Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mam jeszce jedno pytanie do mamusiek które używały laktator
dostałam od koleżanki reczny i chciałam zobaczyc czy działa dołożyłam do piersi i nic wiem ze może dla tego ze nie mamy jeszcze pokarmu ale on przy naciskaniu chodził tak lekko ze wydaje mi sie że jest zepsuty co myslicie?
Dorka1979 lubi tę wiadomość
[/url]

-
nick nieaktualnyA gdzie tą promocję dorwałaś?loszcz wrote:Mam już ten kubełek i zapas worków(12 krążków) bo były w promocji,a normalnie są bardzo drogie.Wystarczy mi na jakieś półtora roku hihi a to wcale nie jest zbędny gadzet.Już tu kiedyś pisałam,że to jest moj prezent dla wszystkich mamusiek w rodzinie i wśród znajomych i nie spotkałam się z ani jedną która by nie wychwalała tego malutkiego a jakże cennego śmietnika

Woreczki w środku są antybakteryjne,można wrzucić na raz 28 pampersów niemowlaka(im większe pieluszki tym mniej ich potem wchodzi) i nie przepuszcza zapachów.Koleżanka trzyma ten śmietniczek przy przewijaku w pokoju i nikt nawet nie zwraca na niego uwagi.Przdaje się kiedy masz kuchnię na dole a pokoje na piętrze (po co biegać po schodach w srodku nocy z obsranymi pieluchami) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja kupię tylko Oilatum, on jest zarówno myjący jak i nawilżający, więc będę używać tylko jednego produktu zamiast żelu do mycia a potem oliwkikasss wrote:Kaczamila ja sie podpinam pod twoje pytanie?
i zdecydowałam sie na oliwke i zel o mycia ciała i włosów z hipp tylko czy ten zel wystarczy czy musze jeszcze kupic płyn do kąpieli? -
nick nieaktualnyTak, codziennie, jak znam życie to będzie to przeważnie koło godziny 18gosiaczek31 wrote:Jonhnson z kolei lubi uczulac. Nawet moja Ola ktora nie ma problemow skornych jak wysmarowala sie sama balsamem to miala po nim czerwone plamki na policzkach.
Ja mam kilka probek jonhnsona takich mini opakowan do mycia dziecka wiec zobacze czy nie bedzie mialo uczulenia.
A ja tez mam do Was pytanie mimo ze ja doswiadczona mamuska. Planujecie kapac maluchy codziennie?
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa teraz to jak ktoś się pyta co to jest, a jest to delfinek tylko po dwóch ciążach jest trochę jak to napisałam spieprzony, i jak ktoś pyta co to jest to odpowiadam, że to zależy od tego kto jaką ma wyobraźnięSunSun wrote:Dorka właśnie! Bo ja też mam tatuaż na biodrze i zastanawiam sie czy on moja ciążę przeżyje???? Rozjechal ci sie w ciazy? Po porodzie?
SunSun, gosiaczek31, Niunia86, kaczamila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak kupowałam smoczki do butelki gdy oryginalny się że tak powiem skończył to nie zwracałam uwagi na firmę ale terwz to może być różnica, bo może być teraz tak że każda firma produkuje wszystkobpod siebie i inna nie pasuje. Tego jeszcze nie wiemewka1990 wrote:Mam pytanie do doświadczonych mamuś czy do butelki innej firmy można założyć smoczek innej firmy czy trzeba używać smoczek i butelkę tej samej firmy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 18:57
-
Położna w szkole rodzenia mówiła, że dziecko powinno się kąpać codziennie. Nie tylko ze względów higienicznych, ale też terapeutycznych. Ciepła, chociażby krótka kąpiel podobno pozytywnie wpływa na dzidzię.
SunSun, Dorka1979, madziutek 23 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmartea wrote:Położna w szkole rodzenia mówiła, że dziecko powinno się kąpać codziennie. Nie tylko ze względów higienicznych, ale też terapeutycznych. Ciepła, chociażby krótka kąpiel podobno pozytywnie wpływa na dzidzię.
To ja będę kąpać małą codziennie
-
Hej Mamusie
Nadrobiłam Wasze wpisy od rana, ale nie wiem czy wszystko pamiętam 
Płyn do higieny intymnej biały jeleń (różowy probiotic ochrona) używam od początku ciąży (wtedy zaczęłam analizować ich skład) i jestem bardzo zadowolona, ani razu żadna infekcja mi się nie przybłąkała, a przed ciążą bywało różnie. Kupuję w super pharmie. http://www.ceneo.pl/24729674
