SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o wózek to my już od listopada mamy wózek u siebie.zdecydowaliśmy sie na tako dalga. Grzecznie czeka na strychu razem z łóżeczkiem. Musimy dokupić jeszcze materacyk...

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki u mie dziś koszmarna pogoda strasznie wiatr wieje

anet ja zamierzam małą kąpać w krochmalu kąpiel w krochmalu maluszka działa cuda

kaczamila super że dobrze się czujesz ,ja o dziwo od paru dni dobrze się czuję i nawet nie chodzę tak często do toalety w nocy i żebra mie miej bolą i zaparcia nie są takie uciążliwe plecy też mie nie bolą mam tylko problem z cukrem i hemorojdami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:50

loszcz, kaczamila lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    hej hej
    witamy w 8mc <3
    Loszcz super że macie wózek ;)

kasss gratuluje 8 miesiąca :)

• loszcz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti może tak głupio i niezrozumiale napisałam poprzedniego posta (był środek nocy,ja po pracy zmęczona wiec wybaczcie).Widziałam w sklepie 3 które mi się podobały ale każdy z nich miał jakiś mankament (pierwszy cena,drugi wielkość a trzeci dostawa za 3 miesiące!) tak więc po powrocie do domu wstukałam w wyszukiwarkę "polskie wózki w UK" i wyświetliła mi się fajna stronka (nie tylko z wózkami ale także z pościelą,zabawkami,kosmetykami polskimi itd) także kupiłam od nich a wybrałam TAKO CITY NIEBIESKI <3 Oby na żywo był tak ładny jak na zdjęciu.Przekonam się za 3-4 tyg :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:58

Krysti lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam prywatne USG 4D jupiiii :-) Długo wyczekiwane,ostatnie już niestety ale mam.Za półtorej godziny zobaczę swojego syneczka.Już nie mogę się doczekać :-)

Jeśli chodzi o dolegliwości to wczoraj się obudziłam z potwornym kaszlem (?)skąd go mam nie mam pojęcia.Tylko nie ze delikatny jak zacznę kasłać to przeważnie się to kończy wymiotami bllleeee....:-( Czuję się jak bym miała ogień w płucach.Niedobrze.
    Nic poza tym mi nie dolega.Oczywiście jak coś się dzieje nie tak ze zdrowiem to musi być to weekend ewentualnie święta kiedy wszystkie przychodnie są pozamykane i ni jak się do lekarza nie dostanę.

gosiaczek31, SunSun, bella82, kaczamila lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Powiedzcie mi czy zamawiacie coś takiego:
    http://allegro.pl/windi-kateter-rektalny-na-kolke-i-gazy-1-szt-i4934345652.html

W szkole rodzenia położna kategorycznie odradzała takie coś, jak wszystko co wkłada się w odbyt maluszka, typu termometr czy mydełko. Jest to niebezpieczne bo malec ma tam wszystko delikatne i można coś niechcący uszkodzić a po drugie dzieci się bardzo szybko do tego przyzwyczajają.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczynki że macie już kupione wózki ja chyba jestekm jakaś dziwna bo mi się jakoś do kupna wózka nie spieszy mam kupiony fotelik samochodowy gondole od 0 do 13 kg więc będe miała w czym przywieść małą ze szpitala a wózek kuię jak wrucę z małą ze szpitala

loszcz lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grrrrrrrr skasowalo mi dluga wiadomosc.. NIE LUBIE ;(

Ale tak... w sumie jestem na ostatnim miejscu co do wyprawki... ale... jutro bede na 1wszym ;D

mezus wzial wolne i jedziemy po wszystko ;) wozek , lozeczko i cala wyprawke od A do Z ;D

ale nie bedziemy niczego jeszcze rozkladac zeby sie nie kurzylo a chyba nawet zawieziemy wszystko do moich rodzicow bo z tydzien malujemy caly dom od srodka i nie mam gdzie tego przetrzymac...

