X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku Niunia trzymam mocno kciuki!!!! na pewno wszystko bedzie dobrze!

dzien dobry mamusie :-) witam sie w 34 tyg :-)

ide pakowac torbe, "najsmieszniejsze" jest to, ze nie mamy nawet lozeczka skreconego bo na dzien dzisiejszy nie mamy miejsca... dopiero 08.02 pozbywamy sie kanapy i wtedy bedziemy mogli zrobic przemeblowanie i rozlozyc lozeczko.

musze Wam powiedziec, ze bylam wczoraj na urodzinach znajmomej i bylo bardzo sympatycznie i nie zaluje, ze poszlismy! fakt, ze w pubie bylo zdecydowanie za glosno i Maly szalal jak zadko kiedy ;-) ale czulam sie dobrze i fajnie bylo gdzies wyjsc :-)

czekaja, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Niunia86 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia trzymaj się wszystko będzie dobrze za chwilę będziesz tulic swoje malenstwo!:-)
    Scarlet ja tez sama zakladam buty. Owszem nie jest to tak wygodne jak kiedyś bo brzuch wtedy mala ma mało miejsca i sie rozpycha. W domu też wszystko robię. Jest ciężej ale myślę że wszystkie dajemy radę:-)

Niunia86 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o buty to chodze w conversach i ich nie zawiazuje badz mam buty do kostek na zamek ktore "gladko" mi wchodza ;-) na szczescie nie jest tak zimno wiec moge sbie pozwoli na krotkie buciki :-)
    z prawa noga jest ok ale z lewa mam problem- tak samo jak zakladam skarpetki :)

• anet525 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo ja mam problem by Założyć getry skarpetki bo juz mi brzuch przeszkadza i dostaje zadyszki. Tak samo jak w wannie leze to ciężko mi się podnieść. Z butami poki co nie mam problemu bo mam kozaki długie lub kowbojki na ekspres to jakos daje rade. U was też jest tyle śniegu za oknem???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 09:37

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella u mnie z łóżeczkiem ta sama historia. Dopóki nie zrobimy przemeblowania nie mamy go jak rozłożyć :/ wstępny plan jest taki żeby spróbować zrobić to za tydzień lub w następny weekend... zobaczymy :/
    Dziś mam wolne. Nie muszę nawet gotować bo zjemy coś na mieście. Gdyby w magiczny sposób zniknął jeszcze śnieg którego sporo u nas napdało to byłaby absolutnie szczęśliwa :)
    A w ramach przygotowań do porodu oznajmiłam rodzicom że za dwa tygodnie pojawię się u nich po raz ostatni. Niby to 80km ale gdyby coś zaczęłoby się dziać to wolałabym nie szaleć na autostradzie.

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko u mnie jest tyle śniegu.... a już liczyłam że jest po zimie :/
    We wtorek mam bardzooooo oficjalne spotkanie i przy takiej pogodzie to już zupełnie nie wiem co na siebie ubiorę. Namiot 5osoby, ocieplany? :/ mam już tak dość ubrań w których ostatnio chodzę że jak tylko urodze to wszystkie je chyba spale! :)

czekaja lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj M wlasnie wstal i powiedzialam Mu o Niuni- Jeziu jak oczy wywalil :-) chyba sie troche wystraszyl :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia pewnie jestes juz po:-) wiec trzymaj sie dzielnie z malutka. I zeby mimo tak wczesnego porodu wszystko bylo ok:-)

Noa wczoraj jak przeczytalam o kaczamili pomyslalam to sam co ty, ze teraz to sie posypie nam maluchow. Ale juz sie nie odzywalam zeby nie straszyc:-) z tydzien temu pisalam ze 2-3 tygodnie i zacznie sie jazda na porodowki i prawie sie sprawdzilo:-) teraz juz naprawde daje to do myslenia ze nie mamy az tyle czasu:-) ja niby czuje sie ok, i dalej z aktywnosci jak codzien, nie wiem jak szyjka itp ale dziewczyny ktore maja jakies problemy z miekka lub krotka szyjka chyba musza byc juz czujne

• MartaM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Niunia! Trzymaj się ciepło i czekamy na wieści :) A nasze dzieciaki niech się uspokoją i nie wychodzą przed 38 tyg.

