SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok wszystko ,odpoczywam duzo .Zaczynają bolec plecki nogi jak to w ciązy . 19 mam usg zobacze brzdąca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Ignaś moj tak się przekręcil ze oo matko :D

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o koszule do karmienia to eż kupiłam dwie tańsze - coś takiego:
    http://allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-roz-l-xl-rozne-wzory-hit-i4884157394.html

Całkiem fajna jest tylko dziurki na guziczki muszę troszkę zaszyć bo mi się rozpinaja w nocy i rano wstaje z mleczarnią na wierzchu :)

Krysti moja mała też wczoraj zrobiła niezłego pirueta. Aż mi oczy na wierzch wyszły jak spojrzałam na swój brzuch.. :D

Krysti lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio też dokucza brzuch. Boli (szczególnie w nocy), co chwilę robi się twardy i mam wrażenie jakby miał pęknąć. Ale tłumaczę sobie tak jak mówił mi mój gin, że to jest mięsień i jak dziecko się rusza kopie to mięsień zawsze zareaguje, a mała tak bardzo ostatnio się wierci. W każdym razie o dłuższym siedzeniu nie ma już mowy, nawet u rodziców na obiedzie itp., więc w środę wraca mój gin i wybieram się do niego po zwolnienie. W dodatku nogi puchną mi straszliwie i bolą w dodatku.

Butelki mam dwie antykolkowe tommee tippee małą i większą, mleka nie kupuje na zapas.
    Prześcieradła kupiłam dwa w biedronce, ale okazały się trochę cienkie, dlatego wzięłam jeszcze pakowane podwójnie w ikea, więc mam zapas. Przewijak mam taki dmuchany też z ikea i do niego dwa pokrowce, ale pewnie będę podkładała pieluchę.

Co do koszul to kupiłam kiedyś w biedronce na wyprzedaży dwie, bo były przecenione na 10 zł, ale... zabrałam je w święta do rodziców, żeby w nich wygodnie spać i niestety cycki mi z nich wypadają, bo mają za mało wszytego materiału.
    koszula-nocna-biedronka-SLIDER-34420.jpg

Na lutówkach o tych tańszych koszulach (żyrafki/misie) niestety dziewczyny pisały, ze mimo metki 100% bawełna one na pewno nie są z czystej bawełny, bo czuć to w dotyku i przez to można się w nich spocić.

Ja kiedyś dostałam od mamy jedną z italian fashion http://allegro.pl/ela-luzna-wygodna-koszula-nocna-italian-fashion-i4931604078.html i jestem bardzo zadowolona, teraz lubię w niej spać. I zamierzam kupić dwie rozpinane. Coś takiego http://allegro.pl/rozpinana-do-karmienia-koszula-italian-zyta-3-4-m-i4908069385.html http://allegro.pl/rozpinana-koszula-do-karmienia-porodu-nowosc-r-l-i4892730335.html http://allegro.pl/calosciowo-rozpinana-koszula-do-karmienia-italian-i4896207129.html tylko chcę je stacjonarnie zobaczyć, żeby wybrać rozmiar, a jak będzie droższa to zamówię na allegro. U nas w szpitalu wymagają min. dwóch.

Krysti lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule mam 3 szt rozpinane na guziki przy piersiach
    . W jednej nawet juz spie by sprawdzić jaki jest materiał.Śmiało moge powiedziec ze skora sie nie poci. Dalam jakies 30 zl na rynku. Co do smoczkow mam 1 szt lovi, kupie jeszcze 1 szt avent bo podobno są dobre i może 1 szt nuka bo starsza go bardzo lubiła. Jednak każdemu niemowlęciu podpasuje inny smoczek dlatego lepiej miec różnych firm. Co do butelek kupiłam dwie szt dr Brown antykolkowe jedna wieksza druga mniejsza. U mnie się sprawdziły przy starszej córce. Ja planuje karmić piersią ale jesli bedzie bardzo mnie bolalo to postanowiłam sie tak nie katować. Będę ściągać mleko są specjalne woreczki do zamrażania. Zamrożone mleko z piersi ma ważność pól roku i o tym jest to fajne ze co kilka godz ściągasz tą samą ilość mleka regularnie dzieki czemu mam ciągle tyle samo pokarmu w piersi i wiesz ile dziecko wtedy zjada. Sutki sie potem przyzwyczajają do laktatora i mniej bolu jest. Co do prześcieradeł mam dwa na łóżeczko i 1 na przewijak. W razie czego kupiłam jeszcze ceratko pieluchę kolorowa to pomoże na przewijaku gdy przescieraflo bedzie w praniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 10:07

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam takie 2 http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-s-i4863826642.html i 1 taka http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-rozm-s-producent-i4868027858.html ale nie spalam jeszcze w nich bo sa troche za duze :p

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małą butelke tommee tippee oraz 1 małą avent i 1 dużą avent.

