MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
gratuluje udanych wizyt
czas strasznie szybko zaczął płynąć, a ja się orientuję że na prawdę nic nie mam dla małej, oprócz paru ubranek, trzeba zacząć wszystko na poważnie kupować
Teverde ja miałam ostatnio problem z dziąsłami, puchly mi ósemki, nie mogłam jeść, bolało, tak że 2 tygodnie i samo przeszło...ale zaczęłam się zastanawiać po tym co napisałas, co to może oznaczać. -
Smile wrote:Hejka, a powiedzcie mi, czy jak pierwsza była cesarka to druga też musi być? mojej szwagierce lekarz powiedział już, że będzie miała cc, a pierwszą miała 5 lat temu. Stwierdził że cięcie w środku po cc może się goić nawet 8 lat...byłam w szoku
Moja Koleżanka pierwsze dziecko urodziła cc (dziecko oplątane pępowiną, w ostatniej chwili zrobili cc, dziecko było już sine, a Lekarze twierdzili że jeszcze z 2 godziny może popróbować) a drugie sn odstęp ponad rok, bo zaszła w ciążę jak Małą miała pół roczku. Tylko drugie dziecko rodziła już w DE.. -
Odstęp między cc, a porodem sn powinien wynosić minimum 18 miesięcy, oczywiście ważne są jeszcze inne czynniki, na które nie zawsze mamy wpływ - jak np. ułożenie dziecka. Tu jest ciekawy wywiad z Nicol - mamaginekologhttps://www.superstyler.pl/dziecko/mamyplan-porod-sprobuje-sama-vbac/
Generalnie teraz zaczęła się nagonka na porody naturalne, była jakiś czas temu konferencja ginekologiczno - położniczna i poruszali tam ten temat. Koleżanka się upiera na cc mimo, że lekarz nie widzą wskazań, teraz przyjęła strategie mówienia, że boli ją blizna po I cc...od cc u niej minęło 2 lata. Niech każdy robi jak uważa. Ja mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i uda mi sie urodzić naturalnie, a jeżeli nie to co zorbić ...cócia była ułożona miednicowo, wystąpiła u mnie gestoza zespół HELP wiec u mnie w I ciązy nie miałam nic do gadania... ratowane było życia dziecka i moje.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
No i jestem dzisiaj po warsztatach z pieluch wielorazowych. Tylko jeszcze bardziej się przekonałam do tego sposobu. Miałam już w tym miesiącu nic nie kupować do małej, ale w tym tygodniu są promocję z okazji tygodnia hellowielo, więc czekają mnie zakupy!
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Hej Dziewczyny
Od dentysty jeszcze tu nie zaglądałam, bo najpierw zajrzałam do starego biura, potem do nowegoZ tyloma osobami już tak dawno się nie widziałam, że szok
Więc dopiero weszłam do domu i zaczęłam nadrabiać posty
Ząb już praktycznie nie boliNawet nieśmiało coś ugryzłam i jest ok
Mąż niedługo wróci z pracy, więc biorę się za obiad
I widzę śliczną dziewczynkę z usg-gratulacjeAnkakaranka87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja po badaniu. Dzidziuś ma obrzęk brzuszka i obrzęk podskórny. Muszę iść na dalszą diagnostykę do szpitala w Rudzie Śląskiej. Pozostałe parametry są w jak najlepszym porządku. Młody waży już 770g. Obrzęk może być spowodowany jakąś chorobą wirusową lub wadą genetyczną, choć dr mówił, że nie wygląda na genetyczne.Robert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc) -
Hej dziewczyny!wizyta ok wszystko dobrze na szczęście szyjka długa nic złego się nie dzieje. Jedyne co to nie miałam dziś usg ale trudno...
Wynik glukozy za parę dni, dziś miałam tylko ten podstawowy test po godzinie jak będzie coś nie tak to powtórka wówczas na czczo po godzinie i dwoch...patuniek86, iNso87, Kleopatra, teverde, Ankakaranka87, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
-
I ja dopiero wlazlam po calym dniu. Dokupilam pare ubranek dla Dusi tak przy okazji
Jutro odbieram biurko/stolik i krzeselko dla Leny z Ikei.Zostalo mi kupic trzy rzeczy i pokoj skonczony
Oczywiscie jeszcze potem lozeczko zostanie kupic i wstawic na miejsce wozka.
Gratuluje udanych wizyt i pieknych fotek z usg
Mada nie denerwuj sie,moze przechodzilas niedawno cos? Jakies przeziebienie? Moglas tez w sumie nie zauwazyc i dlatego tak sie teraz dzieje. Napewno to minie,tak samo jak u nas z serduchem byl maly problem ale potem specjalista nas uspokoil. Wrocilo wszystko do normy. Jeszcze na USG III trymestru w geudniu sprawdzimy. Ale jestem dobrej mysli i Ty tez badz.
