SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Spałam dziś jak dziecko i nawet na siusiu nie wstawałam.

Bella ładne te koszule. Muszę się wybrać do Mothercare. Chcę kupić coś niedrogiego ale wszystkie są w jakieś kotki, myszki czy serduszka. Na porodówce też chcę wyglądać w miarę normalnie a nie w infantylnej koszuli paradować.

Co do pieluch to ja mam jedną paczkę Pampersów 2 i więcej nie kupuję. Były w jakiejś promocji i się skusiłam. Przyniosłam je do domu zadowolona a M stwierdził, że bez sensu kupować takie rzeczy bo przecież pieluchy są w każdym sklepie i tylko będą się kurzyć. A promocje też zawsze jakieś będą. Może i racja. Postanowiłam, że jak ma ostatniej wizycie gin poda wagę małej to zdecyduję czy kupić jakąś małą paczkę 1 czy zostanę przy tych 2.

bella82, gosiaczek31, Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunsun mi przed swietami gin pierwszy raz podal dlugosc szyjki i mialam 2.45 i powiedzial ze jest prawidlowa i nawet nie kazal sie jakos specjalnie oszczedzac... to ciekawe ...

marta ladny brzuszek, bardzo podobny do mojego tylko chyba ciut wiekszy... ;)

ja kupilam tez tylko jedna mala paczke 1 Pampers newborn bo jestem pewna ze od kogos napewno dostaniemy i szkoda bedzie jak zostana bo maly szybko wyrosnie...

MamaAdasia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie co do magnezu. Jeden lekarz polecs magne b6 a drugi Aspargin bo tanszy. Fsktycznie strasznie tani ten lek i opakowanie tskie jskies stare... Bierzecie to? Nie wiem co jutro kupic

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek tylko że ja przy pierwszym badaniu mialam 39.To chyba zależy od anatomii.Plus mam te dodatkowe objawy.
    Noa ja miałam to usg w 29 t 6 d i lekarz nic nie mówił że za wcześnie..

noa8 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co do magnezu. Jeden lekarz polecs magne b6 a drugi Aspargin bo tanszy. Fsktycznie strasznie tani ten lek i opakowanie tskie jskies stare... Bierzecie to? Nie wiem co jutro kupic

ja biore magne B6, za opakowanie place 13zl, biore 2x dziennie. mi tez mowil o asparginie ale jakos sie nie przekonalam i zostalam przy magne :-)

Emartea dziekuje, ja wlasnie tez chcialam jakies w miare "normalne" bo albo sa mega drogie, albo mi sie nie podobaja ;-) te sa 100% bawelny, i sa malinowo-czerwone i chyba wlasnie kolor zdecydowal, ze je kupilam ;-) ja lubie spac w koszulach a zwlaszcza teraz, jak ubiore pizamy to i tak w nocy sciagam spodnie i spie w samej koszulce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 12:40

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik mi lekarz kazał brać magne b6 i jak ostatnio byłam w aptece to tez jakiś magnez z Wit b6 był w promocji. Mój M złapał i zapytał czy to tez mogę a pani na to, że tak ale magne b6 jest o wiele lepsze. Wiec ja raczej została bym przy magne.

Madzik82 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek gratulacje udanych zakupów. Zazdroszczę ze masz juz wszystko. :-)

madziutek 23 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja właśnie nigdy nie śpię w koszulach nocnych i dlatego nie chcę w nie inwestować. To i tak tylko do szpitala bo w domu i tak już ich nie ubiorę.

Ja magnezu nie biorę więc w temacie nie pomogę, ale za to mam pytanie do dziewczyn, które biorą wit. Pregna Plus. Czy Pregnę Plus można zamiennie brać z Pregną DHA czy lepiej razem?

4e3f84b95f.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM cudne "rozbierane"zdjęcia ;-). Brzuszek juz pokazny.

Rubi twoj brzuszek tez slodki <3 a sciana podbila serca wszystkich marcoweczek.

SunSun mala podobna do Ciebie i to bardzo.Niesamowicie dobra jakość zdjęcia. Coreczka przesliczna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 13:03

SunSun, Rubi lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregna plus tez ma dha w srodku. Ja biore tylko to

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

witam nową koleżankę fajnie że do nas dołączyłaś

super brzuszki macie dziewczynki

loszcz dużo zdrówka życzę

sunsun śliczne to zdjęcie twojej córeczki

SunSun, loszcz lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ale ja jakoś głupio kupiłam Pregnę Dha zamiast Plus i teraz się zastanawiam, bo ona chyba nie ma tych wszystkich witamin. Chyba muszę w takim razie dokupić jakieś?

4e3f84b95f.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :-)Loszcz jak sie dziś czujesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 13:13

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch to ja kupiłam narazie jedną paczke DADA w rozmiarze 1

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Niunia... Wezme magne b6. Moze sie lepiej wchlania.

Kurcze nie mialam w rece pregna dha. Ale myslalam ze to to samo tylko w dha jest wiecej dha.
    w pierwszej ciazy bralam centrum materna z dha. Tam byly dwie tabletki - witaminy i dha. A teraz z ta pregna same klopoty

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Aha zapomnialam zapytac. Od ktorego wlasciwie tygodnia robi sie usg III trymestru? Jaki jest przedzial tych tygodni? Bo ja ide w 31tyg i 3dniu . Nie za wczesnie to ostatnie usg?

Noa mie jeszcze ginekolog nie kierował na usg 3 trymestru ale mój ginekolog zawsze robi usg na ostatnią chwilę ale znalazłam w necie taki artykuł o 3 USG kiedy się robi
    W trzecim trymestrze czeka cię też co najmniej jedno badanie USG w 36.-37. tygodniu. Warto wiedzieć, że jest ono oficjalnie zalecane i refundowane przez NFZ. Wielu lekarzy uważa jednak, że badanie USG warto wykonać także w 28.-30. tygodniu. Za nie, niestety, trzeba zapłacić z własnej kieszeni. Wiec może jeszcze puzniej twój ginekolog ci zrobi jeszcze jedno USG

SunSun, noa8 lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun dziękuję ze pytasz. Udało mi sie zjesc banana wiec jest juz duzo lepiej jeśli chodzi o wymioty. W nocy przespalam w jednym ciagu 5 godzin z czego jestem super zadowolona tylko kiedy sie obudzilam to koszule mialam ociekajaca potem bleee.
    Kaszle jak stary gruzlik i z nosa mi sie leje a co najgorsze to chyba nawet udało mi sie mojego P zarazić :-(
    Dzis wizyta u poloznej. Zobaczymy co wymyślą z ta cukrzyca. Mam w pracy wolne do poniedziałku i zalatwiam sobie urlop macierzyński wiec może juz do pracy nie wrócę a jeśli juz będę musiała pracować jeszcze przez jakiś czas to tylko 3 dni przez 3- 4 godziny czyli bardzo okrojone godziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 13:42

SunSun lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no wlasnie nowa mamusia!! ;)

witam sie i ja ;) nie wiem czy przeoczylam ale skad jestes?

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregna dha to same kwasy dha. Brałam co drugi dzień na zmianę z witaminami femibion natal 2 plus. Teraz zmieniłam na omegamed dha.

Emartea lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Aha zapomnialam zapytac. Od ktorego wlasciwie tygodnia robi sie usg III trymestru? Jaki jest przedzial tych tygodni? Bo ja ide w 31tyg i 3dniu . Nie za wczesnie to ostatnie usg?

Ja będe miała robione w 36 tc.

noa8 lubi tę wiadomość

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤

💊 Euthyrox N100
    💊 Metocard

Starania od : luty 2019 r.

16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
    5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)