Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Spałam dziś jak dziecko i nawet na siusiu nie wstawałam.
Bella ładne te koszule. Muszę się wybrać do Mothercare. Chcę kupić coś niedrogiego ale wszystkie są w jakieś kotki, myszki czy serduszka. Na porodówce też chcę wyglądać w miarę normalnie a nie w infantylnej koszuli paradować.
Co do pieluch to ja mam jedną paczkę Pampersów 2 i więcej nie kupuję. Były w jakiejś promocji i się skusiłam. Przyniosłam je do domu zadowolona a M stwierdził, że bez sensu kupować takie rzeczy bo przecież pieluchy są w każdym sklepie i tylko będą się kurzyć. A promocje też zawsze jakieś będą. Może i racja. Postanowiłam, że jak ma ostatniej wizycie gin poda wagę małej to zdecyduję czy kupić jakąś małą paczkę 1 czy zostanę przy tych 2.
bella82, gosiaczek31, Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
sunsun mi przed swietami gin pierwszy raz podal dlugosc szyjki i mialam 2.45 i powiedzial ze jest prawidlowa i nawet nie kazal sie jakos specjalnie oszczedzac... to ciekawe ...
marta ladny brzuszek, bardzo podobny do mojego tylko chyba ciut wiekszy...
ja kupilam tez tylko jedna mala paczke 1 Pampers newborn bo jestem pewna ze od kogos napewno dostaniemy i szkoda bedzie jak zostana bo maly szybko wyrosnie...
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie co do magnezu. Jeden lekarz polecs magne b6 a drugi Aspargin bo tanszy. Fsktycznie strasznie tani ten lek i opakowanie tskie jskies stare... Bierzecie to? Nie wiem co jutro kupicNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Madzik82 wrote:Dziewczyny mam pytanie co do magnezu. Jeden lekarz polecs magne b6 a drugi Aspargin bo tanszy. Fsktycznie strasznie tani ten lek i opakowanie tskie jskies stare... Bierzecie to? Nie wiem co jutro kupic
ja biore magne B6, za opakowanie place 13zl, biore 2x dziennie. mi tez mowil o asparginie ale jakos sie nie przekonalam i zostalam przy magne
Emartea dziekuje, ja wlasnie tez chcialam jakies w miare "normalne" bo albo sa mega drogie, albo mi sie nie podobaja
te sa 100% bawelny, i sa malinowo-czerwone i chyba wlasnie kolor zdecydowal, ze je kupilam
ja lubie spac w koszulach a zwlaszcza teraz, jak ubiore pizamy to i tak w nocy sciagam spodnie i spie w samej koszulce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 12:40
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Madzik mi lekarz kazał brać magne b6 i jak ostatnio byłam w aptece to tez jakiś magnez z Wit b6 był w promocji. Mój M złapał i zapytał czy to tez mogę a pani na to, że tak ale magne b6 jest o wiele lepsze. Wiec ja raczej została bym przy magne.
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Bella ja właśnie nigdy nie śpię w koszulach nocnych i dlatego nie chcę w nie inwestować. To i tak tylko do szpitala bo w domu i tak już ich nie ubiorę.
Ja magnezu nie biorę więc w temacie nie pomogę, ale za to mam pytanie do dziewczyn, które biorą wit. Pregna Plus. Czy Pregnę Plus można zamiennie brać z Pregną DHA czy lepiej razem? -
MartaM cudne "rozbierane"zdjęcia
. Brzuszek juz pokazny.
Rubi twoj brzuszek tez slodki
a sciana podbila serca wszystkich marcoweczek.
SunSun mala podobna do Ciebie i to bardzo.Niesamowicie dobra jakość zdjęcia. Coreczka przesliczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 13:03
SunSun, Rubi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Masz racje Niunia... Wezme magne b6. Moze sie lepiej wchlania.
Kurcze nie mialam w rece pregna dha. Ale myslalam ze to to samo tylko w dha jest wiecej dha.
w pierwszej ciazy bralam centrum materna z dha. Tam byly dwie tabletki - witaminy i dha. A teraz z ta pregna same klopotyNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnynoa8 wrote:Aha zapomnialam zapytac. Od ktorego wlasciwie tygodnia robi sie usg III trymestru? Jaki jest przedzial tych tygodni? Bo ja ide w 31tyg i 3dniu . Nie za wczesnie to ostatnie usg?
Noa mie jeszcze ginekolog nie kierował na usg 3 trymestru ale mój ginekolog zawsze robi usg na ostatnią chwilę ale znalazłam w necie taki artykuł o 3 USG kiedy się robi
W trzecim trymestrze czeka cię też co najmniej jedno badanie USG w 36.-37. tygodniu. Warto wiedzieć, że jest ono oficjalnie zalecane i refundowane przez NFZ. Wielu lekarzy uważa jednak, że badanie USG warto wykonać także w 28.-30. tygodniu. Za nie, niestety, trzeba zapłacić z własnej kieszeni. Wiec może jeszcze puzniej twój ginekolog ci zrobi jeszcze jedno USG
SunSun, noa8 lubią tę wiadomość
-
Sunsun dziękuję ze pytasz. Udało mi sie zjesc banana wiec jest juz duzo lepiej jeśli chodzi o wymioty. W nocy przespalam w jednym ciagu 5 godzin z czego jestem super zadowolona tylko kiedy sie obudzilam to koszule mialam ociekajaca potem bleee.
Kaszle jak stary gruzlik i z nosa mi sie leje a co najgorsze to chyba nawet udało mi sie mojego P zarazić
Dzis wizyta u poloznej. Zobaczymy co wymyślą z ta cukrzyca. Mam w pracy wolne do poniedziałku i zalatwiam sobie urlop macierzyński wiec może juz do pracy nie wrócę a jeśli juz będę musiała pracować jeszcze przez jakiś czas to tylko 3 dni przez 3- 4 godziny czyli bardzo okrojone godzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 13:42
SunSun lubi tę wiadomość
-
noa8 wrote:Aha zapomnialam zapytac. Od ktorego wlasciwie tygodnia robi sie usg III trymestru? Jaki jest przedzial tych tygodni? Bo ja ide w 31tyg i 3dniu . Nie za wczesnie to ostatnie usg?
Ja będe miała robione w 36 tc.
noa8 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)