Anet a to po 1h i 2h nie powinna byc norma do 140? W tescie glukozy?patuniek86, Ankakaranka87, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Mada strasznie mi przykro, że znów na tym etapie masz jakieś niepokoje. Oby rozszerzona diagnostyka pomogła dzidziusiowi, żeby wszystko skończyło się dobrze. W Rudzie są świetni specjaliści, trzymam mocno kciuki &&
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 18:44
-
Ankakaranka87 śliczna dziewczynka, no i waga zacna
super
Malutka_27 u nas w pierwszej ciąży mąż był ze mną na każdej wizycie. Teraz też się stara chodzić ze mną, ale wiecie - praca, dziecko, nie zawsze się da. Jednak na tych najważniejszych (prenatalnych, połówkowych, III trymestru) był i będzie
LwieSerce nie za każdym razem, ale czasami przy myciu zębów mi krwawią dziąsła. W pierwszej ciąży też tak miałam.
patuniek86 całe szczęście, że ząb przestaje boleć
Mada_85 trzymam mocno kciuki za maluszka, musi być dobrze! Bądź dobrej myśli kochanawidziałam też że pytałaś mnie o szpital do porodu - ja będę rodzić w Zabrzu lub Bytomiu, tu mam najbliżej, choć rozważam też Rudę Śląską. Córkę rodziłam w Zabrzu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 18:57
patuniek86, Ankakaranka87, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Mada_85, jutro idziesz do szpitala? Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Pisz do nas, będziemy Cię wspierać jak potrafimy. Dobrze, że cała reszta w porządku. Będziecie pod dobrą opieką. Ściskam mocno i dużo sił życzę:*Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Mada_85, trzymam kciuki mocno! Bądź dzielna.
Z innej beczki. Muszę Wam to opowiedzieć, bo czuję się jak wariatka. Krem na rozstępy Tołpa.. myślałam sobie: jaki fajny, na naturalnych składnikach, mógłby mieć tylko trochę inny zapach... Po około 2 tygodniach stosowania, nie jestem w stanie znieść tego zapachu. Wszystko mi nim śmierdzi, przechodzę obok kosza na pranie- śmierdzi...BA! Po praniu nawet czuję go na ciuchach. Dałam do wąchania mojej mamie i mężowi, a oni "no przecież ładnie pachnie", a ja czuję zapach co najmniej menela. Czy taka ze mnie ciążowa psycholka? Myślałam, że nie jestem wrażliwa na zapachy w ogóle.patuniek86 lubi tę wiadomość
-
LwieSerce jutro idę do mojej gin po skierowanie do szpitala i chyba po południu mąż mnie tam odwiezie.Robert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc) -
Reniferra wrote:Mada_85, trzymam kciuki mocno! Bądź dzielna.
Z innej beczki. Muszę Wam to opowiedzieć, bo czuję się jak wariatka. Krem na rozstępy Tołpa.. myślałam sobie: jaki fajny, na naturalnych składnikach, mógłby mieć tylko trochę inny zapach... Po około 2 tygodniach stosowania, nie jestem w stanie znieść tego zapachu. Wszystko mi nim śmierdzi, przechodzę obok kosza na pranie- śmierdzi...BA! Po praniu nawet czuję go na ciuchach. Dałam do wąchania mojej mamie i mężowi, a oni "no przecież ładnie pachnie", a ja czuję zapach co najmniej menela. Czy taka ze mnie ciążowa psycholka? Myślałam, że nie jestem wrażliwa na zapachy w ogóle.
Ha, ha, ha!!!
Mąż kupił sobie krem do rąk-jeździ na rowerze, więc skóra bardzo mu schnie i pęka w taką pogodę. Tylko zapach tego kremu jest tak intensywny, że on się nie może nawet położyć obok mnie z rękami na kołdrze
Córka, siostra i szwagier stwierdzili, że bardzo ładny i delikatny zapachA ja szału dostaję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2018, 20:04
Reniferra, Kasialudek lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Mada trzymam kciuki żeby skończyło się na samej kontroli.
Inso ile Ty masz tych ubrań... jej jak tak patrzę na te Wasze zakupy to zaczynam się zastanawiać czy zostawienie wszystkiego na ostatni miesiąc to dobry pomysł.... w sumie łóżeczko i wózki są... ale poza tym to nic... chyba po świętach zacznę cos kupować...Miłosz
Honoratka
-
Mada trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
Pozostałym gratuluję udanych wizyt. Mi przełożyli z czwartku na piątek. Jutro jadę na badania bo w środę mam endokrynologa. Kurcze, nie mogę się zdecydować na wózek a ba black friday mogą być promocjeAnkakaranka87 lubi tę wiadomość