Coś dziwnego mi się dzieje z paznokciami. Trochę się rozdwajały to obcięłam na krótko, a teraz żaden lakier (z utrwalaczem/z bazą/bez bazy) mi się nie chce trzymać i następnego dnia odchodzi płatami. Jak chcę jakoś wyglądać to muszę codziennie malować! I włosy chyba też mi bardziej wypadają :/

MamaAdasia, Niunia86 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. No nie teraz niunia wytrzymacie się troszkę żeby dzisiaj w nocy następnej nie wzięło. Ja wcoraz niezbyt się czułam bolało spojenie i brzuch się stawial ale dzisiaj ok. Ale coś mi się wydaje ze ta moja mała wariatuncia obrucila się glowka do góry bo dziwna kulkę czuje między pępkiem a żebrami. No chyba ze bardzo tylek wspina ale wątpię w to. Ciekawe czy zdąży jeszcze raz się obrócić głową w dół.
    A ja dzisian zamawiam na gemini bo mnie tu dziewczyny juz straszą

• MartaM Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszych i dzisiejszych informacjach w głowie cały czas mam piątkowe słowa gina, że szyjka już się skraca, że jest miękka i przepuszcza palec... aj niech jeszcze trochę potrzyma!

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze nie sądziłam ze tak szybko się zacznie Niunia trzymaj na pewno wszystko będzie dobrze mala dostała sterydy na plucka daj znać koniecznie;-)
    Ciekawe co u Justi z tymi skurczami?
    Ja mam problem z butami ale jak wiecie mój brzuch jest ogromny kozakow nie założę bo nogi spuchly raczej sama staram się wiązać czasami ale bardzo zadko robi to M

nick nieaktualny, Niunia86 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta włosy u mnie są ok ale z paznokciami mam podobnie! A tak ładnie się trzymały. Ostatnio jednak po raz pierwszy od dawna załamałam paznokcia. A z tym odpadaniem lakieru to zastanawiam się czy to nie wina tego że kupiłam lakier bez toulenu etc.

Z tego co wiem u mnie nic się nie dzieje ale w kontekście tego co czytam i tego że jest koniec stycznia zastanawiam się czy mój spokój nie jest zdradliwy. Czasmi coś zakuje mnie w pochwie a poza tym czuje się doskonale. Jestem aktywna, nie ma żadnych bóli brzucha. Po zwiększeniu dawki magnezu nie mam też twardnień ale czy to w ogóle coś znaczy? Wizytę mam za tydzień i nie ukrywam że czekam na nią z niecierpliwością.... dobrze że mam sporo planów na ten tydzień to może przynajmniej czas szybciej mi zleci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2015, 10:18

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    We wtorek mam bardzooooo oficjalne spotkanie i przy takiej pogodzie to już zupełnie nie wiem co na siebie ubiorę. Namiot 5osoby, ocieplany? :/ mam już tak dość ubrań w których ostatnio chodzę że jak tylko urodze to wszystkie je chyba spale! :)
    hehe, ja znów mam tyle ciążowych ubrań, że szkoda mi, że ciąża się kończy a ja ich wszystkich nawet nie miałam okazji założyć, po domu śmigam zazwyczaj w legginsach lub oststnio w dresach ciążowych(super sprawa), a mam mnustwo jeansów i cudnych wyjściowych sukienek, które już mi się chyba nie przydadzą?:(

