Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niunia86 ojej nie dobrze się dzieje. Nie zamartwiaj się na zapas.moze tylko malutka cię gdzieś uciska gdzie nie powinna.
Ja w twoim przypadku postawilabym na sprawdzony przez większość z nas zestaw:nospa+magnez+paracetamol. Oddychaj głęboko bo to tez pomaga. Nie jestem pewna czy z kapiela to dobry pomysl bo gdyby ci w razie wody odeszły to nawet nie zauważysz
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa o cukrzycy tez niewiele wiem wiec ciezko mi cokolwiek doradzic.
Pocahontas ja mam 2 do lozeczka i 2 na przewijak i wystarczalo. Jedno zakladalam, drugie sie pralo i tak na zmiane:-) butelki warto miec chociaz 2 male na poczatek, przy blizniakach tym badziej wg mnie. Nie wiadomo jak z karmieniem wiec na wszelki W lepiej miec w pogotowiu zeby podac mleczko glodomorom zanim sie zaplacza na dobre z glodu:-) oczywiscie zycze aby butelki zadnej z nas nie byly potrzebne odrazu i dzieci pieknie pily nasze mleko ale lepiej byc przygotowanym. Ja pierwsze kilka dni musialam dokarmiac zanim mi laktacja ruszyla. A wieksze butelki i tak przydadza sie na pozniej. U nas duza z aventu 260ml nadal jest uzywana z ustnikiem niekapkiem mimo ze mloda ma 2 lata:-) ale jak w nocy pije cos to wlasnie z duzej butli.
Niunia nie zwlekaj jesli masz obawy ze cos nie tak i jedz na IP. Jesli tak jak mowisz mocno boli ze spac nie mozesz to lepiej sprawdzic co sie dzieje. Daj znac co i jak. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze.
Ja nie spie od 2 a polozylam sie kolo 24. O 5.30 musze wstac i jechac do warszawy na wizyte.... Nie wiem jak dam rade niewyspana caly dzien. Czy to ten wiatr tak dziala czy co sie dzieje z tym spaniem nie mam pojecia. Nic mi nie dolega i nie boli, nawet zgaga odpuscila a i tak spac nie moge.
Pocahontas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLoszcz nie mam sie za bardzo czym stresowac. Wizyta tylko taka z wypisaniem w karte ciazy wynikow badan, nastepne zlecenia i L4. Bez usg. Jedynie przez minute sluchanie serduszka. Wiec bez zadnych emocji wlasciwie.
A slabo spie juz od jakiegos czasu. W nocy albo jak zajac na czuwaniu ciagle, z takim plytkim snem, albo dlugo nie moge zasnac a jak juz sie uda to trzeba wstawac:-) zwykle na taki lepszy sen bierze mnie nad ranem dopiero. A jak Ola wstaje kolo 8, to ja bym jeszcze chetnie wtedy pospala:-) a ta noc to jakos wyjatkowo... -
Hej dziewczyny ja juz spać nie moge od godziny.
Niunia nie martw się tymi bolami i sie to bardzo często zdarza szczególnie jak dużo chodzę ku wychodzę na dwór w takie zimno to na wieczór zaraz bole mnie łapią dlatego staram się teraz więcej leniuchować przez co nie czuje sie przemęczona i mam kłopoty ze spaniem. Kapiel mi tez doprowadza do skurczy nawet szybka wiec mam zawsze stracha gdy robię nawet szybki prysznic.
Loszcz co do pomiarów dzidziusia to wiesz ze wiele aparatur sie myli wiec wcale nie musi to byc duże dziecko ale nawet jesli to życzę ci delikatnego i przyjemnego porodu.
A co do porodu to zaczynam miec pietra. Powoli przygotowuje sobie rzeczy do szpitala brrrr -
Mam jeszcze pytanie do was: Wiem ze większość z nas nastawia sie na karmienie piersią ale czy bralyscie pod uwagę zakup chociz 1 op jakiegoś mleka na wszelki wielki wypadek gdyby laktacji nie bylo czy lepiej poczekać z tym do porodu? Wiem ze nie jest pewne jakie mleko sie przyjmie ale wydaje mi się ze w szpitalach odrazu proponują te najdroższe bo szpitale maja podpisane umowy z pewnymi firmami takie jak hipp czy nana. Ja pamiętam jak mi polozna kazala dokarmiać na poczatku małą mlekiem bebilon czy cos takiego gdzie puszka kosztowała jakies 40-50 zl a ja zaryzykowalam i kupiłam bebiki najtańsze i malej nic po nim nie bylo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 06:06
-
nick nieaktualnyAnet ja kupie na wszelki wypadek pudelko mleka bo wiem ze z mlodsza corka na poczatku mialam problem z laktacja. Mi w szpitalu dali dla malej bebilon ale ja pozniej go nie kupowalam. Bralam tansze nan albo bebiko. I wlasnie bebiko malej najbardziej smakowalo a jest najtansze.
