Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anastacia jak bylismy na warsztatach Mamo to Ja to właśnie polecali te foteliki akurat były dla niemowląt i gdyby nie cena to pewnie byśmy kupili ale w taki większy warto zainwetowac bo dziecko dłużej pojeździ;)
Mamuśki a jakie polecacie kosmetyki do kąpieli większośc jest od 1 mies to jakie kupić od 1 dnia życia
i mam jeszcze jedno pytanie może wam sie wyda głupie ale ja jestem zielona
ten sudocrem i alatan jest uzywany na odpażenia a czy po każdej zmianie pieluszki i np po kąpieli smarujemy czymś pupe czy tylko chusteczki nawilzające ew woda?
[/url]

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle sie rozpedzilyscie z pisaniem. Ja uzywalam paklanek na zuzyte pieluchy. To zwykle male reklamoweczki tyl ze zapachowe. U nas goraco w domu wiec przy kilku pieluszkach mocno czuc. Wiec ja bylam z nich zadowolna. Bo pachna ladnie brzoskwiniami chyba. Teraz u rodzyneczek zamowilam jakies inne. Bo nie mieli paklanek.
Ja dzis bylam na zakupach i w rossmanie kupilam sobie wlasnie mini produkty bialego jelenia. Na Duze szkoda miejsca mi w torbie. Plyn do hig. Intymnej, mydlo w plynie, szampon i zel pod prysznic. Nie zapomnicie dziewczyny spakowac papieru toaletowego. Zwykle w szpitalach maja deficyt:-) w biedrze kupilam tez chusteczki dada w promocji o ktorej byla mowa i przy okazji paczke pieluch 1. Wiec mam coraz mniej do uzupelniania wyprawki.
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie smarowalam pupy niczym jesli nie bylo podraznien i odparzen. Mylam woda i zakladalam pieluche. A jak cos sie zaczynalo czerwienic to bepanthenem smarowalam. Sudocrem to typowo na odparzenie. Slyszalam ze mocno wysusza. Ja nie uzywalam. Linomag i alantan bardzo skuteczne i tluste wiec pewnie mozna i profilatycznie:-) a duzo tansze niz bepanthen wiec tym razem pewnie kupie ktorys z nich.
Co do witaminek dla dziecka ja zamowilam w aptece tylko K i D w kapsulkach. Chyba wiecej nic na poczatku nie trzeba. Chyba ze jakas infekcja sie trafi. Na kolki bo niestety u nas byly mialam sabsimplex i bobotic. Srednio dzialaly:-) mloda musiala sama z tego wyrosnac. A ja szalu dostawalam od placzu.
Kosmetykow staram sie uzywac z jedenj serii. Mysle ze jak maja podobne sklady to lepiej sie uzupelnia i wiadomo bedzie jakby cos na co dziecko ma uczulenie. Bo jak wszystko z innych firm to szukaj wiatru w polu:-)
belladonna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasss sam zel wystarczy. Posmarujesz bobasa od stop do glow i tylko splukujesz.
Ja zamawialam teraz sporo z firmy dzidzius. Wczrsniej nie probowlam ich wiec teraz eksperymentalnie. Od 1 dnia napewno bambino jest, penathen, johnsons baby, babydream z rossmana. Hipp tez sa ponoc dobre. Osobiscie nie probowalam. -
Właśnie czytałam opinie na temat kosmetyków i hipp ma najlepsze
ma naturalne skladniki a johnson najgorsze
w takim raziem plyn do kąpieli sobie odpuszcze a oliwke najwyzej ja wykorzystam jak małej sie nie przyda
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
[/url]

-
nick nieaktualnymadziutek super brzuszek
CO do specjalnego kosza i worków na zużyte pieluchy to ja nie będę kupywać mam nadzieję że sobię poradzę bez takich gadzetów z tym problemem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 15:51
madziutek 23, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
kaczamila ja tez raczej kupie wanienke z wbudowanym termometrem..

a o kosmetykach to czytalam chyba z 2 tygodnie i dalej jestem glupia
niby babydream maja dobry sklad ale ze sa z naturalnych skladnikow to czesto uczulaja...
ja raczej bede stosowac z Nivea aczkolwiek one sa od 1 miesiaca wiec nie wiem co na ten pierwszy miesiac kupie...
a myslalam ze kremem na odparzenia bede smarowac pupe w przypadku podraznien a tak na co dzien to troszke pudru sypne...
a faldki na szyi , pod pachami itd to chyba tez po kazdej kapieli sie smaruje?? czy tez tylko jak sa podraznienia??Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 15:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaczamila wrote:A jeszcze powiedzcie mi bo widzę dużo różnych kremów płynów i innych kosmetyków dla dziecka, czy używacie raczej wszystkiego z jednej firmy czy różnie?
kaczamila ja używać będe kosmetyki z jednej serii z Bambino bo są od pierwszego dnia życiaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 15:52
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Ja używałam na początku kosmetyków hippa. Tylko, że są drogie. Bliżej roczku przeszłam już na bobini.
Z kosmetykami to jest tak, że lepiej kupić mniejsze opakowania i wypróbować. Komuś podejdzie jakiś kosmetyk innemu nie. Nawet kremy. Np. nivea ma taki krem z cynkiem, bardzo trudno się rozsmarowuje. A mi pasował bo wklepywałam go a nie smarowałam i szybko koił podrażnienia. A koleżanka miała i bardzo narzekała na ten krem.
Co do oliwki to słyszałam, że może wysuszać. Ja w ogóle oliwki nie stosowałam. Jak mała miała wysuszoną skórę to kąpałam w oilatum. Oliwkę stosuję tylko na swój brzuch. I tylko dlatego że dostałam w prezencie i nie miałam co z nią zrobić
madziutek 23, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ kremem nivea na odparzeni to prawda dziala cuda ale konsystencja do kitu. I wg mnie za duza tuba. Ja zanim bym ja zuzyla to musialbym wyrzucic bo termin waznosci. Praktycznie po jednym uzyciu odparzenia znikaja, sama na sobie tez probowalam bo robily mi sie pod piersiami. Ale strasznie gesty i nawet z rak ciezko go odmyc.
madziutek 23, belladonna lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

ale mama i dzidzi ma już większą częśc rzeczy