Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyloszcz wrote:Justyska a tobie to spojenie nie pękło czasem tak jak Sunsun?
nie raczej nie no chyba ze czegoś nie wiem ale to jest tak ono boli jak leżę i wstanę zazwyczaj nocami a w dzień jak chodzę to mniej. ale jak w dzień trochę pochodzę to niby nie boli ale za to w nocy rwie a wczoraj trochę intensywniejszy dzień miałam wiec mnie bolało w nocy bardzo. a poza tym może też to bardzo odczuwam bo juz zmęczona jestem tą ciąża ciągle coś. dzisiaj i jutro trochę się będę bardziej oszczędzać i na czwartek będzie lepiej bo znów zapowiada się intensywniejszy dzień
-
czesc,
u nas zaczeły się problemy brzuszne..no i też już wygrzebałam swoją chustę i ją wyprałam..chyba zacznę stosować..bo nie da sie nic zrobić nosząc małego..
była tez dzis położna na patronażu, fajna babka, dała nr. tel i polecenie aby dzwonic, jakby coś się działo..
Jak dziewczynki.. luty mija.. zaraz marzec, nasz/wasz czas:) -
Tygrysek wrote:Dziewczyny, szczególnie te ok 39-40 tygodnia.
Od wczoraj czuje małą inaczej niż zawsze. Bardzo leniwie się rusza jeśli w ogóle. Po jedzeniu gdzieś tam ją czułam, rano miała czkawkę. Teraz znów jest cisza.
Jutro na 12:20 mam KTG (prywatnie). Nie wiem czy powinnam się martwić. A jak u Was z ruchami?mój wczoraj to nawet chciał już na ip jechać, ale słuchałam serduszka na doplerze i jest ok. Może takie ciśnienie na dworze i one też takie leniwe?
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Ja kupiłam chustę tkana, ale boję się że sobie z nią nie poradzę hehe
Konwalianka życzę żeby problemy brzuszkowe szybko minęły! Żeby się Maluszek nie męczył.konwalianka, Emca lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
A jeszcze mam pytanie, bo ja ciuszki prałam i prasowałam ok. 30tc i zastanawiam się czy ich jeszcze nie przeprasowac ich żeby były na świeżo. Co o tym myślicie? Czy to raczej zbędne?Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
Zaczynamy 9cs -
Rybeńka wrote:A jeszcze mam pytanie, bo ja ciuszki prałam i prasowałam ok. 30tc i zastanawiam się czy ich jeszcze nie przeprasowac ich żeby były na świeżo. Co o tym myślicie? Czy to raczej zbędne?
Moim zdaniem to zbędne.
A co do lenistwa małej... z jednej strony nie chcę panikować, a z drugiej strony jak sobie pomyślę, że w tym Zabrzu oni niby czuli ruchy, a dziecko nie żyło... niby nie powinnam o tym myśleć, ale podświadomie mnie to chyba przeraża.Natalka 03.2015
-
hahaha ale sytuacja
po akcji niedzielnej mam telefony od wszystkich z zapytaniem jak sie czuje itp dzwoni dziś teściowa w południe i jej mówie że telefonowałąm do przychodni o moj wynik GBS bo mial byc dzis na co babka że do tygodnia się czeka, wkurzyłam się, a ona mi teraz oddzwania że dzowniła do przychodni,przedstawiła się(jest pielegniarką) powiedziala z której poradni i że chciałaby moje wyniki GBS a ta położna(co mowilam wam że niemiła) przerażona i pyta czy już rodze, na cvo teściowa że ejszcze nie ale w każdej chwili może(pewnie powiedziala ze skurcze wyszly itp) i że jestem u niej w poradni na badaniach czy coś, powiedziałą że mam się nie wygadać gdyby do mnie dzwoniła hehehe, babka się wystraszyła i faksem jej posłała moje wyniki(normalnie w ciągu 5min!)nie mam GBS
ale sie śmiałamTygrysek, gosiaczek31, loszcz, Dorka.1979 lubią tę wiadomość
-
Tygrysek wrote:Dziewczyny, szczególnie te ok 39-40 tygodnia.
