Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mieszkam w Szkocji i niestety tu się nie robi badania na krzywą cukrową. Dzwonilam do szpitala . Oczywiście się za bardzo nie przejeli. Mam wizyte we wtorek u położnej ma mi zrobić pobranie krwi i zmierzyć brzuch.Ginekologa tu jeszcze nie widziałam:-(
-
Najgorsze ze nie ma nawet prywatnych lekarzy. Mozna zrobic prywatnie tylko USG normalne badania sie nie da zrobic chyba ze ma się wykupione prywatne ubezpieczenie to wtedy mozna sie leczyć w prywatnej klinice
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 19:00
-
nick nieaktualnyA wiecie że piwo jest wyśmienite na laktację i jest to udowodnione naukowoAnastacia33 wrote:Pocahontas ja stosowalam po porodzie herbatke lactosan polecam do tego mlekopednie dziiala tez zbożowka z mlekiem
loszcz, Emartea, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Mam nadzieje ze to pomyłka pomiaru (choc brzuch mam mega wielki ) i moj mały będzie normalnej wielkości .Tak sobie wymyśliłam, ze może to ja nie wiem kiedy w ciążę zaszłam i mi źle datę obliczyli? Moja siostra miala miesiaczki w ciazy (dowiedziala sie po zrobieniu testu bo ja za dlugo wymioty meczyly).ale czy to mozliwe żeby sie np o miesiąc ktos na USG pomylił? ?? Pewnie nie
-
loszcz powodzenia i mam nadzieję, że to jednak pomyłka...bądź dobrej myśli..
Pocahontas, ja też się skuszę, na ten przewijak co Ty...
tylko w turkusie, bo wymyśliłam pokój biało szaro turkusowy 
od jutra się biorę...mam nadzieję, że będzie tylko za co kupować i jutro na koncie ujrzę wypłatę
bo inaczej dupa 
my dziś z mężem kupiliśmy w ikei komodę i regał+ 2 półki, ale strasznie się wkur...bo okazało się że od spodu pudełko z komodą było uszkodzone i kawał drewna odpryśnięty...trochę się uspokoiłam jak Pani przez tel mi powiedziała, że powinni to wymienić...
Mój wózek był zamówiony ok 10.12 i nadal brak telefonu z informacją o możliwości odbioru, więc Pani nie kłamała, że to potrwa...
a ogólnie jak się czujecie? jak wasze nocki? moje ostatnio bardzo dobrze aż się boję żeby nie zapeszyć...Jestem już 9kg na plus a 12.01 mam ostatnie usg matko nie mogę się doczekać!!!
Pocahontas lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
Wracając do tematu aspiratora,na pewno nie wygląda to fajnie,jeżeli jednak ma pomóc mojemu dziecku,to nie uważam,że to coś obrzydliwego.
Ciekawe jak dzieciątko porządnie " nawali" do pieluchy,też to będzie obrzydliwe?
Moja znajoma do tej pory nakłada pieluchę tetrową sobie na buzię jak przewija małego,co jest dla mnie szczytem durnoty. Jak zobaczyłam za pierwszym razem to aż nie wiedziałam ,jak zareagować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 20:59
SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny wczoraj widziałam ten nosefrida i chciałam kupić zaczęłam mojemu mężowi tłumaczyć jak go się używa to był w szoku skrzwil się ze masakra i mówi że woli gruszke. ja ten aspirator napewno kupie i uważam że co jest naszego dziecka nie jest obrzydliwe bo nasze dziecko jest z nas więc nie może to dla nas być obrzydliwe.
mojemu kuzynowi 4 tyg temu urodziła się córeczka i jeszcze kupy jej nie przewiol a jego żona zawsze mówi ze pampersa z kupa wynosi w dwóch palcach byle by się nie pobudzić. ale czym tu się brzydzic nie rozumiem tego.
dzisiaj w komodzie układała rzeczy mojej Hani i na pierwsze 3 mies ma dużo tylko musze dokupić jeszcze body na krótki rękaw i pajace albo śpioch jakieś i czapeczki. i teraz trzeba zająć się akcesoriami i kosmetykami
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyloszcz trzeba być dobrej myśli może maluch będzie po prostu grubiutki. Mojego Kamila chrzestna opowiadała ze jej synek jak się urodził to miał 4.800 to mówiła ze w tym samym dniu urodziły się piecioraczki każde po 1 kg to mówiła ze młody to jak mutant przy nich wyglądał. ale urodził się zdrowy a teraz ma 6 lat i jest bardzo szczupły. może twój partner ciężki się urodził i mały będzie tak miał po tacie
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLoszcz trzymam za Ciebie kciuki, zeby okazalo sie ze to nie wina cukrzycy a poprostu synus jest duzym chlopcem:-) moze byc tak jak dziewczyny pisza, blad pomiaru o kilkaset gram (moj lekarz zawsze pisze +/- np 300 g. A to robi juz duza roznice. Albo poprostu jest duzy po tatusiu, dziadkach? I urodzi sie dlugi i powyzej 4 kg. Albo bylas w ciazy wczesniej i maluch jest starszy niz 29 tyg. Nie martw sie na zapas, poczekaj na potwierdzenie diagnozy u jakiegos lekarza. Moze zrob ten test obciazenia gdzies prywatnie? Albo w domu sama z paskami i glukomtrem sprobuj sprawdzic ? Badzmy dobrej mysli.
O karmi tez slyszalam ze zalecaja:-) ja popijalam czasem, ale nie ze wzgl na laktacje tylko dla przyjemnosci. Herbatki tez mialam ale te w puszce z hippa granulowane. W smaku ok ale one maja duzo cukru...