ale sie ciesze ;P

jeszcze tylko pod koniec stycznia pranie i prasowanie ciuszkow i maluch moze sie brac na swiat gdzies za 5 tygodni ;))) heh akurat bedzie skonczony 38 tydzien ;)

kass gratulacje nowego miesiaca ;)

loszcz, gosiaczek31, SunSun, bella82, kaczamila, Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1990 jeśli masz fotelik to najważniejsze a wózek kiedy,jaki itd zależy tylko i wyłącznie od ciebie.Zwróć tylko uwagę,że na niektóre modele się czeka gdy nie mają ich na sklepie albo na magazynie.
    Ja na początku nie miałam presji na wózek w ogóle ,dopiero przed świętami zaczęłam powoli myśleć a po świętach to już miałam chorobę psychiczną na tym punkcie hhi :-)
    To chyba hormony i "syndrom wicia gniazda " tak mną pokierowały,że straciłam rozsądek i prawie pobiłam chłopa w sylwestra (rzuciłam w niego kilkoma przedmiotami;-) ) tylko dlatego że nie chciał ze mną do sklepu jechać wózki oglądać więc sama widzisz.U mnie to w tej chwili już był przymus bo bym się chyba z facetem rozstała jak tak dalej by było

madziutek 23 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass gratulacje :-*

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    W szkole rodzenia położna kategorycznie odradzała takie coś, jak wszystko co wkłada się w odbyt maluszka, typu termometr czy mydełko. Jest to niebezpieczne bo malec ma tam wszystko delikatne i można coś niechcący uszkodzić a po drugie dzieci się bardzo szybko do tego przyzwyczajają.
    Dobrze wiedzieć,właśnie przymierzałam się do kupna a teraz jednak zmieniłam zdanie.Chiałam zamówić aspirator do noska ale niedobrze mi na samą myśl.Wątpię abym potrafiła się przemóc.Czy są jakieś inne aspiratorki aby nie wciągać tej rurki ustami???

201503231678.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz zwykla gruszka ;) albo takie do odkurzacza, ale tego bym sie bala...

aspirator jest troszke obrzydliwy ale czego sie nie robi zeby ulzyc maluszkowi ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz ja mam podobnie kaszel wziął sie z nikąd i mam taki napad kaszlu ze zwymiotuje i w gardle wtedy pali

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek to pochwal sie po zakupach

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tak jak pisalam wczesniej CHYBA wszystko zostawie u rodzicow.... ;/ dopiero po remoncie przywioze do domku... ale zobaczymy ;) jak przywioze do domu to sie pochwale ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że w tych aspiratorach do nosa są jakieś filtry i nie da się wciągnąć katarku do swoich ust.

4e3f84b95f.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emartea bo jest taka "blokada" zeby nie wlecialo do ust... ale te rurki przezroczyste ze wszystko przez nie widac sa srednio przyjemne w widoku ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nosefrida są wymienne filtry. Dla mnie to chyba nie będzie problem. Pewnie jakbym widziała to u obcego dziecka to co innego, a my przecież będziemy tym aspiratorem pomagać naszym ukochanym dzieciaczkom.
    Pewnie to kiepskie porównanie, ale podobnie jest ze zwierzakami jak mój pies mnie poliże to mnie nie obrzydza, ale jak obcy zwierzak by mnie poślinił - o fuj fuj. Tak samo ze sprzątaniem po psie na spacerze, bez żadnego problemu zawsze wszystko zbieram, ale jakbym wyszła z obcym psem to już nie wiem...

SunSun, madziutek 23, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Hej dziewczyny witam się z Wami w niedzielę. Dzisiaj czuję sie ok nic mnie nie boli i nie ciągnie. Od paru dni miałam takie ciągnięcie w pochwie ale nie dokładnie w środku tylko bliżej prawego jajnika... jak stawałam na prawą nogę to mnie bolało...

SunSun co tam? Jak się czujesz??

Dzięki że pytasz.No niestety kiepsko :/ strasznie boli mnie miednica ,brzuch i to krocze.Troszkę się pokręcę po domu i zwijam się.A leżenie mnie dobija..chyba coś na ten temat wiesz...No właśnie a jak zrobisz z praniem i prasowaniem?Będziesz kogoś prosić czy ty możesz się troszkę poruszać?Mnie gino postraszyła że jak się to spojenie za bardzo rozejdzie to po porodzie operacja nawet lub kilka miesięcy leżenie w bandażach więc staram się jak najwięcej leżeć.A mieszkam z teściową i ona się teraz zajęła domem i gotowaniem-bardzo to przeżywam.Mam paskudny nastrój:/

ex2btv738sn49jef.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i radzę Wam w miarę możliwości rozłożyć wcześniej mebelki (jeżeli kupowałyście nowe), bo u nas stoją w pokoju już prawie miesiąc a jak nie otworzę codziennie okna to niestety jest duszący zapach drewna/płyty/farby.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
‹‹ 926 927 928 929 930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