860isg18r6bpss11.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zestaw startowy butelek z tomme tippe, a kupilam te butelki bo szwagierka miala i byla baaardzo zadowolona z tych butelek

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One juz w smoczku maja ten system antykolkowy,chyba ze to sie nie sprawdzi to wtedy najwyzej kupie tylko jedna z ta rurka antykolkowa w butelce.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski my wczoraj pojechaliśmy na zakupy i miałam kupic staniki bo już żywcem nie mam w czym chodzić stanęłam przed regałem z bielizną ciążową i szukając swojego rozmiaru którego nie było sie rozpłakałam ludzie patrzyli na mnie jak na głupka a ja czułam sie okropnie nie mogąc kupić chociaż jednego głupiego stanika ;(
    loszcz mam nadzieje że z twoim maluszkiem wszystko będzie dobrze i jak mówisz twój mąż był duży siostry też może dla tego mały tak szybko rośnie;)
    Konwalianka trzymamy kciuki daj znać po wizycie
    ja mam 3 smoczki aventa i 3 butelki jedna 250 i dwie po 125ml też avent
    mleka też nie zamierzam kupować wcześniej może te moje okropne duze piersi na cos sie przydadza i wykarmie nimi córeczke

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Mam pytanie do mamus z cukrzycą:
    Jakie macie objawy?
    Czujecie sie inaczej jakos czy nie?

witam! mi cukrzyca wyszla po krzywej i zauwazylam ze jak mam za wysoko to jestem strasznie senna a jak za mało to drżą mi ręce i cała jestem roztrzęsiona. zanim zrobilam krzywa duzo jadlam i bardzo czesto walczylam ze soba zeby nie usnac. boje sie czy czasem od poczatku nie mialam tej cukrzycy i jak to wplynelo na moje dziecko.. w 27 tyg mial +- 1kg, usg mam dopiero za dwa tygodnie ale umowie sie na 3d zeby dokladniej sie mu przyjzec bo mam juz glupie sny. poza tym cukrzyca nie objawia sie u mnie w zaden inny sposob. jedynie z wiekiem ciazy musze zwiekszac insuline... z 7j. doszłam juz do 16j. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 11:17

loszcz lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Trzymam kciuki za wizyty w dniu dzisiejszym. :)
    Ja kupiłam takie koszule, zwykłe plus szlafroczek.
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-hit-i4863662447.html
    Generalnie nie przepadam za koszulami ;)

relg2n0abn31771x.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o kaszlu ja od tyg też go mam mimo że nie jestem przeziębiona w nocy strasznie mnie męczy wszystko wtedy boil i tez kończy sie wymiotami

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ja mam zdrowe gardlo i tez nie wiem skąd kaszel

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po przerwie, tyle naskrobalyscie, ze nie nadgonie...

Jestem po wizycie i jest tak sobie... Dziecko bardzo napiera na szyjke wiec musze lezec bo jak bede chodzic to moze mi sie zrobic rozwarcie i porod przedwczesny. W pierwszej ciazy niestety tez tak mialam wiec sie spodziewalam.
    coreczka caly czas polozona miednicowo co jest akurat szczesciem w nieszczesciu bo glowka naciska mniejszym ciezarem na szyjke niz dupka.
    mala wazy 1820 wiec zapowiada sie okolo 3kg dziecko no i raczej do 40tego tygodnia moja szyjka nie wytrzyma i pewnie znowu urodze w 37tc... Ale nie jest zle, plackiem lezec nie musze tylko jak najczesciej pozioma pozycja bez stania, siedzenia i kucania

Niunia86, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki

Dziś zaczynam 33 tydzień z czego bardzo się cieszę :)
    Jesteś w 33 tygodniu ciąży
    (32 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 30 tydzień
    Data porodu:
    2 marca 2015
    (pozostało 56 dni)

konwaljanka trzymam kciuki za twoją wizytę wszystko będzie dobrze

loszcz nie martw się napewno wszystko bęódzie dobrze

Co do butelek to ja mam kupioną jedną małą bo mam zamiar karmić piersią mleka też nie zamierzam kupywać narazie

scarlett co do koszul to ja kupiłam z tych tańszych rozpinane na guziki przy piersiach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:14

kasss, konwalianka, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik trzymam kciuki żeby mała została jak najdłużej w brzuszku

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszul to ja kupilam na,allegro chyba za 13zl, na guziki przy piersiach. Mialam dwie i fajnie sie sprawdzily, teraz biore te same. Wygladaja jak nowe.
    dzisiaj ze wzgledu na moja sytuacje spakuje torbe do szpitala a przynajmniej wszystko poloze w jednym miejscu. Wypralam juz koszuke, szlafrok, uszykowalam buty, skarpetki itp. Chociaz tak plus minus najpotrzebniejsze rzeczy. Bede spokojniejsza

SunSun, jasmin, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, to odpoczywaj...to Ty pisałaś, że szykujesz się na luty czy coś mi się pomyliło?

kasss teraz może już być takie rozdrażnienie do końca...ja ostatnio byłam smutna i zła i wszystko na raz, a potem mnie rozśmieszyło, że bombka spadła z choinki;/ jakieś dziwne rzeczy się ze mną dzieją...

dziewczyny, a Wy nie boicie się tego znieczulenia w kręgosłup?:( bo jak ja przeczytałam, że jest to STOSUNKOWO bezpieczne to mnie aż zmroziło...Mamusie, które już rodziły prosiłyście o znieczulenie w ogóle?

dziewczyny a jak Wy piszecie o smoczkach z aventu to macie na myśli te do butelek czy te do buziaczka? bo może ja powinnam jeszcze coś dokupić, a nie wiem? butelki mam dwie aventu po 250ml i małej już nie kupuje...w razie czego dokupię po porodzie

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi szykuje sie na luty bo termin mam na 1 marca a pierwsze dziecko urodzilam 3 tyg przed terminem i teraz bedzie ppdobnie.

Ja mialam znieczulenie w kregoslup przy cesarce. To nie jest zewbatrzoponowe tylko podpajeczynowkowe co oznacza, ze nie czuje sie absolutnie nic od pasa w dol.
    nie jest zle. Zastrzyk jest robiony na siedzaco i czuc tylko uklucie na skorze tak jak przy pobieraniu krwi. Wiecej bolu nie czulam.

‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