Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No ale kurcze jak to jest? Bo przecież np.mam l4 ze względu na stresujaca pracę to 9 miesięcy mam siedzieć w domu? Przecież to raczej tez by zaszkodziło
jak jest l4 leżące no to ok.Takie są wskazania ,ale na 2 to chyba do apteki czy lekarza lub krótki spacer można iść? No ale dla Zusu chyba jednak nie..
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
SunSun wrote:No ale kurcze jak to jest? Bo przecież np.mam l4 ze względu na stresujaca pracę to 9 miesięcy mam siedzieć w domu? Przecież to raczej tez by zaszkodziło
jak jest l4 leżące no to ok.Takie są wskazania ,ale na 2 to chyba do apteki czy lekarza lub krótki spacer można iść? No ale dla Zusu chyba jednak nie..
-
Mmarina wrote:O rany, ja się wybieram na chorobowe od października, zobaczymy czy przyjdą. W sumie to glupie bo jak się ma 2 to nawet po bulki na śniadanie moglam isc, albo dziecko do przedszkola zawieźć itp
-
Nie, nie prowadze swojej dzialalnosci. Jestem normalnie zatrudnionym szarakiem z prosta umowa z 1400zl na reke. Reszte pracodawca dawal mi pod stolem wiec na zwolnieniu jestem finansowo w plecy.
I jeszcze ZUS mnie gnebi
Lekarz mi mowil, ze praktycznie kazde wytlumaczenie w ciazy przejdzie ale po co ten stres, problemy i wstrzymane pieniadzeDorka1979 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
No to faktycznie się ciebie uczepili!!
A ja ,tak jak inne dziewczyny z pracy które były w ciazy pensje dostaje dalej z konta pracodawcy i w tym terminie co inni pracownicy z biura.Wy macie z konta Zusu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:03
-
I jeszcze jedno z mojego doswiadczenia. Kontrole sa zawsze w ostatnim tygodniu trwajacego L4. Bo zanim pracodawca wysle do Zusu, zabim w zusie przejdzie to przez wszystkie biurka i systemy.... Zawsze przychodza na koncu.
Zwolnienie mam do czwartku a przyszli dziasiajDorka1979 lubi tę wiadomość
SunSun wrote:No to faktycznie się ciebie uczepili!!
A ja ,tak jak inne dziewczyny z pracy które były w ciazy pensje dostaje dalej z konta pracodawcy i tak jak inni pracownicy z biura.Wy macie z konta Zusu?
Jezeli firma ma mniej niz 20 pracownikow to zus placi.
A jak wiecej to dostajesz od pracodawcy a Zus mu zwraca
Madzik82 wrote:I jeszcze jedno z mojego doswiadczenia. Kontrole sa zawsze w ostatnim tygodniu trwajacego L4. Bo zanim pracodawca wysle do Zusu, zabim w zusie przejdzie to przez wszystkie biurka i systemy.... Zawsze przychodza na koncu.
Zwolnienie mam do czwartku a przyszli dziasiajDorka1979 lubi tę wiadomość
-
Z tego co mnie odwiedzali (3x) i moje kolezanki to chodza od poniedzialku do piatku w godzinach pracy zusu. U mnie byli o 9:30, 11 i 13:30. Kolezanki tez odwiedzali raczej z rana.
To zalezy od Zusu. Od rejonu. Moj zus sprawdza i to mocno. Jestem z duzego miasta. W malutkich miejscowosciach chyba tak noe sprawdzaja bo by sie musieli najezdzic. U mnie to pewnie od drzwi do drzwi chodza tak gesto od ciezarnychWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:10
Witam dziewczyny w rozpoczetym 5tym miesiacu!!!!!
i przesylam zdjecie brzuszka z rana
jeszcze nie calkiem ciazowy ale czekam
Witam rowniez nowa mamusie ;* dawno tu do nas nikt nie dolaczyl)
Kass Mmarina i SunSun (nie ppamietam kto jeszcze) gratuluje rozpoczecia nowych tygodni) ;*
Madzik82, Niunia86, SunSun, kasss, MartaM, Mmarina, Dorka1979, gabi30 lubią tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:Witam dziewczyny w rozpoczetym 5tym miesiacu!!!!!
i przesylam zdjecie brzuszka z rana
jeszcze nie calkiem ciazowy ale czekam
Witam rowniez nowa mamusie ;* dawno tu do nas nikt nie dolaczyl)
Kass Mmarina i SunSun (nie ppamietam kto jeszcze) gratuluje rozpoczecia nowych tygodni) ;*