę dzieci. Jednak jak jestem w ciąży mówię, że Kornelka będzie jedynaczką. Za ujawniło się, że Mąż chciałby więcej
hahaha zobaczymy, na razie mamy Nasze Małe szczęście i na nim chcę się skoncentrować. Przy pierwszym dziecku wszystko jest nowe. Pożyjemy zobaczymy.
My będziemy musieli coś wymyślić z kąpielą, bo na stelaż mamy miejsce, więc z kąpielą w łazience było by ok, ale nie mamy miejsca na to żeby ubrać i osuszyć MałąCzyli musielibyśmy ją myć w łazience, osuszać w drodze do pokoju i pielęgnacje robić w pokoju. Może będziemy kąpać w pokoju na komodzie. Nie wiem, nie mam pomysłu
. -
Makowe szczęście - my kąpaliśmy w łazience, zawijaliśmy w ręcznik i zanosiliśmy synka na przewijak umiejscowiony w jego pokoju (na komodzie). Super nam się to sprawdziło i teraz też będziemy tak robić.
Makowe Szczęście, lkc, Bribrami lubią tę wiadomość