Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda lena wrote:Własnie coraz gorzej to wytrzymuję.... Kładę się , zamykam oczy i próbuję to jakoś przeżyć. Może jak teraz przestałam plamić to mi zmniejszy...
A jak wasze badania moczu ?
U mnie wyszły śladowe ilości ciał ketonowych.
Miała tak któraś z Was?
Nie miałam żadnych ciał ketonowych. Wszystko miałam okej. Czytałam gdzieś, że jak już zacznie się brać luteinę, to podobno min. do 12tc trzeba ją brać (jedne kobiety biorą do końca ciąży). I z tą luteiną to podobno też jest tak, że powolutku zmniejsza się jej ilość, aż wyeliminuje się ją od zera. -
A.Kasia wrote:Wszystko oddałam siostrze ale niebawem do mnie wrócą Muszę się tylko wybrać autem bo to dość spora paka. Z tym, że ja w ciąży byłam w okresie wiosna-lato, siostra też większość rzeczy ma letnich i jeśli chodzi o takie grubsze rzeczy na zimę to mam tylko jedną parę spodni i legginsy. Nie ominą mnie więc zakupy (A ja nie znoszę zakupów i ogólnie jeśli o ciuchy chodzi to jestem trochę sknera )
Hehe, ja też jestem z tych bab, co nie lubią zakupów i skąpią na nią kasę. Zresztą teraz mamy z mężem inne, poważniejsze wydatki, a nie moje namioty ciążowe :DMagda lena, A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Własnie coraz gorzej to wytrzymuję.... Kładę się , zamykam oczy i próbuję to jakoś przeżyć. Może jak teraz przestałam plamić to mi zmniejszy...
A jak wasze badania moczu ?
U mnie wyszły śladowe ilości ciał ketonowych.
Miała tak któraś z Was?
Ja miałam kiepskie wyniki moczu. Obecne leukocyty, erytrocyty, bardzo liczne moczany i flora bakteryjna. Niestety mam skłonności do infekcji pęcherza i żrę urinal bo to niebezpieczne w ciąży. Mam nadzieję, że urinal i sok z żurawiny pomogą bo nie chciałabym być zmuszona do brania antybiotyków -
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:Hehe, ja też jestem z tych bab, co nie lubią zakupów i skąpią na nią kasę. Zresztą teraz mamy z mężem inne, poważniejsze wydatki, a nie moje namioty ciążowe :D
"Namiot ciążowy" kojarzy mi się z zimową kurtką mojej szwagierki, która była w ciąży bliźniaczej Rodzina mojego męża to olbrzymy, wszyscy powyżej 180cm i jak założyłam jej ciążową kurtkę to mogłam się nią 3 razy owinąć i może nie była jak namiot ale za śpiwór już spokojnie mogła na mnie uchodzić -
Ja jakas normalna kurtke bede kupowac raczej, typu oversize. Jestem b.drobna i kurtki czasem XS sa duze. A spodnie polecam na poczatku leginsy z pseudo jeansu ze stradivariusa kosztuja 60 zl, w pasie jest wygodna i nie obciskajaca gumka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 10:34
-
Dobra dziewczyny, zamykam do sklepu, a potem do kuchni bo robię dziś zupę grzybową, z prawdziwych leśnych grzybków. Oczywiście grzybki są mrożone z zeszłego roku, bo w bieżącym póki co jest za sucho w lesie Gdyby któraś miała ochotę to zapraszam
Magda lena lubi tę wiadomość
-
Karolina! Ja zamawiam miseczkę zupy grzybowej!!!!!!! Łooo jesuuu, ile bym dała żeby dziś zjeśc grzybową. Ja mam makaron z warzywami. (cukinia, bakłażan, papryka) nic specjalnego. a na deser sałatka owocowa. Coś na szybko upichcę. Dziś czuję się dobrze i mam apetyt więc muszę nadrobić trochę w jedzeniu.
-
kamka wrote:Co do spodni to na allegro kupi sie legginsy ciazowe ze 15 zl plus przestlka... Jak macie gdzies kolo siebie yan chinskie centrum to tam maja takie leginst i ostatnio byly tanie ciazowki...
No własnie oglądałam takie. Cena super. Ale jak to z rozmiarami ...? Nie wiem czy kupić XL, czy XXL Czy jaki...? -
MeAmerie wrote:U mnie +2kg mimo diety. Położna powiedziała ze to przez zatrzymanie wody w organizmie i zaparcia....
mam to samo!!! a brzuch to wygląda jak w 12 tygodniu z pierwszym dzieciątkiem :D
Myślę właśnie, ze to przez zatrzymanie wody i zaparcia, które mi uparcie towarzyszą od jakiegoś czasu:)
nie powiem, ale muszę nieźle kombinować żeby w pracy jeszcze nie zauważyli:) -
Magda lena wrote:Po ostatnim numerze co mi mąż zrobił usuwając mój wykres z BBF i kończąc moją ciążę doszłam do siebie Te kilka dni ostatnich miałam bleeeeeh! Mocne mdłości i bóle głowy straszne.
2 tyg spokoju od plamiącego polipa! Jakie to piękne uczucie nie plamić i nie krwawić!!!!!
Trochę chodzę. Na krótkie spacery wieczorami. Lekarz u którego byłam na konsultacji jak najbardziej polecał.
Jutro wizyta u mojego prowadzącego lekarza. Myślę, że da mi zielone światło na wstawanie z łóżka, bo teraz oficjalnie nie mam od niego. Ciągle się zastanawiam gdzie robić to USG genetyczne (NT) czy u prowadzącego, czy u innego lekarza...
Ciekawe kiedy zaczniemy zmniejszać luteinę. Biorę 3x2 pod język + duphaston.
jak to Ci mąż skasował? celowo czy niechcący? a ja się właśnie tak zastanawiałam co się stało, bo miałaś o wiele więcej komentarzy
-
nick nieaktualnydomiii wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was może mi powiedzieć jak się wrzuca zdjęcie do treści postu?
Rejestrujesz się na stronie np. tinypic.com, wrzucasz fotkę i potem wklejasz na forum Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych, który Ci się dla zdjęcia wygeneruje
-
dzięki A.Kasia!
chciałam Wam pokazać mojego malucha z wczoraj, który zaczyna przypominać człowieczka ma 3,24 cm i bijące serducho 176 uderzeń na minutę! no i jest o 5 dni starszy wg USG więc zasuwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 11:47
A.Kasia, magdaM85, baassiia, alinalii, nataliano, aaagaaatka, Magda lena, Nataszka2200, Mietka 30:), Love_life, Karolina@, maskora, Izoleccc lubią tę wiadomość