Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Emartea wrote:Witam. Jestem nowa na forum i chcialam też się pochwalić moim szczęściem. Jestem w 16 tyg. ciąży
, termin porodu to 6 marzec. Staraliśmy się 7 miesięcy. Jak dotąd żadnych problemów i mam nadzieję, że tak przeleci cała reszta. Trochę mnie martwi, że jeszcze wcale nie przytyłam no i brzuszka też jeszcze nie widać. Nie śledziłam forum tak dokładnie, więc sorki jak powtarzam pytanie, ale interesuje mnie jakie wy macie/miałyście brzuchole na tym etapie? Jutro idę do gina i jak maleństwo się da, to podglądniemy jaka płeć
Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamuśki i za te, które jeszcze czekają na swoje fasolki. Pozdrawiam
Dzień dobry wszystkim z ranka.
Emartea witaj w naszych skromnych progachBrzuszek zależy od Twojego organizmu. U nie których kobietek są długo niewidoczne, a u innych ogromne. Ile w tym wszystkim prawdy?! Nie wiem. Ponoć to zależy od "kondycji" mięśni brzucha. Jak są napięte i silne robią za "gorset". U mojej mamy na przykład (przechodziła tylko 1 ciążę) nie było nic widać do 5-6 miesiąca. Ja natomiast (po 3 poronieniach) mam brzucholek duży. Różnimy się wzrostem i wagą. Ona chuda tyczka, ja w normalnej wadze.
Więc nie masz się czym martwić. Brzuszek jeszcze urośnie i da o sobie znać
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 07:10
-
Emartea wrote:Witam. Jestem nowa na forum i chcialam też się pochwalić moim szczęściem. Jestem w 16 tyg. ciąży
, termin porodu to 6 marzec. Staraliśmy się 7 miesięcy. Jak dotąd żadnych problemów i mam nadzieję, że tak przeleci cała reszta. Trochę mnie martwi, że jeszcze wcale nie przytyłam no i brzuszka też jeszcze nie widać. Nie śledziłam forum tak dokładnie, więc sorki jak powtarzam pytanie, ale interesuje mnie jakie wy macie/miałyście brzuchole na tym etapie? Jutro idę do gina i jak maleństwo się da, to podglądniemy jaka płeć
Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamuśki i za te, które jeszcze czekają na swoje fasolki. Pozdrawiam
-
Blanka85 wrote:Emartea witamy
jesli jeszcze sie nie wpisalas to dopisz sie prosze do listy. Na pierwszej str forum jest link. W poscie u Rybeńki
-
Emartea to moja druga ciaza, termin na 1 marca i tez nie mam brzucha. W pierwszej ciazy zaczal mi wychodzic na poczatku 6tego miesiaca. Na polowkowym usg nie bylo nic brzucha. Wiec mozesz troche poczekac.... Ale spokojnie, bedzie brzuszek
zostan tu z nami i pisz czy znasz juz plec
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Dorka1979 wrote:Witaj,
Wstaw sobie suwaczek żebyśmy wszystkie widziały na jakim jesteś etapie. Jeśli chodzi o brzuchol to u mnie widać na zdjęciu w avatarku ale nie ma się co sugerować bo to moja trzecia ciąża -
Dziewczyny! Wlasnie byla u mnie kontrola z ZUSu. Dziwne bo L4 mam z oznaczeniem 2, czyli "chodzone". Musialam sie podpisac na jakiejs kartce, bykam w domu wiec wszystko ok, poszly dalejNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
Witam mamuśki ja juz mam brzucholek ale malutki w luźnej koszuli nie mogłam dopiąć dwuch ostatnich guzików Mądzik u mnie nie było ale podobno teraz są często nawet u lekarzy sprawdzają i gin mi wspisal w karcie ciąży ze mam bole, brzucha i plamienia. Ja dzisiaj zaczynam kolejny tydz;-)
Niunia86, Anastacia33, Dorka1979 lubią tę wiadomość
[/url]
-
SunSun wrote:No ale ciąży raczej sie nie udaje
hm ja czytałam o kontrolach z Zusu dziewczyn na 2.Sama takie mam.Jakby cię nie było to cię wezwa na komisję.Ze czemu cię nie zastali...
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry;)
Emartea witamy Cię serdecznie:)
Ja od wczoraj do mojego dziecka mówie Ignaś gdyż znowu śnił mi się syn i przypomniało mi sie,że jak pierwszy raz znajomi zapytali mnie jakie mam przeczucie,od razu bez zastanowienia powiedziałam,ze będzie synek. I w ten sposób bez USG mówię-na razie najbliszym,że będzie chłopak:) Nikt sie za bardzo nie dziwi bo u mnie same chłopaki-na 10 chłopaków 1 dziewczynka...
Miałam iść dzisiaj na badania ale jak to jedna z was wczoraj napisała-dotrzymanie moczu do rana graniczy z cudem,tak mi sie nie udało. Musiałam iść o 4.20 a do 6.30 to troszkę za krótko.. Dzisiaj nastawię budzik na 1.30 i później na 6.30-powinno być dobrze:)
-
Niunia86 wrote:Dzień dobry;)
Emartea witamy Cię serdecznie:)
Ja od wczoraj do mojego dziecka mówie Ignaś gdyż znowu śnił mi się syn i przypomniało mi sie,że jak pierwszy raz znajomi zapytali mnie jakie mam przeczucie,od razu bez zastanowienia powiedziałam,ze będzie synek. I w ten sposób bez USG mówię-na razie najbliszym,że będzie chłopak:) Nikt sie za bardzo nie dziwi bo u mnie same chłopaki-na 10 chłopaków 1 dziewczynka...
Miałam iść dzisiaj na badania ale jak to jedna z was wczoraj napisała-dotrzymanie moczu do rana graniczy z cudem,tak mi sie nie udało. Musiałam iść o 4.20 a do 6.30 to troszkę za krótko.. Dzisiaj nastawię budzik na 1.30 i później na 6.30-powinno być dobrze:)
-
Przychodza dwie panie, mowia ze sa z zusu i kontrokuja zwolnienie. Mowia, ze jak jestem w domu to jest wszystko ok, kazaky ni sie podpisac i poszly dalej.
W pierwszej ciazy nie bylo mnie w domu i dostalam pismo, ze mi wstrzymuja pieniadze i mam sie wytlunaczyc. Wyslalam im pismo od dentysty, ze tego dnia bylam u niej i wszystko sie wyjasnilo.
Oczywiscie 2 miesiace czekalam potem na przelew.... Pewnie jeszcze raz mnie odwiedzaDorka1979 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
Madzik82 wrote:Przychodza dwie panie, mowia ze sa z zusu i kontrokuja zwolnienie. Mowia, ze jak jestem w domu to jest wszystko ok, kazaky ni sie podpisac i poszly dalej.
W pierwszej ciazy nie bylo mnie w domu i dostalam pismo, ze mi wstrzymuja pieniadze i mam sie wytlunaczyc. Wyslalam im pismo od dentysty, ze tego dnia bylam u niej i wszystko sie wyjasnilo.
Oczywiscie 2 miesiace czekalam potem na przelew.... Pewnie jeszcze raz mnie odwiedzaDorka1979 lubi tę wiadomość