Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Spałam dziś jak dziecko i nawet na siusiu nie wstawałam.

Bella ładne te koszule. Muszę się wybrać do Mothercare. Chcę kupić coś niedrogiego ale wszystkie są w jakieś kotki, myszki czy serduszka. Na porodówce też chcę wyglądać w miarę normalnie a nie w infantylnej koszuli paradować.

Co do pieluch to ja mam jedną paczkę Pampersów 2 i więcej nie kupuję. Były w jakiejś promocji i się skusiłam. Przyniosłam je do domu zadowolona a M stwierdził, że bez sensu kupować takie rzeczy bo przecież pieluchy są w każdym sklepie i tylko będą się kurzyć. A promocje też zawsze jakieś będą. Może i racja. Postanowiłam, że jak ma ostatniej wizycie gin poda wagę małej to zdecyduję czy kupić jakąś małą paczkę 1 czy zostanę przy tych 2.

bella82, nick nieaktualny, Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunsun mi przed swietami gin pierwszy raz podal dlugosc szyjki i mialam 2.45 i powiedzial ze jest prawidlowa i nawet nie kazal sie jakos specjalnie oszczedzac... to ciekawe ...

marta ladny brzuszek, bardzo podobny do mojego tylko chyba ciut wiekszy... ;)

ja kupilam tez tylko jedna mala paczke 1 Pampers newborn bo jestem pewna ze od kogos napewno dostaniemy i szkoda bedzie jak zostana bo maly szybko wyrosnie...

MamaAdasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie co do magnezu. Jeden lekarz polecs magne b6 a drugi Aspargin bo tanszy. Fsktycznie strasznie tani ten lek i opakowanie tskie jskies stare... Bierzecie to? Nie wiem co jutro kupic

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek tylko że ja przy pierwszym badaniu mialam 39.To chyba zależy od anatomii.Plus mam te dodatkowe objawy.
    Noa ja miałam to usg w 29 t 6 d i lekarz nic nie mówił że za wcześnie..

noa8 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co do magnezu. Jeden lekarz polecs magne b6 a drugi Aspargin bo tanszy. Fsktycznie strasznie tani ten lek i opakowanie tskie jskies stare... Bierzecie to? Nie wiem co jutro kupic

ja biore magne B6, za opakowanie place 13zl, biore 2x dziennie. mi tez mowil o asparginie ale jakos sie nie przekonalam i zostalam przy magne :-)

Emartea dziekuje, ja wlasnie tez chcialam jakies w miare "normalne" bo albo sa mega drogie, albo mi sie nie podobaja ;-) te sa 100% bawelny, i sa malinowo-czerwone i chyba wlasnie kolor zdecydowal, ze je kupilam ;-) ja lubie spac w koszulach a zwlaszcza teraz, jak ubiore pizamy to i tak w nocy sciagam spodnie i spie w samej koszulce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 12:40

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik mi lekarz kazał brać magne b6 i jak ostatnio byłam w aptece to tez jakiś magnez z Wit b6 był w promocji. Mój M złapał i zapytał czy to tez mogę a pani na to, że tak ale magne b6 jest o wiele lepsze. Wiec ja raczej została bym przy magne.

Madzik82 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek gratulacje udanych zakupów. Zazdroszczę ze masz juz wszystko. :-)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja właśnie nigdy nie śpię w koszulach nocnych i dlatego nie chcę w nie inwestować. To i tak tylko do szpitala bo w domu i tak już ich nie ubiorę.

Ja magnezu nie biorę więc w temacie nie pomogę, ale za to mam pytanie do dziewczyn, które biorą wit. Pregna Plus. Czy Pregnę Plus można zamiennie brać z Pregną DHA czy lepiej razem?

4e3f84b95f.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM cudne "rozbierane"zdjęcia ;-). Brzuszek juz pokazny.

Rubi twoj brzuszek tez slodki <3 a sciana podbila serca wszystkich marcoweczek.

SunSun mala podobna do Ciebie i to bardzo.Niesamowicie dobra jakość zdjęcia. Coreczka przesliczna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 13:03

SunSun, Rubi lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregna plus tez ma dha w srodku. Ja biore tylko to

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

witam nową koleżankę fajnie że do nas dołączyłaś

super brzuszki macie dziewczynki

loszcz dużo zdrówka życzę

sunsun śliczne to zdjęcie twojej córeczki

SunSun, loszcz lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ale ja jakoś głupio kupiłam Pregnę Dha zamiast Plus i teraz się zastanawiam, bo ona chyba nie ma tych wszystkich witamin. Chyba muszę w takim razie dokupić jakieś?

4e3f84b95f.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :-)Loszcz jak sie dziś czujesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 13:13

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to ja kupiłam narazie jedną paczke DADA w rozmiarze 1

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Niunia... Wezme magne b6. Moze sie lepiej wchlania.

Kurcze nie mialam w rece pregna dha. Ale myslalam ze to to samo tylko w dha jest wiecej dha.
    w pierwszej ciazy bralam centrum materna z dha. Tam byly dwie tabletki - witaminy i dha. A teraz z ta pregna same klopoty

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Aha zapomnialam zapytac. Od ktorego wlasciwie tygodnia robi sie usg III trymestru? Jaki jest przedzial tych tygodni? Bo ja ide w 31tyg i 3dniu . Nie za wczesnie to ostatnie usg?

Noa mie jeszcze ginekolog nie kierował na usg 3 trymestru ale mój ginekolog zawsze robi usg na ostatnią chwilę ale znalazłam w necie taki artykuł o 3 USG kiedy się robi
    W trzecim trymestrze czeka cię też co najmniej jedno badanie USG w 36.-37. tygodniu. Warto wiedzieć, że jest ono oficjalnie zalecane i refundowane przez NFZ. Wielu lekarzy uważa jednak, że badanie USG warto wykonać także w 28.-30. tygodniu. Za nie, niestety, trzeba zapłacić z własnej kieszeni. Wiec może jeszcze puzniej twój ginekolog ci zrobi jeszcze jedno USG

SunSun, noa8 lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun dziękuję ze pytasz. Udało mi sie zjesc banana wiec jest juz duzo lepiej jeśli chodzi o wymioty. W nocy przespalam w jednym ciagu 5 godzin z czego jestem super zadowolona tylko kiedy sie obudzilam to koszule mialam ociekajaca potem bleee.
    Kaszle jak stary gruzlik i z nosa mi sie leje a co najgorsze to chyba nawet udało mi sie mojego P zarazić :-(
    Dzis wizyta u poloznej. Zobaczymy co wymyślą z ta cukrzyca. Mam w pracy wolne do poniedziałku i zalatwiam sobie urlop macierzyński wiec może juz do pracy nie wrócę a jeśli juz będę musiała pracować jeszcze przez jakiś czas to tylko 3 dni przez 3- 4 godziny czyli bardzo okrojone godziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 13:42

SunSun lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no wlasnie nowa mamusia!! ;)

witam sie i ja ;) nie wiem czy przeoczylam ale skad jestes?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregna dha to same kwasy dha. Brałam co drugi dzień na zmianę z witaminami femibion natal 2 plus. Teraz zmieniłam na omegamed dha.

Emartea lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Aha zapomnialam zapytac. Od ktorego wlasciwie tygodnia robi sie usg III trymestru? Jaki jest przedzial tych tygodni? Bo ja ide w 31tyg i 3dniu . Nie za wczesnie to ostatnie usg?

Ja będe miała robione w 36 tc.

noa8 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
    Oluś urodzony 1.06.2026r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

💊 Euthyrox N125
    💊 Metocard
‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