Od wczoraj czuje małą inaczej niż zawsze. Bardzo leniwie się rusza jeśli w ogóle. Po jedzeniu gdzieś tam ją czułam, rano miała czkawkę. Teraz znów jest cisza.
Jutro na 12:20 mam KTG (prywatnie). Nie wiem czy powinnam się martwić. A jak u Was z ruchami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 15:37
Tygrysek, loszcz lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z wizyty i tak jak przewidywalam totalna strata czasu.Zmierzyła mi ciśnienie (a wiem że byłam zdenerwowana bo się spieszylam na wizytę a przede mną Stary dziadek jechal z 10km/h ani go wyminac nie mogłam ani nic grrrr....) a ona ze mam ciśnienie idealne 70/115 (a ja ze złości aż czerwona i para mi z uszu leci) ciekawe no nie?
Posluchala serduszka i tyle.Wizyta trwała mniej niż 5 min.Zapytałam czy mogłaby mnie zbadać ale mnie wysmiala (dosłownie).Jedyną sytuacją kiedy badają kobietę jest po 40tygodniu bo wtedy masuja szyjke a potem to na porodowce.Do 40 tygodnia nie ma ani jednego badania pochwy.
-
Hej. Ja melduje sie po wizycie. Tam w srodku chyba wszystko pozamykane, bo gin powiedziala tylko "jest dobrze". Nadulka wazy 2770g-powiedziala ze waga idealna. Pobrala wymaz na paciorkowiec, nastepna wizyta 12marca-to juz bd skonczony 38t:-)
loszcz, gosiaczek31, bella82, bella82, ines31, Scarlett2014, Krokodylica, Rybeńka, kaczamila, noa8, Emca lubią tę wiadomość
-
Ewelaa wrote:Hej. Ja melduje sie po wizycie. Tam w srodku chyba wszystko pozamykane, bo gin powiedziala tylko "jest dobrze". Nadulka wazy 2770g-powiedziala ze waga idealna. Pobrala wymaz na paciorkowiec, nastepna wizyta 12marca-to juz bd skonczony 38t:-)
moja Natka miała dokładnie tyle w 36+5Ewelaa lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
loszcz wrote:Wróciłam z wizyty i tak jak przewidywalam totalna strata czasu.Zmierzyła mi ciśnienie (a wiem że byłam zdenerwowana bo się spieszylam na wizytę a przede mną Stary dziadek jechal z 10km/h ani go wyminac nie mogłam ani nic grrrr....) a ona ze mam ciśnienie idealne 70/115 (a ja ze złości aż czerwona i para mi z uszu leci) ciekawe no nie?
Posluchala serduszka i tyle.Wizyta trwała mniej niż 5 min.Zapytałam czy mogłaby mnie zbadać ale mnie wysmiala (dosłownie).Jedyną sytuacją kiedy badają kobietę jest po 40tygodniu bo wtedy masuja szyjke a potem to na porodowce.Do 40 tygodnia nie ma ani jednego badania pochwy.
ja dziś dalszy ciąg odpoczynku...ale samopoczucie lepsze...
Sarah to trochę Twoja teściowa jest uparta w dążeniu do celu...taki upór jest w życiu potrzebny!
Gratuluje udanych wizyt...Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Wiadomość od Madzik82 : ,, O 15.25 pojawił się mały krzykacz na świecie, Nadia waży 3080, 53 cm i 10 pkt''
Ewelaa, bella82, Rubi, Justyska89, Scarlett2014, SunSun, Tygrysek, anet525, ines31, gosiaczek31, loszcz, Krokodylica, gabi30, Rybeńka, MisiaMonisia, kaczamila, czekaja, Sarah88, noa8, Juusti69, Tess, Emca, Dorka.1979, madziutek 23, Emrica lubią tę wiadomość