MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Patuniek Jakiś spóźniony Mikołaj do Ciebie jedzie
Super, będziesz miała radochę z tego prezentu.
Salsefia Faktycznie bardzo słabe masz te wizyty na NFZ, powinni bardziej o Ciebie dbać, masz przeciez pod sercem dwójkę maluszków.
Kehlana Ja też w ciąży chodzę do fizjoterapeutki uroginekologicznej, babeczka ma niesamowitą wiedzę, potrafiła mi dobrać ćwiczenia, które mogłam wykonywać, na razie nie boli mnie kręgosłup - co uważam za ogromny sukces - bo przy córci bardzo mnie bolał, poza ciążą również. Wystarczyła mała modyfikacja postawy cwiczenia wzmacjaniące i czuję się na prawdę dobrze, po porodzie tez do nie ide - mobilizuje tez blizne po cc, sprawdza mięśnie dna miednicy i mięśnie proste brzucha. Chodziłam, bo lekko rozeszły mi sie m. proste brzucha - wiem ze po laparoskopii, za szybko zaczełam ćwiczyć i sama moglam sobie zrobić tym krzywdę... na szczescie jestemw dobrych rekach.
Ja sie wyrobiłam ze wszystkim ziemniaki obrane, miesa na kotlety doprawione, nawet soczek zorbiłam marchew jabłko i buraki) Teraz popiję kawką i polece po córcię. Jak Ona będzie na tańcach skocze do Rossmana i zobacze czy wydadza mi te pampersy dla malusza;-)
Do do termometru mam Microlife - ale również nie polecam bo ma rożne pamiary. Później kupiłam taki dokładny pod pachę elektroniczy, ale mam też w domu tak po cichu rteciowy i chyba On jest najbardziej dokładny.
Katia Sliczny pokoikpatuniek86, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Kolejna dziewczyna na lutówkach zaczyna rodzić - normalnie szok, jeszcze z 3 tygodnie i u nas sie zacznie
)
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja też już tych paczek nie ogarniam. Godzinę się głowiłam, co jest do odebrania w punkcie w żabce, skoro wszystko, co zamówiłam dla dziecka już dotarło. Olśniło mnie ostatecznie, że to wieszaki do szafy... no nie samą wyprawką człowiek musi żyć jednak.
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Cały czas Was czytam, ale nie mam kiedy napisać, bo mam napięty czas. Tak się wzięłam za całą wyprawkę że zostało mi już tylko jedno pranie - tapicerki fotelika. A tak już chyba wszystko mam. A nie, jeszcze jedno zamówienie w Gemini za 100zl i mogę pakować torbejestem przeszczesliwa, że tak wszystko ogarnęłam, bo jest mi coraz ciężej działac.
patuniek86, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA co do Rossmanna to ja nie mogę dodać że jestem w ciąży mając już jedno dziecko. Mogę dodać drugie, trzecie dziecko ale nie z oczekiwanym terminem porodu.
Ale pampersy można odebrać do 1 miesiaca życia, więc można po porodzie po prostu dodać kolejne dziecko
Ale ja i tak założyłam nowe konto żeby szybciej mieć.patuniek86 lubi tę wiadomość
-
Reniferra, tylko ja ogarniam paczki
Notuję sobie co zamówiłam i sposób dostawy
I tu mnie sprzedawca zaskoczył, bo czekałam na listonosza, najwcześniej w przyszłym tygodniu
Więc nie dość, że kupiłam kartę 64GB Kingston za śmieszne pieniądze, to jeszcze kurier za 5,90Reniferra lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Mnie też dzisiaj mile zaskoczył kurier z karniszem. Wczoraj zamówiony i dziś dostarczony. Tak lubię
. Teraz aż dziwnie, bo na nic już nie czekam. Budżet stopniał znacząco... ale mimo to mam już otwartą stronkę na allegro z rożkiem i kokonem
. Troszkę jednak chyba przystopuję chociaż do montażu tej szafy.
patuniek86, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a wie któraś kiedy najlepiej już nie brać nic na uspokojenie skurczy? W poprzedniej ciąży za długo bralam magnez i macica nie zdążyła sobie poćwiczyć i miałam zatrzymanie skurczy w trakcie porodu. W przyszłym tygodniu zapytam lekarza, ale może któraś już dostała wytyczne;)
-
Butterfly 83 super wieści o Szumisiu
LwieSerce powodzenia z remontem
Madziakk wooow ale brzuszekjuż nie długo
Reniferra ależ to miłe ze strony Położnej
kehlana_miyu motywujesz mnie, żeby coś znaleźć takiego
Ankakaranka87 super 2500 to super waga
Katia89 prześliczny pokoik
Ksiazka1 jeju muszę też zrobić pranie, ale czekam na paczkę a ona kamfora nie ma, no już nie wiem ile czasu będzie szła.Reniferra, Ankakaranka87, Butterfly 83, Madziakk lubią tę wiadomość
. -
Książka, mnie też ten temat ciekawi. Tym bardziej, że mam luteinę, magnez i doraźnie no-spa.
Przy czym magnez muszę brać z zalecenia kardiologa-a oczywiście też o to nie zapytałam, czy mogę go odstawićChociaż i tak mam wrażenie, że nie do końca mi pomaga
5 tabletek dziennie, a przy skurczach serce mi galopuje, jak szalone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 15:16
Pola Róża
-
Ksiazka1 wrote:Dziewczyny a wie któraś kiedy najlepiej już nie brać nic na uspokojenie skurczy? W poprzedniej ciąży za długo bralam magnez i macica nie zdążyła sobie poćwiczyć i miałam zatrzymanie skurczy w trakcie porodu. W przyszłym tygodniu zapytam lekarza, ale może któraś już dostała wytyczne;)
-
nick nieaktualnyReniferra faktycznie jesteś obstawiona lekami, sporo tego, ale jak trzeba to trzeba
czyli 37 tydzień, dzięki
Ja mam tak że jak biorę 6x magnez to skurczy naprawdę mam malo ale jak tylko zmniejsze dawkę to wieczorem mam namiastkę porodu.
Kurcze Patuniek ja miałam raz kolatanie serca i się przerazilam, mówiłam że jak się powtórzy to lecę do lekarza, ale cisza od tego momentu. Współczuję Ci. -
Enka, na allegro
36,90 plus przesyłka 5,90, więc wychodzi trochę ponad 40 zł
https://allegro.pl/oferta/kingston-karta-microsd-64gb-micro-cl10-adapter-sd-7556281367?snapshot=MjAxOS0wMS0xNlQxNToxMzo1Ni4yMTNaO2J1eWVyO2YwZmRjYTgyY2NlNTU0ODQ4NDAxYmE0NDYxODFmZjRiOGU3MDBhZmRhNjJiNzNiMGIxNDM1MWI4NThhZjI1MmM%3DPola Róża