X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Witam. Jestem nowa na forum i chcialam też się pochwalić moim szczęściem. Jestem w 16 tyg. ciąży :-), termin porodu to 6 marzec. Staraliśmy się 7 miesięcy. Jak dotąd żadnych problemów i mam nadzieję, że tak przeleci cała reszta. Trochę mnie martwi, że jeszcze wcale nie przytyłam no i brzuszka też jeszcze nie widać. Nie śledziłam forum tak dokładnie, więc sorki jak powtarzam pytanie, ale interesuje mnie jakie wy macie/miałyście brzuchole na tym etapie? Jutro idę do gina i jak maleństwo się da, to podglądniemy jaka płeć :-) Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamuśki i za te, które jeszcze czekają na swoje fasolki. Pozdrawiam :-)

Dzień dobry wszystkim z ranka.
    Emartea witaj w naszych skromnych progach :) Brzuszek zależy od Twojego organizmu. U nie których kobietek są długo niewidoczne, a u innych ogromne. Ile w tym wszystkim prawdy?! Nie wiem. Ponoć to zależy od "kondycji" mięśni brzucha. Jak są napięte i silne robią za "gorset". U mojej mamy na przykład (przechodziła tylko 1 ciążę) nie było nic widać do 5-6 miesiąca. Ja natomiast (po 3 poronieniach) mam brzucholek duży. Różnimy się wzrostem i wagą. Ona chuda tyczka, ja w normalnej wadze.

Więc nie masz się czym martwić. Brzuszek jeszcze urośnie i da o sobie znać :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 07:10

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Witam. Jestem nowa na forum i chcialam też się pochwalić moim szczęściem. Jestem w 16 tyg. ciąży :-), termin porodu to 6 marzec. Staraliśmy się 7 miesięcy. Jak dotąd żadnych problemów i mam nadzieję, że tak przeleci cała reszta. Trochę mnie martwi, że jeszcze wcale nie przytyłam no i brzuszka też jeszcze nie widać. Nie śledziłam forum tak dokładnie, więc sorki jak powtarzam pytanie, ale interesuje mnie jakie wy macie/miałyście brzuchole na tym etapie? Jutro idę do gina i jak maleństwo się da, to podglądniemy jaka płeć :-) Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamuśki i za te, które jeszcze czekają na swoje fasolki. Pozdrawiam :-)
    Witaj.ja mam malutkie uwypuklenie w dole brzucha pod pępkiem ja wto widze ale inni nie

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Emartea witamy ;) jesli jeszcze sie nie wpisalas to dopisz sie prosze do listy. Na pierwszej str forum jest link. W poscie u Rybeńki
    próbowałam sie już kilka razy wpisac na tą liste marcowych mamusiek ale ona jest nieedytowalna nic na niej nie jest aktywne

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea to moja druga ciaza, termin na 1 marca i tez nie mam brzucha. W pierwszej ciazy zaczal mi wychodzic na poczatku 6tego miesiaca. Na polowkowym usg nie bylo nic brzucha. Wiec mozesz troche poczekac.... Ale spokojnie, bedzie brzuszek :) zostan tu z nami i pisz czy znasz juz plec :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Witaj,
    Wstaw sobie suwaczek żebyśmy wszystkie widziały na jakim jesteś etapie. Jeśli chodzi o brzuchol to u mnie widać na zdjęciu w avatarku ale nie ma się co sugerować bo to moja trzecia ciąża
    a w drugiej ciązy szybko pojawił sie u ciebie brzuszek??

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wlasnie byla u mnie kontrola z ZUSu. Dziwne bo L4 mam z oznaczeniem 2, czyli "chodzone". Musialam sie podpisac na jakiejs kartce, bykam w domu wiec wszystko ok, poszly dalej

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny! Wlasnie byla u mnie kontrola z ZUSu. Dziwne bo L4 mam z oznaczeniem 2, czyli "chodzone". Musialam sie podpisac na jakiejs kartce, bykam w domu wiec wszystko ok, poszly dalej
    a długo juz jestes na zwolnieniu??

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 10 lipca wiec w sumie od poczatku

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytały cie o cos konkretnego??ciekawa jestem jak wygląda taka kontrola z zusu...wiem, że teraz wzieli sie ostro za kontrolowanie osób przebywających na zwolnieniach bo ich zdaniem polowa udaje chorobę

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale ciąży raczej sie nie udaje ;-) hm ja czytałam o kontrolach z Zusu dziewczyn na 2.Sama takie mam.Jakby cię nie było to cię wezwa na komisję.Ze czemu cię nie zastali...

