Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w słoneczny wtorek...
wróciliśmy ze spaceru bo mąż sobie trenował obiektyw na mnie
Loszcz banan to już coś...powoli dojdziesz do siebie...
ja mam tylko paczkę dwójek i też zamierzam po wadze z usg dokupić ewentualnie paczkę new bornów.
Kasss, Ty chyba pytałaś.. łóżeczko kupowałam na allegro, najprostsze, najzwyklejsze z żyrafą..
ja nie biorę żadnych witamin od miesiąca..tylko żelazo i leki na tarczycę..
witam również nową mamusię
noa8, loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi ja tez nie biore witaminek juz. Loszcz dobrze ze zmniejszysz normatyw pracy, odpoczywaj.
Madziutek Ty i Twoj maz to konkretne osoby , szybko , latwo , i przyjemnie zaopatrzyliscie sie we wszystko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 14:04
Rubi, madziutek 23, loszcz lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPowiem Wam, że pampersy będę kupowała bliżej porodu acto ze względu na to że będę wiedziała mniej więcej z jaką wagą się urodzi Heńka, bo jedynki są od 2 do 5 kg. a dwójeczki od 3 do 6 kg. I jak się Heńka urodzi z wagą taką jak poprzednia dwójka czyli 3850 to jedyneczki nie będą mi potrzebna.gosiaczek31 wrote:Witam nowa Mamusie:-)
Bella wydaje mi sie ze 3 paczki 1 wystacza w zupelnosci. Ja nie pamietam ile mialam przy Oli. Napewno 2 paczki 1 poszly. A moze nawet 3. Jak narazie kupilam paczke 1 w biedronce planuje dokupic jeszcze pampersy 1 i kartonik z 2-kami.
W tym tygodniu bede miala nalot poczty i kurierow:-) chyba 5 przesylek dojdzie. Znow bedzie sie listonosz smial ze co chwile przywozi mi zakupy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo patrz myślimy podobnie tylko zanim doszłam do Twojego postu, bo jak zwykle nadrabiam, to swoje napisałamMamaAdasia wrote:Hej,
Bella 1 ki są od 2-5 kg, a 2ki od 3-6 kg, także ja mam od razu dwojki Pampersa, plus 2 paczki 3ek (4-9kg), kupię jeszcze opakowanie Dada newborn do szpitala, a później na bieżąco.
Witam Tess
Michał ładne, tradycyjne imię.
SunSun, w Twojej sytuacji nie zastanawiałabym się i też położyła do szpitala, tym bardziej że nie masz dzieci i obowiązków z tym związanych
Marta, fajny brzuś
Kasss, gratuluję nowego tygodnia, ja też mam jutro wizytę u endo i u gin, pewnie w końcu da skierowanie na usg.
Bella, fajne te koszule, nawet do domu
Loszcz, daj sobie spokój z tą robotą, odpoczywaj i kuruj się !
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBardzo dobra decyzja, to i tak jeden producent a taniej wychodzi, a słyszałam opinie że te dada z biedronki są jakościowo lepsze niż pamper z Rossmana. Też tak zrobię, choć moje dzieci nie mogły używać innych niż pamper, ale to było dawno i teraz się może to zmienić.Madzik82 wrote:Ja kupilam tylko jedna paczke pampers newborn. Reszte bede kupowala na bierzaco. Chce kupowac Dade. Zobacze najpierw jak reaguje skora
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBadanie USG wykonywane pomiędzy 28+1 a 33 tygodniem, tak jest napisane w bellinoa8 wrote:Aha zapomnialam zapytac. Od ktorego wlasciwie tygodnia robi sie usg III trymestru? Jaki jest przedzial tych tygodni? Bo ja ide w 31tyg i 3dniu . Nie za wczesnie to ostatnie usg?
noa8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
taaa juz jestem spokojna...

tym bardziej ze dzis nowy tydzien i na belly i innych stronach pisze ze maluch ma juz dosc dobrze wyksztalcone pluca i w razie jakby juz chcial wyjsc to inkubator moze byc zbedny bo sam sobie poradzi
)
ale niech sobie czeka na swoj czas ;* bo rodzice musza jeszcze caly dom odmalowac
loszcz lubi tę wiadomość
-
Dorka, zdecydowanie Dady są lepsze niż te Babydream z Rossmanna, próbowałam, te z Rossmanna są ,, sztywne''. Ja też zamierzam Dadę kupować o ile nic się nie będzie działo

Madziutek, no to zakupy z głowy
wózek mi się podoba, fajne kolorki 
USG 3 trymestru robi się między 28 a 32 tc tak jak Dorka pisze.
Dorka1979, noa8 lubią tę wiadomość
-
aha dziewczyny RADA: jesli bedziecie kupowac pieluszki zwykle biale tetrowe to sa z duza i mala kratą. kupcie te z duza bo po praniu z tych malych zostanie szmata a te z duza krata sa duzo lepsze...
(sprawdzone)
MamaAdasia, SunSun, Dorka1979, gosiaczek31, Emartea, loszcz, noa8 lubią tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:aha dziewczyny RADA: jesli bedziecie kupowac pieluszki zwykle biale tetrowe to sa z duza i mala kratą. kupcie te z duza bo po praniu z tych malych zostanie szmata a te z duza krata sa duzo lepsze...
(sprawdzone)
Zgadza się, mam te i te, faktycznie te z małą kratką sa też ciesze.
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŚmiało możesz brać obie tabletki na raz, bo razem dają niecałe 500mg.dha a w ciąży dobrze jest brać 600-1000 mg dha zapobiega to przede wszystkim przedwczesnemu porodowi,i wiele innych dobrych rzeczy dla dziecka i Ciebie, ja biorę codziennie 2x300mg.dhaEmartea wrote:Madzik ale ja jakoś głupio kupiłam Pregnę Dha zamiast Plus i teraz się zastanawiam, bo ona chyba nie ma tych wszystkich witamin. Chyba muszę w takim razie dokupić jakieś?
-
nick nieaktualnyW pregna dha jest tylko dha bez witamin i minerałówMadzik82 wrote:Masz racje Niunia... Wezme magne b6. Moze sie lepiej wchlania.
Kurcze nie mialam w rece pregna dha. Ale myslalam ze to to samo tylko w dha jest wiecej dha.
w pierwszej ciazy bralam centrum materna z dha. Tam byly dwie tabletki - witaminy i dha. A teraz z ta pregna same klopoty
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/url]