Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorka super brzusio. Ja juz zrobiłam zakupy na allegro na ponad 200 zl. Zalamka. Kupujecie staniki do karmienia? Bo na allegro znalazlam dwie sztuki za 20zl i chyba je kupie.
Myslalyscie moze żeby dziecko kąpać w krochmalu? Dużo o tym czytałam i koleżanki stosują taka kapiel u swoich malców i ich skora jest niewyobrażalnie delikatna i gładka. Nie potrzeba wtedy juz żadnych oliwek kremów itd. Taką kąpiel stosuje sie raz lub dwa razy w tyg.. W aptece można kupic na szt saszetki z odp ilością krochmalu do kąpieli.
Zastanawiam sie jeszcze nad zakupem do wanienki tej wkładki z gąbki lub plastikowego leżaczka. Podobno jest to o wiele wygodniejsze przy kąpieli. Szczególnie w pierwszych dniach by pępka nie zmoczyć. Ja pamiętam ze się troszkę umęczyłam myjąc na ręcach
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A co do mierzenia temp tez najlepszy jest łokieć chociaz mam tez termometr ten microlife on sie nadaje do wszystkiego
-
nick nieaktualnyhej brzuchatki
ja dzisiaj oglądałam wózki i juz wiem na 100% jaki chce camarelo carmela to jest nowy model camarelo bardzo mi się podoba jest lekki i zwrotny i juz jestem pewna jego. wyjdzie mi 1900 z fotelikiem maxi cosi. jak go zobaczyłam to sevilla przestała mi się podobać
tylko nie wiem jeszcze jaki kolor ale pojedziemy zamawiać na początku lutego bo 4 tyg się czeka
kupiłam kilka rzeczy dla małej ręcznik i nożyczki i dwa pajace i trzy pieluchy tetrowe ale na nast raz kupie na allegro bo ceny na nich nie było a później okazało się ze 5 zł kosztuje jedna a na allegro 2.5
gosiaczek31, Dorka1979, belladonna lubią tę wiadomość
-
Justynka tylko jak będziesz kupowala tetrowe to patrz na jakość i gramature. Ja za 2.80/szt kupiłam pieluchy twtrowe lux podwójnie tkane o gramaturze 140g ta gramatura jest najwyzsza bo te co są po 1.80 to są bardzo cienkie i po kliku praniach nadają sie do kosza
Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja dzis kupiłam 15 zwykłych tetrowych 5 kolorowych i 1 flanele. Mysle by kupic ceratke lub podkład pod materacyk by nie zniszczysc materaca tylko nie wiem czy kupowac te podklady seni jednorazowe czy akuku wielorazowe. I tak ceratka bylaby pod przescieradlem wiec dziecko by sie nie odparzylo
-
nick nieaktualnyTeż cały czas myślę o tej gąbce, z jednej strony mówią że nie bardzo bo bakterie się na tym kumulują a z drugiej strony to kurde oboje dzieci na tym wychowałam i nic im nie było to czemu Heńce miało by byćanet525 wrote:Dorka super brzusio. Ja juz zrobiłam zakupy na allegro na ponad 200 zl. Zalamka. Kupujecie staniki do karmienia? Bo na allegro znalazlam dwie sztuki za 20zl i chyba je kupie.
Myslalyscie moze żeby dziecko kąpać w krochmalu? Dużo o tym czytałam i koleżanki stosują taka kapiel u swoich malców i ich skora jest niewyobrażalnie delikatna i gładka. Nie potrzeba wtedy juz żadnych oliwek kremów itd. Taką kąpiel stosuje sie raz lub dwa razy w tyg.. W aptece można kupic na szt saszetki z odp ilością krochmalu do kąpieli.
Zastanawiam sie jeszcze nad zakupem do wanienki tej wkładki z gąbki lub plastikowego leżaczka. Podobno jest to o wiele wygodniejsze przy kąpieli. Szczególnie w pierwszych dniach by pępka nie zmoczyć. Ja pamiętam ze się troszkę umęczyłam myjąc na ręcach -
Dorka mnie się nie wydaje by bakterie sie osadzaly. Przeciez dokladnie trzeba wyplukac wycisnąć i wysuszyć a malca i tak się kapue co dzien lub co drugi dzien poza tym bez przesady nie sterylizujmy tak dzieci bo wtedy będą ciągle chorowaly. Ja tak jak starsza uodparniałam tak mlodsza tez będę by nie byla delikatna jak piórko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 21:40
-
Ja gąbki i leżaczka nie kupuję, mąż kąpie dzieciaki i niech tak zostanie. Nie zgłosił zamówienia na dodatkowe akcesoria. Termometr do kąpieli użyliśmy chyba tylko z kilka razy i potem mąż sprawdzał wodę przedramieniem.
Jeżeli chodzi o kąpanie to my kąpiemy dzieciaki codziennie od samego początku. Taki rytm nam wszedł w życie i już. Potem dziecko się przyzwyczaja do tego rytmu i wie, że potem lulu i spać. Ale rzeczywiście na początku nie ma co się przejmować. W sumie dzidziuś się bardzo nie brudzi. Można co najwyżej tyłeczek po kranem umyć i tyle kąpieli. Poza tym nie wszystkie dzieci są od razu fanami wody. Syna wkładaliśmy najpierw owiniętego w pieluszkę tetrową, bo się darł w niebogłosy. Po miesiącu mu przeszło i dało się go normalnie wykąpać.
