MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mada, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Masz wsparcie nas wszystkich
Inso, piękne ciuszkiaż odczulam potrzebę żeby isc i znowu kupić kolejny śliczny ciuszek do kolekcji
Nie wiem czy to nie za wcześnie żeby zamówić meble i łóżeczko do pokoju? Zanim przyjdą i się to poskłada to będzie grudzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 20:18
iNso87 lubi tę wiadomość
-
No i dzisiaj zakończyłem chyba zakupy do kalendarza dla Młodej
Kupiłam naklejkę żelową na okno, naklejki z płatkami śniegu (kilka na arkuszu, wiec zamierzam użyć ich pojedyńczo), kartoniki, gdzie pozapisuję zadania do wykonania (ubrać choinkę, upiec pierniczki itp), czekoladowe bałwanki lindt (5 szt, więc pojedyńczo je powrzucam)
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Mada_85 wrote:LwieSerce jutro idę do mojej gin po skierowanie do szpitala i chyba po południu mąż mnie tam odwiezie.
Mada, a co lekarz mówił o rokowaniach? Pomodlę się za Twojego synka.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Katia, nie jest za wcześnie. Na spokojnie ogarniaj temat
Ja już mam komodę, wózek, leżaczek. W niedzielę dostaję do kolegi łóżeczkoI wcale nie uważam, żeby było za wcześnie. Jest po prostu na spokojnie
Koleżanka rodzi za miesiąc. Dopiero kończy remont, jeszcze nie ma nic złożonego. Wszystko na wariackich papierach. I ma już potworną zadyszkę, psychiczną i fizyczną. Nie chcemy tego dla siebieKatia89, iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Mada_85 daj znać jak będziesz już coś wiedziała. Trzymam mocno kciuki zarówno za Ciebie jak i maleństwo!
INso87 piękne zdobyczemy czekamy do weekendu żeby pobuszowac po sklepach dla naszego synka
mam nadzieję że nie będzie niespodzianki co do płci
iNso87 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Reniferra mam to samo z tym kremem. Na początku był zachwyt zapachem, a teraz ledwie go znoszę. Najgorzej jak się nie wchłonie do końca, i wetrze w ubrania, to one potem śmierdzą jak wymiociny. Zmęczę jeszcze te pół paczki które mi zostało i chyba poszukam na poranne smarowanie czegoś innego.
Reniferra lubi tę wiadomość
-
patkaaxx90 wrote:Mada trzymam kciuki żeby skończyło się na samej kontroli.
Inso ile Ty masz tych ubrań... jej jak tak patrzę na te Wasze zakupy to zaczynam się zastanawiać czy zostawienie wszystkiego na ostatni miesiąc to dobry pomysł.... w sumie łóżeczko i wózki są... ale poza tym to nic... chyba po świętach zacznę cos kupować...a to sa ubrania w rozm 56 i 62. Innego narazie nie kupuje.
-
Katia89 wrote:Mada, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Masz wsparcie nas wszystkich
Inso, piękne ciuszkiaż odczulam potrzebę żeby isc i znowu kupić kolejny śliczny ciuszek do kolekcji
Nie wiem czy to nie za wcześnie żeby zamówić meble i łóżeczko do pokoju? Zanim przyjdą i się to poskłada to będzie grudzień
Ja juz pokoj mam gotowy..tylko lozeczko zostalo takze tenKatia89, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Katia89 wrote:Patuniek masz rację. Lepiej na spokojnie coś już działac niż później biegać z brzuchem po nos Dzięki
tego mi bylo trzeba
Nie ma to, jak rozgrzeszenieKatia89, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
LwieSerce wrote:Mada, a co lekarz mówił o rokowaniach? Pomodlę się za Twojego synka.
Lekarz nic o rokowaniach nie mówił - najpierw trzeba znaleźć przyczynę. Na plus jest to, że cała reszta jest ok. Zdziwił się tylko to zbieg okoliczności - bo z Michałkiem problemy też zaczęły się po połówkowym. Pooglądał te poprzednie badania i stwierdził, że są wręcz idealne, a tu nagle ten obrzęk (wodobrzusze)...Robert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc) -
Mada- myślami jestem z Tobą , trzymam kciuki za maluszka. Koniecznie odezwij się co powie jutro lekarz.
iNso śliczne są te ubranka, dla chłopca nie ma takich cudnych
Własnie sprawdziłam dokładniej normy dla ciężarnych bo już się wystraszyłam
Normy OGTT w populacji polskich ciężarnych są co jakiś czas aktualizowane.
Obecnie obowiązują normy ustalone w 2014 roku i są one następujące:
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.
{żrodło mama ginekolog}
Poniżej 140mg/dl po 1h od wypicia glukozy jest wtedy gdy wypija się 50 g roztworu glukozy, a nie 75 g
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 20:58
iNso87 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Mada_85 wrote:Lekarz nic o rokowaniach nie mówił - najpierw trzeba znaleźć przyczynę. Na plus jest to, że cała reszta jest ok. Zdziwił się tylko to zbieg okoliczności - bo z Michałkiem problemy też zaczęły się po połówkowym. Pooglądał te poprzednie badania i stwierdził, że są wręcz idealne, a tu nagle ten obrzęk (wodobrzusze)...
Mada wiem,że to nie proste ,ale nie denerwuj się za wczasu. Ja już się zdenerwowałam za Ciebie , przypomniało mi się wszystko
Ale jak mówiła Inso że skoro było ok A teraz raptem ten obrzęk to może od Twojej jakiejś przebytej choroby. Moja mała [*] jak miała obrzęk to prof w Łodzi pierwsze co mnie pytał czy przechodziłam może jakaś infekcje. I mówił że jeśli tylko to nie genetyka , to można pomóc małej. Także bądź dobrej myśli.
Byłaś ostatnio przeziębiona czy coś? Przechodziłaś coś?
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Anet85 wrote:Mada- myślami jestem z Tobą , trzymam kciuki za maluszka. Koniecznie odezwij się co powie jutro lekarz.
iNso śliczne są te ubranka, dla chłopca nie ma takich cudnych
Własnie sprawdziłam dokładniej normy dla ciężarnych bo już się wystraszyłam
Normy OGTT w populacji polskich ciężarnych są co jakiś czas aktualizowane.
Obecnie obowiązują normy ustalone w 2014 roku i są one następujące:
poziom glukozy na czczo – do 92 mg/dl (92 mg/dl jest już wartością nieprawidłową),
poziom glukozy po 1h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 180 mg/dl,
poziom glukozy po 2h od wypicia roztworu 75g glukozy – do 153 mg/dl.
{żrodło mama ginekolog}
Poniżej 140mg/dl po 1h od wypicia glukozy jest wtedy gdy wypija się 50 g roztworu glukozy, a nie 75 g
A mi wlasnie duzo chlopiecych ubranek sie podoba.. chyba juz mi te dziewczece zbrzydlyAnet85 lubi tę wiadomość
-
Izziee wrote:Mada trzymam kciuki za maluszka!
Inso super te ubranka, a powiedz jak się dywanik na żywo prezentuje?akurat ja maly wymiar bralam,bo pod okno chce "rzucic" dywanik maly skorke futrzana..aktualnie w biedrze bedzie w czwartek
takze ten
Ale prezencja mimo wszystko jest okej
Izziee, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Izzie, ketony jako pojedynczy parametr nie mają znaczenia. Mogą się pojawić np. po niejedzeniu dłuższym. Nie masz się czym martwić.
Cieszę się dziewczyny, że z tą wrażliwością na zapachy nie jestem odosobniona.Izziee, patuniek86 lubią tę wiadomość