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki ja juz mam brzucholek ale malutki w luźnej koszuli nie mogłam dopiąć dwuch ostatnich guzików Mądzik u mnie nie było ale podobno teraz są często nawet u lekarzy sprawdzają i gin mi wspisal w karcie ciąży ze mam bole, brzucha i plamienia. Ja dzisiaj zaczynam kolejny tydz;-);-)

Niunia86, Anastacia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    No ale ciąży raczej sie nie udaje ;-) hm ja czytałam o kontrolach z Zusu dziewczyn na 2.Sama takie mam.Jakby cię nie było to cię wezwa na komisję.Ze czemu cię nie zastali...
    teraz sprawdzaja wszystkie bez wyjątku...taka przykra rzeczywistość

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Do listy już się dopisałam i suwaczek też niedługo wstawię. Dzięki za opisy waszych brzuszków.

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Hej. Do listy już się dopisałam i suwaczek też niedługo wstawię. Dzięki za opisy waszych brzuszków.
    a ja sie dopisac kurcze blade nie mogę...jak to zrobiłas??

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)

Emartea witamy Cię serdecznie:)

Ja od wczoraj do mojego dziecka mówie Ignaś gdyż znowu śnił mi się syn i przypomniało mi sie,że jak pierwszy raz znajomi zapytali mnie jakie mam przeczucie,od razu bez zastanowienia powiedziałam,ze będzie synek. I w ten sposób bez USG mówię-na razie najbliszym,że będzie chłopak:) Nikt sie za bardzo nie dziwi bo u mnie same chłopaki-na 10 chłopaków 1 dziewczynka...

Miałam iść dzisiaj na badania ale jak to jedna z was wczoraj napisała-dotrzymanie moczu do rana graniczy z cudem,tak mi sie nie udało. Musiałam iść o 4.20 a do 6.30 to troszkę za krótko.. Dzisiaj nastawię budzik na 1.30 i później na 6.30-powinno być dobrze:)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    a ja sie dopisac kurcze blade nie mogę...jak to zrobiłas??

Klikasz na którekolwiek okienko u siebie i wpisujesz:)

Anastacia33 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he już wiem na czym polegał problem moja przeglądarka nie obsługiwała niektórych funkcji...teraz próbuje przez inna i jest ok.zaraz będe na liście

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Dzień dobry;)

Emartea witamy Cię serdecznie:)

Ja od wczoraj do mojego dziecka mówie Ignaś gdyż znowu śnił mi się syn i przypomniało mi sie,że jak pierwszy raz znajomi zapytali mnie jakie mam przeczucie,od razu bez zastanowienia powiedziałam,ze będzie synek. I w ten sposób bez USG mówię-na razie najbliszym,że będzie chłopak:) Nikt sie za bardzo nie dziwi bo u mnie same chłopaki-na 10 chłopaków 1 dziewczynka...

Miałam iść dzisiaj na badania ale jak to jedna z was wczoraj napisała-dotrzymanie moczu do rana graniczy z cudem,tak mi sie nie udało. Musiałam iść o 4.20 a do 6.30 to troszkę za krótko.. Dzisiaj nastawię budzik na 1.30 i później na 6.30-powinno być dobrze:)
    ja mam przeczucie że będzie dziewczynka...choć pocichu licze na chłopca

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodza dwie panie, mowia ze sa z zusu i kontrokuja zwolnienie. Mowia, ze jak jestem w domu to jest wszystko ok, kazaky ni sie podpisac i poszly dalej.
    W pierwszej ciazy nie bylo mnie w domu i dostalam pismo, ze mi wstrzymuja pieniadze i mam sie wytlunaczyc. Wyslalam im pismo od dentysty, ze tego dnia bylam u niej i wszystko sie wyjasnilo.
    Oczywiscie 2 miesiace czekalam potem na przelew.... Pewnie jeszcze raz mnie odwiedza

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Przychodza dwie panie, mowia ze sa z zusu i kontrokuja zwolnienie. Mowia, ze jak jestem w domu to jest wszystko ok, kazaky ni sie podpisac i poszly dalej.
    W pierwszej ciazy nie bylo mnie w domu i dostalam pismo, ze mi wstrzymuja pieniadze i mam sie wytlunaczyc. Wyslalam im pismo od dentysty, ze tego dnia bylam u niej i wszystko sie wyjasnilo.
    Oczywiscie 2 miesiace czekalam potem na przelew.... Pewnie jeszcze raz mnie odwiedza
    pewnie masz rację. tyle, że jesli możesz chodzić to chyba normalne, że np idziesz na umowiona wizyte u lekarza i może ciebie nie byc...zus sie nie patyczkuje tak samo jak skarbówka

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