scarlrt co do brania cię za potwora to nie martw się, mi się wydaje, że nie ma się co przejmować, przynajmniej ja jestem wyrozumiała na wszelkie rodzaje zdziwienia u moich bliskich i znajomych, bo...
    -koleżanka dziwi się, że ja wsiadam do auta, bo ona z brzuchem w 5 miesiącu ledwo dawała radę (jednak uważam, że to nie moja zasługa, a auta, czy fotela)
    -ciocia zdziwiona jaki mam apetyt, bo ją w każdej ciąży od wielu rzeczy strasznie odrzucało
    -koleżanka miała w ciąży rwę i okropne bóle kręgosłupa (co u nich rodzinne) więc też zdziwiona, że ja zakładam sama buty, i wykonuję te prace co przed ciążą , ona biedna tak cierpiała, że naturalne było, że każdy chciał jej pomóc, a jej jest przykro, że ja sama wszystko robię -tyle, że nie bierze poprawki na to, że ja tak nie cierpię jak ona
    -itd

nie powiem, że jest mi łatwo, to 25kg robi swoje, kąpiel mnie teraz męczy, gdzie kiedyś po kąpieli byłam wypoczęta i zrelaksowana, zakładanie butów czy przebieranie się też mnie męczy, a wcześniej to nie był żaden wysiłek, samo sprzątanie, ehhh z tym mam problem od początku ciąży, zazwyczaj jak mieszkałam u rodziców to ogromne mieszkanie sprzątałam w zawrotnym tempie, aż pot ze mnie kapał, a jak zaszłam w ciążę, to po posprzątaniu kilku pokoi zemdlałam...z wysiłku, od tamtej pory pozwalam się wyręczać i sprzątałam robiąc sobie przerwy na tv lub korzystając z pomocy mamy brata czy męża

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Matko u mnie jest tyle śniegu.... a już liczyłam że jest po zimie :/
    U mnie śniegu zero...a js kocham zime

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie ma śniegu co wiecej czuć jak przebija się wiosnaa!!

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia - podziwiam cie za spokój, ze byłaś w stanie jeszcze cos do nas naskrobać, no szok, trzymamy kciuki za ciebie i małą!!!!!

ja walizkę do szpitala mam spakowana i mam dłuuuugą listę CO JESZCZE KUPIĆ, ciągle coś do niej dopisuję, ciągle czegoś z wyprawki brakuje...

mój mąż w delegacji jeszcze 2 tygodnie, mam nadzieje, że chłopaki się wstrzymają, ja się najbardziej boję tego, że jestem mega wytrzymała na ból i że przez to zacznę rodzić zanim dojadę do szpitala, chyba wprowadzę bardziej oszczędny tryb i sporo leżenia w ciągu dnia, ojjjj marcówki już rodzą, szok i to jedna za drugą...

relgj44jmw4925t7.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zakładaniem butów nie miała bym problemu gdybym nie kupiła takich , że trzeba użyć siły przy nich , nie są na zamek tylko wkładane i mąż czasem musi pomóc ale pomijając ten fakt to radze sobie nieźle.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie ostatnio na SR powiedziała nam ciekawostke a mianowicie , że kobiety , które miały bolesne miesiączki mogą nie odczuwać tych pierwszych skurczy dopiero późniejszą faze porodu.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    A wiecie ostatnio na SR powiedziała nam ciekawostke a mianowicie , że kobiety , które miały bolesne miesiączki mogą nie odczuwać tych pierwszych skurczy dopiero późniejszą faze porodu.
    I to sie zgadza potwierdzam.przy pierwszym pirodzie saczyly mi sie wody od 5 rana bolal brzuch tyle ze u mnie podczas miesiaczki bolu mnie tsk skrecalo ze ten bol wtedy to byl pryszcz.na porodowke pojechslam dopiero o 19.polozna zapytała mnie po co przyjechalam a js ns to ze rodze...he he to dir śmiała.
    Miałam rozwarcie na 4 cm pocxulam tak naprawde mega ból przy 10cm

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