Ja na początku nie będę stosowała emolientów, chyba że mała będzie miała alergię to kupię oilatum. Zdecyduję się chyba na kosmetyki do kąpieli hipp, bo babydream mimo dobrego składu często uczulają.
Wczoraj złożyłam zamówienie w gemini, nawet nie będę pisała ile zapłaciłam
ale w tym też termometr microlife, który mierzy też temperaturę wody, więc do wanienki specjalnego nie kupuję.
Robiąc kiedyś zamówienie na allegro kupiłam też pachnące woreczki baby ono 100 szt za jakieś 6-7 zł. Zobaczymy jak się sprawdzą. Ten dodatkowy śmietnik jakoś mnie nie przekonuje. I tak się codziennie śmieci wynosi. I znów jak mój system się nie sprawdzi i zmienię zdanie - zamówię po porodzie.
Silikonowe osłonki na brodawki zamówiłam w gemini. Wezmę do szpitala, spróbuję najpierw karmić bez, ale może się przydadzą.
A kąpać malucha na dzień dzisiejszy zamierzam codziennie.
Dorka1979, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwka chyba teraz kazda firma robi tylko pod swoje butelki. One sie zwykle roznia wielkoscia i ciezko by bylo dopasowac taki sam zeby byl szczelny. Kiedys byly uniwersalne bo nie bylo tylu producentow butelek a teraz tyle tego ze ciezko sie zdecydowac. Ja uzywalam roznych firm i kazda ma inne smoczki:-)
-
nick nieaktualnyKasss z laktatorem to jest tak ze pierwsze podejscie moze zniechecic:-) ja pamietam ze mialam podobnie jak ty. Tyle ze ja juz po porodzie przystawilam. I nic nie chcialo leciec. Ale trening czyni mistrza. Najwazniejsze to dobrze osadzic w nim piers. Gleboko tak zeby sutek caly wszedl do srodka tego "lejka"
Nie wiem jaki masz aktator, ja mam avent one maja takie masujace sikikonowe wkladki. I jak piers dobrze siedzi to samo zasysa piers jak bedziesz troche dluzej naciskac i przytrzymywac i tak kilka razy i powinno dzialac. Ale lepiej testowac po urodzeniu bo teraz niepotrzebnie mozesz pobudzic laktacje.
A nakladki tez mam z avent. Uzylam ich kilka razy jak mialam poranione sutki i bolaly niemilosiernie. A i tak niewygonie mi sie jakos w nich karmilo za duze chyba mialam. Duzo lepiej bez bylo. Ale to tez dopiero po urodzinach dzieciatka mozna kupic w aptece. Chyba ze sutki sa plaskie albo wklesle to zwykle odrazu wiadomo ze na poczatku sie przydadza zanim dziecko nauczy sie i przyzwyczai do takiego ksztaltu naturalnych smoczkow:-)
-
A dziś byliśmy z mężem oglądać wózki z zamiarem zakupu/zamówienia jedo, ale podjechaliśmy jeszcze do innego sklepu i chyba znaleźliśmy wózek idealny! No na pewno nie idealny, ale jestem nim tak zachwycona, że wszystko przekręcam na jego korzyść
Wszystkie elementy są bardzo lekkie, składa się super prosto do małych rozmiarów - sama bez problemu sobie ze wszystkim radzę, do fotelika nie są potrzebne żadne adaptery, tylne koła są pompowane, ma super amortyzację, jest zwrotny i mały - w sam raz dla takiego krasnala jak ja
Och i ach. Ale zamówimy go w internecie, bo w sklepie wychodził dużo drożej. Britax Affinity tylko zastanawiamy się nad kolorem. Ale chyba wybierzemy czarno szary na białym stelażu. Ewentualnie niebieski.

gosiaczek31, Dorka1979, belladonna, Emca, loszcz, kasss, Krysti, Niunia86, kaczamila lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA temperature w wanience tez mierzylam elektronicznym termometrem takim do czola i ucha. Ma opcje pomiaru temp. wody, jedzenia, picia. Te plastikowe do wanienki canpola za kilka zl. to jakas sciema wg mnie. Mialam taki i za cholere nie mierzyl dobrze:-) zawsze wychodzil jakis pomiar z kosmosu. Albo ja na jakis felerny trafilam.
-
nick nieaktualnyA ja po staremu mierzyłam czyli łokciemgosiaczek31 wrote:A temperature w wanience tez mierzylam elektronicznym termometrem takim do czola i ucha. Ma opcje pomiaru temp. wody, jedzenia, picia. Te plastikowe do wanienki canpola za kilka zl. to jakas sciema wg mnie. Mialam taki i za cholere nie mierzyl dobrze:-) zawsze wychodzil jakis pomiar z kosmosu. Albo ja na jakis felerny trafilam.
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH