X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Emartea wiesz wydaje mi się że "Matko mojego dziecka" to jest najlepszy komplement.Kiedy moj mnie tak nazywa to dumna jak paw chodzę.Żabką,kotkiem czy myszką facet może nazywać każdą babkę z którą ma przelotny romans lub długie małżeństwo (nie ma znaczenia).Matką jego dziecka/ci jest ta wybrana.Ja tak to rozumiem.
    Mój ma już dzieci z pierwszego zwiazku,mimo że nie przepada za swoją byłą zawsze okazuje jej szacunek bo "ona mu 2 dzieci urodziła" i jako matka jego dzieci jest zawsze inaczej,lepiej traktowana niz tylko była.Kiedyś byłam o to zazdrosna.No bo jak my tu gorący namiętny związek,skarbie na prawo i lewo a mimo to ona miała to jedyne "stanowisko"i szacunek którego nie mogłam jej zabrać.Takie to głupie może.Oczywiście wciąż jest i będzie mamą ale ja też :-)
    P.S.Powodzenia na wizycie
    Bardzo mądre słowa! Masz rację ze to ważne mieć taki szacunek u swojego mężczyzny :-)

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Bardzo mądre słowa! Masz rację ze to ważne mieć taki szacunek u swojego mężczyzny :-)

Taka moja filozofia.Czasem mi się uda coś mądrego wymyślić :-)

Rybeńka, Emartea, patryśka83, Pocahontas lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiłam sobie humor :) byłam w sklepie i kupiłam taki wiosenny sweterek cienki i 2 bransoletki odrazu inaczej się czuje

Dziewczynki ładne brzuszki dzisiaj chyba dzień dodawania zdj. Chyba dodam później i ja

Co do wagi nie sprawdzalam ostatnio ale jak patrzyłam to było 72 kg a zaczynałam od 60 i mam 174 cm wzrostu

A właśnie miałam pisać do Rybenki ze mam nadzieje ze nie przestaniesz u nas się udzielać juz bo im więcej nas tym lepiej. Szkoda ze Tygrysek i Krokodylica tez mało się udzielaja

loszcz, Krokodylica, Rybeńka, czekaja, Emartea lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie każdy się ze mną zgodzi bo życie się różnie układa i są wyjątki od reguły ale dla mnie dziecko bardziej jednoczy niż małżeństwo.Po rozwodzie bezdzietnego małżeństwa zostają tylko wspomienia ale kiedy są dzieci jest inaczej,rodzicami jest się do końca życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 15:06

Ewelaa, Rybeńka, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Ale sie wkur*****.Dzwoni do mnie 3 razy(akurat rozmawialam z mężem bo bylam po wizycie lekarzy) dziewczyna z pracy która przejęła moje obowiązki (w lipcu) no to w końcu odbieram(dobrze wie ze jestem w szpitalu) i ani sie nie zapyta jak sie czuje ani nic tylko wali od razu o jakieś korekty jak sie robi.Zagotowalam.I powiedzialam jej ze mam większe problemy niż jej korekty i nie mam do tego glowy a na dodatek jestem 8 miesiąc na zwolnieniu wiec BEZ PRZESADY.i co? Jeszcze z fochem skończyła rozmowę(ze w takim razie kogoś innego musi prosić o pomoc).W końcu do niej dodzwonilam bo miałam wyrzuty i okazało sie ze ona podstawowych korekt nie umie zrobić(to co mam jechać i jej pomoc?) Sory ze nie na temat ale zagotowalo we mnie...nie wiem czy słusznie ...
    Och... Niektórzy to są okropni! Moja księowa tez co chwile do mnie dzwoni i się pyta o coś co było np. Rok temu!? Tak jakby faktycznie nie miała nic lepszego do roboty i tylko myślała o pracy...
    Trzeba to puścić czasem mimo uszu.

SunSun lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Emartea mam nadzieję ze tak będzie on nie moze się małej doczekać ale mnie jakoś tak odsunął tak mi się wydaje temat ciąży może nie istnieć i nie pomaga mi też przykre to jest bo czuje się sama w tej ciąży ale już nie narzekam miesiąc mi został wiec wytrzymam później się będę martwic.
    Trzymam kciuki za wizyte;-)
    Sunsun nie denerwuj się ty i mala jesteście teraz najwazniejsze
    Słyszałam że większość facetów tak ma. I że jak dziecko się urodzi to się w nich zakochują na zabój :-) także na pewno wszystko będzie dobrze :-)

kasss, Emartea lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) widzę, że poruszacie drażliwy temat wagi :) tzn. drażliwy dla mnie :) ja się ważę tylko u lekarza - ostatnio było plus 11. Ale mam nadzieję, że potwierdzi się to co pisze gosiaczek i od 36 tygodnia nie będę już tyła :)
    Zresztą co mam zrobić - jem normalnie i normalnie funkcjonuje a tyje. Nawet nie chce myśleć ile ważyłabym gdyby codziennie objadała się słodyczami. Zresztą nie będę o tym dziś myśleć bo idę ze znajomymi z pracy na fajną kolację bo knajpki którą kocham :)

Z tego co zapamiętałam to tak :) słodka gratuluję zakupu samochodu :) Jeśli chodzi o Maalox to ja mam syrop/zawiesinę. Ponoć są tabletki ale nie próbowałam.

Emrica nie pracuje razem z mężem i chwała niebu :) chyba bym tego nie wytrzymała :) Ale mam w pracy sporo fajnych ludzi wokół siebie i gdyby cokolwiek zaczęło się dziać (odpukać!) to wiem, że natychmiast by się mną zajęli. Teraz już w ogóle mam lajt bo "koleżanka" która twierdziła, że wywieram presję chodząc do pracy w ciąży sama poszła na L4.... dzień po tym jak dowiedziała się, że nie dostanie premii rocznej powiedziała, że jest w ciąży i że jeśli nie dostanie premii to nie będzie dalej pracować.... dziwicie się w tej sytuacji, że moi szefowie tak mnie "uwielbiają" jak ktoś im taki numer potrafi wyciąć? :)

Anet ja Cię proszę Ty nie zaczynaj rodzić. Daj nam trochę ochłonąć po ostatnim weekendzie :) bo ja już się boję co tu zastanę jak chwilę mnie nie ma :)

Pięknie wyglądacie dziewczyny. A zdjęcia Madzik z synkiem jest rozczulające!

No i oczywiście trzymam kciuki za wizyty!

Kaczamila dzielny Twój syn skoro nawet w inkubatorze nie musi siedzieć!

Niunia ja też nie widzę zdjęcia mimo, że sprawdzam na komputerze :)

loszcz, Madzik82, bella82, Emrica, slodka100, anet525 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Miałam dziś wizytę u ginekologa wszystko jest w porządku mała ułożona główką w dół szyjka twarda i zamknięta tylko hemoglobina mi leci w dól

Dziś zaczełam nowy 36 tydzień

Co do wagi to przytyłąm 13kg

dziewczynki super brzuszki macie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 15:27

loszcz, Ewelaa, Justyska89, kasss, bella82, Scarlett2014, Emrica, czekaja, MamaAdasia, gosiaczek31, SunSun, anet525, Madzik82, Pocahontas, ines31, Emca lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Justyska89 dla mnie to takie troche brutalne podejście.W szczególności na początku ciąży.Do 12 tyg nie robią absolutnie nic.Krwawiłam niestety na początku,nawet nie chcieli mnie w szpitalu oglądać.To się nazywa selekcja naturalna,silny dzidizuś przeżyje słaby nie.Takie mają tu podejście.
    Smutne że mają statystycznie najwięcej poronień i martwych porodów wśród wszystkich krajów rozwiniętych.Mają super sprzęt,nowe czyte szpitale a mimo to opieka do dupy bo podejście nie takie.Kolejna znajoma rodziła teraz w lato i miała badań aż za dużo,na wszystko co możliwe ,awiecie dlaczego?Bo poprzednią ciąże straciła w 4 miesiącu przez ich zaniedbanie.Miała bardzo złe wyniki tarczycy ale nikt jej nawet krwi nie pobrał.Po fakcie się okazało że potrzebuje leczenia hormonalnego.
    Straszne to jest! Dobrze ze w Polsce mają inne podejście do tego. współczuję Ci naprawdę...

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    No właśnie bardzo ci wspołczuje. Ale teraz jak jesteś przy końcówce to troche inaczej chyba podchodzą co?
    Ktoras z was pisala ze na zgagę najlepszy jest maalox powiedzcie lepsze będą w tabletkach czy w saszetkach?
    Najlepszy jest w formie syropu.

anet525 lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:

A właśnie miałam pisać do Rybenki ze mam nadzieje ze nie przestaniesz u nas się udzielać juz bo im więcej nas tym lepiej. Szkoda ze Tygrysek i Krokodylica tez mało się udzielaja

Ja czytam cały czas. :)
    Ale fakt, nie pisałam. Obiecuję poprawę. :)

madziutek 23, Rybeńka lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bo wiadomo ze nie kazda ma internet w tel i gdy trafimy do szpitala to nie będzie kontaktu z dana dziewczyna i np. na lutówkach zrobiły to fajnie że dziewczyny które się udzielają to dobrały się w pary i przez wiadomości (nie na forum) wymieniły się numerem tel że w razie co to pisały do siebie smsy i ta druga z pary pisała na forum co się dzieje u koleżank..

nie wiem czy dokładnie zrozumiałyście ale wg mnie to dobry pomysł bo np ja jak byłam prawie tydzeń w szpitalu to chciałam was poinformować co się dzieje a nie miałam możliwości bo nie było wifi a smsa zawsze można napisać...

co myślicie???

Justyska89, Ewelaa, Rybeńka, bella82, czekaja, gosiaczek31, Emartea, SunSun, Emca, Juusti69, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja czytam cały czas. :)
    Ale fakt, nie pisałam. Obiecuję poprawę. :)

No myślę :) jeszcze chyba ciebie na liście nie ma

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    07w4a678sajn_t.jpg

Z okazji rozpoczecia 9tego miesiaca wrzucam brzuchol
    Piękny brzusio :-)

Madzik82 lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    dziewczyny bo wiadomo ze nie kazda ma internet w tel i gdy trafimy do szpitala to nie będzie kontaktu z dana dziewczyna i np. na lutówkach zrobiły to fajnie że dziewczyny które się udzielają to dobrały się w pary i przez wiadomości (nie na forum) wymieniły się numerem tel że w razie co to pisały do siebie smsy i ta druga z pary pisała na forum co się dzieje u koleżank..

nie wiem czy dokładnie zrozumiałyście ale wg mnie to dobry pomysł bo np ja jak byłam prawie tydzeń w szpitalu to chciałam was poinformować co się dzieje a nie miałam możliwości bo nie było wifi a smsa zawsze można napisać...

co myślicie???

Dobry pomysł ja juz dawno dałam przez prywatna wiadomość mój numer kasss bo juz dawno o tym myślałam

kasss, anet525 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    No myślę :) jeszcze chyba ciebie na liście nie ma

No będę szczera, dlatego przestałam pisać, trochę mi się przykro zrobiło jak zostałam usunięta z listy, bo wczesniej na niej byłam. Ale bajka, to już nieważne teraz. :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    2ppxc8o.jpg z 32 tyg ;)

nigdy wam nie pokazywałam mojego
    Piękny! A jaki Malusi i zgrabny :-)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Pozazdrościć Wam tylko wagi. U mnie już stuknęło 68kg :( A na początku zaledwie 52 było.
    śliczne brzusie macie. U mnie brzuś wielkością się chyba nie zmienił. Ale różnica w miesiącach jest ogromna. Tu był zaledwie początek 3 miesiąca.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c62ec8c9d0a.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1a50d6940c0.jpg
    Również cudowny brzusio! :-)

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No będę szczera, dlatego przestałam pisać, trochę mi się przykro zrobiło jak zostałam usunięta z listy, bo wczesniej na niej byłam. Ale bajka, to już nieważne teraz. :)

To się dopisz albo niech Rybenka cie dopisze do tej ładnej listy która zrobila:) myślę że dziewczyny są tego samego zdania co ja ze należysz mimo nie odzywania się do marcowek. Tylko nie zapominaj o nas bo jednak martwimy się o siebie nawzajem. A usunięta zostałas pewnie dlatego ze porządek na liście był robiony a ciebie bardzo dlugo nie bylo

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    moj brzuchol :-)

n52adu.jpg
    Piękny! Nie widać żebys dużo przytyła

bella82 lubi tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