Co do laktatora to wg mnie lepsze są elektryczne niż ręczne. Zależy do czego ma służyć. Wg mnie jak ktoś zamierza dużo odciągać (bo np. planuje szybko wrócić do pracy, albo planuje że w nocy partner karmi, albo często wychodzi) to ręcznym można się nieźle namachać, polecam medeli swing (drogi, ale naprawdę extra). A na krótkie odciągania, to wg mnie po kilku próbach i dojściu do wprawy szybciej się odciągnie ręką. Te laktatory ręczne nie ciągną jakoś super. -
Mamuśki kupiłam wóżek!!!
Koniec narzekania,nocnych koszmarów i kłotni z chłopem !Mam i koniec:-)
Byłam w kolejnych sklepach dziś i obejżałam chyba wszystkie dostępne wózki w okolicy i co?Spodobał mi się icandy (jedyny problem to cena 800 funtów i to bez siedzenia do samochodu,po dokupieniu siedzonka,śpiworka na nózki itd wyszło ponad 1000 czyli drogi masakrycznie) kolejny to był mammas and papas sola 2 (naprawdę fajny tylko gondola mała) i ostatni na jaki zwróciłam uwagę to Venicci(nigdy nie słyszałam o tej marce a tu niespodzianka bo polski i naprawde wydaje się ok) tyle że trzeba czekać do 12 tyg na dostawe(chore jakieś bo Polska nie jest w Afryce albo Australii no ale ten sklep jest specyficzny i chyba tak ma,że się nie spieszą bo jak pytałam o inne marki nawet te krajowe to zawsze odpowiedz była taka sama ),pooglądałam go jednak z każdej strony,jak działa jak się składa itd i stwierdziłam że jednak co Polskie to najlepsze, wróciłam do domku i kupiłam Tako city!!!Działa na takiej samej zasadzie jak ten który dziś oglądałam a jest dużo ładniejszy i dostawa w ciągu 3 tyg
Cieszę się bardzo a jeszcze bardziej będę szczęśliwa kiedy do mnie dojedzie cały i w jednym kawałku(no może w kilku kawałkach ale mają działać hihi)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 02:56
gosiaczek31, Krysti, MartaM, Dorka1979, bella82, SunSun, Niunia86, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Dorka ta promocjana worki na pieluszki do tego śmietniczka była z miesiąc temu na stronie brytyjskiego amazona.Normalna cena to 10 funtów za 3 a ja zapłaciłam 20 funtów za 9,a pozostałe 3 krążki dostałam gratis kupując ten kosz na śmieci (bo też był w promocji ) także mam zapas .
Widziałam że na allegro jest też promocja śmietnik +4 wkłady za 124 zł
http://allegro.pl/kosz-na-pieluchy-4x-wklad-sangenic-tommee-tippee-i4937631465.html
A co do wanienki to mam taką małą z "wbudowanym" leżaczkiem
nazywa się to chyba wanienka anatomiczna czy jakoś tak.Dostałam w prezencie od koleżanki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 03:14
-
Witam, ja w sylwestra czułam się dobrze i chyba do 2 czy 3 wytrzymałam, chłopaki spokojnie spali, bo ja byłam dużo w ruchu, a szaleli dopiero na drugi dzień

Powiedzcie mi czy zamawiacie coś takiego:
http://allegro.pl/windi-kateter-rektalny-na-kolke-i-gazy-1-szt-i4934345652.html
i czy kupujecie już teraz jakieś herbatki na laktację?
http://allegro.pl/herbatka-bocianek-medela-na-prawidlowa-laktacje-i4944776244.html
Robię zamówienie, głównie o przewijak mi chodziło, mąż wybrał "przyjaciele - zielony", a ja bym wolała "in my car" lub "beżowy z misiami" i teraz nie wiem który zamówić...
http://allegro.pl/usztywniony-przewijak-70x50-na-lozeczko-50-wzorow-i4926114244.html
gosiaczek31, Dorka1979, kaczamila, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo ktory kupilaś wózek ,te wózki venicci w nowym targu w pl są fajne tez ale mi się stelarz nie podoba w nich .loszcz wrote:Mamuśki kupiłam wóżek!!!
Koniec narzekania,nocnych koszmarów i kłotni z chłopem !Mam i koniec:-)
Byłam w kolejnych sklepach dziś i obejżałam chyba wszystkie dostępne wózki w okolicy i co?Spodobał mi się icandy (jedyny problem to cena 800 funtów i to bez siedzenia do samochodu,po dokupieniu siedzonka,śpiworka na nózki itd wyszło ponad 1000 czyli drogi masakrycznie) kolejny to był mammas and papas sola 2 (naprawdę fajny tylko gondola mała) i ostatni na jaki zwróciłam uwagę to Venicci(nigdy nie słyszałam o tej marce a tu niespodzianka bo polski i naprawde wydaje się ok) tyle że trzeba czekać do 12 tyg na dostawe(chore jakieś bo Polska nie jest w Afryce albo Australii no ale ten sklep jest specyficzny i chyba tak ma,że się nie spieszą bo jak pytałam o inne marki nawet te krajowe to zawsze odpowiedz była taka sama ),pooglądałam go jednak z każdej strony,jak działa jak się składa itd i stwierdziłam że jednak co Polskie to najlepsze, wróciłam do domku i kupiłam Tako city!!!Działa na takiej samej zasadzie jak ten który dziś oglądałam a jest dużo ładniejszy i dostawa w ciągu 3 tyg
Cieszę się bardzo a jeszcze bardziej będę szczęśliwa kiedy do mnie dojedzie cały i w jednym kawałku(no może w kilku kawałkach ale mają działać hihi) -
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z Wami w niedzielę. Dzisiaj czuję sie ok nic mnie nie boli i nie ciągnie. Od paru dni miałam takie ciągnięcie w pochwie ale nie dokładnie w środku tylko bliżej prawego jajnika... jak stawałam na prawą nogę to mnie bolało...
SunSun co tam? Jak się czujesz??
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/url]