SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, a do jakiej wagi jest ten fotelik i jaka cena?

Ja będę musiała zmienić gdzieś za rok dla Adasia, a mały wskoczy w ten co mam Caretero.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia jak bylismy na warsztatach Mamo to Ja to właśnie polecali te foteliki akurat były dla niemowląt i gdyby nie cena to pewnie byśmy kupili ale w taki większy warto zainwetowac bo dziecko dłużej pojeździ;)
    Mamuśki a jakie polecacie kosmetyki do kąpieli większośc jest od 1 mies to jakie kupić od 1 dnia życia
    i mam jeszcze jedno pytanie może wam sie wyda głupie ale ja jestem zielona
    ten sudocrem i alatan jest uzywany na odpażenia a czy po każdej zmianie pieluszki i np po kąpieli smarujemy czymś pupe czy tylko chusteczki nawilzające ew woda?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass dobre pytanie też miałam o to pytać i jeszcze powiedzcie mi czy kupujecie termometr do wanienki? jak tak to jaki?

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia fotelik jest od 15kg do 36 czyli od 3 lat mniej wiecej do 12 lub 150cm wzrostu dziecka.cena 799zl

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass alantanem mozna smarować po kazdej zmianie pieluchy sudocrem stosowac od czasu do czasu jak jest odparzenie.po kapieli ja nie smarowalam córce pupy

kasss lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila ja mam wanienke z wbudowanym termometrem

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze powiedzcie mi bo widzę dużo różnych kremów płynów i innych kosmetyków dla dziecka, czy używacie raczej wszystkiego z jednej firmy czy różnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpedzilyscie z pisaniem. Ja uzywalam paklanek na zuzyte pieluchy. To zwykle male reklamoweczki tyl ze zapachowe. U nas goraco w domu wiec przy kilku pieluszkach mocno czuc. Wiec ja bylam z nich zadowolna. Bo pachna ladnie brzoskwiniami chyba. Teraz u rodzyneczek zamowilam jakies inne. Bo nie mieli paklanek.
    Ja dzis bylam na zakupach i w rossmanie kupilam sobie wlasnie mini produkty bialego jelenia. Na Duze szkoda miejsca mi w torbie. Plyn do hig. Intymnej, mydlo w plynie, szampon i zel pod prysznic. Nie zapomnicie dziewczyny spakowac papieru toaletowego. Zwykle w szpitalach maja deficyt:-) w biedrze kupilam tez chusteczki dada w promocji o ktorej byla mowa i przy okazji paczke pieluch 1. Wiec mam coraz mniej do uzupelniania wyprawki.

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila ja sie podpinam pod twoje pytanie?
    i zdecydowałam sie na oliwke i zel o mycia ciała i włosów z hipp tylko czy ten zel wystarczy czy musze jeszcze kupic płyn do kąpieli?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie smarowalam pupy niczym jesli nie bylo podraznien i odparzen. Mylam woda i zakladalam pieluche. A jak cos sie zaczynalo czerwienic to bepanthenem smarowalam. Sudocrem to typowo na odparzenie. Slyszalam ze mocno wysusza. Ja nie uzywalam. Linomag i alantan bardzo skuteczne i tluste wiec pewnie mozna i profilatycznie:-) a duzo tansze niz bepanthen wiec tym razem pewnie kupie ktorys z nich.
    Co do witaminek dla dziecka ja zamowilam w aptece tylko K i D w kapsulkach. Chyba wiecej nic na poczatku nie trzeba. Chyba ze jakas infekcja sie trafi. Na kolki bo niestety u nas byly mialam sabsimplex i bobotic. Srednio dzialaly:-) mloda musiala sama z tego wyrosnac. A ja szalu dostawalam od placzu.
    Kosmetykow staram sie uzywac z jedenj serii. Mysle ze jak maja podobne sklady to lepiej sie uzupelnia i wiadomo bedzie jakby cos na co dziecko ma uczulenie. Bo jak wszystko z innych firm to szukaj wiatru w polu:-)

belladonna lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass minimum kosmetykow to podstawa....ja msm żel do mycia ciala i włosków i tyle

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss sam zel wystarczy. Posmarujesz bobasa od stop do glow i tylko splukujesz.
    Ja zamawialam teraz sporo z firmy dzidzius. Wczrsniej nie probowlam ich wiec teraz eksperymentalnie. Od 1 dnia napewno bambino jest, penathen, johnsons baby, babydream z rossmana. Hipp tez sa ponoc dobre. Osobiscie nie probowalam.

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam opinie na temat kosmetyków i hipp ma najlepsze
    ma naturalne skladniki a johnson najgorsze
    w takim raziem plyn do kąpieli sobie odpuszcze a oliwke najwyzej ja wykorzystam jak małej sie nie przyda

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia mam identyczny fotelik od roku. Super się sprawdza.

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek super brzuszek

CO do specjalnego kosza i worków na zużyte pieluchy to ja nie będę kupywać mam nadzieję że sobię poradzę bez takich gadzetów z tym problemem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 15:51

madziutek 23, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila ja tez raczej kupie wanienke z wbudowanym termometrem.. ;)

a o kosmetykach to czytalam chyba z 2 tygodnie i dalej jestem glupia ;)

niby babydream maja dobry sklad ale ze sa z naturalnych skladnikow to czesto uczulaja...

ja raczej bede stosowac z Nivea aczkolwiek one sa od 1 miesiaca wiec nie wiem co na ten pierwszy miesiac kupie...

a myslalam ze kremem na odparzenia bede smarowac pupe w przypadku podraznien a tak na co dzien to troszke pudru sypne...

a faldki na szyi , pod pachami itd to chyba tez po kazdej kapieli sie smaruje?? czy tez tylko jak sa podraznienia??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 15:41

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam zamówienie w aptece geminni i 148 zł poszło :) ale mama i dzidzi ma już większą częśc rzeczy :)

gosiaczek31, madziutek 23, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    A jeszcze powiedzcie mi bo widzę dużo różnych kremów płynów i innych kosmetyków dla dziecka, czy używacie raczej wszystkiego z jednej firmy czy różnie?

kaczamila ja używać będe kosmetyki z jednej serii z Bambino bo są od pierwszego dnia życia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 15:52

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• belladonna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam na początku kosmetyków hippa. Tylko, że są drogie. Bliżej roczku przeszłam już na bobini.
    Z kosmetykami to jest tak, że lepiej kupić mniejsze opakowania i wypróbować. Komuś podejdzie jakiś kosmetyk innemu nie. Nawet kremy. Np. nivea ma taki krem z cynkiem, bardzo trudno się rozsmarowuje. A mi pasował bo wklepywałam go a nie smarowałam i szybko koił podrażnienia. A koleżanka miała i bardzo narzekała na ten krem.
    Co do oliwki to słyszałam, że może wysuszać. Ja w ogóle oliwki nie stosowałam. Jak mała miała wysuszoną skórę to kąpałam w oilatum. Oliwkę stosuję tylko na swój brzuch. I tylko dlatego że dostałam w prezencie i nie miałam co z nią zrobić ;)

madziutek 23, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kremem nivea na odparzeni to prawda dziala cuda ale konsystencja do kitu. I wg mnie za duza tuba. Ja zanim bym ja zuzyla to musialbym wyrzucic bo termin waznosci. Praktycznie po jednym uzyciu odparzenia znikaja, sama na sobie tez probowalam bo robily mi sie pod piersiami. Ale strasznie gesty i nawet z rak ciezko go odmyc.

madziutek 23, belladonna lubią tę wiadomość

‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