Ja kupie wczsniej ale to z tego wzgledu ze mieszkam na wsi i musialabym jechac 15 km specjalnie zeby kupic mleko jak bedzie potrzebne:-) meza zwykle nie ma w domu wiec po porodzie mialabym problem zeby dokupic cos na szybko. -
niunia daj znac jak tam po nocy...
ja tez dzis dolaczam do tych niespiacych
od 6 nie moge spac bo juz wyspana jestem... 
a pozatym maly zrobil sobie imprezke
ja mleka nie kupuje bo nie mam pojecia jakie.. pewnie jesli juz to ten bebilon bo na mleczku nie bede oszczedzac...
ale mam dzis zamiar kupic wraz z cala wyprawka butelke i podgrzewacz wlasnie z tomee tipee.
i chyba kupie jedna antykolkowa a jedna zwykla ...
?
-
Anet ja jestem nastawiona na karmienie piersia ale wiem ze przez piersze kilka dni moze byc ciezko i laktacja jeszcze sie nie rozkreci i wtedy trzeba dokarmic...ja bede miala w zapasiee w razie w 1 opakowanie mleka gerber lub nan bo sa to najbardziej lekkostrawne mleka.
-
Jestem. Udało mi się po 4 usnac i po 7 zadzwonił budzik bo badania musze zrobić. Wstałam z podobnym bólem, ale umylam się i jakos teraz mniej boli. Mimo to nie czuje się dobrze. Loszcz dzięki za radę z ta kąpielą -w tym całym stresie nie pomyślałam o wodach

Jeżeli mi się uda to dzisiaj pojadę do gina ale w piątek jak dzwoniłam to nie miał już wolnych miejsc...
Dzięki dziewczyny za rady. Dzisiaj poleniuchuje w dzień bo wieczorem Chrzesniaka imieninymi.
Jadę na badania. Miłego dnia.
Ps. Brzuch boli na dole i do tego dochodzi ból jajników i pachwin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 07:42
-
nick nieaktualnyNiunia to trzymam kciuki żebyś w ciągu dnia poczuła się lepiej. W razie dalszych problemów chyba faktycznie lepiej to sprawdzić dla własnego spokoju.
Loszcz nie wiem co Ci napisać o cukrzycy ale może faktycznie Twoje dziecko będzie duże? Moja przyjaciółka mimo że jest bardzo drobra i nie miała cukrzycy urodziła ponad 4 kg dziecko.
Prześcieradła do łóżeczka mam dwa, pokrowiec na przewijak jeden ale chyba dokupie jeszcze jeden na zmianę ewentualnie będę kładła tetre na przewijaku jak będę prała pokrowiec.
Mleka nie kupuje głównie dlatego że nie wiem jakie. Jak będzie potrzebne mąż kupi po porodzie - w szpitalu i tak mają swoje mieszanki w jednorazowych butelkach.
A propos butelek i smoczków: jakie polecacie? Ja mam 1 smoczek Lovi i 2 butelki - Avent 250 ml i Canpol 150 ml. Myślę żeby dokupić jeszcze dwa smoczki i może jedną butelkę. Butelki i tak wykorzystam później a a najwyżej zmienię w nich smoczek na taki dla większych dzieci. Można tak prawda?
Powodzenia na wizytach i udanych zakupów
A dziewczyny możecie napisać w skrócie jak wygląda taka dieta cukrzycowa? Jestm ciekawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 08:16
-
hej..
Ja od kilku dni jestem nie do życia.. bolą żebra.. do tego z prawej strony, wątroba? mały bardzo się wierci, każdy ruch wywołuje twardnienie brzucha.. jestem już na dawce magnezu 3x2tabl+ 2x1 nospa i 2x2 luteina.. nie da zwiększyć..nie wiem co o tym myśleć..
ja też nie mam problemu z cukrem.. teraz wyszlo 121, w poprzedniej ciąż było 141 i lekarz mówił, że też ok.
na wszelki wypadek kupuję butelkę, ale mleko kupię,jak będzie potrzeba..nie na zaś..
na przewijak mam 1 prześcieradełko z froty, do łożeczka na poczatek 2 juz podgumowane, bo przyda się na przyszłość, gdy mały będzie uczył się spać bez pieluchy.. w międzczasie dokupiłam jeszcze 2, bo wiadomo.. gdy dziecko uczy się sikać, to 2 prześcieradła to mało:) ale to na później..na początek dwa wystarczą..
dziś idę na usg 28-32t, trzymajcie kciuki proszę za moje wody..i za małego, mam nadzieję, że urósł od ostatniej..
Niunia86, SunSun, jasmin, gosiaczek31, Madzik82, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jakie kupiłyście bądź chcecie kupić koszule do karmienia? Pytam bo ja chciałam kupić te najtańsze jakich jest mnóstwo na Allegro ale koleżanka powiedziała mi że strasznie się w nich pociła i że teraz kupiłbym choć jedną pożądaną tzn. z dobrego materiału. Ja miałam plan żeby te ze szpitala od razu wyrzucić a w domu spać w swoich normalnych.
-
Ja mam po I porodzie 3szt. szczerze to tez nie wybierałam drogich, a raczej te w tańszych cenach,, przede wszystkim bawełniane.. a i nie polecam tych z "dziura" na piersi.. rozłażą się, gdy chodzisz i słabo to wygląda.. lepiej rozpinane na guziki lub na zakładkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 08:35
-
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH